-
@christosvvs said in Kia XCeed - crossover:
@piliourits said in Kia XCeed - crossover:
@yem said in Kia XCeed - crossover:
Αν δεν είσαι γκατζετάκιας πάρε κάνα χαβάι να κάνεις την δουλειά σου και με το παραπάνω ! Εγώ πήρα ένα honor9x πριν 2 χρόνια , μου φτάνει και περισσεύει .
Εμείς που ερχόμαστε απο παλιά αμάξια δεν έχουμε μάθει σε τέτοια κόλπα με τσόχες κτλ , όταν το είδα στο καπτούρ σκέφτηκα πόσο μπροστά είναι , μετά είδα ότι έχουν όλα τσόχαΤο Xiaomi (ίσως και Huawei) το είδαμε να μην δουλεύει με τίποτα σε Ασύρματο Android Auto σε Tucson (μόλις συνδεθεί κόβονται τα data του κινητού) , και υποψιάζομαι πως θα έχει παρόμοια θέματα και σε ΚΙΑ.
Με Σαμσουνγκ όλα ποπα κατευθείαν.Και γω με huawei p30 pro, σε peugeot 308, μόλις είδα ότι δεν υποστηρίζει το κινητό ασύρματο Android ξενέρωσα τη ζωή μου. Και είχα μια ελπίδα καθότι πήρε την αναβάθμιση του emui 12 και πίστευα ότι θα συνδέετε ασύρματα...
Πάντως όσον αφορά το κινητό για android auto, σε συνεργασία με το αυτοκίνητο , στο SCross, πάλευα με το P Smart της Huawei, με αγορά data καλωδίου κλπ. Πήρα πριν μια βδομάδα με την επιδότηση samsung A22, φτηνό και γρήγορο, μόλις το έβαλα δούλεψε αμέσως γιατί έχει προεγκατεστημενο το ΑΑ.
-
Μα γι αυτό το ανάφερα, αν θέτε ασύρματα κόλπα κλπ. Όχι Κινέζο, μόνο Νότια Κορέα, δεν συνεργάζεται το σύγχρονο ασύρματο ΑΑ με κομμουνιστάς!
(για τους φίλους που παραπονιουνται πως δεν πολιτικοποιούμε αρκετά τις συζητήσεις.
Το κάνουν όμως η Google και η Κινεζική Κυβέρνηση...).Αλήθεια το xCeed το χει αγοράσει κανείς;
Για να μην παραπονιουνται που ξεσκισαμε το νήμα, πα να πει ούτε καν το κοιτάνε... ξεπέρασε και το Φόκους! -
@piliourits said in Kia XCeed - crossover:
Μα γι αυτό το ανάφερα, αν θέτε ασύρματα κόλπα κλπ. Όχι Κινέζο, μόνο Νότια Κορέα, δεν συνεργάζεται το σύγχρονο ασύρματο ΑΑ με κομμουνιστάς!
(για τους φίλους που παραπονιουνται πως δεν πολιτικοποιούμε αρκετά τις συζητήσεις.
Το κάνουν όμως η Google και η Κινεζική Κυβέρνηση...).Αλήθεια το xCeed το χει αγοράσει κανείς;
Για να μην παραπονιουνται που ξεσκισαμε το νήμα, πα να πει ούτε καν το κοιτάνε... ξεπέρασε και το Φόκους!Παρων
-
Α, εντάξει τότε!
Και που λέτε με google lens βελτιώνονται πολύ οι κάμερες των φθηνότερων κινητών
-
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Παρέλαβα μέρος 5ο
.
Κάτι που παρατήρησα τώρα αφού πρώτα το είδε ένας φιλος με Tuscon 1.7, είναι πως τελικά τα καθίσματα είναι στενά όχι κάτι το ενοχλητικό αλλά είναι στενα, νομίζω πρέπει να το είχε πει και ο Χρήστος κάποτε (sabas thess) σαν κράτημα νομίζω δεν είχα και πότε bucket πως σε κρατάνε πολύ καλά και η ηλεκτρική στήριξη για την μέση όλα τα λεφτά.
