-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε ο,τι αφορά τα τρένα τώρα, "ε ας σας πάρει και κανας άλλος τη δόξα", ειδικά υπό καθεστώς μνημονίου, όπου κάτι έπρεπε να φύγει. Πλην όμως, μια ωραία παρεούλα είναι οι υποδομές μαζι με τους Ιταλούς, δεν είμαστε Αγγλία να έχουμε ένα σκασμο εταιρείες, οπότε έχουν βολευτει όλοι μαζί απλά έφυγε ο φουλ κρατικός μανδύας.
Τι έκανε λοιπόν 5 χρόνια ο Ιταλός; Μας έφερε κάτι λιμά για υπερταχειες πριν 2,5 μήνες που έχουν τα θεματακια τους και πάνε φέεεετα. Ούτε βαγόνι από εκεί και περα. Δεν προσλαμβάνει κόσμο οπότε από Ξάνθη και μετά δεν έχουμε τρένο.
Τελικά, το πραγματικό έργο παίζεται στις υποδομές οι οποίες (τι πρωτότυπο) είναι στο χέρι του δημοσίου. Η εταιρεία δεν πιέζει για τίποτα και έχει προσαρμοστεί στους ελληνικούς σιδηροδρομικους ρυθμούς οι οποίοι είναι δικαιολογημένοι ως ένα σημείο αφού το τρένο που το λατρεύουν στην Ευρώπη πρώτα και κύρια συνδέει χώρες μεταξύ τους. Εκεί είναι η επιτυχία του. Μάλιστα υπό συνθήκες ανταγωνίζεται το αεροπλάνο και μακάρι να το νικήσει γιατί όλο τα αυτοκίνητα μας φταίνε για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.Σύμφωνα με τα στοιχεία τα "νέα", αλλά πλήρως ανακατασκευασμένα τρένα, έχουν βγάλει μία καθυστέρηση και την προχτεσινή στάση που οφείλεται στο ρεύμα, στο διάστημα που κυκλοφορούν στο δίκτυο.
Επίσης με την Ευρώπη δεν έχουμε σύνδεση, γιατί οι γραμμές της Σερβίας είναι σε κακή κατάσταση και δρομολόγια με ταχύτητες 50 χαω δεν έχουν νόημα.
Για την Χαλκίδα με μία γραμμή από Σταθμό Λαρίσης μέχρι Αγίους Αναργύρους , λόγω των έργων υπογειοποίησης, δεν υπάρχει χώρος για άλλα δρομολόγια.
Φλώρινα δεν υπάρχει πουθενά σταθμάρχης και κλειδούχος και έτσι ένα τρένο πάει και έρχεται μόνο του, τα ανάλογα για Βόλο.
Αν βολεύονται οι Ιταλοί, είναι πιθανό, αλλά χάνουν και λεφτά.
Η ουσία είναι ότι αυτοί θα έχουν σε λίγο καιρό και μηχανοδηγούς και τρένα, ο οσε δεν θα έχει σταθμάρχες και κλειδούχους, δεν θα έχει ολοκληρώσει τα έργα του και κυρίως οι τοπικές κοινωνίες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το τρένο.
Γιατί αν ενδιαφέρονταν , θα είχαν υποχρεώσει τους βλαχοδήμαρχους της Φλώρινας, Έδεσσας και άλλων περιοχών να βάλουν οι ίδιοι σταθμάρχες και κλειδούχους από τους υπαλλήλους τους, της Πάτρας δεν θα έτρωγε τόσα χρόνια για φαραωνικά έργα, της Κορίνθου θα είχε βάλει Αστικό από τον Σταθμό στην πόλη, στο Ναύπλιο θα πήγαινε το τρένο και τόσα ακόμη.
Το τρένο στην Ελλάδα είναι σε εχθρικό περιβάλλον.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα περί άκρων, φασισμού, κομμουνισμού και ολοκληρωτισμού και για το πόσο φονιάδες ήταν οι ηγέτες τους, τα έχουμε χιλιοπεί, διαφωνούμε όπου διαφωνούμε, συμφωνούμε όπου συμφωνούμε, για μένα δεν έχει νόημα ένας διάλογος κωφών για τέτοια θέματα.
