-
...άστα και εγώ απορώ πόσο περισσότερο θα έγραφα αν είχα λυμένο το στεγαστικό μου και δεν πλήρωνα νοίκι, δε χαλαγα ένα διωράκι μόνο για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου και με μόνο με τα λεφτά αυτά που θα γλιτωνα θα άλλαζα καινούργιο αμάξι κάθε τρία-τεσσερα χρόνια. Ίσως να ήμουν χειρότερος andyaριστερος γενιτσαρος.
Γι'αυτό τώρα που θα ξανακερδίσει η ΝΔουλα να εισηγηθειτε οι απανταχού εργατικοί στην υπουργό κολεγίων να βάλει κυλιόμενες οκταωρες βάρδιες στα σχολεία και να προσληφθεί και ένα σώμα ραβδουχων να βαράει μαθητές/δασκάλους ώστε να καταλαβαίνουν και αυτοί ότι Arbeit macht frei.
ΥΓ: Βρείτε τίποτε άλλο να πείτε επί πολιτικής πάντως και σταματήστε να μειώνετε επί προσωπικού όσους δεν υποστηρίζουν τον καραγκιόζη που έχει οδηγήσει σε φτωχοποιηση 1 στους 3 Έλληνες... (Γενικό αυτό storm). Αυτά...ας πάρω τώρα το σε ένα χρόνο 30ετιας Γλastra (οι αγώνες για την πλεμπα προϋποθέτουν θυσίες) δίχως a/c να ξεκινήσω για Χαλκίδα να βάλω ένα a/c (δίχως επιδότηση) στο σπίτι γιατί το παλιό χάλασε. Και ως γνωστόν οι εκπαιδευτικοί είμαστε κοπρόσκυλα και ανίκανοι για το ο,τιδηποτε. Am I right Πηλιε;
-
Τι άλλο να πούνε τα παιδιά, ότι είναι ευθυτενής και τσακιρομάτης ο γιος του σχωρεμένου του μπαμπά του, όχι μόνο ξαναυγραίνονται οι μεσήλικες ψηφοφόροι όταν τον συναντούν και το ρίχνουν δαγκωμενο και με κραγιόν, αλλά μέχρι και κάνας Σαουδάραβας πρίγκιψ το στρίβει το μουστάκι άμα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυργιάκο, και του τάζει περισσότερα καλούδια απ' ότι ο Αγάς το γιουσουφάκι...
Όποιος τα λέει αλλιώς είναι φαιδρός εγκάθετος που όλη μέρα τα ξύνει και να βγάλει τον καρκίνο και στους γιατρούς να τα φάει, αρκουδέηδες που προσβάλλουν με τόσο θράσος το καλύτερο και πιο γκ@υλιάρικο βιογραφικό της νοτιοανατολικής Μεσογείου... -
Λυσσάξατε με τον Κούλη...
Τώρα θα ξυπνήσει ο Αντυα και αφού πιει το κατάλληλο ρόφημα, θα σας επαναφέρει στην τάξη...
Τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό ησυχάσαμε από τις αριστερές αναμνήσεις του γάτου....
Σαφέστατα στηρίζουμε Αντυα...
Μακάρι να έχει καλή πρόσβαση και σε θέματα προπαγάνδας, ώστε στις γελοιογραφίες να υπάρχει αντίλογος.Θα είναι βέβαια ανάλογου επιπέδου με των αριστερών προπαγανδιστών, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα...
Γηπεδικά...Μια και είπα γηπεδικά, πάει και ο παοκ...
Και τώρα που το σκέφτομαι, παίζει ο γάτος να έχει εξαφανιστεί, γιατί είναι στην ομάδα αναζήτησης νέου προπονητή της κόκκινης ομάδας.Αν και εδώ που τα λέμε, τι έγινε προχτές ?
Το φυσιολογικό, το σύνηθες...
Η κόκκινη ομάδα, έχασε από αυτή με τα πράσινα...
-
Fuel pass 2 , ανοίγει σήμερα!
Σοβιετια αλλά ελληνικά όπου όμως τα δελτία αντικαθίσταται από smartphone με NFC για να πάρεις το μέγιστο της επιδότησης.
80 με nfc , 65 χωρίς.
Τι απίστευτα ηλίθιος διαχωρισμός είναι αυτός δεν μπορώ καταλάβω με τίποτα.
Δηλαδή αν τα βάλεις στο λογαριασμό σου και χρησιμοποιήσεις την φυσική χρεωστική σου έχεις ποινή!
