-
Re: Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
Ερώτηση :
Ταξιδεύουμε Αγγλία στις 11/8 για λίγες μέρες.
Συμφέρει :
1/ Συνάλλαγμα σε Ελλάδα;
2/ Σύνταγμα σε Αγγλία ;
3/ανάληψη με πιστωτική σε Αγγλία ;
4/ απλά χρήση πιστωτικής ;
5/κάτι άλλο ;Ξέρει κανείς ;
-
Δεν συμφέρει τίποτα.
Αλλά οι Άγγλοι είναι τόσο οπισθοδρομικοί, που έχουν POS ακόμα και οι μουσικοί που παίζουν στο δρόμο.
Συναλλαγές με κάρτα παντού. Δύσκολα θα χρειαστείς ρευστό. Αλλά ρίξτε μια ματιά στους όρους/χρεώσεις της κάρτας σας, μήπως χρεώνει τίποτα ανά συναλλαγή. -
@antonakis said in Αγγλικές λίρες:
Δεν συμφέρει τίποτα.
Αλλά οι Άγγλοι είναι τόσο οπισθοδρομικοί, που έχουν POS ακόμα και οι μουσικοί που παίζουν στο δρόμο.
Συναλλαγές με κάρτα παντού. Δύσκολα θα χρειαστείς ρευστό. Αλλά ρίξτε μια ματιά στους όρους/χρεώσεις της κάρτας σας, μήπως χρεώνει τίποτα ανά συναλλαγή.Δυστυχώς η τράπεζα συνιθίζει να χρεώνει προμήθεια σε κάθε μετατροπή νομίσματος. Άρα κάθε χρέωση της κάρτας σε λίρες θα έχει και κερατιάτικα. Θα συνιστούσα μετρητά, εκτός από μεγάλες αγορές.
-
Χωρίς να έχω κάνει το ταξίδι πρόσφατα για χρήση λιρών (μια φορά μονοήμερη έχω βρεθεί Αγγλία), ίσως θα ήταν μια λύση η ενεργοποίηση Revolut ή κάτι αντίστοιχο και ηλεκτρονικές πληρωμές με το κινητό μέσω άϋλης κάρτας Revolut.
Αν η ελληνική πιστωτική χρεώνει μετατροπή συναλλαγματος σε κάθε συναλλαγή θα είναι ο ακριβότερος τρόπος. Ίσως ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών σας διαφωτίσει.
Μετρητά θα "χάσετε" συνάλλαγμα στις μετατροπές προς και από ευρώ.
Διάβασε κι εδώ https://www.skiouraki.gr/ftino_taksidi_sto_londino/
-
@mesastou said in Αγγλικές λίρες:
Re: Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
Ερώτηση :
Ταξιδεύουμε Αγγλία στις 11/8 για λίγες μέρες.
Συμφέρει :
1/ Συνάλλαγμα σε Ελλάδα;
2/ Σύνταγμα σε Αγγλία ;
3/ανάληψη με πιστωτική σε Αγγλία ;
4/ απλά χρήση πιστωτικής ;
5/κάτι άλλο ;Ξέρει κανείς ;
Με αφορμή αυτό, ένα σχετικό άρθρο
-
Η Πειραιώς χρεώνει 4ε σε ATM και 2,5% για την μετατροπή συναλλάγματος και ότι σε χρεώσει η Αγγλική τράπεζα ! Σε pos -ψώνια κτλ- μόνο το 2,5% για την μετατροπή συναλλάγματος
-
@yem said in Αγγλικές λίρες:
Η Πειραιώς χρεώνει 4ε σε ATM και 2,5% για την μετατροπή συναλλάγματος και ότι σε χρεώσει η Αγγλική τράπεζα ! Σε pos -ψώνια κτλ- μόνο το 2,5% για την μετατροπή συναλλάγματος
Θέλει λίγο προσοχή το παραπάνω τονισμένο...
-
@piliourits said in Αγγλικές λίρες:
@yem said in Αγγλικές λίρες:
Θέλει λίγο προσοχή το παραπάνω τονισμένο...
Για παράδειγμα τη μία και μοναδική φορά που τράβηξα από λογαριασμό σε ξένο νόμισμα (αραβικό κλειδωμένο στο δολάριο, που η εκεί τράπεζα δεν με χρέωνε) από ΑΤΜ της Εθνικής, η συνολική χρέωση ήταν περίπου 6%, δηλαδή 60€ στα 1000€.
Το τί χρεώσεις θα έχει το κάθε ΑΤΜ δεν μπορείς να ξέρεις και δεν νομίζω να είναι φειδωλοί οι Εγγλέζοι σ' αυτά...
-
Μια καλή λύση είναι να βγάλεις κάρτα revolut που είναι κατάλληλη για εξωτερικό. Δεν χρεώνει τέτοια υπέρογκα ποσά αν θυμάμαι καλά.
-
Ρωτα τη τράπεζα σου. Ξέρουν και θα σου πουν.
