-
Υπάρχει κόσμος που προτιμάει τα χαμηλά για διαφόρους λόγους. Όχι ότι είναι και πολύ χαμηλή, εμένα μου αρέσουν αυτά που είναι ένα με τον δρόμο. Το πρώτο πράγμα που κάνω μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο είναι να κατεβάσω τέρμα κάτω το κάθισμα.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Αν βαλουν νεότερο κινητήρα και την ψηλώσουν μπορεί και να την κοίταζα!
Τώρα έτσι όπως είναι, χαμηκαβαλη, με αθλια εκμετάλλευση χώρων και βαρετο εσωτερικό, πρέπει να έχεις ως κριτήριο μόνο την οικονομία για να την πάρειςΕξαιρετικό αυτοκίνητο, πολύ καλά στημένο με κορυφαία ποιότητα κύλισης. Λάθος να λές ότι κάποιος την αγοράζει μόνο για την οικονομία. Η οικονομία είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού σε ό,τι έχει σημασία (εκτός χώρων) είναι στην κορυφή της κατηγορίας της!
Οικονομία, αξιοπιστία, σχεδίαση και πλέον οδική συμπεριφορά ειναι για εμένα τα ατου της.
Αλλά αμαξι που πρέπει να σκύψω για να μπω και σβηνω το τσιγάρο στο οδόστρωμα σαν την ιστορία με το Φασούλα και το μινι, εχω μια αχρεάστη κολάρα πίσω χωρις χωροταξικό οφελος και ένα τυπικά γιαπωνέζικης σχεδίασης μουντό εσωτερικό, για εμένα είναι ΑΚΥΡΟ!Επιφυλάσσομαι για το επίπεδο απτής ποιότητας που ακούω οτι από τον τραγέλαφο των γιάρις είναι καλυτερο!
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Υπάρχει κόσμος που προτιμάει τα χαμηλά για διαφόρους λόγους. Όχι ότι είναι και πολύ χαμηλή, εμένα μου αρέσουν αυτά που είναι ένα με τον δρόμο. Το πρώτο πράγμα που κάνω μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο είναι να κατεβάσω τέρμα κάτω το κάθισμα.
Εγώ παλι μπηκα και βγηκα προχθες από το MR2 φίλου με πολύ κόπο και συχτίριζα! Πολύ κοντά και η κορόλα..
Και εννοείται πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πάω τη θέση πίσω και ας βρίσκω με το κεφάλι στην οροφή!
Το αυτοκίνητο το καβαλάω, δεν το φοράω (γι αυτό και δεν μου άρεσαν οι παλιότερες bmw που είχες την αίσθηση οτι μπαίνεις σε καρτ)....Γούστα είναι αυτά!
-
Αν βαλουν νεότερο κινητήρα και την ψηλώσουν μπορεί και να την κοίταζα!
Τώρα έτσι όπως είναι, χαμηκαβαλη, με αθλια εκμετάλλευση χώρων και βαρετο εσωτερικό, πρέπει να έχεις ως κριτήριο μόνο την οικονομία για να την πάρειςΕξαιρετικό αυτοκίνητο, πολύ καλά στημένο με κορυφαία ποιότητα κύλισης. Λάθος να λές ότι κάποιος την αγοράζει μόνο για την οικονομία. Η οικονομία είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού σε ό,τι έχει σημασία (εκτός χώρων) είναι στην κορυφή της κατηγορίας της!
υπερβολές. Ουτε σε ηχομόνωση είναι στην κορυφή, ούτε σε στρίψιμο ούτε σε ποιοτητα πλαστικών, ουτε σε οθόνες και μπλιμπλιμπλίκια, ούτε σε ευκολίες (δεν έχει καν sensors στους προφυλακτήρες, μόνο κάμερα). Κοντα σε κορυφή σε μερικά είναι (πες στο στρίψιμο που δεν είχε ποτέ παλιά).
Στην οικονομία είναι που είναι το Νουμερο 1 οπότε δεν είναι κερασάκι στην τούρτα αλλά το μεγάλο όπλο μαζί με το όνομα TOYOTA όσον αφορά την αξιοπιστία.
Είναι ένα πάρα πολύ καλό αμάξι. Ειδικα στην τιμή που την πρόλαβες ήταν μεγαλη ευκαιρία και έπραξες άριστα που την αγόρασες.
-
γι αυτό και δεν μου άρεσαν οι παλιότερες bmw που είχες την αίσθηση οτι μπαίνεις σε καρτ
Οι σωστές BMW (οι χαμηλές) ακόμα έτσι είναι.
-
Αλλά αμαξι που πρέπει να σκύψω για να μπω και σβηνω το τσιγάρο στο οδόστρωμα σαν την ιστορία με το Φασούλα και το μινι, εχω μια αχρεάστη κολάρα πίσω χωρις χωροταξικό οφελος και ένα τυπικά γιαπωνέζικης σχεδίασης μουντό εσωτερικό, για εμένα είναι ΑΚΥΡΟ!
Επιφυλάσσομαι για το επίπεδο απτής ποιότητας που ακούω οτι από τον τραγέλαφο των γιάρις είναι καλυτερο!
Αυτό που λές δεν είναι χαρακτηριστικό της Κορόλα αλλά ΟΛΩΝ το C Hatch...αρα δεν σου αρέσει η κατηγορία, όχι η Κορόλα! Επίσης σιγά το σκύψιμο....κανονικό αυτοκίνητο είναι, άλλα εαν έχεις συνηθίσει στα τρακτέρ!
Το εσωτερικό είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά το δίχρωμαο που έχω, πολύ καλύτερο από αρκετά του ανταγωνισμούς. Η ποιότητα είναι εκεί που είναι όλα και σαφώς άνω του μέσου όρου. Τα μοναδικά της μειονεκτήματα είναι οι χώροι (αδιάφορο για εμένα) και οι επιδόσει (λύθηκαν με το F/L).
@cirus said in Toyota Corolla 2019:
υπερβολές. Ουτε σε ηχομόνωση είναι στην κορυφή, ούτε σε στρίψιμο ούτε σε ποιοτητα πλαστικών, ουτε σε οθόνες και μπλιμπλιμπλίκια, ούτε σε ευκολίες (δεν έχει καν sensors στους προφυλακτήρες, μόνο κάμερα). Κοντα σε κορυφή σε μερικά είναι (πες στο στρίψιμο που δεν είχε ποτέ παλιά).
Καμία υπερβολή. Τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα της κατηγορίας της. Μόνο από το πρίμια υστερεί σε ηχομόνωση. Σε στρίψιμο είναι στην κορυφή, κάτω από το Φόκους (με τους πολλαπλούς) και την BMW. Σε πλαστικά είναι εκεί που είναι όλα. Σε οθόνες δεν ήταν, αλλά είναι τώρα. Ως πακέτο συνδυάζει πάρα πολλά μαζί που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού...έψαχνα 8 μήνες πριν καταλήξω και ίσως εαν υπηρχε χρόνος παράδοσης (γιατί όταν ρώτησα απλά δεν ήξεραν εαν θα έρθει και πότε!!) να είχα προτιμήσει το Φόκους το αυτόματο, αν και πολύ πιο ακριβό.
-
Καμία υπερβολή. Τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα της κατηγορίας της. Μόνο από το πρίμια υστερεί σε ηχομόνωση. Σε στρίψιμο είναι στην κορυφή, κάτω από το Φόκους (με τους πολλαπλούς) και την BMW. Σε πλαστικά είναι εκεί που είναι όλα. Σε οθόνες δεν ήταν, αλλά είναι τώρα. Ως πακέτο συνδυάζει πάρα πολλά μαζί που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού...έψαχνα 8 μήνες πριν καταλήξω και ίσως εαν υπηρχε χρόνος παράδοσης (γιατί όταν ρώτησα απλά δεν ήξεραν εαν θα έρθει και πότε!!) να είχα προτιμήσει το Φόκους το αυτόματο, αν και πολύ πιο ακριβό.
Lets just agree to dissagree.
Συμφωνούμε ότι είναι πολύ καλή και στο ότι δίνει ένα πολύ καλό πακέτο. Στα υπόλοιπα θα έλεγα ότι είναι καλή έως τίμια αλλά όχι κορυφη και δεν συμφωνω. Just my opinion
-
Συμφωνούμε ότι είναι πολύ καλή και στο ότι δίνει ένα πολύ καλό πακέτο. Στα υπόλοιπα θα έλεγα ότι είναι καλή έως τίμια αλλά όχι κορυφη και δεν συμφωνω. Just my opinion
Κοίτα επειδή ζαχάρωνα-σχεδον είχα κλείσει την 1, όταν μπηκά στην κορόλα και συνυπολόγισα τα -10 χιλιαρικα που θα μου κόστιζε νομίζω πειστηκα εύκολα Οπότε όλα σχετικά είναι.
