-
Βλέποντας γονείς πεθερικά θείους κλπ που είναι 65-70, βλέπω χαοτική διαφορά σε σχέση με πριν 10 χρόνια.
Χαοτική διαφορά βλέπω και στον εαυτό μου σε σχέση με πριν 10 χρόνια!!! -
@nickthetrib said in Νεο Hyundai Tucson :
Έστω λοιπόν ότι υπάρχει σωστός έλεγχος κλπ.
Δεν ξέρουμε πως θα γεράσει κάποιος.
Δίνεις στα 60+ 30000€ για να πάρεις αυτοκίνητο με πιθανότητα στα 70 παρά να μην μπορείς να οδηγείς;;;
Παίρνεις μεταχειρισμένο 10ετίας ή κρατάς το παλιό σου αν είναι περίπου αυτής της ηλικίας!!!ανετα
και περισσοτερα
γιατι σου μενουν λιγα χρονια να οδηγησεις
....και ισως κανενα για το αλλο
οποτε τι να περιμενεις?
εχει καλυτερη αποδοση η επενδυση στον οικογενειακο στο σχιστο? -
@gatoz said in Νεο Hyundai Tucson :
Δίνεις στα 60+ 30000€ για να πάρεις αυτοκίνητο με πιθανότητα στα 70 παρά να μην μπορείς να οδηγείς;;;
Παίρνεις μεταχειρισμένο 10ετίας ή κρατάς το παλιό σου αν είναι περίπου αυτής της ηλικίας!!!ανετα
και περισσοτερα
γιατι σου μενουν λιγα χρονια να οδηγησεις
....και ισως κανενα για το αλλο
οποτε τι να περιμενεις?
εχει καλυτερη αποδοση η επενδυση στον οικογενειακο στο σχιστο?Εγώ δεν θα τα έδινα για αμάξι (αν αυτό που υπάρχει είναι αξιοπρεπές),
θα τα έτρωγα άλλου!!!
Εθεσα τις σκέψεις μου (σίγουρα ενόχλησα κάποιους συμφορουμητες κοντά στην ηλικία του υποψηφίου αγοραστή), η απόφαση ΠΡΕΠΕΙ να παρθεί λαμβάνοντας υπόψιν ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες. -
@criuser said in Νεο Hyundai Tucson :
Λέτε άσχετα.
Υπάρχουν όντως ηλικιωμένοι που πήραν δίπλωμα στα 60 με το εφ' άρπαξ... και είναι δημόσιοι κίνδυνοι.
Υπάρχουν και ηλικιωμένοι που οδηγούν 50 χρόνια και είστε όλοι εσείς ονομαστές κουλομαρίες μπροστά τους.
Αρα το πρόβλημα είναι να υπάρχει σωστός έλεγχος και τίποτα άλλο.
Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν γερνάνε όλοι το ίδιο.
Αλλά στο αντίθετο ρεύμα οδηγούν και πολλοί νεότεροι και γενικά στο δρόμο βλέπουμε ηλίθιους κάθε ηλικίας.
Οπως είδα πριν λίγες εβδομάδες που πήγα Μάνη, έναν 40άρη μλκα με καινούργιο Τουσόν, που πήγαινε με 120 για να μην κάψει και 130 στις κατηφόρες, αλλά και στα τούνελ που έχει 80 όριο, πάλι με 120 πήγαινε...
Δηλαδή για σένα οι 75+ έχουν την αντίληψη και αντανακλαστικά των 30 40 50 ετών.
Ο πατέρας μου είναι 73 και σε καλή κατάσταση αλλά έχω αρχίσει εδώ και χρόνια να του κόβω τα πολλά πολλά σε μακρινές διαδρομές. -
Τα ίδια αντανακλαστικά μπορεί να μην έχουν αλλά οι περισσότεροι έχουν επαρκή αντανάκλαστικά για να οδηγήσουν.
Το καλό είναι οτι ο εβδομηντάρης δεν έχει και τη βλακεία στο κεφάλι του 20αρη και του 30αρη που παίρνει ενα αμαξι και τρέχει χωρίς αυριο προκαλώντας αναρίθμητα δυστυχήματα. Πολύ περισσότερα απο τους ηλικιωμένους... -
Παίρνεις μεταχειρισμένο 10ετίας ή κρατάς το παλιό σου αν είναι περίπου αυτής της ηλικίας!!!Αγαπητέ Νίκο, υποτίθεται οτιδήποτε ανανέωση διπλώματος γίνεται με την εξέταση από γιατρούς και δη οφθαλμίατρο. Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες απόλυτα.