Κατανάλωση (πολύ νωρίς θεωρώ) παίζει πλέον από 4.8 έως 6.8
Συστήματα ασφαλείας δεν τα πολύχρησιμοποιω γιατί είπαμε στενοί δρόμοι με λωρίδα στη μέση και με βατοή κάνα καλάμι στην άκρη του δρόμου μου σπάνε και τα νεύρα θα μπορούσα να πω
Κράτημα στο δρόμοΕιπαμε θα γράφω και καλά και τα κακα
Καλοτάξιδο το καινούριο σου αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως θα το ευχαριστηθείς όσο και εγώ. Βέβαια εσύ έχεις πετρέλαιο, οπότε ίσως όχι τόσο χεχε.
Μετά από 40000χλμ μπορώ να πω και εγώ κάποια αρνητικά.
Το μεγαλύτερο όλων είναι πως δε ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Έχω βρίσει άπειρες φορές όταν αφήνω το παιδί μου στο σχολείο ή στο βενζινάδικο που πρέπει να ξαναγυρίσω να μπω μέσα να πατήσω 2 φορές το κουμπί για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.
Σα δεύτερο θα βάλω τον υπολογιστή εμβέλειας του αυτοκινήτου. Αντί να υπολογίζει του υπολειπόμενα χιλιόμετρα με βάση τη στιγμιαία κατανάλωση, το κάνει με κάποια δική του τιμή. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε αυτοκινητόδρομο όπου ταξιδεύεις για αρκετή ώρα με μεγάλες ταχύτητες.
Σαν τρίτο θα σου πω το φως της όπισθεν. Είναι άχρηστο. Μη σου τύχει να πρέπει να κάνεις όπισθεν στο σκοτάδι. Αυτό βέβαια το βελτίωσα αλλάζοντας τα φώτα της πινακίδας με led.
Σαν τέταρτο θα βάλω το εργοστασιακό GPS. Οι διαδρομές που προτείνει δεν είναι οι καλύτερες και δεν έχει αρκετά ενημερωμένους χάρτες. Εγώ το δουλεύω μόνο με συντεταγμένες από το google maps
Σαν πέμπτο θα πω την ορατότητα. Προς τα πίσω απλά δεν υπάρχει. Η κάμερα είναι χαμηλής ανάλυσης και με τη βροχή τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Αλλά και προς το πλάι οι κολόνες είναι τεράστιες. Βέβαια μπρος τα κάλη τι είναι ο πόνος.
Σαν έκτο θα σου πω τον συμπλέκτη. Έχει τεράστια διαδρομή και δυσκολεύει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων.
Σαν έβδομο θα σου πω τις 18 ζάντες. Στις 15000χλμ μία ασήμαντη πέτρα μου καρουμπάλιασε ένα λάστιχο και άλλαξα 2 με 350 ευρώ (αυτά που φοράει από τη μάνα του δεν κυκλοφορούν Ελλάδα).
Σαν τελευταίο θα σου πω για τη συμπεριφορά στη βροχή. Γλυστράει αρκετά, έχει πολυ θέμα με υδρολύσθηση και τα φρένα γεμίζουν νερό, οπότε πολύ προσοχή. (Νομίζω και αυτό σχετίζεται με τις 18 ζάντες). -
Και σε άλλα οχήματα είναι έτσι με διπλό πάτημα στο κουμπακι και απενεργοποιείται μέσα από μενού. Για ψάξε το
-
@chrv said in Kia XCeed - crossover:
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Παρέλαβα μέρος 5ο
.
Κάτι που παρατήρησα τώρα αφού πρώτα το είδε ένας φιλος με Tuscon 1.7, είναι πως τελικά τα καθίσματα είναι στενά όχι κάτι το ενοχλητικό αλλά είναι στενα, νομίζω πρέπει να το είχε πει και ο Χρήστος κάποτε (sabas thess) σαν κράτημα νομίζω δεν είχα και πότε bucket πως σε κρατάνε πολύ καλά και η ηλεκτρική στήριξη για την μέση όλα τα λεφτά.
