-
Αν για κάθε φορά που άκουγα το συγκεκριμένο σχόλιο έπαιρνα 10 cent, δεν θα χρειάζονταν να δουλεύω....

-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
του χρονου παραχρονου που θα τσατσαλιαστει εντελως η οικοδομη θα ερθει η πιτσα μαζι με την αναπτυξη και θα τα σκοτωνουν 1/3 λιγοτερο αλλα νταξ να ουμε
Πάντως τη γειτόνισσα που έμενε στο σπίτι μια δεκαετία την έδιωξε ο ιδιοκτήτης. Από 380 που έπαιρνε τώρα ζητάει 500. Και νοικιάστηκε ένα πρακτικά ίδιο αλλά παλαιότερο σπίτι απέναντι 450.
-
Fyrogenis Ηλιακοι Θερμοσιφωνες ειναι καλοι; Εχει κανενας εμπηρεια;
-
Είχα βάλει πριν 32 χρόνια και χάλασε στα 12 χρόνια.
Οι νονειμ που βάζω μετά κρατάνε πάνω από 20... -
σπιτι πετρινο με σοβα απο αμμο θαλασσης σε νησι και ασβεστες απο πανω ,,μαδανε ασβεστες και χωματα στο δαπεδο ξεφλουδιζουν οι τοιχοι,,,το σπιτι ειναι κατωι η εισοδος ειναι απο μπροστα,,,θελω να φτιαχτει τι πρεπει να γινει να φυγει η αμμο θαλασης και να φτασω πετρα η επειδη θελω να γινει οικονομικα να τριφτει ,,,και ποια η διαδικασια και το κοστος για 60 τετραγωνικα?!

-
Προσφατα αλλαξα το καλοριφερ του μπανιου. Τωρα αυτο και τα 2 διπλανα του καλοριφερ ειναι κρυα. Τα υπολοιπα 3 που ειναι σε αλλη λογικα γραμμη ειναι ζεστα. Τι λετε να φταιει;
Κατα την αλλαγη εγινε εξαερωση στο καινουριο καλοριφερ.
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Προσφατα αλλαξα το καλοριφερ του μπανιου. Τωρα αυτο και τα 2 διπλανα του καλοριφερ ειναι κρυα. Τα υπολοιπα 3 που ειναι σε αλλη λογικα γραμμη ειναι ζεστα. Τι λετε να φταιει;
Εχει πιεση το δικτυο? Αν ναι, κανε εξαερωση και στα άλλα, οταν ειναι κρυα
-
@alexandros-k said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εχει πιεση το δικτυο? Αν ναι, κανε εξαερωση και στα άλλα, οταν ειναι κρυα
Στo ενα που το ανοιξα εβγαζε κρυο νερο και οχι αερα.
-
Οι γραμμές αυτές ενώνονται σε ένα συλλέκτη. Στον συλλέκτη μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις αυτές τις γραμμές, ή με διακόπτη, ή με βίδα.
Το πιθανότερο είναι ότι έκλεισε την γραμμή για να αλλάξει το σώμα και μετά ξέχασε να την ανοίξει...
Τα μαστόρια από υπερβολική σιγουριά κάνουν συχνά τέτοιες μλκιες...
Οπως στις Σέρρες...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οι γραμμές αυτές ενώνονται σε ένα συλλέκτη. Στον συλλέκτη μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις αυτές τις γραμμές, ή με διακόπτη, ή με βίδα.
Το πιθανότερο είναι ότι έκλεισε την γραμμή για να αλλάξει το σώμα και μετά ξέχασε να την ανοίξει...
Τα μαστόρια από υπερβολική σιγουριά κάνουν συχνά τέτοιες μλκιες...
Οπως στις Σέρρες...
O συλλεκτης ειναι εξω απο το διαμερισμα? Νομιζω δεν εκανε τιποτα εξω απο το διαμερισμα. Εκλεισε μονο τον περιστροφικο που δινει νερο στην βαση του σωματος. Αλλα καποιοι αλλι εκαναν μια αλλαγη και απομονωσαν ενα αλλο διαμερισμα στις ηλεκτροβανες, δεν ξερω αν εκαναν καποιο λαθος με το δικο μου.
-
Ερώτηση1: για να μπουν κάγκελα στο εξωτερικό τοιχάκι της πολυκατοικίας χρειάζεται κάποια άδεια;
Ερώτηση2: και οι 2 προσφορές που πήρα είναι από το εργοστάσιο ψιλοέτοιμα λόγχη μασίφ 14mm. Θα έπρεπε να ρωτήσω για γαλβανιζέ; Ο σιδεράς μου είπε εμείς θα πεθάνουμε, αυτά θα μείνουν (δε μου έδωσε άλλη επιλογή).
-
Τα περνάτε ασταρι μίνιο μια φορά στα 5-7
Το θέμα στα κάγκελα είναι να μην έχουν επίπεδα σημεία όπου πάει το νερό και κάνει λιμνούλα είτε από πάνω είτε από κάτω καθώς στραγγίζουν. Αυτά διαλύουν τα σιδερένια κάγκελα. Αν είναι λεπτα και το νερό στραγγίζει άμεσα τότε ναι δεν παθαίνουν τίποτα όσο τα συντηρείς με μίνιο.