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Μέχρι να πάει δελτίο τύπου επίσημο σε αυτούς και να ανοίξει κωδικός για νέα κορόλα δεν υπάρχει τίποτα, αν γίνει κάτι τέτοιο και η παράδοση του δικού μου πάει κοντά στο φειςλιφτ μου ξεκαθάρισε ότι θα πάμε γι αυτό ασυζητητί
Το newsroom της Toyota δεν είναι αρκετά επίσημο για να ξέρουμε;
-
-
Το μόνο καλό είναι ότι θα βρείτε το τρέχον μοντέλο από ακυρώσεις.
Ας πάω να ξαναρωτήσω -
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Κοίτα επειδή ζαχάρωνα-σχεδον είχα κλείσει την 1, όταν μπηκά στην κορόλα και συνυπολόγισα τα -10 χιλιαρικα που θα μου κόστιζε νομίζω πειστηκα εύκολα Οπότε όλα σχετικά είναι.
μα δεν είπα ότι δεν είναι VFM. Και βεβαια είναι.
Κορυφή δεν είναι είπα σε τίποτα εκτός από ονομα TOYOTA και οικονομία
Αξίζει? και βεβαια αξίζει αν θες ένα συχρονο αξιόπιστο και οικονομικό αυτοκίνητο και με νορμάλ τιμή για αυτά που παίρνεις.
Αλλά για μένα ένα COROLLA είναι ένα μοντέλο που χτυπάει στην λογική. Αν τα βάλεις κάτω σαν λογικός και σωφρον ανθρωπος είναι από τις καλύτερες και πιο λογικές επιλογές
απλά υπάρχουμε και κάποιοι που δεν αγοράζουμε με λογική.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Το newsroom της Toyota δεν είναι αρκετά επίσημο για να ξέρουμε;
Για εμάς ναι. Για τον έμπορο όχι, γιατί δεν ξέρει:
- Τιμή
- Διαθεσιμότητα
- Εξοπλισμό
Εαν δεν τους έρθει επίσημη ενημέρωση για το πότε ανοίγουν οι παραγγελίες, πρώτες παραδόσεις κλπ. δεν μπορεί να πει τίποτα ο έμπορος.
Επιτέλους 140 ίπποι από τον 1,8
Άργησες...αχαχα!! Πήγαινε 1-2 σελίδες πίσω, τα έχω γράψει όλα!
-
επιτελους κανανε το αυτονοητο με τον 1.8 .
κοιτα να δεις που ειμαι στους 8 μηνες αναμονης για το cross και μενουν αλλοι 3, και με βαλανε στο τριπακι να το ξανασκεφτομαι για corolla.
απλα υποψιαζομαι οτι θα με βγαλει απο το διλλημα η ανακοινωση τιμων, μιας και εχω κλειδωσει το cross 2 χιλιαρικα κατω απο την τωρινη τιμη, ενω η corolla θα τιμολογηθει με τα νεα δεδομενα
-
Χμμ με την ελευση του νέου μοντέλου ενδιαφέρον θα ήταν να βλέπαμε αν δίνανε τη δυνατότητα για αντικατάσταση του infotainment με καινουριο 8ιντσο, σε καλη τιμή.
Μαγκες παντως με το android auto, με τι android στο κινητό παιζετε? Εχω 10αρι, υπαρχει κάποιος με 11 ή 12? Αν δηλαδή εχει θέμα ή παίζει μια χαρά ανεξαρτητα έκδοσης. -
Android 12 σε s10 lite παίζει χωρίς πρόβλημα.
-
@osfp said in Toyota Corolla 2019:
επιτελους κανανε το αυτονοητο με τον 1.8 .
κοιτα να δεις που ειμαι στους 8 μηνες αναμονης για το cross και μενουν αλλοι 3, και με βαλανε στο τριπακι να το ξανασκεφτομαι για corolla.