Αλήθεια δούλεψε σε κανένα το προηγούμενο Fuelpass μέσω smartphone τελικα; -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σοβιετια αλλά ελληνικά όπου όμως τα δελτία αντικαθίσταται από smartphone με NFC για να πάρεις το μέγιστο της επιδότησης.
80 με nfc , 65 χωρίς.
Δηλαδή αν τα βάλεις στο λογαριασμό σου και χρησιμοποιήσεις την φυσική χρεωστική σου έχεις ποινή!
Αλήθεια δούλεψε σε κανένα το προηγούμενο Fuelpass μέσω smartphone τελικα;PS: Τώρα βλέπω πως μάταια το κοιτάω, με 36800 φορολογητέο με 2 παιδιά το όριο είναι 36000!
Από τα οποία 36.000 τα 10.636 είναι φόρος , προκ/Λη φόρου και τέλος επιτηδεύματος.
Και αν υπολογίσω και τις εισφορές ΕΦΚΑ που είναι 5280 όλο το χρόνο, οι οποίες έχουν όμως προσφέρει περίπου 1050 ευρώ έκπτωση φόρου άρα υπόλοιπο 4200 περίπου, έχουμε καθαρό εισόδημα 21.200 περίπου, είμαστε πλούσιοι, ελίτ δεν δικαιούμαστε επιδότηση.
Πρέπει μάλλον να πάρω κανένα Tesla για να τύχω των σχετικών προνομίων, 10κ μείον , και αυξημένες αποσβέσεις θα μου εξασφαλίζει κάνα 20αρι Χιλιάδες όφελος ο Κούλης στην πενταετία όπως τα υπολογίζω. Και δεν θα πληρωνω και βενζινα φυσικά. -
80 με nfc , 65 χωρίς.
Αλήθεια δούλεψε σε κανένα το προηγούμενο Fuelpass μέσω smartphone τελικα;PS: Τώρα βλέπω πως μάταια το κοιτάω, με 36800 φορολογητέο με 2 παιδιά το όριο είναι 36000!
Από τα οποία 36.000 τα 10.636 είναι φόρος , προκ/Λη φόρου και τέλος επιτηδεύματος.
Και αν υπολογίσω και τις εισφορές ΕΦΚΑ που είναι 5280 όλο το χρόνο, οι οποίες έχουν όμως προσφέρει περίπου 1050 ευρώ έκπτωση φόρου άρα υπόλοιπο 4200 περίπου, έχουμε καθαρό εισόδημα 21.200 περίπου, είμαστε πλούσιοι, ελίτ δεν δικαιούμαστε επιδότηση.
Πρέπει μάλλον να πάρω κανένα Tesla για να τύχω των σχετικών προνομίων, 10κ μείον , και αυξημένες αποσβέσεις θα μου εξασφαλίζει κάνα 20αρι Χιλιάδες όφελος ο Κούλης στην πενταετία όπως τα υπολογίζω. Και δεν θα πληρωνω και βενζινα φυσικά.'Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών'
Μάλλον οριακά θα το πάρεις....
για την κάρτα το σκέφτομαι κι εγώ..... -
80 με nfc , 65 χωρίς.
Αλήθεια δούλεψε σε κανένα το προηγούμενο Fuelpass μέσω smartphone τελικα;ναι δουλεψε κανονικα με NFC και alpha bank.
-
80 με nfc , 65 χωρίς.
Πρέπει μάλλον να πάρω κανένα Tesla για να τύχω των σχετικών προνομίων, 10κ μείον , και αυξημένες αποσβέσεις θα μου εξασφαλίζει κάνα 20αρι Χιλιάδες όφελος ο Κούλης στην πενταετία όπως τα υπολογίζω. Και δεν θα πληρωνω και βενζινα φυσικά.βαζεις μεση κατηγορια στον εφκα που σημαινει συνταξη για ραδικια χωρις λαδι, στα 700 και κατω.
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
80 με nfc , 65 χωρίς.
Πρέπει μάλλον να πάρω κανένα Tesla για να τύχω των σχετικών προνομίων, 10κ μείον , και αυξημένες αποσβέσεις θα μου εξασφαλίζει κάνα 20αρι Χιλιάδες όφελος ο Κούλης στην πενταετία όπως τα υπολογίζω. Και δεν θα πληρωνω και βενζινα φυσικά.'Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών'
Μάλλον οριακά θα το πάρεις....
