-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βρε συ Φανη ωρες ωρες με τρελαίνεις με όσα γραφεις.
535 ευρώ τελική έχει ο φορτιστης τεσλα.
Άρα για την εργασία και τα υπόλοιπα υλικά μου ζητάνε 1300-1400 ευρώ.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Αχαχαχα!
Δεν ξέρω πόσο έχει ο Τέσλα, δεν έχω ασχοληθεί. Εαν σου ζητάνε 1.400 για εργασία, προφανώς πρέπει να σκάψουν το μισό σπίτι ή χρεώνουν ό,τι θέλουν. Όπως σου είπα, επειδή αυτή ειναι η δουλειά του κουμπάρου μου, μου εχει πει τιμές και για φορτιστές και για εγκαταστάσεις. Και σκέψου ότι τοποθετούν μέχρι και superchargers. Ναι τα 1.400 ειναι τιμή όταν πρέπει να τραβήξουν δεκάδες μέτρα καλώδιο και να φτιάξουν ουσιαστικά τα πάντα από την αρχή.
ΥΓ: Ευκαιρία να αλλάξεις και σπίτι με μονδέρνο που έχει έτοιμη εγκατάσταση....είδες φωτό που έβαλα από το πάρκινγκ νέας πολυκατοικίας και μέχρι και ο Κρούζερ νόμιζε ότι ειναι εταιρία!! Με ειδικό πάτωμα, άνετες θέσεις και αυτόματη πυρόσβεση!
Αχ αχ αχ.
Κατασκευή του 2004 είναι. Πυρόσβεση έχει, μεγαλες και άνετες θέσεις έχουμε.
Απλά το ρεύμα μπαίνει από τη μια πλευρά του κτιρίου και η θέση είναι 40 μέτρα πιο μακριά.
Την απόσταση αυτή χρεώνουν.
Τρυπηματα μηδέν μόνο κόψιμο παροχής για να διακλαδωθει το καλωδιο, αφημα του καλωδίου πάνω στις αλουμινένιες ραγες που υπάρχουν στην οροφή του πάρκινγκ έτοιμες για οδευσεις καλωδίων. Ούτε καν στερέωση δεν χρειάζεται.Μιλάμε απλα για κάτι που είναι στη μοδα και το καρτέλ των διαφορων evπαπαρια εταιρειών βαράει στο κέφαλι.
-
Εεε το καλώδιο ειναι, 40 μέτρα ειναι πολλά. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει βέβαια, πάλι πολλά μου φαίνονται τα 1.400 Ευρά! Βάλτο μόνος σου, πιο φτηνά θα σου κοστίσει!!
-
Εεε το καλώδιο ειναι, 40 μέτρα ειναι πολλά. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει βέβαια, πάλι πολλά μου φαίνονται τα 1.400 Ευρά! Βάλτο μόνος σου, πιο φτηνά θα σου κοστίσει!!
αγορασα 10 μετρα καλωδιο για να μου βαλει ο γνωστος μου και εδωσα γυρω στα 200-250 ευρω (στον καυκα, μονο για το καλωδιο). Οπως αποδειχτηκε, πηρα μεγαλυτερης διατομης απο οτι χρειαζοταν, αλλα τουλαχιστον εχω το κεφαλι μου ησυχο απο θεμα υπερθερμανσης. Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τα καλωδια κοστιζουν.
-
Εμενα μου ειχαν πει 18 ευρω το μετρο για το 10ρι καλωδιο.
-
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμενα μου ειχαν πει 18 ευρω το μετρο για το 10ρι καλωδιο.
To καλώδιο 3*10 (μονοφασικό) έχει 5€ το μετρο, και το τριφασικό 5 *10 7,5€. Για συνήθεις εγκαταστάσεις είναι ΟΚ εκτός αν πας σε πάρα πολλά μέτρα οπότε πρέπει να πας σε πιο χοντρό για να μην πέφτει σημαντικά η ταση. Άντε και μια ασφάλεια και τη σύνδεση στον πίνακα και κάτω να την κάνει ο ηλεκτρολόγος. Και κάνα κανάλι αυτοκόλλητο πλαστικό να κρυψεις το καλώδιο.
Πάντως αν έβαζα φορτιστή τώρα, θα έψαχνα για bidirectional (μονοφασικό ή τριφασικό) από ότι είδα έχουν κατά Κίνα μεριά... -
παλικαρια μου η τιμη του χαλκου βρισκεται στο θεο σημερα διεθνως.
-
Εγώ δεν μιλάω αλλά το τζάμπα έχει πεθάνει καιρό τώρα.
