-
-
Ναι συνήθως αυτό χρησιμοποιούν για να δουν αν έρχεται κάποιος διότι μέχρι να τον εντοπίσουν οι αισθητήρες από πίσω τότε δεν θα προλάβει να φρενάρει
-
Μήπως εννοείς ότι σταματάνε το αυτοκίνητο οι αισθητήρες όταν ανιχνευτεί πιθανή πρόσκρουση?
Αν τους απενεργοποιήσεις κάνει η κάμερα από μόνη της τέτοια λειτουργία στο T-Roc?Εγώ πήγα να χτυπήσω σε ένα δεντράκι σε ένα σημείο που ήταν σφηνωτά αρκετά και με σταμάτησε. Δεν ξέρω αν το κάνουν οι αισθητήρες. Πάντως του πατέρα μου που έχει το troc 1.6 άνευ κάμερας δεν το κάνει και δεν σταματάει γιατί έχω σταθεί από πίσω σε παρκάρισμα για να μη χτυπήσει το από πίσω αμάξι και το troc του δεν σταμάτησε.
Υπάρχει t roc 1,6; Δε νομίζω...
-
@georgekli13 said in VW T-Roc:
Μήπως εννοείς ότι σταματάνε το αυτοκίνητο οι αισθητήρες όταν ανιχνευτεί πιθανή πρόσκρουση?
Αν τους απενεργοποιήσεις κάνει η κάμερα από μόνη της τέτοια λειτουργία στο T-Roc?Εγώ πήγα να χτυπήσω σε ένα δεντράκι σε ένα σημείο που ήταν σφηνωτά αρκετά και με σταμάτησε. Δεν ξέρω αν το κάνουν οι αισθητήρες. Πάντως του πατέρα μου που έχει το troc 1.6 άνευ κάμερας δεν το κάνει και δεν σταματάει γιατί έχω σταθεί από πίσω σε παρκάρισμα για να μη χτυπήσει το από πίσω αμάξι και το troc του δεν σταμάτησε.
Υπάρχει t roc 1,6; Δε νομίζω...
1.6 tdi euro 6 καταργήθηκε πλέον.
-
-
εβγαινα τις προάλες από το parking μου και ερχόταν αλλο όχημα τον είδα αλλά πριν προλάβω να φρενάρω, φρέναρε αυτό για μένα.
νομίζω είναι κάτι που το έχουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα. δεν γνωριζω αν χρησιμοποιει την κάμερα ή τους αισθητήρες. νομιζω τους αισθητήρες αλλά δεν είμαι και σίγουρος
καμερες.
πολλα το εχουν πλεον.
το βιταρα ας πουμε.
αλλα δεν το εχει το 3008. η δεν δουλευει
στη μιτσουμπα ειναι τρομερο στη λειτουργια του -
και το mazda το έχει .... ενημερώνει με βελάκια και ήχο από την κάμερα ότι υπάρχει κίνηση.
-
εβγαινα τις προάλες από το parking μου και ερχόταν αλλο όχημα τον είδα αλλά πριν προλάβω να φρενάρω, φρέναρε αυτό για μένα.
νομίζω είναι κάτι που το έχουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα. δεν γνωριζω αν χρησιμοποιει την κάμερα ή τους αισθητήρες. νομιζω τους αισθητήρες αλλά δεν είμαι και σίγουρος
καμερες.
πολλα το εχουν πλεον.
το βιταρα ας πουμε.
αλλα δεν το εχει το 3008. η δεν δουλευει
στη μιτσουμπα ειναι τρομερο στη λειτουργια τουευχαριστώ ρε γατε.
Είσαι σίγουρος ότι είναι από την κάμερα σε όλους γιατι το έχω αποροία αν είναι οντως από κάμερα ή από τους αισθητήρες ή από συνδιασμό
-
1.5 exp. manual χωρίς καμερα...οι αισθητήρες τόσο οι πίσω όσο και οι μπροστά, σταματάνε το αυτοκίνητο όταν ανιχνεύσουν οποιοδήποτε εμπόδιο σε κάποια απόσταση. Πολλές φορές δε, προσπαθώντας να το βαλω στο κλειστό κουτί του που είναι στενό....κάτι ανιχνεύει και μου δίνει μια κλωτσιά και σταματαει απότομα...
Το ίδιο συμβαίνει και μπροστά είτε κατα τους ελιγμούς αν πλησιάσω πολύ είτε εν κινήσει αν επίσης πλησιάσω σε σχέση με την ταχύτητα ή την επιβράδυνση του μπροστινού και τη δικιά μου ταχυτητα ή επιτάχυνση...αν τέλος πάντων ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης....ενώ εγώ ας πούμε μπορεί να θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος.
