-
Ενημερωμένη αναφορά κατανάλωσης...
Έχω γράψει ήδη σχετικά νούμερα για ταξίδι- διακοπές...
Επανέρχομαι για αστικές μετακινήσεις, σε ακτίνα 5- 20 χιλιομέτρων από την κατοικία...
Διαδρομές Κηφισίας, Μεσογείων και στενά αλλά όχι σε ώρες μποτιλιαρίσματος με συνεχή σταμάτα- ξεκίνα...
Για συνολική απόσταση 300 χλμ έκαψε 26 λίτρα...
Αναφέρομαι αποκλειστικά σε υγραέριο (lpg)...
Μέσος όρος 8,7 λίτρα/ 100 χλμ...
-
Το ταμπλο μου εβγαλε πως η καρτα εχει χαμηλη μπαταρια. Ποσο φυσιολογικο ειναι αυτο μεσα στον δευτερο χρονο; (δεν το πολυκουναω σχεδον καθολου τελευταια βεβαια, ισως φταιει κι αυτο)
Τελοσπαντων ξερει κανεις τι κανουμε τωρα;
-
Καλημέρα,μπαταρία θέλει,τo ίδιο έκανε και σε μένα.Είναι συρταρωτό το κλειδί,το ανοίγεις και βάζεις τη νέα μπαταρία(θέλει τις πλάκε 2032,έχει και στα σουπερμαρκετ).Αν δυσκολέυεσαι υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube.
-
Τρώει εύκολα την μπαταρία στο κλειδί, κάθε χρόνο καλά είναι να την αλλάζεις!
Προτίμησε μπαταρία επώνυμη από κατάστημα εξειδικευμένο για να αντέξει παραπάνω ή αλλιώς τετράδα του 2€ και κράτα 1 στο αμάξι και 2 στο σπίτι. -
Στο δικό μου απλό κλειδί, μου έχει φάει τρεις μπαταρίες στα δύο χρόνια. Οπότε μια χαρά είστε...
-
@storm said in Renault Clio V:
Στο δικό μου απλό κλειδί, μου έχει φάει τρεις μπαταρίες στα δύο χρόνια. Οπότε μια χαρά είστε...
Πολύ τρώει για απλό... Θυμάμαι στο focus 2-3 αλλαγές στα 15 χρόνια.
-
Η handfree κάρτα της Renault νομίζω δουλεύει 24/365 όποτε συνήθως στα 1.5-2 χρόνια βγάζει μήνυμα αλλαγης. Για την μπαταρία στο κλασικό κλειδί δεν γνωρίζω διάρκεια.
-
@realzeus said in Renault Clio V:
@lap said in Renault Clio V:
Οι πρώτες ύλες έρχονται δια θαλάσσης και τα αυτοκίνητα φεύγουν ξανά προς την Ευρώπη δια θαλάσσης. Όχι με τρένα.
Στην Ευρώπη οι μεταφορές γίνονται κατά κύριο λόγο με τραίνα. Έτσι φεύγουν και τα τα αυτοκίνητα από τα εργοστάσια σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κλπ, σε άλλες χώρες τις Ευρώπης. Η VW στο Wolfsburg (αν το γράφω σωστά) έχει ιδιωτικό τραίνο μόνο για το εργοστάσιο της, Με πλοία πηγαίνουν μόνο σε υπεράκτιους προορισμούς. Οι πρώτες ύλες (π.χ. σιδηρομετάλλευμα) δεν έχουν να κάνουν με αυτό που λέμε. Άσε που οι πρωτές ύλες στην Ευρώπη έρχονταν κυρίως από Ρωσία-Ουκρανία.
Να δημιουργήσουμε έστω ένα περιβάλλον για να έρθουν οι φτασμενες.
Μια suzuki ας πούμε θα ήταν μια χαρά. Πρώτες ύλες από Ιαπωνία και όπου αλλού έχουν εργοστάσια για να στείλουν ημιτελή μέρη και συναρμολόγηση για αρχή σε εμάς.
Με τα χρόνια από την συναρμολόγηση θα πάμε και στην παραγωγή κινητήρων κτλ και μετά δεκαετίες θα λέμε έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία.
Εννοείται πως η μισή Ελλάδα θα έχει suzuki.