-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ερώτηση1: για να μπουν κάγκελα στο εξωτερικό τοιχάκι της πολυκατοικίας χρειάζεται κάποια άδεια;
Αν εννοείς ότι θα αποτελεί περίφραξη τμήματος του οικοπέδου τότε, θεωρητικά ναι. Αν κάτι άλλο , όχι.
-
@civil357 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν εννοείς ότι θα αποτελεί περίφραξη τμήματος του οικοπέδου τότε, θεωρητικά ναι. Αν κάτι άλλο , όχι.
Η πολυκατοικία έχει ήδη ένα τοιχάκι ~50εκ και θέλουμε να μπουν πάνω του κάγκελα 1 - 1.5μ.
-
Υπαρχει συγκεκριμενο υψος που δεν πρεπει να υπερβειτε για να θεωρειστε νομιμοι,νομιζω 1.5 μετρο συνολικα,πρακτικα αν εχετε "καλους" γειτονες κανετε οτι γουσταρετε.
Τα γαλβανιζε θα σας ταλαιπωρησουν,γιατι οσο εξειδικευμενα ασταρια και να βαλετε,τα ξεφλουδισματα δεν θα τα αποφυγετε.Προτιμηστε μασιφ μαυρα. -
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Υπαρχει συγκεκριμενο υψος που δεν πρεπει να υπερβειτε για να θεωρειστε νομιμοι,νομιζω 1.5 μετρο συνολικα,πρακτικα αν εχετε "καλους" γειτονες κανετε οτι γουσταρετε.
Τα γαλβανιζε θα σας ταλαιπωρησουν,γιατι οσο εξειδικευμενα ασταρια και να βαλετε,τα ξεφλουδισματα δεν θα τα αποφυγετε.Προτιμηστε μασιφ μαυρα.Με ένα γρήγορο ψάξιμο, είναι 3 τα μαξ μέτρα. Και όντως αν παρατηρήσεις τριγύρω, είναι πολλά >2μ.
Θεωρούσα ότι επειδή:
-υπάρχει ήδη το τοιχάκι και δεν είναι νέα περίφραξη
-δεν χρειάζεται σκαλωσιές κλπ, μιλάμε για ισόγειοότι δεν θα θέλει άδεια.
-
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα γαλβανιζε θα σας ταλαιπωρησουν,γιατι οσο εξειδικευμενα ασταρια και να βαλετε,τα ξεφλουδισματα δεν θα τα αποφυγετε.Προτιμηστε μασιφ μαυρα.Με ένα γρήγορο ψάξιμο, είναι 3 τα μαξ μέτρα. Και όντως αν παρατηρήσεις τριγύρω, είναι πολλά >2μ.
Θεωρούσα ότι επειδή:
-υπάρχει ήδη το τοιχάκι και δεν είναι νέα περίφραξη
-δεν χρειάζεται σκαλωσιές κλπ, μιλάμε για ισόγειοότι δεν θα θέλει άδεια.
Αν στα σχέδια της οικοδομικής άδειας , δείχνει αυτό που θέλετε να φτιάξετε, στις διαστάσεις που θέλετε, τότε δε χρειάζεται , αν όχι τότε πρέπει να βγάλετε άδεια ( εμπίπτει στη περίφραξη οικοπέδου) , πάντα θεωρητικά....
-
Σχέδια πολυκατοικίας του 80τόσο που να τα βρω; Εγώ έχω μόνο του διαμερίσματος νομίζω (όχι;).
Εδώ για το διαμέρισμα ευτυχώς υπήρχαν από τον προηγούμενο γιατί θυμάμαι ότι στην πολεοδομία είπαν ότι έχουν καταστραφεί; Πλημμύρα; Κάτι τέτοιο. -
Σχέδια πολυκατοικίας του 80τόσο που να τα βρω; Εγώ έχω μόνο του διαμερίσματος νομίζω (όχι;).
Εδώ για το διαμέρισμα ευτυχώς υπήρχαν από τον προηγούμενο γιατί θυμάμαι ότι στην πολεοδομία είπαν ότι έχουν καταστραφεί; Πλημμύρα; Κάτι τέτοιο.Δίκιο έχεις , μαζί σου είμαι, δε μπορώ να πω κάτι , αναφέρω μόνο ότι προβλέπεται.
Δε ξέρω Αθήνα, τι επικρατεί , αλλά επαρχεία σχέδια πολυκατοικίας του 80 υπάρχουν (95%) στο αρχείο της πολεοδομίας , κάνεις αίτηση και παίρνεις αντίγραφο. Άδεια βέβαια του 80 , λίγο δύσκολο να περιλαμβάνει σχέδια περιβάλλοντος χώρου για να δείς τι περίφραξη προέβλεπε.
-
Με λόγχη μασίφ 14αρα πολέμαγαν πριν 2000 χρόνια και τα βρίσκαμε εμείς στο χώμα θαμμένα.
Μια φορά τα βάζεις και τα ξεχνάς το Α και το Ω είναι το αρχικό βαψιμο με πολύ καλό αστάρι.
Η στράτζα αργά ή γρήγορα θα σκουριάσει και θα σαπίσει ακόμα και αν είναι ενισχυμένη.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