-
@tkin73 said in Honda Civic:
Για να δούμε πόσο τουφεκισμα πέφτει αν στην Γερμανία ξεκινούσε με την ίδια λτπφ με 19% ΦΠΑ και 0 τέλος ταξινόμησης ( που φυσικά δεν είναι 0) θα κόστιζε 35510! Ενώ κοστίζει 32.600!
-
Δεν υπαρχει αλλος φορος στην Γερμανια, μόνο ΦΠΑ.
-
Ο συλλογισμός σου είναι όλος λάθος γιατί δεν έχεις ιδέα - κανείς μας δηλαδή- πόσο αγοράζει από το εργοστάσιο ο Γερμανός εισαγωγές και πως αγοράζει ο Έλληνας. Μπορεί αυτά τα 3000 διαφορά στην τιμή να είναι όλο κέρδος του έλληνα εισαγωγέα ή απλά να είναι το κέρδος του εργοστασίου. Οπότε τα συμπεράσματά σου είναι τελείως αυθαίρετα απλά για να βγει οτι ο Σαρακάκης κερδίζεις πιο πολλά. το οποίο μπορεί και να ισχύει φυσικά αλλά δεν προκύπτει πουθενά από αυτά που γράφεις.
-
-
@fanis75 said in Honda Civic:
Για να δούμε πόσο τουφεκισμα πέφτει αν στην Γερμανία ξεκινούσε με την ίδια λτπφ με 19% ΦΠΑ και 0 τέλος ταξινόμησης ( που φυσικά δεν είναι 0) θα κόστιζε 35510! Ενώ κοστίζει 32.600!
-
Δεν υπαρχει αλλος φορος στην Γερμανια, μόνο ΦΠΑ.
-
Ο συλλογισμός σου είναι όλος λάθος γιατί δεν έχεις ιδέα - κανείς μας δηλαδή- πόσο αγοράζει από το εργοστάσιο ο Γερμανός εισαγωγές και πως αγοράζει ο Έλληνας. Μπορεί αυτά τα 3000 διαφορά στην τιμή να είναι όλο κέρδος του έλληνα εισαγωγέα ή απλά να είναι το κέρδος του εργοστασίου. Οπότε τα συμπεράσματά σου είναι τελείως αυθαίρετα απλά για να βγει οτι ο Σαρακάκης κερδίζεις πιο πολλά. το οποίο μπορεί και να ισχύει φυσικά αλλά δεν προκύπτει πουθενά από αυτά που γράφεις.
Αν δεν υπάρχει τέλος ταξινόμησης στην Γερμανία αλλά μόνο ΦΠΑ τότε ο Έλληνας αντιπρόσωπος πουλά 2500 ακριβότερα από τον αντίστοιχο Γερμανό! Τόσο απλά! Τώρα αν ο Σ αγοράζει ακριβότερα από τον Γερμανό εισαγωγέα, δλδ αν το εργοστάσιο δίνει φθηνότερη τιμή στον Γερμανό αυτό δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας ντίλερ πουλά 2500 ακριβότερα.
Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να αγοράζει και φθηνότερα ο Σ επικαλούμενος το τέλος ταξινόμησης που όπως λέει δεν υπάρχει Γερμανία οπότε το καπέλο είναι ακόμα μεγαλύτερο. -
-
Καλα κανει, δεν σας αναγκασε κανεις να το παρετε
Λες και ειναι το μοναδικο αμαξι που ειναι ακριβο στην Ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο
Λυσσαξατε
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο το σιβικ αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα τρίζει σε 2, 5 ,10 μήνες η 10 χρόνια..
Εύχομαι σε όλους που αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα και δίνουν τα λεφτά τους, είτε βγαλμένα με ιδρώτα είτε με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων(δεν έχει σημασία) να τα χαρούν και να είναι απροβληματιστα.
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες, τις δικές του αντιλήψεις και τα προσωπικά γούστα.
Επιπλέον, καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε τις επιλογές άλλων για να φανεί η δική μας άριστη και σωστή.Λίγες παρατηρήσεις από προσωπικές εμπειρίες
χωρίς να μειώνω αυτοκίνητα αλλά εκφράζοντας τις δικές σκέψειςΣε Λεόν έχω μπει και έτρεμε ο τρικιλυνδρος πολύ άσχημα και ενοχλητικά. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα είναι σε 10 χρόνια.