Βασίλη, μπορεί να διαφωνούμε στο πόσο καλό είναι ένα σύστημα (ή πόσο καλή εφαρμογή του έγινε αν θες), αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στους ορισμούς. Ο Φασισμός έχει συγκεκριμένο ορισμό, το ίδιο και ο Κομμουνισμός. Δεν υπάρχει Αριστερός Φασισμός, όπως δεν υπάρχει και Δεξιός Κομμουνισμός. Συμφωνώ ότι υπάρχει ολοκληρωτισμός και στα δύο, αλλά δεν μπορούν να συγχέονται οι έννοιες! Καλό είναι να διαβάσουμε την θεωρία πριν μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις.
Δεν έχω γράψει εγώ κάτι τέτοιο και συμφωνώ σε αυτά.
Απλά ο ολοκληρωτισμός είναι κάτι που με απωθεί, όποια απόχρωση και θέση στο πολιτικό τοπίο έχει. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα περί άκρων, φασισμού, κομμουνισμού και ολοκληρωτισμού και για το πόσο φονιάδες ήταν οι ηγέτες τους, τα έχουμε χιλιοπεί, διαφωνούμε όπου διαφωνούμε, συμφωνούμε όπου συμφωνούμε, για μένα δεν έχει νόημα ένας διάλογος κωφών για τέτοια θέματα.
συμφερει να δηλωσετε ισοπαλια στα εγκληματα?
οχι, δεν....
απο παντα ο αγαπημενος σας καπιταλισμος ηταν εξορισμου υπερ των εγκληματων, οποτε δεν γινεται αποδεκτος οποιοσδηποτε συμψηφισμοςΔεν δηλώνουμε καμία ισοπαλία.
Οι κυρ-Παντελήδες είμαστε πάντα χαμένοι από τους -ισμούς, γιατί είμαστε μόνοι μας και όχι μέλη κομματικών και άλλων ομάδων, σωστότερα συμμοριών.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εε τι περιμένεις κι εσύ να γίνει τώρα που καταποντιζεται η ομάδα;
Να επιχειρηματολογουν οι Μητσοτακικοί Νεοδημοκράτες κόντρα στην πραγματικότητα;
Να αποδείξουν τί; Πόσο δίκιο έχουν, κι ας πηγαίνουν όλα κατά διαόλου;
Χαρακτηρισμοι, σαματας, βρισιές, σκίσιμο ιματισμού, δηλώσεις μίσους, ξεσκισμα της λογικής, σίγουρη συνταγή, πιστοί στις παραδόσεις των πολιτικών τους προγόνων.Μην απογοητευεσαι, να κάνεις διάλογο όπου θα διαφαινόταν η φαυλοτητα των πολιτικών τους επιλογών και θα παραδεχοταν το λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση.
#mono_koulis
-
Το τρένο στην Ελλάδα είναι σε εχθρικό περιβάλλον.
Έτσι είναι δυστυχώς.
-
Απορώ που ασχολείστε με τα τρένα. Πιο βαρετό πράγμα δεν έχει.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ήμουν σίγουρος ότι σαν αριστερομπαχαλακης θα έγραφες μία ασυναρτησία. Ο φασισμός ως προσωνύμιο επιδόθηκε στους δεξιούς απο τους καλοκαγαθους αριστερούς,πράγμα το οποίο δεν έγινε με αντίθετη φορά. Το "φασισμός" αναφέρεται σε οτιδήποτε αυταρχικό και επιβολή της γραμμής,των εχόντων την εξουσία,με κάθε μέσω και κόστος. Σε αυτό λοιπόν,δηλαδή το φασισμό,τα αριστερά,Κομμουνιστικά κράτη δεν έχουν αντίπαλο και είναι πρώτοι διδάξαντες........