-
2000 ευρώ μου ζητάνε για να μου βάλουν φορτιστή σπίτι.
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Καρτέλ, μας κοροϊδεύουν όλοι, όλοι είναι εχθροί !
Ανέβασες το τιμολόγιο στο φβ σε δυο γκρουπ, οι μισοί σε έκραξαν για το ύφος σου και οι άλλοι μισοί σου είπαν ότι οι τιμές είναι σωστές και εσυ επιμένεις να γράφεις χαζομάρες για κάτι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα.
Στα τεχνικά επαγγέλματα, ένα και ένα κάνει δυο για αυτό η σύμπνοια τιμολογίων. Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει! -
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καρτέλ, μας κοροϊδεύουν όλοι, όλοι είναι εχθροί !
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει
Χωρίς τα θεωρητικά ο κόσμος θα ήταν ζούγκλα με υποδομές.
Γενικα οι θεωρητικοί σας βλέπουν σαν εργάτες πολυτελείας και εσείς θεωρείτε εαυτόν ανώτωτερους. Αυτό δεν είναι σημερινό, ίσχυε και ισχύει αιώνες τώρα.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει
Χωρίς τα θεωρητικά ο κόσμος θα ήταν ζούγκλα με υποδομές.
Γενικα οι θεωρητικοί σας βλέπουν σαν εργάτες πολυτελείας και εσείς θεωρείτε εαυτόν ανώτωτερους. Αυτό δεν είναι σημερινό, ίσχυε και ισχύει αιώνες τώρα.
Άσχετο με την τεκμηρίωση του τιμολογίου εργασιών
-
Ναι άσχετο. Αλλά και σχετικό
-
εννοείς μαζί με τον Φορτιστή προφανώς. Ένας τοπ φορτιστής έχει €975+ΦΠΑ. Μετά ειναι θέμα εγκατάστασης, ανάλογα με τις προδιαγραφές του σπιτιού. Όπως είπα έχω ει με €50 έχω δει και με €500, που το σπίτι ήταν παλιό και ήθελε πολύ δουλειά. Εμένα π.χ. θέλει €200 για σωστή εγκατάσταση.
Πολλά λεφτά και λένε ολοι πάνω κάτω το ίδιο γιατί προφανώς παίζει καρτέλ.Καρτέλ, μας κοροϊδεύουν όλοι, όλοι είναι εχθροί !
Ανέβασες το τιμολόγιο στο φβ σε δυο γκρουπ, οι μισοί σε έκραξαν για το ύφος σου και οι άλλοι μισοί σου είπαν ότι οι τιμές είναι σωστές και εσυ επιμένεις να γράφεις χαζομάρες για κάτι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα.
Στα τεχνικά επαγγέλματα, ένα και ένα κάνει δυο για
αυτό η σύμπνοια τιμολογίων. Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει!Πάλι μπούρδες λες. Μια ανώνυμη προσφορά ανέβηκε ως έρευνα αγορας σε φορα σχετικών από έναν ασχετο που δεν δέχεται να πάει σαν πρόβατο. Ειδικά όταν η πρώτη εταιρεία ήθελε και 50 ευρώ για την αυτοψία (που ούτε το καλωδιο του ρεύματος από που ανεβαίνει δεν βρήκε)
Τα μέτρα άλλωστε ήταν πολλά και γι αυτό ο επόμενος μέτρησε 10 λιγότερα. Σε 5Χ6 καλωδιο είναι κοστος.
Όσον αγορά τις απαντησεις οι μισοί κλασσικοι τύποι που βαριούνται να ψάξουν έκριναν ότι οι τιμές των υλικών ήταν μαλλον οκ και οι άλλοι μισοί με κατέκλυσαν με προσωπικά μηνύματα με άλλες προτάσεις. Ποιοι να έχουν δίκιο ;Έτσι έψαξα και για δεύτερο αλλά η προσφορά στα ίδια επίπεδα (αυτος τουλαχιστον με πιο γάτο ηλεκτρολόγο και χωρίς χρέωση αυτοψίας).
Όταν δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί αυτή είναι η ταρίφα, ο καταναλωτής τι θα κάνει ;
Το μόνο που διαφοροποιεί την εγκατάσταση μου από την πλειοψηφία είναι ότι απαιτεί πολλά μέτρα καλωδιο που αυξάνει το κόστος υλικών. Το καλωδιο όμως περνιέται πάνω σε σχαρακι πανεύκολα. Δεν θέλει άλλη εργασία στερέωσης, οδευσης κλπ.
Άρα σε επίπεδο εργατικών υπάρχει ταρίφα.Βρήκαν τη μοδα των ηλεκτρικών οι μπαγλαμάδες και χρεώνουν ότι τους καυλωσει και το παίζουν και busy ….