Κατανάλωση (πολύ νωρίς θεωρώ) παίζει πλέον από 4.8 έως 6.8
Συστήματα ασφαλείας δεν τα πολύχρησιμοποιω γιατί είπαμε στενοί δρόμοι με λωρίδα στη μέση και με βατοή κάνα καλάμι στην άκρη του δρόμου μου σπάνε και τα νεύρα θα μπορούσα να πω
Κράτημα στο δρόμοΕιπαμε θα γράφω και καλά και τα κακα
Καλοτάξιδο το καινούριο σου αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως θα το ευχαριστηθείς όσο και εγώ. Βέβαια εσύ έχεις πετρέλαιο, οπότε ίσως όχι τόσο χεχε.
Μετά από 40000χλμ μπορώ να πω και εγώ κάποια αρνητικά.
Το μεγαλύτερο όλων είναι πως δε ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Έχω βρίσει άπειρες φορές όταν αφήνω το παιδί μου στο σχολείο ή στο βενζινάδικο που πρέπει να ξαναγυρίσω να μπω μέσα να πατήσω 2 φορές το κουμπί για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.
Σα δεύτερο θα βάλω τον υπολογιστή εμβέλειας του αυτοκινήτου. Αντί να υπολογίζει του υπολειπόμενα χιλιόμετρα με βάση τη στιγμιαία κατανάλωση, το κάνει με κάποια δική του τιμή. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε αυτοκινητόδρομο όπου ταξιδεύεις για αρκετή ώρα με μεγάλες ταχύτητες.
Σαν τρίτο θα σου πω το φως της όπισθεν. Είναι άχρηστο. Μη σου τύχει να πρέπει να κάνεις όπισθεν στο σκοτάδι. Αυτό βέβαια το βελτίωσα αλλάζοντας τα φώτα της πινακίδας με led.
Σαν τέταρτο θα βάλω το εργοστασιακό GPS. Οι διαδρομές που προτείνει δεν είναι οι καλύτερες και δεν έχει αρκετά ενημερωμένους χάρτες. Εγώ το δουλεύω μόνο με συντεταγμένες από το google maps
Σαν πέμπτο θα πω την ορατότητα. Προς τα πίσω απλά δεν υπάρχει. Η κάμερα είναι χαμηλής ανάλυσης και με τη βροχή τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Αλλά και προς το πλάι οι κολόνες είναι τεράστιες. Βέβαια μπρος τα κάλη τι είναι ο πόνος.
Σαν έκτο θα σου πω τον συμπλέκτη. Έχει τεράστια διαδρομή και δυσκολεύει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων.
Σαν έβδομο θα σου πω τις 18 ζάντες. Στις 15000χλμ μία ασήμαντη πέτρα μου καρουμπάλιασε ένα λάστιχο και άλλαξα 2 με 350 ευρώ (αυτά που φοράει από τη μάνα του δεν κυκλοφορούν Ελλάδα).
Σαν τελευταίο θα σου πω για τη συμπεριφορά στη βροχή. Γλυστράει αρκετά, έχει πολυ θέμα με υδρολύσθηση και τα φρένα γεμίζουν νερό, οπότε πολύ προσοχή. (Νομίζω και αυτό σχετίζεται με τις 18 ζάντες).Ευχαριστώ πολύ φίλε να σαι καλά την titanium έχεις και συ? . Γιατί όμως θα το ευχαριστηθεις εσύ περισσότερο από μένα επειδή έχω diesel
? Εγώ λατρεύω την ροπή που έχει το diesel και τα 5.5 λίτρα μέσο ορο
Τώρα στα μείον που λες (αν δεν παινεψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακωσει)
Κάμερα δεν είχα ποτέ οπότε μια χαρά μου φαίνεται σε σχέση με chr και 2008 (έχω και μια προιστορια ξερετε) είναι κλάσης ανώτερη συν έχω και τους αισθητήρες το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να πιάνει πιο κοντά και όχι να κοκκινίζει και να έχεις αλλά 30εκ αποσταση
Αυτό με τις κλειδαριές εμένα όταν ανοίγω την πόρτα του οδηγού ξεκλειδώνουν κανονικά όλες μήπως έχει καμμια ρύθμιση?
Χάρτες να σου πω δεν έχω πολύ χρησιμοποιήσει αλλά λίγο που το έβαλα από την δουλειά στο σπίτι με έβγαλε ακριβώς μπροστά στο σπίτι και μένω και σε χωριό δηλαδή χωρίς οδούς.