Βρε παιδάκι μου, γιατί επιμένεις για πράγματα που δεν έχεις ιδέα, και γράφεις και χαρακτηρισμούς ;
Είπαμε, υστέρηση στα Φιλολογικά αλλά ούτε τη Βικιπαιδεια δεν μπορείς να διαβάσεις;
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Φασισμός
Ο φασισμός γεννήθηκε το 1919 μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία, από τον Μπενίτο Μουσολίνι, χωρίς ακόμα να αποτελεί δόγμα ή να προσδιορίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα[35]. Ο Μουσολίνι ίδρυσε την οργάνωση Fasci di Combattimento στο Μιλάνο στις 13 Μαρτίου 1919 και αρχικά, τα πρώτα λίγα μέλη ήταν πρώην στρατιώτες που ήταν δυσαρεστημένοι από την έκβαση του πολέμου. Το 1921 ιδρύθηκε το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα και εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αμέσως το επόμενο έτος επήλθε το χάος όταν φασιστικές ομάδες άρχισαν να καταλαμβάνουν διάφορα δημόσια κτήρια. Όταν οι αρχηγοί του σοσιαλιστικού κόμματος κήρυξαν απεργία, ο Μουσολίνι απαίτησε από την κυβέρνηση να την διακόψει απειλώντας ότι οι φασίστες θα έκαναν Πορεία προς την Ρώμη. Ο Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ΄, φοβούμενος την αναταραχή και τον εμφύλιο, παρέδωσε την εξουσία στον Μουσολίνι, ενέργεια η οποία επισκιάστηκε τελικά από την Πορεία προς τη Ρώμη. Το 1926 το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα έγινε το μοναδικό νόμιμο πολιτικό κόμμα και το κοινοβούλιο αντικαταστάθηκε από τη Βουλή των Συντεχνιών, σύμφωνα με το κορπορατιστικό σύστημα.[36]...
Για το αναρχομπαχαλακης δεν ξέρω τί να αντιταξω, να ξέρεις όμως πως μόλις βγήκα απ το ντους μετά από μια μέρα κλαδεματος στο βουνό (έτσι περνάμε οι αριστερομπαχαλακηδες τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα, όχι να μας σκίζουν τα βάτα το αμπεχωνο όταν έρθει η ώρα) κι έριξα και ξουρα, ενώ κουρευτηκα την Πέμπτη, οπότε αν διανοηθείς να με πεις κι αναρχοαπλυτο θα κάνω αναφορά στη διοίκηση να σε σφυρίξει οφσάιντ, να το ξέρεις!
Μπράβο που διαβάζεις Βικιπαίδεια,ενώ εγώ σπάνια. Μπράβο που δεν υστερείς στα φιλολογικά όπως εγώ.
Πες μου τώρα πως λέγεται αυτό που βιώνουν οι βοριοκορεατες και βίωσαν οι πρώην σοβιετικοί;;; Πώς λέτε τον φασισμό στα αριστερά;;; -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απορώ που ασχολείστε με τα τρένα. Πιο βαρετό πράγμα δεν έχει.
Πως δεν έχει; Ιστιοπλοΐα στον Ευβοϊκό...
-
Ήμουν σίγουρος ότι σαν αριστερομπαχαλακης θα έγραφες μία ασυναρτησία. Ο φασισμός ως προσωνύμιο επιδόθηκε στους δεξιούς απο τους καλοκαγαθους αριστερούς,πράγμα το οποίο δεν έγινε με αντίθετη φορά. Το "φασισμός" αναφέρεται σε οτιδήποτε αυταρχικό και επιβολή της γραμμής,των εχόντων την εξουσία,με κάθε μέσω και κόστος. Σε αυτό λοιπόν,δηλαδή το φασισμό,τα αριστερά,Κομμουνιστικά κράτη δεν έχουν αντίπαλο και είναι πρώτοι διδάξαντες........
Όχι, δεν είναι αυτό ο Φασισμός. Ο Φασισμός είναι συγκεκριμένη Ακροδεξιά ιδεολογία, όπου βάζει πάνω από όλους την φυλή και το Έθνος και έχει μισαλλόδοξη και ρατσιστική χροιά. Φυσικά είναι Δεξιάς ιδεολογίας και στηρίζει το Κεφάλαιο. Οι λέξεις υπάρχουν για να έχουν συγκεκριμένο νόημα.
και γιατί να μην είναι αριστερή ιδεολογία που βάζει πάνω απ'όλα τους εκλεκτούς του κόμματος και στηρίζει το Κεφάλαιο τους;;;Ποιός το εμποδίζει;;;
Προφανώς οι αριστεροί φασίστες!
Στα @@ πως εξηγείται ο φασισμός στο Βικιπαίδεια. Φασισμός υπάρχει παντού και πάντα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων που έχουν το χρήμα.