Είσαι μικρός, αλλά αυτό γίνονταν στον Βόλο. Η ποιότητα ήταν σκατά, γιατί μέσα στο management ήταν Ελληναράδες και τελικά δεν συνέφερε και οικονομικά την Nissan και γεια σας και φιλάκια...
Θυμίζω ότι τότε είχαμε τον μεγάλο Ανδρέα, ο οποίος ήθελε να την κάνει... Δημόσια υπηρεσία. Μην τα ξεχνάμε. Όπως pirelli στην Πάτρα. Όπως.. όπως... Όπως... Κάθε έξω και καλύτερα.
-
@groover1972 said in Renault Clio V:
Θυμίζω ότι τότε είχαμε τον μεγάλο Ανδρέα, ο οποίος ήθελε να την κάνει... Δημόσια υπηρεσία. Μην τα ξεχνάμε. Όπως pirelli στην Πάτρα. Όπως.. όπως... Όπως... Κάθε έξω και καλύτερα.
Ακριβώς...!!! Το ΠΑΣΟΚ έδιωξε και την Νισσάν και ολες τις βιομηχανίες...ήταν προσχεδιασμένα όλα. Σιγά μην καθόταν ο κάθε επιχειρηματίας να μπαίνει μέσα επειδή ο απατεώνας ήθελα να κάνει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά τους.
-
@fanis75 said in Renault Clio V:
Ακριβώς...!!! Το ΠΑΣΟΚ έδιωξε και την Νισσάν και ολες τις βιομηχανίες...ήταν προσχεδιασμένα όλα. Σιγά μην καθόταν ο κάθε επιχειρηματίας να μπαίνει μέσα επειδή ο απατεώνας ήθελα να κάνει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά τους.
Μα ο λόγος από ένα σημείο και μετά οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και των πρεσβειών της κάθε χώρας, ήταν αρνητική για κάθε νέα επένδυση. Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν και τα συνδικάτα και οι αριστερές εργατικές ομάδες που πολεμούσαν για καλό μεροκάματο και καλά έκαναν αλλά όλα αυτά είναι αποτρεπτικά για φθηνά μεροκάματα...
-
Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν και τα συνδικάτα και οι αριστερές εργατικές ομάδες που πολεμούσαν για καλό μεροκάματο και καλά έκαναν αλλά όλα αυτά είναι αποτρεπτικά για φθηνά μεροκάματα...
Τα οποία το ΠΑΣΟΚ ανέθρεψε, δυνάμωσε και τα άφησε να αλλωνίζουν με φρούδες υποσχέσεις και παχυλούς μισθούς στους Προέδρους τους, σε εντεταλμένη υπηρεσία.
-
@fanis75 said in Renault Clio V:
Μα ο λόγος από ένα σημείο και μετά οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών και των πρεσβειών της κάθε χώρας, ήταν αρνητική για κάθε νέα επένδυση. Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν και τα συνδικάτα και οι αριστερές εργατικές ομάδες που πολεμούσαν για καλό μεροκάματο και καλά έκαναν αλλά όλα αυτά είναι αποτρεπτικά για φθηνά μεροκάματα...
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αυτές οι εταιρείες δεν έιχαν συμφέρον να μείνουν εδώ, για αυτό πήγαν αλλού. Παράδειγμα: https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6764135
-
-
@realzeus said in Renault Clio V:
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αυτές οι εταιρείες δεν έιχαν συμφέρον να μείνουν εδώ, για αυτό πήγαν αλλού.
Ακριβώς!!! Και γιατί δεν είχαν συμφέρον? Λόγω ΑΓΠ...απλό είναι και του άκρατου συνδικαλισμού και τεμπελιάς που προώθησε.
-
Επειδή ήταν πολύ φτηνότερα σε Τουρκίες κλπ Φάνη μου... Διάβασε άρθρο που παρέθεσα. Έχει στοιχεία μέσα, μην κοιτάς ότι είναι Ριζοσπάστης.
-
Kαλά κι ολόκληρες πολυεθνικές-κολοσσοί (Pirelli,Nissan) αφού δεν τους συνέφερε εξ'αρχής (δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπουν και προβλέπουν τόσο οφθαλμοφανή πράγματα),ήρθαν να πετάξουν χρήματα εδώ έτσι για πλάκα, για λίγα χρόνια;
-
Τα μεγαλύτερα λάθη τα κάνουν οι κολοσσοι. Βλέπε Lehman κλπ. Και φυσικά η πραγματικότητα είναι πολλές φορές διαφορετική από αυτά που φαντάζεται ένας μανατζαρέος στην άλλη άκρη του κόσμου...