Επίσης δεν είναι σωστό για τους πάνω από τα 60 (αν είναι υγιείς και έχουν σωας τας φρενας) να τους κόβεις από την οδήγηση και τις υπόλοιπες χαρές της ζωής.
Και αφού η σύνταξη πλέον είναι στα 68 σημαίνει ότι και ενεργό μέλος της κοινωνίας και ικανό, είσαι.
-
@kostis20 said in Νεο Hyundai Tucson :
Τα ίδια αντανακλαστικά μπορεί να μην έχουν αλλά οι περισσότεροι έχουν επαρκή αντανάκλαστικά για να οδηγήσουν.
Το καλό είναι οτι ο εβδομηντάρης δεν έχει και τη βλακεία στο κεφάλι του 20αρη και του 30αρη που παίρνει ενα αμαξι και τρέχει χωρίς αυριο προκαλώντας αναρίθμητα δυστυχήματα. Πολύ περισσότερα απο τους ηλικιωμένους...Το γεγονός ότι δεν ακούνε όπως πρέπει και δεν βλέπουν όπως έβλεπαν,δεν συνιστούν επαρκή αντανακλαστικά.
-
Τίποτα απο τα δύο που γράφεις δεν είναι αντανακλαστικό...Ασε που οι περισσότεροι φτάνουν 10/10 ειδικά αμα έχουν κάνει και καταρράκτη.Τέλος πάντων δεν είμαστε εμεις αρμόδιοι για τη νομοθεσία σε όλες τις χώρες του κόσμου.
-
Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι "ανακαλύψατε" τα αντανακλαστικά για τους πάνω των 60.
Εγώ θα έλεγα να περνάμε όλοι από προσομοιωτή όταν παίρνουμε το δίπλωμα για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος και ταυτόχρονα να λύσουμε το κυκλοφοριακό.
Ναι είμαι 60 χρόνων
Ναι οι αντιδράσεις μου είναι αργότερες, ναι καταλαβαίνω ότι μπαίνω 10-15% αργότερα στις στροφές απ ότι πριν 10 χρόνια.Και λοιπόν!!!???
Πήρα το Mazdaki και το χάιρομαι κάθε στιγμή και με κάθε ευκαιρία απολαμβάνοντας το όσο μπορώ.
Αν κρίνω δε το πως ΜΕΤΑκινούνται πολλοί νεότεροι μου νομίζω ότι δεν αποτελώ παράγοντα κινδύνου.Να με συμπαθάτε !!!
-
@tegos_13 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:
- Ξέρει κανείς τι χρόνοι αναμονής παίζουν; Καμιά προσωπική εμπειρία πρόσφατη;
- Σύγκριση με Tiguan;
Χωρίς παρεξήγηση για την ερώτηση
Ποσό παλιό είναι το αμάξι που έχει τώρα;;;
Έχει μαξ 10 χρόνια που θα μπορεί να οδηγήσει,
Αν είναι κανένα χρεπι, οκ.
Αν είναι κανένα 10ετίας να κρατήσει αυτό που έχει ή να πάρει μεταχειρισμένο μέχρι 10ετίας.Οδηγάει ένα Avensis του 2001 το οποίο πλέον δείχνει τα χρόνια του. Πιο πριν οδηγούσε ένα Corolla του 1982 - και τα 2 τα είχει πάρει καινούργια οπότε πλεον αυτό θα είναι το 3ο του αμάξι.
Επειδή είδα ότι έχει γίνει λίγος χαμός όσον αφορά την ηλικία και την οδήγηση θα συμφωνήσω με κάποιους εδώ μέσα για κάποιους 20ρηδες που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγάνε, όπως επίσης και με εκείνους που ανησυχούν για τους 70,80,90 που οδηγάνε. Ο καθένας μας όμως πρέπει να κρίνει αν είναι ικανός να οδηγήσει και ύπο ποιες συνθήκες μπορεί και να μην γίνεται επικίνδυνος για αυτούς που μεταφέρει και τους απέναντι του.
Στα του θέματος τώρα, το Tucson το κοιτάμε για τις ανέσεις και τον πολύ καλό εξοπλισμό ασφαλείας που φαίνεται πως προσφέρει στην τιμή του
-
Άτιμη κοινωνία.