Θέμα ορατότητας και ζαντών το ξέραμε εξαρχης
Για βρεγμένο οδόστρωμα δεν μπορώ να πω κάτι γιατί μόνο την πρώτη μέρα που το πήρα έβρεχε και εκεί ήμουν ψαρωμενος
Για τον συμπλέκτη θα συμφωνήσω μαζί σου το corolla που χω 2006μοντ έχει πιο κοντές διαδρομες.
Αλλα γενικά μέχρι στιγμής Αμαξαρα.
Υ. Γ Τις τελευταίες μέρες έρχονται Έλληνες από Γερμανία διακοπές έχω είσπραξη μεγαλύτερο θαυμασμό απ αυτούς επειδή είναι kia απ ότι τους ντοπιους. Μου λένε γενικά πως στην Γερμανία την έχουν πολύ ψηλά την μάρκα.
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε να σαι καλά την titanium έχεις και συ? . Γιατί όμως θα το ευχαριστηθεις εσύ περισσότερο από μένα επειδή έχω diesel
? Εγώ λατρεύω την ροπή που έχει το diesel και τα 5.5 λίτρα μέσο ορο
Τώρα στα μείον που λες (αν δεν παινεψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακωσει)
Κάμερα δεν είχα ποτέ οπότε μια χαρά μου φαίνεται σε σχέση με chr και 2008 (έχω και μια προιστορια ξερετε) είναι κλάσης ανώτερη συν έχω και τους αισθητήρες το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να πιάνει πιο κοντά και όχι να κοκκινίζει και να έχεις αλλά 30εκ αποσταση
Αυτό με τις κλειδαριές εμένα όταν ανοίγω την πόρτα του οδηγού ξεκλειδώνουν κανονικά όλες μήπως έχει καμμια ρύθμιση?
Χάρτες να σου πω δεν έχω πολύ χρησιμοποιήσει αλλά λίγο που το έβαλα από την δουλειά στο σπίτι με έβγαλε ακριβώς μπροστά στο σπίτι και μένω και σε χωριό δηλαδή χωρίς οδούς.
Θέμα ορατότητας και ζαντών το ξέραμε εξαρχης
Για βρεγμένο οδόστρωμα δεν μπορώ να πω κάτι γιατί μόνο την πρώτη μέρα που το πήρα έβρεχε και εκεί ήμουν ψαρωμενος
Για τον συμπλέκτη θα συμφωνήσω μαζί σου το corolla που χω 2006μοντ έχει πιο κοντές διαδρομες.
Αλλα γενικά μέχρι στιγμής Αμαξαρα.
Υ. Γ Τις τελευταίες μέρες έρχονται Έλληνες από Γερμανία διακοπές έχω είσπραξη μεγαλύτερο θαυμασμό απ αυτούς επειδή είναι kia απ ότι τους ντοπιους. Μου λένε γενικά πως στην Γερμανία την έχουν πολύ ψηλά την μάρκα.
Αν θυμάμαι καλά, εμένα λεγόταν Platinum (η top πριν 2 χρόνια).
Περι ορέξεως...κολοκυθόπιτα.
Εμένα δε μου αρέσει το diesel, αν εσένα σου αρέσει μια χαρά.
Πάντως και η turbo βενζίνη έχει πολύ ροπή (27kg vs 28.5kg), αλλά έχει και άλογα (τα οποία αλήθεια διψάνε).
Ίσως κάποια από αυτό που σου λέω να τα διόρθωσαν στο δικό σου.
Το μόνο πάντως που έχω μετανιώσει είναι που τσιγκουνεύτικα και δεν το πήρα αυτόματο.
Είναι όντως αμαξάρα και όντως με ρωτάνε στο δρόμο ποιο αμάξι είναι αυτό και πως είναι πολύ ωραίο. Δε μου έχει ξανασυμβεί τόσο έντονα. -
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Και που λέτε με google lens βελτιώνονται πολύ οι κάμερες των φθηνότερων κινητών
Μετά συγχωρήσεως, αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, τις κάμερες τις βελτιώνει το gcam και όχι το google lens.
-
Στα π@π@.κια μας τι λέτε Εμείς θα λέμε ότι θέλουμε
-
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Στα π@π@.κια μας τι λέτε Εμείς θα λέμε ότι θέλουμε
Κι αυτό σωστό!
-
Ααα o Lap έχει άγριες διαθέσεις σήμερα
-
Δύο μέρες γράφει για lens και λέω κάτι δε θα ξέρω...
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-neo-kia-xceed/
Λογικά στην τιμολόγηση θα πέσει κλάμα...
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-neo-kia-xceed/
Λογικά στην τιμολόγηση θα πέσει κλάμα...
Εμένα Χρήστο πάντως όταν περίμενα μου είχαν πει πως αν θέλω θα έρθει το FL. Όταν ρώτησα όμως και τους είπα θα πάνε σαν το sportage οι τιμες κούνησανε καταφατικά το κεφάλι.
-
-
https://www.gocar.gr/news/new-models/40055,ananewmeno_Kia_XCeed_MY23_times_.html
Προφανώς είναι τιμές Γερμανίας; Να δούμε και τις Ελλάδος πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντως έχω την εντύπωση ότι την παρούσα εξοπλιστική Platinum την "έσπασαν" ανάμεσα σε EX Platinum & GT-Line για ευνόητους λόγους κέρδους. Πανηγύρι θα κάνει ο "Β".
Άντε γιατί πολλά του τα έχω μαζεμένα και αυτουνου. Πετάμε για Σαντορίνη σήμερα και η γυναίκα μου 2 μέρες με έχει πρήξει να "ζυγίζω" βαλίτσες και να μετράμε μπουκαλάκια μεταφοράς υγρών ταξιδιού των 100ml...
-
https://www.gocar.gr/news/new-models/40055,ananewmeno_Kia_XCeed_MY23_times_.html
Προφανώς είναι τιμές Γερμανίας; Να δούμε και τις Ελλάδος πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντως έχω την εντύπωση ότι την παρούσα εξοπλιστική Platinum την "έσπασαν" ανάμεσα σε EX Platinum & GT-Line για ευνόητους λόγους κέρδους. Πανηγύρι θα κάνει ο "Β".
Άντε γιατί πολλά του τα έχω μαζεμένα και αυτουνου. Πετάμε για Σαντορίνη σήμερα και η γυναίκα μου 2 μέρες με έχει πρήξει να "ζυγίζω" βαλίτσες και να μετράμε μπουκαλάκια μεταφοράς υγρών ταξιδιού των 100ml...
Οι τιμές xceed για το fl το οποίο θα παρουσιαστεί 18 Ιουλίου έχουν ήδη ανακονωθει
-
Το άρθρο ΔΕΝ αναφέρει πουθενά ότι οι τιμές είναι Γερμανίας...
Υποθέτω κι εγώ ότι πρόκειται για τιμές Ελληνικής αγοράς...
-
Οι Ελληνικές τιμές είναι, νομίζω υπάρχουν και στο site της KIA .
Ανέβηκαν λίγο αλλά πάλι μια χαρά τιμές είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Διάβαζα χθες στο θέμα του Puma πως ήρθε μια φουρνιά ετοιμοπαραδοτα 1.0 125 st line design , μια έκδοση απάτη κουτσουρεμενη ως προς κάποια ηλεκτρονικά λόγω έλλειψης υλικών, το manual είχε λίγο κάτω από 27κ , για το αυτόματο δεν θυμάμαι πόσο παραπάνω.Και το Xceed premium έχει 24700, το platinum 25.700, και αυτόματα αντίστοιχα 26.300 και 27.500.
Δηλαδή πρέπει να μην έχεις μυρωδιά από αυτοκίνητα για να επιλέξεις τον τενεκέ Puma σε σχέση με το ανώτερης κατηγορίας Kia που δεν έχουν ουδεμία σχέση σε πάτημα , ποιότητα , επιδόσεις.
Είχα γράψει για το προηγούμενο που ξεκινούσε από χαμηλότερες τιμές πως έπρεπε κανονικά να γίνεται προσκύνημα έξω από τις αντιπροσωπείες, ισχύει ακόμη και για το facelift, αλλά μάλλον υπάρχει μεγάλο κόμπλεξ για το όνομα KIA στην Ελλάδα.
Αν το έβγαζε η Hyundai θα είχε πολύ μεγάλυτερη εμπορική επιτυχία θαρρώ.
Kia XCeed - crossover