-
Βρε γιατρέ δες τις ημερομηνίες ποτέ ήρθαν στην Ελλάδα αυτές οι βιομηχανίες ελαστικών και πότε εμφανίστηκαν οι οικονομίες της ανατολικής Ευρώπης ως έφορο έδαφος επενδύσεων με απίστευτα χαμηλό κόστος. Φυσικά δεν το είχαν προβλέψει.
Τα έχουμε πει εκατό φορές σε συζητήσεις. Εκείνες τις εποχές η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της, είχαν σταματήσει πλέον και οι δασμοί στα ευρωπιακα προϊόντα όπως συνέβαινε επί πολλές δεκαετίες πριν, υπήρχαν ευεργετικές διατάξεις περί δασμών για τις νέες χώρες της Ευρώπης και γενικότερα το εμπόριο σταμάτησε να έχει περιορισμούς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των περιφερειακών χωρών γύρω από αυτήν με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της οικονομίας μας ως χώρα παραγωγής με φθηνό κόστος. Άσε που και εμείς οι Έλληνες αγοράζαμε πλέον μόνο προϊόντα εισαγωγής διότι τα θεωρούσαμε ανώτερα.
Δεν υπήρχε δηλαδή μια σταθερή περίοδος, όπως τις προηγούμενες δεκαετίες με μια συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση, όπου αυτό που θα οδηγούσε στην αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης μας (τουρισμός, βιομηχανία, γεωργία), να ήταν μονάχα ένα κόμμα και οι πολιτικές του. Άλλαξε γενικότερα όλο το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Απίστευτος ο βαθμός απόδοσης ίδιων κεφαλαίων 35% που αναφέρει το άρθρο. Αν θεωρείτε ως κακό επιχειρηματικό περιβάλλον την απόδοση του 35%, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.Από την άλλη το κόστος δεν είναι το παν, υπάρχουν πολλοί παράγοντες και η Ελλάδα έχει πολλά προτερήματα. Το έχουμε αναλύσει στο forum.
-
@yem said in Renault Clio V:
@storm said in Renault Clio V:
Πολύ τρώει για απλό... Θυμάμαι στο focus 2-3 αλλαγές στα 15 χρόνια.
Και σκέψου ότι σπάνια το χρησιμοποιώ, αφού δεν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο.
Πρώτη φορά μου συμβαίνει να αλλάζω μπαταρίες κάθε 8 μήνες.
Κατά την άποψή μου αυτά είναι εργοστασιακές ατέλειες.Στο 207GT που το είχα 7 χρόνια είχα αλλάξει μπαταρία στον 6ο χρόνο!!!!!
-
Βρε γιατρέ δες τις ημερομηνίες ποτέ ήρθαν στην Ελλάδα αυτές οι βιομηχανίες ελαστικών και πότε εμφανίστηκαν οι οικονομίες της ανατολικής Ευρώπης ως έφορο έδαφος επενδύσεων με απίστευτα χαμηλό κόστος. Φυσικά δεν το είχαν προβλέψει.
Εκείνη την εποχή μπορεί να μην υπήρχαν τα κράτη της ανατ. Ευρώπης,υπήρχε όμως η φιλοδυτική Τουρκία με άφθονες εκτάσεις και με πάντα φθηνότερα εργατικά χέρια και χαμηλότερο κόστος. Σχεδόν αμέσως μετά,όπερ και εγένετο και πάμπολλες πολυεθνικές κατέληξαν εκεί και στέριωσαν μέχρι σήμερα που μιλάμε και ποιος ξέρει και για πόσες δεκαετίες ακόμη.Έπειτα άνοιξε κι αγορά των ανατολ. χωρών.Που σημαίνει,πως ήταν ήδη λάθος η κίνηση των ελαχίστων που επέλεξαν εδώ για βραχυπρόθεσμη επένδυση μην αξιολογώντας σωστά τις προϋποθέσεις και τις καταστάσεις του ελλην. κράτους.
Renault Clio V