Φασισμός είναι ή δεν είναι η απόλυση χιλιάδων υγειονομικών και επιβολή προστίμου στους ηλικιωμένους που δεν δέχτηκαν το εμβόλιο;;;
Μη μου πεις ότι το αρχαιοκάπηλο είναι δεξιό! -
Όχι, δεν είναι αυτό ο Φασισμός. Ο Φασισμός είναι συγκεκριμένη Ακροδεξιά ιδεολογία, όπου βάζει πάνω από όλους την φυλή και το Έθνος και έχει μισαλλόδοξη και ρατσιστική χροιά. Φυσικά είναι Δεξιάς ιδεολογίας και στηρίζει το Κεφάλαιο. Οι λέξεις υπάρχουν για να έχουν συγκεκριμένο νόημα.
και γιατί να μην είναι αριστερή ιδεολογία που βάζει πάνω απ'όλα τους εκλεκτούς του κόμματος και στηρίζει το Κεφάλαιο τους;;;Ποιός το εμποδίζει;;;
Στα @@ πως εξηγείται ο φασισμός στο Βικιπαίδεια. Φασισμός υπάρχει παντού και πάντα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων που έχουν το χρήμα.
Φασισμός είναι ή δεν είναι η απόλυση χιλιάδων υγειονομικών και επιβολή προστίμου στους ηλικιωμένους που δεν δέχτηκαν το εμβόλιο;;;
Μη μου πεις ότι το αρχαιοκάπηλο είναι δεξιό!1⁰ γιατί λες "το" τον Κυργιάκο, που ο ανδρισμός του ξεχειλίζει από παντού, πρότυπο Γκομενου που ανεβάζει τη λίμπιντο όχι μόνο σε μικρομανες και υπέρκομψες μεστωμενες κυρίες, αλλά κυρίως σε αυτές που πέρασαν εμμηνόπαυση επί σοσιαλισμού.
2⁰ ακόμη να κάνεις το μπόλι;
Αν ήταν τουρίστες οι υγειονομικοί, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ούτε πιστοποιητικά θα τους ζητούσαν, θα έβρισκαν διαμονή στα νησιά άνετα κλπ.3⁰ αν είναι Δεξιός ο Κούλης που υπουργό υπουργοποίησε τους ΕΠΕΝίτες και τα χουντοσπέρματα ρώτα τα παιδιά εδώ, να πέσουν να σε φάνε.
-
Μη μου πεις ότι το αρχαιοκάπηλο είναι δεξιό!Ρε συ, είσαι και Συνάδελφος. Κάτι ορίζεται με μια συγκεκριμένη λέξη. Αν κάτι το ορίσουμε ως τυφέκιο, με συγκεκριμένο ορισμό, είναι τυφέκιο. Δεν μπορεί να είναι αραβίδα, αν ο ορισμός της αραβίδας είναι διαφορετικός! Έτσι και ο ορισμός του Φασισμού είναι συγκεκριμένος και είναι το άκρως αντίθετο του Κομμουνισμού. Μπορεί να μην σου αρέσει ούτε το μεν, ούτε το δε, δικαίωμά σου και το σέβομαι! Είναι όμως διαφορετικά πράγματα! Δεν καταλαβαίνω που το χάνεις, όταν μιλάμε για ορισμούς...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω πως εσύ ξεκίνησες πρώτος τα περί payroll , και επαναστατών του καναπέ και γενικά ανέβασες πολυ τα γκάζια στα πλαίσια του:
Φίλε μου μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Στα θέματα της πολιτικής γράφω συστηματικά από το 2009. Δεν ξεκίνησα να γράφω το 2019. O τρόπος γραφής μου είναι αυτός που είναι. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν για το τρόπο που γράφω. Εκεί που πρέπει να γράψω ευγενικά θα γράψω, εκεί που θα πρέπει να γράψω καυστικά ή/και ακραία θα το κάνω. Και ποτέ δεν έχω δηλώσει κεντρώος ή δεξιός. Ούτε καν ακροδεξιός. Εγώ τον Κασιδιάρη (αν ήσουν εδώ τότε στις επικές μάχες περί ΧΑ και μεταναστών) τον αποκαλούσα γατάκι.