-
Στην προσφορά δεν υπάρχει μια βασική ανάλυση για τα υλικά, εργασία, φπα ;
-
Στα τεχνικά επαγγέλματα, ένα και ένα κάνει δυο για
αυτό η σύμπνοια τιμολογίων. Στα θεωρητικά ο καθένας χρεώνει ότι του έρθει χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει!Πάλι μπούρδες λες. Μια ανώνυμη προσφορά ανέβηκε ως έρευνα αγορας σε φορα σχετικών από έναν ασχετο που δεν δέχεται να πάει σαν πρόβατο. Ειδικά όταν η πρώτη εταιρεία ήθελε και 50 ευρώ για την αυτοψία (που ούτε το καλωδιο του ρεύματος από που ανεβαίνει δεν βρήκε)
Τα μέτρα άλλωστε ήταν πολλά και γι αυτό ο επόμενος μέτρησε 10 λιγότερα. Σε 5Χ6 καλωδιο είναι κοστος.
Όσον αγορά τις απαντησεις οι μισοί κλασσικοι τύποι που βαριούνται να ψάξουν έκριναν ότι οι τιμές των υλικών ήταν μαλλον οκ και οι άλλοι μισοί με κατέκλυσαν με προσωπικά μηνύματα με άλλες προτάσεις. Ποιοι να έχουν δίκιο ;Έτσι έψαξα και για δεύτερο αλλά η προσφορά στα ίδια επίπεδα (αυτος τουλαχιστον με πιο γάτο ηλεκτρολόγο και χωρίς χρέωση αυτοψίας).
Όταν δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί αυτή είναι η ταρίφα, ο καταναλωτής τι θα κάνει ;
Το μόνο που διαφοροποιεί την εγκατάσταση μου από την πλειοψηφία είναι ότι απαιτεί πολλά μέτρα καλωδιο που αυξάνει το κόστος υλικών. Το καλωδιο όμως περνιέται πάνω σε σχαρακι πανεύκολα. Δεν θέλει άλλη εργασία στερέωσης, οδευσης κλπ.
Άρα σε επίπεδο εργατικών υπάρχει ταρίφα.Βρήκαν τη μοδα των ηλεκτρικών οι μπαγλαμάδες και χρεώνουν ότι τους καυλωσει και το παίζουν και busy ….
Δεν ήθελαν 50 € για αυτοψία, ήθελαν 50 € για να έρθουν στο χώρο σου για προμετρήσεις και σύνταξη οικονομικής προσφοράς με δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προχωρούσες μαζί τους στην υλοποίηση της εργολαβίας, γιατί αν προχωρούσες το ποσό των προ μετρήσεων ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ απο το συνολικό τίμημα.
Σε ένα κόσμος όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο δεν θα υπήρχε το αλισβερίσι της αρχικής χρέωσης. Έλα όμως που σε ένα ηθικό κόσμο θα απασχολούσες ένα επαγγελματία όταν σκόπευες να αγοράσεις και όχι όταν ήθελες να παίξεις το πουλί σου
@iceman7 said in TESLA FORUM:
> Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Και πέραν του κόστους σε χρήμα έχεις και κόστος σε χρόνο που δεν αποτιμάται εύκολα.Ξέρεις παγωμένε, δεν είναι μόνο ο δικός σου χρόνος πολύτιμος, είναι και του ηλεκτρολόγου ο οποίος έχει να πληρώσει προσωπικό, εφκα, λογιστή, καύσιμα για τις προμετρήσεις κλπ. Μην υποτιμάς τόσο κατάφορα την εργασία του επειδή είναι τεχνίτης-χειρωνάκτης.
Όπως και να έχει, και επειδή μπορείς εσύ να έχεις όρεξη για παιχνίδια, θα ενημερώσω για τη σημερινή σου δημοσίευση, όπως και για τις δημοσιεύσεις σου στο FB (έχω κρατήσει αρχείο!) τον Άρη , να ξέρει βρε αδερφέ σε πόση εκτίμηση έχεις τη δουλειά του !
-
-
Δε λέω, υπάρχουν και οι μερακλήδες, αλλά όταν δώσεις 50€ σε επαγγελματία, δεν υποτίθεται θα στο παίξει τουλάχιστον, κι ότι μόνος σου είναι δωρεάν;
-
ηταν αδικος ο iceman προς τον επαγγελματια και του το ειχα πει τοτε, για τους λογους ακριβους που ανεφερε ο monster. Οταν εψαχνα για φωτοβολταικο οι ανθρωποι με τους οποιους τελικα συνεργαστηκα, στο πρωτο τηλεφωνημα μου ειχαν ζητησει 150ευρω για την μελετη και την συνταξη προσφορας.