για την κάρτα το σκέφτομαι κι εγώ.....Λάθος μου τότε, είναι 39κ
Ζήτω συγνώμη!
I️️️ koulis
Πάω στα κουλέϊκα πεθερικά μου να μοιραστώ τα νέα μαζί τους που τα πικρανα πρωινιατικο για τον λατρεμένο τους.
Ε ρε θα κατέβω προς Βιβάρι - Κάντια το άλλο ΣΚ με 160αρες να ξεμπουκωσω! -
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
80 με nfc , 65 χωρίς.
Αλήθεια δούλεψε σε κανένα το προηγούμενο Fuelpass μέσω smartphone τελικα;ναι δουλεψε κανονικα με NFC και alpha bank.
Στην προηγούμενη αίτηση έδινε επιλογή μόνο για Alpha ή viva wallet αν θυμάμαι.
Αν δεν έχεις λογαριασμό στην Alpha θα δουλέψει; -
δεν το γνωριζω
-
Και αν υπολογίσω και τις εισφορές ΕΦΚΑ που είναι 5280 όλο το χρόνο, οι οποίες έχουν όμως προσφέρει περίπου 1050 ευρώ έκπτωση φόρου άρα υπόλοιπο 4200 περίπου, έχουμε καθαρό εισόδημα 21.200 περίπου, είμαστε πλούσιοι, ελίτ δεν δικαιούμαστε επιδότηση.Ο ΕΦΚΑ έχει ήδη αφαιρεθεί για να προκύψουν τα 36, δεν πρέπει να τον αφαιρείς ξανά για να βγάλεις το καθαρό.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
80 με nfc , 65 χωρίς.
Πρέπει μάλλον να πάρω κανένα Tesla για να τύχω των σχετικών προνομίων, 10κ μείον , και αυξημένες αποσβέσεις θα μου εξασφαλίζει κάνα 20αρι Χιλιάδες όφελος ο Κούλης στην πενταετία όπως τα υπολογίζω. Και δεν θα πληρωνω και βενζινα φυσικά.βαζεις μεση κατηγορια στον εφκα που σημαινει συνταξη για ραδικια χωρις λαδι, στα 700 και κατω.
Όχι γατε είναι και της γυναίκας μέσα στα 5280 , έβγαλε το 21 οριακά ζημιά αλλά δεν πληρώνει ακόμη Τ.Ε λόγω μη συμπλήρωσης πενταετίας , οπότε 220 το μήνα άρα σύνταξη φτώχειας.
Άσε που από το 2022 έχω σταματήσει να πληρώνω τα δικά μου , θα μαζέψω χρέος κάνα 15αρια χρόνια και θα περιμένω να μου σβήσουν-χαρισουν το 60-80% όπως έκαναν πριν λίγο καιρό και θα πάρω την ίδια βασική σύνταξη.
Θα μου έχουν αυγατισει με βάση τη χρονική αξία του χρήματος και τα σχετικά υψηλά ποσοστά πληθωρισμού που προβλέπονται για τις επόμενες δεκαετίες γύρω στα 80000€ τα οποία ή θα τα έχω βάλει σε ιδιωτικό αποταμιευτικο + συνταξιοδοτικό ή θα τα έχω κάνει Tesla. -
Πλήρωσα τα πάντα σήμερα.
Το "απόλαυσα" με μουσική υπόκρουση στο youtube το "πάλιωσε το σακάκι μου" με έμφαση στο στίχο :
¨Τόσα κοστούμια χάρισα
Μα τώρα που ρεστάρισα
Φίλος δε, φίλος δε με πλησιάζει
Τα παλιόρουχα, τα παλιόρουχα κοιτάζει".Σύντομα κατάλαβα ότι το εν λόγω άσμα με "έριχνε" , οπότε το γύρισα στο πιο σύγχρονο άσμα
" Δε χρωστάω σε κανένα ,
όλα τα 'χω πληρωμένα και άλλα τόσα ,
και άλλα τόσα χαρισμένα!" .Άντε και εις άλλα με υγεία!
Υ.γ. το παρών είναι χιουμοριστικό και μόνο , τι να πεί και ο κόσμος που δεν έχει να τα πληρώσει.....
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πλήρωσα τα πάντα σήμερα.