Φοκους εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά 30 κ για 1000 κυβικά δεν θα έδινα με τίποτα. Εδώ δεν μου πήρε ο μπαμπάς μου χιλιαρι αυτοκίνητο το 1999 όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο.Και το Μάζντα που αγόρασα καλό χρυσό αλλά αν δεν βρω από πού έρχεται ο συντονισμός θα το βρίζω.Ελπιζω να το βρω και να μην επηρεάζει την εμπειρία μου μαζί του.
-
Ποιο mazda;
-
@alexandros-k said in Honda Civic:
Λες και ειναι το μοναδικο αμαξι που ειναι ακριβο στην Ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο
Λυσσαξατε
Εσύ στείλε μνμ στον Σ σαν καταναλωτής που σέβεται τον εαυτό του και πες βάλε κι άλλο καπέλο! Δικαίωμα σου! Αν κάποιους τσούζει η αλήθεια με τα καπέλα των εισαγωγεων... πρόβλημα τους.
Ας βγουν να πουν τα γνωστά γραφικά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ελεύθερη αγορά, πάρε κάτι άλλο και τα γνωστά εικονογραφημένα.... -
@otokomae said in Honda Civic:
Ποιο mazda;
Cx30
Ούτε χρόνο δεν το έχω.
Έχω ανεβάσει ήχο στο αντίστοιχο θέμα του.
Το καλό είναι ότι έχω καταλήξει ότι προέρχεται εντός της καμπίνας και μέσα από το ταμπλό... -
@alexandros-k said in Honda Civic:
Λυσσαξατε
Εσύ στείλε μνμ στον Σ σαν καταναλωτής που σέβεται τον εαυτό του και πες βάλε κι άλλο καπέλο! Δικαίωμα σου! Αν κάποιους τσούζει η αλήθεια με τα καπέλα των εισαγωγεων... πρόβλημα τους.
Ας βγουν να πουν τα γνωστά γραφικά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ελεύθερη αγορά, πάρε κάτι άλλο και τα γνωστά εικονογραφημένα....Kαλα θα το κανω , αφου το λες εσυ . Εσυ ομως γιατι φαγωθηκες τοσο με το Civic ? Ειναι το μοναδικο που ειναι πιο ακριβο σε σχεση με άλλα στην Ευρωπη ?
-
Αν δεν υπάρχει τέλος ταξινόμησης στην Γερμανία αλλά μόνο ΦΠΑ τότε ο Έλληνας αντιπρόσωπος πουλά 2500 ακριβότερα από τον αντίστοιχο Γερμανό!
Πάμε πάλι, γιατί όλο λογικά σφάλματα κάνεις για να σου βγει το αφήγμα. Δεν ξέρεις εαν πουλάει ακριβότερα ο Έλληνας αντιπρόσωπος ή η Honda.
Κανείς δεν το ξέρει, οπότε όπως υποθέτεις εσύ οτι το "καπέλο" ειναι του Σαρακάκη κάποιος άλλος μπορεί να υποθέσει ότι το καπέλο είναι της Honda Europe...δεν το ξέρυμε και δεν θα το μάθουμε.
Ας βγουν να πουν τα γνωστά γραφικά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ελεύθερη αγορά, πάρε κάτι άλλο και τα γνωστά εικονογραφημένα....
Αυτά που νομάζεις γραφικά απλά ειναι η αλήθεια. Εαν εσένα δεν σου αρέσει είναι δικό σου πρόβλημα και όχι της αλήθειας! Κράζεις μόνιμα όλα τα αμάξια και τις τιμές...δεν σε υποχρεώνει κανείς να αγοράσεις.
-
Υπάρχει S/M ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα, που δεν καταθέτει ούτε ισολογισμό, και πουλάει τά Ελληνικά, παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα, πιο ακριβά στην Ελλάδα απ'ότι τα ίδια, στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κουβέντα δεν γίνεται, ίσα ίσα ουρά κάνουν οι καταναλωτές.
Αν πιάσει κάποιος εισαγωγέας αυτοκινήτων, των πωπό μερικών Ελλήνων καταναλωτών, δεν έγινε και τίποτα.