Οπότε....δεν ειναι απαραίτητη η καμερα για να φρενάρει μόνο του κατα την οπισθοπορεία... -
τητα ή επιτάχυνση...αν τέλος πάντων ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης....ενώ εγώ ας πούμε μπορεί να θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος.
Οπότε....δεν ειναι απαραίτητη η καμερα για να φρενάρει μόνο του κατα την οετσι πιστεύω και γω οτι τους χρησιμοποιούν και αυτούς αν και δεν γνωρίζω με σιγουριά
και μπροστά μου έχει φρεναρει μονο του (εστριβε ο άλλος παρανομα προς το μέρος μου) αλλά και μπροστά έχει κάμερα το σύστημα οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος
-
Στα vag το αυτόματο φρενάρισμα σε κοντινό εμπόδιο είτε μπρος, είτε πίσω, γίνεται συνήθως με τους αισθητήρες παρκαρίσματος.
Το rear cross traffic ALERT (το λεεί από μόνο του), χρησιμοποιεί τα ραντάρ του blind spot για να ανιχνεύσει πίσω κίνηση και να ειδοποιήσει με ένδειξη. Το RCTA δεν έχει emergency stop. To RCTB(raking) έχει και emergency stop οπότε αυτό δουλεύει ανεξάρτητα από την ύπαρξη αισθητήρων αλλά δε γνωρίζω εάν υπάρχουν vag και ειδικά mqb που να έχουν αυτή την υποκατηγορία.
To Τ-Roc απ' ότι βλέπω λέει ότι έχει Side Assist που στην ουσία είναι το RCTA.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Στα vag το αυτόματο φρενάρισμα σε κοντινό εμπόδιο είτε μπρος, είτε πίσω, γίνεται συνήθως με τους αισθητήρες παρκαρίσματος.
Το rear cross traffic ALERT (το λεεί από μόνο του), χρησιμοποιεί τα ραντάρ του blind spot για να ανιχνεύσει πίσω κίνηση και να ειδοποιήσει με ένδειξη. Το RCTA δεν έχει emergency stop. To RCTB(raking) έχει και emergency stop οπότε αυτό δουλεύει ανεξάρτητα από την ύπαρξη αισθητήρων αλλά δε γνωρίζω εάν υπάρχουν vag και ειδικά mqb που να έχουν αυτή την υποκατηγορία.
To Τ-Roc απ' ότι βλέπω λέει ότι έχει Side Assist που στην ουσία είναι το RCTA.
η μιτσουμπα, που μολις οδηγησα και ειδα, εχει καμερες.
.... και η καλυτερη ειναι μια μπροστινη που εχει και στο παρκαρισμα βλεπεις στον ποντο, ειναι και υπερυθρη το βραδυ. και μπροστα και στο πεζοδρομιο και παντου λάιβ εικονα. εκτος του 360 που δεν με βολευει.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Είχα κάνει κράτηση σε αυτοκίνητο που είχε ήδη παραγγείλει η αντιπροσωπεία και είχε εβδομάδα παραγωγής της 41/2022. Πριν 2 μέρες ενημερώθηκα οτι το αυτοκίνητο έχει πάρει αριθμό πλαισίου και ότι στην κατάσταση εμφανίζεται "προς μεταφορά".
Γνωρίζει κάποιος από ανάλογη εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν, πόσο καιρό έκανε το αυτοκίνητο να φτάσει στη χώρα;Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Είχα κάνει κράτηση σε αυτοκίνητο που είχε ήδη παραγγείλει η αντιπροσωπεία και είχε εβδομάδα παραγωγής της 41/2022. Πριν 2 μέρες ενημερώθηκα οτι το αυτοκίνητο έχει πάρει αριθμό πλαισίου και ότι στην κατάσταση εμφανίζεται "προς μεταφορά".
Γνωρίζει κάποιος από ανάλογη εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν, πόσο καιρό έκανε το αυτοκίνητο να φτάσει στη χώρα;Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Με το καλό να παραλάβεις.
Όταν παρήγγειλα αρχές Αυγούστου το t-cross ήταν προς μεταφορά και μου έδιναν 1,5 - 2 μήνες παράδοση. Εν τέλει έφτασε Ελλάδα 22/8 στο τελωνείο και 2/9 παρέλαβα. Οπότε θα σου έλεγα 1 μήνα με βάση την εμπειρία μου.....