Το "απόλαυσα" με μουσική υπόκρουση στο youtube το "πάλιωσε το σακάκι μου" με έμφαση στο στίχο :
¨Τόσα κοστούμια χάρισα
Μα τώρα που ρεστάρισα
Φίλος δε, φίλος δε με πλησιάζει
Τα παλιόρουχα, τα παλιόρουχα κοιτάζει".Σύντομα κατάλαβα ότι το εν λόγω άσμα με "έριχνε" , οπότε το γύρισα στο πιο σύγχρονο άσμα
" Δε χρωστάω σε κανένα ,
όλα τα 'χω πληρωμένα και άλλα τόσα ,
και άλλα τόσα χαρισμένα!" .Άντε και εις άλλα με υγεία!
Υ.γ. το παρών είναι χιουμοριστικό και μόνο , τι να πεί και ο κόσμος που δεν έχει να τα πληρώσει.....
Εγώ ακόμη παλεύω να τελειώσω μέσα στις άλλες δουλειές που έχω να κάνω.
Έχει κολλήσει το σύμπαν στις πληρωμές μέσω taxis είτε με χρεωστική είτε με IRIS, ακόμη και τα e-banking σέρνονται σήμερα τελευταία ημέρα.
Δόση Φόρου εισοδήματος
Δόση ΕΝΦΙΑ
ΦΠΑ
ΙΚΑ
Επιστρεπτεες μια - μια ταυτότητα οφειλής
Δόσεις παλιότερων ρυθμίσεων σε ΔΟΥ -ΕΦΚΑ
Μισθοδοσία
Ενοίκια
Λογαριασμοί
Δεν τη παλεύω άλλο.Δεν μου λέει και κανένας εδώ μέσα πως γίνεται να γραφτώ σε payroll του ΣΥΡΙΖΑ που λέει συνέχεια ο @storm για κάνα εξτραδακι , τόση κριτική στο Κούλη πάει χαμένη.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
80 με nfc , 65 χωρίς.
Στην προηγούμενη αίτηση έδινε επιλογή μόνο για Alpha ή viva wallet αν θυμάμαι.
Αν δεν έχεις λογαριασμό στην Alpha θα δουλέψει;Λογικά και σε αυτήν το ίδιο θα είναι. Δεν είχα ούτε Alpha, ούτε Viva. Άνοιξα ένα Viva, δεν χρειάστηκε καν να ανοιχτεί κανονικός λογαριασμός, ήταν ένας ειδικός μόνο για το Fuel Pass (πολύ πιο απλή διαδικασία). Ο λόγος που δίνουν περισσότερα χρήματα μέσω άυλης κάρτας είναι γιατί έτσι σίγουρα θα πάνε για καύσιμα. Όταν τα βάζουν στην τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλού και αυτό δεν το θέλουν. Οπότε δίνουν κίνητρο για να τα πάρεις μέσω άυλης κάρτας και να τα καταναλώσεις σε καύσιμα (όπου οι φόροι θα πάνε πάλι στο Κράτος). Η διαδικασία προσωπικά με δυσκόλεψε, γιατί είμαι άσχετος με όλα αυτά. Η γραμμή εξυπηρέτησης της Viva όμως ήταν πολύ βοηθητική και έβγαλα άκρη τελικά. Φαντάζομαι τώρα που ξέρω (την ξέρω άραγε;) την διαδικασία, θα μου φανεί πιο απλό.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πραγματικά θέλω να βρω απάντηση σε μία απορία που έχω. Πως γίνεται ρε φίλε, πραγματικά να υπάρχουν μέλη που να είναι on line στο φόρουμ 24 ώρες το 24ωρο και να περιμένουν στην γωνία για να γράψουν κάτι;
Δεν εργάζονται; Πίσω από προφίλς κρύβονται δύο ή τρία άτομα; Προσωπική ζωή δεν έχουν; Δεν κοιμούνται; Τι στο διάολο γίνεται εδώ μέσα;
Εγώ με το ζόρι καταφέρνω να γράψω δύο το πολύ τρία ποστ την ημέρα και ούτε διακοπές είμαι, ούτε σε ξαπλώστρα να το ξύνω και να έχει ματώσει.
Έχω ξυπνήσει στις 6 το πρωί, πίνω καφέ και σε λίγο την κάνω για το μεροκάματο του τρόμου.