Τέλος πάντων. Ομολογώ ωστόσο ότι έτσι όπως έχει γίνει το φόρουμ (περί διαχείρισης) έχω πατήσει φρένο και δεν γράφω πλέον τακτικά. Διαισθάνομαι ότι το φόρουμ ανήκει σε κάποια μέλη που κάνουν κουμάντο, οπότε είναι σαν να έχω μία λαιμητόμο πάνω από το "κεφάλι" μου.
-
Εγώ που συνεργάζομαι με Κινέζικη εταιρεία (Huawei) και τακτικά μιλάω με Κινέζους (που θεωρώ ότι είναι κομμουνιστές) γιατί έχουν έντονα τα χαρακτηριστικά των "ακροδεξιών" ή των "φασιστών";
Θεωρούν ότι ανήκουν σε μία ξεχωριστή μεγάλη φυλή, ότι είναι πρώτοι σε αυτά που κάνουν, ότι αυτοί είναι οι πλανητάρχες, ότι θα κατακτήσουν τον πλανήτη, ότι...ότι...ότι...Στην Κίνα ο κομουνισμός γιατί να μην θεωρείται φασισμός; Ή και στις άλλες χώρες που έχουν αυτό το πολίτευμα και έχουν Κομουνιστικούς ηγέτες που ποτίζουν φασισμό τους πολίτες;
Αλήθεια. Πάντα το είχα απορία. Υπάρχει κομουνιστική χώρα που να μην πιστεύει στο έθνος, στην φυλή και στην πατρίδα;
-
Βρε storm μου κάθε λέξη έχει το νόημά της.
Ο Κομμουνισμός (που η Κίνα δεν έχει κανονικό Κομμουνισμό), δεν βάζει το Έθνος ή την φυλή πάνω από τίποτα. Η Κίνα έχει εκατοντάδες (χιλιάδες ίσως;) φυλές, το ίδιο και η πρώην ΕΣΣΔ. Ο Φασισμός από την άλλη έλεγε ότι μόνο οι "καθαροί" Ιταλοί ή Γερμανοί έχουν δικαίωμα να υπάρχουν σε αυτές τις χώρες. Καταλαβαίνεις τις διαφορές, είσαι έξυπνος άνθρωπος.
-
Εννοείται ότι κάθε λέξη έχει το νόημά της. Δεν ξέρω αν είμαι έξυπνος άνθρωπος, ξέρω όμως ότι αυτά που αναφέρεις (περί καθαριότητας Ιταλών, Γερμανών και ύπαρξης) στην σύγχρονη εποχή μπορεί να τα βρει κάποιος σε όλο το πλανήτη, ανεξάρτητα το πολίτευμα ή και την ιδεολογία ή και το σύνταγμα που έχει η κάθε χώρα.
-
Το θέμα είμαι ότι ο Φασισμός βασίζεται σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά.
Να το πούμε αλλιώς. Ο Φασισμός έχει τα Χ-Ψ-Ω χαρακτηριστικά. Αν μια άλλη ιδεολογία έχει τα Χ και Ψ, αλλά όχι τα Ω, δεν είναι Φασισμός, είναι κάτι άλλο.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ που συνεργάζομαι με Κινέζικη εταιρεία (Huawei) και τακτικά μιλάω με Κινέζους (που θεωρώ ότι είναι κομμουνιστές) γιατί έχουν έντονα τα χαρακτηριστικά των "ακροδεξιών" ή των "φασιστών";
Θεωρούν ότι ανήκουν σε μία ξεχωριστή μεγάλη φυλή, ότι είναι πρώτοι σε αυτά που κάνουν, ότι αυτοί είναι οι πλανητάρχες, ότι θα κατακτήσουν τον πλανήτη, ότι...ότι...ότι...Στην Κίνα ο κομουνισμός γιατί να μην θεωρείται φασισμός; Ή και στις άλλες χώρες που έχουν αυτό το πολίτευμα και έχουν Κομουνιστικούς ηγέτες που ποτίζουν φασισμό τους πολίτες;
Αλήθεια. Πάντα το είχα απορία. Υπάρχει κομουνιστική χώρα που να μην πιστεύει στο έθνος, στην φυλή και στην πατρίδα;
Μην νομίζεις, το ότι δεν μιλαμε όλοι κινέζικα, είναι τυχαίο γεγονός. Όταν ο Κολόμβος έφυγε με 3 φελουκες και 200 άτομα να βρει την Αμερική, οι Κινέζοι είχαν 100μετρα σκάφη με 15000 άνδρες στις θάλασσες. Απλά άλλαξε τότε η δυναστεία και οι καινούριοι αποφάσισαν να κόψουν τις εξερευνήσεις των προηγούμενων με το μαχαίρι.