Δεν το θεωρω αδικο να γινεται κατι τετοιο, διοτι απο τη μερια τους μπορουν να ξεσκαρταρουν τη "σαβουρα", δηλ ανθρωπους που δεν σκεφτονται σοβαρα να ασχοληθουν με το εκαστοτε project -
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Δεν ήθελαν 50 € για αυτοψία, ήθελαν 50 € για να έρθουν στο χώρο σου για προμετρήσεις και σύνταξη οικονομικής προσφοράς με δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προχωρούσες μαζί τους στην υλοποίηση της εργολαβίας, γιατί αν προχωρούσες το ποσό των προ μετρήσεων ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ απο το συνολικό τίμημα.
Σε ένα κόσμος όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο δεν θα υπήρχε το αλισβερίσι της αρχικής χρέωσης. Έλα όμως που σε ένα ηθικό κόσμο θα απασχολούσες ένα επαγγελματία όταν σκόπευες να αγοράσεις και όχι όταν ήθελες να παίξεις το πουλί σου
Ξέρεις παγωμένε, δεν είναι μόνο ο δικός σου χρόνος πολύτιμος, είναι και του ηλεκτρολόγου ο οποίος έχει να πληρώσει προσωπικό, εφκα, λογιστή, καύσιμα για τις προμετρήσεις κλπ. Μην υποτιμάς τόσο κατάφορα την εργασία του επειδή είναι τεχνίτης-χειρωνάκτης.
Όπως και να έχει, και επειδή μπορείς εσύ να έχεις όρεξη για παιχνίδια, θα ενημερώσω για τη σημερινή σου δημοσίευση, όπως και για τις δημοσιεύσεις σου στο FB (έχω κρατήσει αρχείο!) τον Άρη , να ξέρει βρε αδερφέ σε πόση εκτίμηση έχεις τη δουλειά του !
Κανενός δουλειά δεν υποτιμώ.
Το να μπεις στο σπίτι του αλλου να του δώσεις μια προσφορά για εργασία σου δεν θα έπρεπε να χρεώνεται.
Εγώ ως νομικος, τόσοι συνάδελφοι και δεκάδες άλλοι μάστορες έτσι κάνουν.
Αφού διάλεξε να χρεώσει, θα πρέπει να αναφερθεί, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός δεν χρεώνει.
Δεν είναι κάτι κακό.Από εκεί και περα φαίνεται - όπως και σε άλλα πράγματα που είναι της μόδας ή έχουν ζήτηση - ότι δεν λειτουργεί οπως θα έπρεπε ο ανταγωνισμός.
Δικη μου εκτίμηση αυτή αλλά στην επι ένα μήνα αναζητηση μου μιλησα με πολλους, έμαθα πολλά, είδα σχετικότητα και ασχετοσύνη, τουπέ και ύφος καθως και ακριβά υλικά.
Η επιλογή μου να μην βάλω τίποτα είναι πια συνειδητή.Τώρα από εκεί και περα πήγαινε και στον Παπα της Ρώμης. Αν και ανάθεμα αν έχεις καταλάβει τι διαβαζεις και πως αξιολογείς τα γραφόμενα.
Αν είσαι του χώρου και θίγεσαι, λυπάμαι! -
Εννοείται πως δεν χρεώνεις για μια εύκολη εκτίμηση.
Έαν χρειαστεί να κάνεις μελέτη έστω και μικρή τότε να χρεώσεις ένα 30αρι το πολύ.Ειδάλλως το να ζητούν να πληρωθούν άμα τη εμφανίσει και κατάθεση προσφοράς, μιλάμε για μεγα ΠΑΠΑΡΕΣ.
ΠΑ ΠΑ ΡΕΣ
Και εγώ δεν χρεώνω για να κάνω μια συζήτηση με κάποιον πελάτη στην εργασία μου. Εαν μου ζητήσει μελέτη κανονικά θα χρέωνα αλλά εγώ επειδή είμαι ένα τίποτα και πάλι δεν χρεώνω. Έχω φάει πόρτες και εχω χάσει εργατοώρες έτσι. Αλλά εντάξει. Μη το παραχεσουμε, ούτε μεγάλογιατροί να ήταν οι τύποι που η εργατοώρες τους σώζουν ανθρώπους.
Ζούμε εποχές με τα συστήματα υγραερίου. Όλοι οι τεχνητές έγιναν ακριβοί.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά