@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Παρέλαβα μέρος 5ο
.
Κάτι που παρατήρησα τώρα αφού πρώτα το είδε ένας φιλος με Tuscon 1.7, είναι πως τελικά τα καθίσματα είναι στενά όχι κάτι το ενοχλητικό αλλά είναι στενα, νομίζω πρέπει να το είχε πει και ο Χρήστος κάποτε (sabas thess) σαν κράτημα νομίζω δεν είχα και πότε bucket πως σε κρατάνε πολύ καλά και η ηλεκτρική στήριξη για την μέση όλα τα λεφτά.
Κατανάλωση (πολύ νωρίς θεωρώ) παίζει πλέον από 4.8 έως 6.8
Συστήματα ασφαλείας δεν τα πολύχρησιμοποιω γιατί είπαμε στενοί δρόμοι με λωρίδα στη μέση και με βατοή κάνα καλάμι στην άκρη του δρόμου μου σπάνε και τα νεύρα θα μπορούσα να πω
Κράτημα στο δρόμοΕιπαμε θα γράφω και καλά και τα κακα
Καλοτάξιδο το καινούριο σου αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως θα το ευχαριστηθείς όσο και εγώ. Βέβαια εσύ έχεις πετρέλαιο, οπότε ίσως όχι τόσο χεχε.
Μετά από 40000χλμ μπορώ να πω και εγώ κάποια αρνητικά.
Το μεγαλύτερο όλων είναι πως δε ξεκλειδώνουν οι πόρτες αυτόματα όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Έχω βρίσει άπειρες φορές όταν αφήνω το παιδί μου στο σχολείο ή στο βενζινάδικο που πρέπει να ξαναγυρίσω να μπω μέσα να πατήσω 2 φορές το κουμπί για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες.
Σα δεύτερο θα βάλω τον υπολογιστή εμβέλειας του αυτοκινήτου. Αντί να υπολογίζει του υπολειπόμενα χιλιόμετρα με βάση τη στιγμιαία κατανάλωση, το κάνει με κάποια δική του τιμή. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε αυτοκινητόδρομο όπου ταξιδεύεις για αρκετή ώρα με μεγάλες ταχύτητες.
Σαν τρίτο θα σου πω το φως της όπισθεν. Είναι άχρηστο. Μη σου τύχει να πρέπει να κάνεις όπισθεν στο σκοτάδι. Αυτό βέβαια το βελτίωσα αλλάζοντας τα φώτα της πινακίδας με led.
Σαν τέταρτο θα βάλω το εργοστασιακό GPS. Οι διαδρομές που προτείνει δεν είναι οι καλύτερες και δεν έχει αρκετά ενημερωμένους χάρτες. Εγώ το δουλεύω μόνο με συντεταγμένες από το google maps
Σαν πέμπτο θα πω την ορατότητα. Προς τα πίσω απλά δεν υπάρχει. Η κάμερα είναι χαμηλής ανάλυσης και με τη βροχή τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Αλλά και προς το πλάι οι κολόνες είναι τεράστιες. Βέβαια μπρος τα κάλη τι είναι ο πόνος.
Σαν έκτο θα σου πω τον συμπλέκτη. Έχει τεράστια διαδρομή και δυσκολεύει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων.
Σαν έβδομο θα σου πω τις 18 ζάντες. Στις 15000χλμ μία ασήμαντη πέτρα μου καρουμπάλιασε ένα λάστιχο και άλλαξα 2 με 350 ευρώ (αυτά που φοράει από τη μάνα του δεν κυκλοφορούν Ελλάδα).
Σαν τελευταίο θα σου πω για τη συμπεριφορά στη βροχή. Γλυστράει αρκετά, έχει πολυ θέμα με υδρολύσθηση και τα φρένα γεμίζουν νερό, οπότε πολύ προσοχή. (Νομίζω και αυτό σχετίζεται με τις 18 ζάντες).