Έτσι και αλλιώς ελάχιστα θα είναι τα κορόιδα.Με τις εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια κορόιδα, που αγοράζουν τα ελληνικά προϊόντα ακριβότερα στην Ελλάδα, τί θά κάνουμε ;
-
@fanis75 said in Honda Civic:
Αν δεν υπάρχει τέλος ταξινόμησης στην Γερμανία αλλά μόνο ΦΠΑ τότε ο Έλληνας αντιπρόσωπος πουλά 2500 ακριβότερα από τον αντίστοιχο Γερμανό!
Πάμε πάλι, γιατί όλο λογικά σφάλματα κάνεις για να σου βγει το αφήγμα. Δεν ξέρεις εαν πουλάει ακριβότερα ο Έλληνας αντιπρόσωπος ή η Honda.
Κανείς δεν το ξέρει, οπότε όπως υποθέτεις εσύ οτι το "καπέλο" ειναι του Σαρακάκη κάποιος άλλος μπορεί να υποθέσει ότι το καπέλο είναι της Honda Europe...δεν το ξέρυμε και δεν θα το μάθουμε.
Ας βγουν να πουν τα γνωστά γραφικά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ελεύθερη αγορά, πάρε κάτι άλλο και τα γνωστά εικονογραφημένα....
Αυτά που νομάζεις γραφικά απλά ειναι η αλήθεια. Εαν εσένα δεν σου αρέσει είναι δικό σου πρόβλημα και όχι της αλήθειας! Κράζεις μόνιμα όλα τα αμάξια και τις τιμές...δεν σε υποχρεώνει κανείς να αγοράσεις.
Ρε συ Φανή το αποτέλεσμα κρίνουμε! Ο Γερμανός πουλά 2500 φθηνότερα λτπφ από τον Έλληνα το προϊόν. Που βρίσκεται η διαφορά κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αν το καπέλο το βάζει το εργοστάσιο στον εισαγωγέα ή ο εισαγωγέας στην τελική τιμή.
Θεωρείς ότι το εργοστάσιο δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα έξτρα 15% καπέλο από το κράτος + το υψηλότερο ΦΠΑ της Ευρώπης; Ναι ναι ξέρω η αγορά της Ελλάδας είναι τρίχες για την Χόντα γνωστά αυτά...αλλά όταν έχεις έναν συνεργάτη δεκαετίες τον σέβεσαι και δεν του βάζεις καπέλα για να τον κλείσεις!
Και το ότι το καπέλο τελικά μπαίνει στην Ελλάδα φαίνεται και από του ότι στο ξεκίνημά ο Σ το αφαίρεσε ως προωθητική ενέργεια από την τιμή!
Λες να έτρωγε από το εργοστάσιο 2500 καπέλο και να πηγαινε να το αφαιρέσει από τον αγοραστή; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι πο λες και εσύ;!
Αυτός το βάζει αυτός το βγάζει οπότε θέλει είναι η αλήθεια...το ότι δεν μας υποχρεώνει να αγοράσουμε το ξέρουμε όλοι!
Να σχολιάζουμε επιτρέπεται ή κόβει η μαγιονέζα; -
@gtsartsal said in Honda Civic:
@otokomae said in Honda Civic:
Ποιο mazda;
Cx30
Ούτε χρόνο δεν το έχω.
Έχω ανεβάσει ήχο στο αντίστοιχο θέμα του.
Το καλό είναι ότι έχω καταλήξει ότι προέρχεται εντός της καμπίνας και μέσα από το ταμπλό...Και στο civic μου βγάζει ποτέ πότε από τον αεραγωγό του οδηγού. Ρίχνω λίγο σπρέι σιλικόνης και τέλος. Κατά τα άλλα έχεις το υπ αριθμόν 1 αξιόπιστο αυτοκίνητο.
-
@ektoras said in Honda Civic:
Υπάρχει S/M ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα, που δεν καταθέτει ούτε ισολογισμό, και πουλάει τά Ελληνικά, παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα, πιο ακριβά στην Ελλάδα απ'ότι τα ίδια, στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κουβέντα δεν γίνεται, ίσα ίσα ουρά κάνουν οι καταναλωτές.
Αν πιάσει κάποιος εισαγωγέας αυτοκινήτων, των πωπό μερικών Ελλήνων καταναλωτών, δεν έγινε και τίποτα.