Είσαι νέος δεν έχεις φράγκα για καλό αμάξι. Είσαι ας το πούμε πολύ ώριμος έχεις λεφτά αλλά θέλουν να στο πάρουν..
Πέρα από την πλάκα.Όλοι μας πρέπει να εξεταζομαστε. Πολλοί θα αποτυγχάνουν στα τεστ. Ακόμα και νεότεροι
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:
- Σύγκριση με Tiguan;
Μάιος 2022 παραγγελία, εκτιμώμενη παράδοση Ιανουάριος 2023. Με κανένα τρόπο δεν το έχω "δέσει" αυτό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ του Premium και του Distinctive. Αν θες μπορώ να σου στείλω και το Excel. Εγώ παρήγγειλα το Premium AWD Auto με ηλιοροφή, keyless, ασύρματη φόρτιση και SCC στα 35.000. Προσωπικά, προτιμώ να έχω 8'' οθόνη με κουμπιά για τον κλιματισμό και το volume παρά 10'' με όλα αυτά touch. Είμαστε στο τιμόνι όχι στον καναπέ μας.
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου, με το καλό να παραλάβεις. Κάντο μια προώθηση αν δεν σου κάνει κόπο. Επίσης υπάρχει πουθενά κάποιο έντυπο με τον εξτρα εξοπλισμό που μπορεί να πάρει το αμάξι;
-
- Σύγκριση με Tiguan;
Αν είναι κανένα 10ετίας να κρατήσει αυτό που έχει ή να πάρει μεταχειρισμένο μέχρι 10ετίας.Οδηγάει ένα Avensis του 2001 το οποίο πλέον δείχνει τα χρόνια του. Πιο πριν οδηγούσε ένα Corolla του 1982 - και τα 2 τα είχει πάρει καινούργια οπότε πλεον αυτό θα είναι το 3ο του αμάξι.
Επειδή είδα ότι έχει γίνει λίγος χαμός όσον αφορά την ηλικία και την οδήγηση θα συμφωνήσω με κάποιους εδώ μέσα για κάποιους 20ρηδες που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγάνε, όπως επίσης και με εκείνους που ανησυχούν για τους 70,80,90 που οδηγάνε. Ο καθένας μας όμως πρέπει να κρίνει αν είναι ικανός να οδηγήσει και ύπο ποιες συνθήκες μπορεί και να μην γίνεται επικίνδυνος για αυτούς που μεταφέρει και τους απέναντι του.
Στα του θέματος τώρα, το Tucson το κοιτάμε για τις ανέσεις και τον πολύ καλό εξοπλισμό ασφαλείας που φαίνεται πως προσφέρει στην τιμή του
Με βάση τα αυτοκίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του μέχρι τώρα, θα πρότεινα να δει και το δίλιτρο Toyota RAV4, αν δεν έχει θέμα με τον φόρο πολυτελείας.
Οικονομικό και αποδοτικό ατμοσφαιρικό μοτέρ, εξαιρετικοί χώροι και πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης σε πολύ καλή τιμή.
Όσο για την ηλικία του οδηγού, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που προσφέρει, είναι ιδανικό τόσο για έναν άπειρο νέο οδηγό, όσο και για έναν ηλικιωμένο με (ενδεχομένως) μειωμένα αντανακλαστικά. -
Πάντως έχει μεγάλη πλάκα πως βλέπει ο κάθε ένας τον άλλον.
Δηλαδή οι 45άρηδες πως βλέπετε τους 65άρηδες, ξεχνώντας πως βλέπατε τους 45άρηδες όταν είσαστε 25άρηδες....Σωστό αυτό αλλά ακόμα και με συνομήλικους απορείς με τα σφάλματα λογικής που υποκύπτουν λες και είναι από άλλο πλανήτη
-
@ivank said in Νεο Hyundai Tucson :
Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι "ανακαλύψατε" τα αντανακλαστικά για τους πάνω των 60.
Εγώ θα έλεγα να περνάμε όλοι από προσομοιωτή όταν παίρνουμε το δίπλωμα για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος και ταυτόχρονα να λύσουμε το κυκλοφοριακό.
Ναι είμαι 60 χρόνων
Ναι οι αντιδράσεις μου είναι αργότερες, ναι καταλαβαίνω ότι μπαίνω 10-15% αργότερα στις στροφές απ ότι πριν 10 χρόνια.Και λοιπόν!!!???
Πήρα το Mazdaki και το χάιρομαι κάθε στιγμή και με κάθε ευκαιρία απολαμβάνοντας το όσο μπορώ.