Πείτε μου το τρόπο να κάθομαι, να βγάζω λεφτά και να γράφω συνέχεια στο φόρουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι απορίες σου λογικές αλλά δεν χρειάζεται πολύ φαντασία. Το προφανές είναι και το αυτονόητο, ότι καταλαβαίνεις
Επίσης το ότι δηλώσεις είσαι ισχύει επί δέκα στα fora
-
Εγώ ξέρω να πω ότι από το πρωί είμαι στην πίπα. Κάθε καλοκαίρι τρελό μανίκι στην δουλειά. Πριν λίγο ξεμπέρδεψα, πήρα το σκούτερ στα μουλωχτά και την έκανα μπουχός, γιατί μέχρι να βγω στο δρόμο μπορεί και κάποιος να με φωνάζει για να γυρίσω στη γαλέρα, γιατί κάτι έσκασε και είναι επείγον.
Και τώρα αρχίζει το Σ/Κ του τρόμου... Άλλο μανίκι αυτό.
Τουλάχιστον τα Σ/Κ ξεκλέβω μερικές ώρες και ξεκουράζομαι λιγάκι.Τώρα για το φόρουμ το μόνο που έχω να γράψω είναι "άλλοι το τρώνε και δροσίζονται κι άλλοι το τρώνε και ζορίζονται".
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...άστα και εγώ απορώ πόσο περισσότερο θα έγραφα αν είχα λυμένο το στεγαστικό μου και δεν πλήρωνα νοίκι, δε χαλαγα ένα διωράκι μόνο για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου και με μόνο με τα λεφτά αυτά που θα γλιτωνα θα άλλαζα καινούργιο αμάξι κάθε τρία-τεσσερα χρόνια. Ίσως να ήμουν χειρότερος andyaριστερος γενιτσαρος.
Φίλε johann ο καθείς κάνει τις επιλογές του στη ζωή.
Εγώ μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να γράψω. Εσύ έκανες τις επιλογές σου, εγώ τις δικές μου και πάει λέγοντας. Αν είχα κάνει άλλες επιλογές είμαι βέβαιος ότι θα ήμουν με ένα αγγούρι στο κώλο. Πάντα ήμουν ρεαλιστής. Όταν ξέρω ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ την δική μου ζωή, εκ' των πραγμάτων ξέρω ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ και υποχρεώσεις τύπου οικογένεια, παιδιά κλπ...
Και σήμερα έννοιες όπως "γυναίκα", "οικογένεια" , "παιδιά" κλπ... είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις "υψηλές προσδοκίες". Και εγώ δηλώνω ανίκανος για να ικανοποιώ "υψηλές προσδοκίες".
Για αυτά όμως φίλτατε johann δεν μου φταίει ο Κούλης, ούτε ο Βορίδης, ούτε ο Πορτοσάλτε. Νομίζω ότι σε καμιά χώρα δεν είναι λυμένα αυτά τα θέματα.
Και για να είμαι και εντός θέματος επί Μητσοτάκη είδα και καλή αύξηση στο μισθό μου και επιτέλους πήρα και εγώ ένα επίδομα που όλο άκουγα για επιδόματα και δεν ήξερα τι είναι αυτό.
Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί θυσίες. Και όπως έλεγε ένας Γενικός Δ/ντής μου το 2011: "Ούτε οι γάμοι είναι υποχρεωτικοί, ούτε τα παιδιά, ούτε οι γυναίκες, ούτε οι οικογένειες. Σε όποιον δεν του αρέσει το περιβάλλον εργασίας, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.".
Αλληλέγγυος ο κος Γενικός.
Σοσιαλιστής και γνωστός στο χώρο των κεντροαριστερών. -
Τα ίδια μου έλεγε πέρυσι φιλαράκι, πρώην συνάδελφος, ότι μείωσε την εισφορά ο Μητσοτάκης και κερδίσε τουλάχιστον 100€ στο μισθό του, οπότε κατέληξε πως ο Μητσοτάκης τα πάει "ανέλπιστα καλά".
Ξέχασε βέβαια ότι για να χει μισθό να του μειωθεί η εισφορά, αναγκάστηκε να ξαναπάει στα καράβια μετά από 17 χρόνια στεριανος, ως 3ος ή 2ος βάζοντας στη τσέπη καθαρά λίγο λιγότερα απ ότι έβαζε ως υπάλληλος στη βιομηχανία με ΣΣΕ.. ανέλπιστα καλά τα καράβια.Βλέπω παρόμοια έχουν γράψει ο στορμ, ο Άντυ, ο φάηβερ, όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας.
Τέλος πάντων, πόσα να μας δώσει κι αυτός, ο Μητσοτάκης...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2