απλα υποψιαζομαι οτι θα με βγαλει απο το διλλημα η ανακοινωση τιμων, μιας και εχω κλειδωσει το cross 2 χιλιαρικα κατω απο την τωρινη τιμη, ενω η corolla θα τιμολογηθει με τα νεα δεδομενα
Αν ακολουθήσει τους υπόλοιπους ετοιμάστητε για κάνα 4χιλιαρο παραπάνω. Αντε να πω 3 παρακάτω δεν μπορώ να πέσω μπαίνω μέσα
-
Πάντως οι αναβαθμίσεις που φέρνει το ανανεωμένο μοντέλο είναι εξαιρετικές σε επίπεδο fl και όχι μόνο.
Τα +18 άλογα του ηλεκτροκινητήρα κάνουν επιτέλους το υβριδικό μοντέλο από απλά ένα αμάξι που δεν καίει σε αμάξι πλέον είναι σβέλτο 9.2 από 10.9 τα 0-100 χωρίς να τσιμπά σε ρύπους!
Δλδ η εύλογη ατάκα ότι το 1.8 κορολα είναι τάφος τελειώνει!
Επίσης τα νέα συστήματα ασφαλείας που λογικά θα προσφέρουν ως στάνταρ όπως η απομακρυσμένη συνδεσιμότητα , η νέα καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη η 12 άρα των οργάνων κλικαρουν όλα τα κουτάκια αρκεί φυσικά να σου φτάνουν οι χώροι.
Για εμένα οι παραπάνω βελτιώσεις αν μπουν που λογικά θα μπουν όλες στο corolla cross που κάποια στιγμή θα έρθει και Ευρώπη και με τιμολογιακή πολιτική της μάρκας θα σταματήσει τον ανταγωνισμό στα c suv!
Πχ με 30Κ με 450λτ αποσκευές εύκολο μπες βγες αυτόματο υβριδικό με όλα τα παραπάνω είναι ιδεώδες! -
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Πάντως οι αναβαθμίσεις που φέρνει το ανανεωμένο μοντέλο είναι εξαιρετικές σε επίπεδο fl και όχι μόνο.
Τα +18 άλογα του ηλεκτροκινητήρα κάνουν επιτέλους το υβριδικό μοντέλο από απλά ένα αμάξι που δεν καίει σε αμάξι πλέον είναι σβέλτο 9.2 από 10.9 τα 0-100 χωρίς να τσιμπά σε ρύπους!
Επίσης τα νέα συστήματα ασφαλείας που λογικά θα προσφέρουν ως στάνταρ όπως η απομακρυσμένη συνδεσιμότητα , η νέα καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη η 12 άρα των οργάνων κλικαρουν όλα τα κουτάκια αρκεί φυσικά να σου φτάνουν οι χώροι.
Για εμένα οι παραπάνω βελτιώσεις αν μπουν που λογικά θα μπουν όλες στο corolla cross που κάποια στιγμή θα έρθει και Ευρώπη και με τιμολογιακή πολιτική της μάρκας θα σταματήσει τον ανταγωνισμό στα c suv!
Πχ με 30Κ με 450λτ αποσκευές εύκολο μπες βγες αυτόματο υβριδικό με όλα τα παραπάνω είναι ιδεώδες!Τα 10,9'' ήταν στο μυαλό της Τογιότα μόνο... 11,7'' βγάζουν οι μετρήσεις: https://zeperfs.com/en/fiche7880-toyota-corolla-1-8-hybrid.htm
Οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα είναι κάτω από 10'' η βελτιωμένη έκδοση. -
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Πχ με 30Κ με 450λτ αποσκευές εύκολο μπες βγες αυτόματο υβριδικό με όλα τα παραπάνω είναι ιδεώδες!Τα 10,9'' ήταν στο μυαλό της Τογιότα μόνο... 11,7'' βγάζουν οι μετρήσεις: https://zeperfs.com/en/fiche7880-toyota-corolla-1-8-hybrid.htm
Οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα είναι κάτω από 10'' η βελτιωμένη έκδοση.Η αλήθεια είναι ότι η "αίσθηση" του αργού 1.8 ταιριάζει πιο πολύ στο 11.7 παρά στο 10.9.
Πάντως και 10 να γίνει αντί για το αισιόδοξο 9.2 είναι σημαντικό .
.
Toyota Corolla 2019