Αν κρίνω δε το πως ΜΕΤΑκινούνται πολλοί νεότεροι μου νομίζω ότι δεν αποτελώ παράγοντα κινδύνου.Να με συμπαθάτε !!!
Φίλε πάντα υγιής να βολτάρεις. Το θέμα είναι ότι είσαι 60 ετών και αντιλαμβάνεσαι μια πτώση. Σκέψου στα 70+...........
-
@bill_hsd said in Νεο Hyundai Tucson :
- Σύγκριση με Tiguan;
Με βάση τα αυτοκίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του μέχρι τώρα, θα πρότεινα να δει και το δίλιτρο Toyota RAV4, αν δεν έχει θέμα με τον φόρο πολυτελείας.
Οικονομικό και αποδοτικό ατμοσφαιρικό μοτέρ, εξαιρετικοί χώροι και πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης σε πολύ καλή τιμή.
Όσο για την ηλικία του οδηγού, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που προσφέρει, είναι ιδανικό τόσο για έναν άπειρο νέο οδηγό, όσο και για έναν ηλικιωμένο με (ενδεχομένως) μειωμένα αντανακλαστικά.Το έχει στα υπόψιν και το RAV και ρώτησε και για Corolla Cross που νομίζω θα έρθει δίλιτρο μέσα στο 2023 κι εκείνο δυστυχώς
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
- Σύγκριση με Tiguan;
Μάιος 2022 παραγγελία, εκτιμώμενη παράδοση Ιανουάριος 2023. Με κανένα τρόπο δεν το έχω "δέσει" αυτό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ του Premium και του Distinctive. Αν θες μπορώ να σου στείλω και το Excel. Εγώ παρήγγειλα το Premium AWD Auto με ηλιοροφή, keyless, ασύρματη φόρτιση και SCC στα 35.000. Προσωπικά, προτιμώ να έχω 8'' οθόνη με κουμπιά για τον κλιματισμό και το volume παρά 10'' με όλα αυτά touch. Είμαστε στο τιμόνι όχι στον καναπέ μας.
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου, με το καλό να παραλάβεις. Κάντο μια προώθηση αν δεν σου κάνει κόπο. Επίσης υπάρχει πουθενά κάποιο έντυπο με τον εξτρα εξοπλισμό που μπορεί να πάρει το αμάξι;
Να είσαι καλά.
-
@ggab said in Νεο Hyundai Tucson :
@ivank said in Νεο Hyundai Tucson :
Ναι είμαι 60 χρόνων
Φίλε πάντα υγιής να βολτάρεις. Το θέμα είναι ότι είσαι 60 ετών και αντιλαμβάνεσαι μια πτώση. Σκέψου στα 70+...........
Το θέμα είναι όπως είπες να "αντιλαμβάνεσαι".
Αν ρωτήσεις όμως 100 ανθρώπους να χαρακτηρίσουν τις οδηγικές τους ικανότητες θα εκπλαγείς με τους πάμπολλους Markku Alén που μας περιτριγυρίζουν.Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου.
-
Λέτε άσχετα.
Οπως είδα πριν λίγες εβδομάδες που πήγα Μάνη, έναν 40άρη μλκα με καινούργιο Τουσόν, που πήγαινε με 120 για να μην κάψει και 130 στις κατηφόρες, αλλά και στα τούνελ που έχει 80 όριο, πάλι με 120 πήγαινε...
Που να πειράζεις τώρα το cruise control?
Βάλτο 120 και πάμε γερά!
-
- Σύγκριση με Tiguan;
Έχω κάνει παραγγελία από τέλη Ιανουαρίου, αυτόματο 4*4, με αρκετά έξτρα. Μου είχαν δώσει εκτιμώμενο Σεπτέμβριο, τώρα πάμε για Νοέμβρη. Γενικά οι χρόνοι αναμονής, για παρόμοιες παραγγελίες, είναι στο 11μηνο ως χρόνο, από αυτά που διαβάζω. Αυτόματο κιβώτιο εκτοξεύει χρόνο αναμονής, ομοίως και τα έξτρα. Σε απλό αυτόματο ίσως σου δώσουν 9μηνο.
Το θέμα είναι ότι οι χρόνοι (ελλείψεις τσιπ, κρύσταλλα, ανταλλακτικά) και τιμές θα συνεχίσουν να παίρνουν την ανηφόρα, ίσως και για όλο το 2023.
Hyundai Tucson NX4 (2020)