Στην Κροατία η eurobank με έσκισε ενώ ή Αττικής ήταν τζαπα.
-
Πριν 1 μήνα πήγαμε. Δεν εβγαλα (και δεν χρείαστηκα) μετρητά ουτε μία φορά!! Απλά με κάρτα, ακόμα και στο μετρό δεν εβγαλα καν εισητήρια! Ακουμπας την κάρτα και ανοίγει ξανακαουμπας στην έξοδο και σε χρεώνει. Για εμένα μην ασχοληθείς, εφοσον εχεις καρτες.
Ααα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Uber!! Πολυ χρησιμο και χρεώσεις 1/3 εως και 1/5 κάτω απο τα κανονικά ταξί.
-
@fanis75 said in Αγγλικές λίρες:
Πριν 1 μήνα πήγαμε. Δεν εβγαλα (και δεν χρείαστηκα) μετρητά ουτε μία φορά!! Οπλα με κάρτα, ακόμα και στο μετρό δεν εβγαλα καν εισητήρια! Ακουμπας την κάρτα και ανοίγει ξανακαουμπας στην έξοδο και σε χρεώνει. Για εμένα μην ασχοληθείς, εφοσον εχεις καρτες.
Ααα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Uber!! Πολυ χρησιμο και χρεώσεις 1/3 εως και 1/5 κάτω απο τα κανονικά ταξί.
Τι έγινε βρε παιδιά , το είπε και το έκανε , γύρισε με γκάνια απο Αγγλία αυτός
-
Είμαι της άποψης ότι πάντα πρέπει να έχεις μετρητά πάνω σου. Ρώτα στην τράπεζά σου τι τιμή μπορούν να σου σου δώσουν για Λίρες και ψάξε online τι δίνουν τα ανταλλακτήρια στην Αγγλία, και αποφάσισε. Έχοντας ζήσει στην Αγγλία, θα ήθελα τουλάχιστον 100 Λίρες για κάθε μέρα, σε μετρητό.
-
@realzeus said in Αγγλικές λίρες:
Είμαι της άποψης ότι πάντα πρέπει να έχεις μετρητά πάνω σου. Ρώτα στην τράπεζά σου τι τιμή μπορούν να σου σου δώσουν για Λίρες και ψάξε online τι δίνουν τα ανταλλακτήρια στην Αγγλία, και αποφάσισε. Έχοντας ζήσει στην Αγγλία, θα ήθελα τουλάχιστον 100 Λίρες για κάθε μέρα, σε μετρητό.
Και εγω εχω ζησει αλλα αλλες εποχες. Πλεον στο Λονδίνο ειναι παντελώς περιττά τα μετρητά! Τι να τα κάνει;; 5 μερες δεν χρειάστηκα πουθενά!!
-
@fanis75 said in Αγγλικές λίρες:
@realzeus said in Αγγλικές λίρες:
Και εγω εχω ζησει αλλα αλλες εποχες. Πλεον στο Λονδίνο ειναι παντελώς περιττά τα μετρητά! Τι να τα κάνει;; 5 μερες δεν χρειάστηκα πουθενά!!
Πες με παλιομοδίτη, αλλά πουθενά δεν νιώθω άνετα χωρίς ένα 50-100άρικο σε μετρητά για τα ψιλά. Σήμερα βγήκα με κάτι φίλους, για μια μπύρα, και πήρα απλά 80 Ευρώ, για απόσταση 5 χλμ από το σπίτι μου, συν κάρτες φυσικά. Αλλιώς νιώθω γυμνός. Συνήθως είχα πάνω μου 500-1000 Ευρώ το λιγότερο, όταν είχα την επιχείρησή μου. Ο μακαρίτης ο νονός του αδερφού μου κυκλοφορούσε συνήθως με 1 εκατομμύριο Δρχ πάνω του, στα '90s μπας και τύχει κάτι... Χαχα.
-
Άλλο το να έχεις καβάτζα χρήματα μη τύχει κάτι, αλλά πραγματικά στο Λονδίνο ΔΕΝ χρειάζονται μετρητά. Θα τους δεις όλους να πληρώνουν με κινητά και ρολόγια και νιώθεις λίγο άνθρωπος των σπηλαίων.
-
Το προσωπικό «κόλλημα» το δέχομαι. Αλλά πρακτικά δεν χρειάζεσαι μετρητά στο Λονδίνο!
-
Αν πέσει το ρεύμα θα δούμε ποιος θα νιώσει άνθρωπος τον σπηλαίων! Cash is King! Οι καρτούλες είναι για τις εύκολες στιγμές. Στα ζόρικα θέλεις χαρτί!
-
Αν οπλοφορείς κουβαλάς και ικανό ποσό μετρητών και αντίστροφα.
Αλλά ο φίλος μάλλον θέλει να ξέρει τον πιο οικονομικό τρόπο για πληρωμές... -
Πιο οικονομικο ειναι να φερεις τυφεκιο εφοδου. Ζητας λογαριασμο και σου απαντουν "κερασμενα"
Αγγλικές λίρες