-
Από οτι βλέπω στο site ετοιμάζονται να αλλάξουν τις τιμές. Μολις μπείς στην σελίδα τωρα λέει Τιμή (με ΦΠΑ) 25.600 από το παλιο 24.300. Ακόμα όμως δεν έχει σωστές τις τιμές αν κανεις διαμόρφωση.
-
Από οτι βλέπω στο site ετοιμάζονται να αλλάξουν τις τιμές. Μολις μπείς στην σελίδα τωρα λέει Τιμή (με ΦΠΑ) 25.600 από το παλιο 24.300. Ακόμα όμως δεν έχει σωστές τις τιμές αν κανεις διαμόρφωση.
Είναι βέβαιο ότι αλλάζουν οι τιμές. Θα ανέβουν χονδρικά περίπου 1500. Αύριο είναι η πρώτη μέρα των νέων τιμών. Έχω ήδη ενημερωθεί επίσημα από την αντιπροσωπεία γιατί το αυτοκίνητο είναι στο πλοίο και αναμένεται τέλος της επόμενης εβδομάδας. Δυστυχώς πλέον με τη νέα τιμή. Στα 1500 ευρώ είναι μια εργοστασιακή αύξηση περίπου στα 700-800 χονδρικά; Τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.
Εφόσον οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει θα έπρεπε να προσαρμοστούν ανάλογα οι κλίμακες στα τέλη εκτελωνισμού. Τα αυτοκίνητα που άξιζαν παλιότερα 17000 εργοστασιακή έχουν φτάσει πλέον στα 20000. Θα έπρεπε να υπάρξει μια ανάλογη προσαρμογή αλλά το Κράτος εσκεμμένα το καθυστερεί για εισπρακτικούς λόγους.
-
Είναι βέβαιο ότι αλλάζουν οι τιμές. Θα ανέβουν χονδρικά περίπου 1500. Αύριο είναι η πρώτη μέρα των νέων τιμών. Έχω ήδη ενημερωθεί επίσημα από την αντιπροσωπεία γιατί το αυτοκίνητο είναι στο πλοίο και αναμένεται τέλος της επόμενης εβδομάδας. Δυστυχώς πλέον με τη νέα τιμή. Στα 1500 ευρώ είναι μια εργοστασιακή αύξηση περίπου στα 700-800 χονδρικά; Τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.
Εφόσον οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ανέβει θα έπρεπε να προσαρμοστούν ανάλογα οι κλίμακες στα τέλη εκτελωνισμού. Τα αυτοκίνητα που άξιζαν παλιότερα 17000 εργοστασιακή έχουν φτάσει πλέον στα 20000. Θα έπρεπε να υπάρξει μια ανάλογη προσαρμογή αλλά το Κράτος εσκεμμένα το καθυστερεί για εισπρακτικούς λόγους.
Συγγνωμη ρε φιλε γιατι θα κουφαθω το αμαξι ειναι στο πλοιο και θα το παρεις με τη νεα τιμη;
-
Γιατί να κουφαθείς? Αφού δεν έχει εκτελωνιστεί ακόμα…
-
Καλά.. απίστευτη γκαντεμια... έλεος..και εκνευριστικο..
-
Συγγνωμη ρε φιλε γιατι θα κουφαθω το αμαξι ειναι στο πλοιο και θα το παρεις με τη νεα τιμη;
Δυστυχώς θα το πάρω με τη νέα τιμή γιατί μετράει η τιμή την ημέρα εκτελωνισμού και όχι παραγωγής.
Αυτό παρεμπιπτόντως σε όλες πλέον τις εταιρείες. Εκτός αν το αυτοκίνητο έχει ήδη μπει Ελλάδα. Είμαι πραγματικά άτυχος διότι το αυτοκίνητο έφυγε από το εργοστάσιο στις 21 Οκτωβρίου αλλά μέχρι 1/11 δεν είχε περάσει το πλοίο της Neptune Lines που εκτελεί το δρομολόγιο Setubal- Πειραιάς με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις να σημειωθεί του παίρνει χονδρικά 11 μέρες. Ε για μια βδομάδα τον ήπιαμε...Τις λεπτομέρειες τις γνωρίζω από απευθείας επικοινωνία με το εργοστάσιο και από προσωπικό ψάξιμο. Ο πωλητής της Karenta δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ούτε καν αν ο κινητήρας είναι evo2. Αυτό το έμαθα απευθείας από το εργοστάσιο επίσης.
VW T-Roc