-
Δεν μιλάμε Κινέζικα, ακόμα...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην νομίζεις, το ότι δεν μιλαμε όλοι κινέζικα, είναι τυχαίο γεγονός. Όταν ο Κολόμβος έφυγε με 3 φελουκες και 200 άτομα να βρει την Αμερική, οι Κινέζοι είχαν 100μετρα σκάφη με 15000 άνδρες στις θάλασσες. Απλά άλλαξε τότε η δυναστεία και οι καινούριοι αποφάσισαν να κόψουν τις εξερευνήσεις των προηγούμενων με το μαχαίρι.
Έχεις δίκιο, που το θυμήθηκες......μπράβο!
Η πιο μεγάλη βλακεία τους είναι ότι ο επόμενος αυτοκράτορας διέταξε να καταστραφεί και το πλήρες αρχείο από τις εξερευνήσεις που είχαν κάνει , οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε μέχρι πού είχαν φτάσει. Βέβαια διάβαζα ότι αναμενόμενα θα βάλτωνε το σχέδιο γιατί από τη μία έπεσαν πάνω σε αραβικούς εμπορικούς σταθμούς που είχαν ήδη φτάσει ινδονησία και από την άλλη είχαν τους Μογγόλους να τους πιέζουν συνέχεια. Βάλε και τον απομονωτισμό των κινέζων που είναι έμφυτο χαρακτηριστικό των αυτοκρατόρων τους, ε δεν είχαν πολλές ελπίδες.
Η Κίνα είναι το πιο "διαχρονικό" κράτος της οικουμένης. Φαντάσου τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία να έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα μαζί με τον ενιαίο χώρο της αρχαίας Ελλάδας, στα ίδια πανω κάτω σύνορα για χιλιάδες χρόνια. Ωραία θα ήταν μέσα σε όλα, θα είχαν επιβιώσει αξιώματα περίεργα όπως ο κουροπαλάτης , ο αρχιμάγιστρος κ.λπ.. Άσε που θα ήμασταν υπερδύναμη και όχι η περιβόητη ψωροκώσταινα, δικαιολογία, που μας κατατρέχει μια ζωή για να καλύπτει αμαρτίες άλλων.
Η κινέζικη γραφειοκρατία και προσήλωση στα αξιώματα είναι αποτέλεσμα λοιπόν, χιλιάδων ετών συνεχούς συγκεντρωτικής διακυβέρνησης. Ποιος Μαρξ και ποια θεωρεία της πάλης των τάξεων να εφαρμοστεί και πως να τους αλλάξει. Τον έφεραν στα μέτρα τους, χωρίς να κρατήσουν τίποτα από τα αρχικά. Οι λέξεις έμειναν να ντροπιάζουν τις έννοιες.
-
Το θέμα είμαι ότι ο Φασισμός βασίζεται σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά.
Να το πούμε αλλιώς. Ο Φασισμός έχει τα Χ-Ψ-Ω χαρακτηριστικά. Αν μια άλλη ιδεολογία έχει τα Χ και Ψ, αλλά όχι τα Ω, δεν είναι Φασισμός, είναι κάτι άλλο.
Αν τα χαρακτηριστικά του Φασισμού που λες, τα βρω σε μία άλλη ιδεολογία εγώ την αποκαλώ και αυτή Φασιστική ιδεολογία και ας έχει σύμβολο π.χ. το σφυροδρέπανο ή οτιδήποτε άλλο. Τα σύμβολα δεν μου λένε κάτι.
Φυσικά άλλο πράγμα η θεωρία των ιδεολογιών και άλλο η πράξη ή τέλος πάντων αυτό που βιώνει ο πολίτης. Εγώ εστιάζω στο αποτέλεσμα, στο δια ταύτα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2