Έτσι και αλλιώς ελάχιστα θα είναι τα κορόιδα.Με τις εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια κορόιδα, που αγοράζουν τα ελληνικά προϊόντα ακριβότερα στην Ελλάδα, τί θά κάνουμε ;
Εξαιρετικη τοποθετηση!
-
@dstou said in Honda Civic:
ι-σιβιτί μετάδοση
Μόνο το όνομα είναι ίδιο. Το Civic δεν έχει καν κιβώτιο.
cx60 και σαν την τοναλε
Ως SUV αυτά έχουν εγγενές μειονέκτημα στην οδική συμπεριφορά έναντι ενός χαμηλού. Οπότε η σύγκριση είναι ατυχής.
@gtsartsal said in Honda Civic:
Φοκους εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά 30 κ για 1000 κυβικά δεν θα έδινα με τίποτα. Εδώ δεν μου πήρε ο μπαμπάς μου χιλιαρι αυτοκίνητο το 1999 όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο.
Εντελώς άκυρη σύγκριση. Το 1000άρι Focus με τα 155 έχει απόδοση δίλιτρου του 1999. Τώρα με τα τούρμπο δεν ισχύουν αυτά που ξέραμε παλιότερα.
-
Εννοείται ότι καμία σχέση με cx60 ειδικά αυτό και η τοναλε το σιβικ , μιλάμε για αμάξι 1.40μ ύψος! Απλά τα αναφερα γιατί αυτά βρήκα διαθέσιμα στο σάιτ με το ανάλογο τεστ, ανέφερα και το 308και το πούμα που επίσης είδα.
-
Ναι βρε @strom, σε καταλαβαίνω απλά είπα και εγώ όπως έγραψα την βλακεία μου.
Αμαξαρα ειναι, δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος του forum που να πει το αντίθετο, απλά αρχίζουμε να κάνουμε όλοι εκπτώσεις σε μη σημαντικούς τομείς για να βρούμε το όσο δυνατόν καλύτερο αυτοκίνητο για το πορτοφόλι μας.
Εάν δώσεις τα περισσότερα από όλους, η πιθανότητα να πάρεις και το καλύτερο από όλα είναι πολύ υψηλή.
Κατά τα άλλα καλά κάνεις και γράφεις όπως γράφεις. Και εγώ με ένα ταπεινό αυτοκινητάκι συγκριτικά με τα δικα σας, το χάρηκα πολύ όταν το πρώτο οδήγησα. Όλο θετικά του έβρισκα. Μετά κάνα έτος μου κακοφανηκε η άνεση του στις λακούβες.
Όσο για το δίλιτρο Τογιότα πρέπει να πας να οδηγήσεις το 5ης γενιάς και να μας πεις πως σου φαίνεται. Είσαι ο μόνος που θα ξέρει και τα δύο συστήματα καλά.
-
Παίδες φίλος από Bmw μου λέει ότι πάνε συνεργείο κάτι ιδιοκτήτες με αμάξια των 60 κ 70 χιλιάδων με προβλήματα από τα 1000 χλμ..Άσε ελπίζεις αυτό που θα πάρεις όσα κ να δώσεις όσα κ να έχεις να δώσεις, να είναι αξιόπιστο. Κ αυτό στατιστικά το έχει ο Ιάπωνας κ η τύχη για πολλά άλλα...
-
Καλά οι bmw έχουν θέματα αξιοπιστίας. Είναι γνωστό. Αλλά είναι και αυτες αμαξαρες.
-
Όσο για το δίλιτρο Τογιότα πρέπει να πας να οδηγήσεις το 5ης γενιάς και να μας πεις πως σου φαίνεται. Είσαι ο μόνος που θα ξέρει και τα δύο συστήματα καλά.
Δεν έχει καμμία σχέση το corolla με το civic. Είναι πολύ καλό το πρωτο για τα χρήματα που προσφέρεται αλλά το civic είναι άλλη κατηγορία. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικες και η οδηγικη συμπεριφορά είναι απίστευτη. Η ροπή δε είναι τεράστια. Είναι άλλο αυτοκίνητο.
-
Ίδια ροπή δεν έχουν τα ηλ μοτέρ τους;
Honda Civic