-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πήλιε η ηγεσία είναι χρήσιμη, αλλά αν θεωρείται απολύτως απαραίτητη για να λειτουργήσει κάτι σωστά, αυτό το κάτι δεν είναι σωστά στημένο.
Λείπουν οι διαδικασίες, δεν είναι σωστά εκπεδευμένο το προσωπικό, δεν, δεν...Δε θέλω να φιλοσοφήσω τώρα, έχω και δουλειά. Αν κατ' αντιατοιχία ένας εργαζόμενος περιμένει συνέχεια από τον εργοδότη ή τον προιστάμενο να του πει τι να κάνει και πως να κάνει τη δουλειά του σωστά, δεν είναι καλός επαγγελματίας. Ή απλώς εκεί που δουλεύει είναι μπάχαλο.
Δεν είναι πολύ πετυχημένη η σύγκριση, για το νόημα μόνο.
Ούτε εγώ θέλω να φιλοσοφήσω.
Άσε τί λέω εγώ και τί λένε οι αριστερούληδες και τί ιδεολογικές διαφορές και κοσμοαντίληψης έχουμε διαφορετικά άτομα.
Το άλογο είναι κουτσό, δεν τραβάει, πως το λένε.
Δεν βάζεις το κουτσάλογο σε αγώνα αντοχής, να περιμένεις μην τυχόν και πάρει τα πάνω του και κατά τον τερματισμό τους προσπεράσει όλους. Αφού το βλέπεις πως κούτσα κούτσα σέρνεται μπας και τερματίσει, τί το ζορίζεις;
Ντάξει μη του δώσεις χαριστική βολή, είμαι κι εγώ φιλόζωος, βάλτο σε ένα λιβάδι να κουρεύει μαργαρίτες ξένοιαστο, αλλά βρες ένα άλλο να καμαρώνεις για επιβήτορα τέλος πάντων...(Αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε αλλιώς, θα τα γράφουμε με παραδείγματα και παραβολές, σαν του Χότζα)
-
-
Λοιπόν αυτό και το αφήνω το τοπικό γιατί δεν έχει νόημα να μαλώνουμε άσχετοι μεταξύ μας.
Θυμάστε που σας έλεγα για το πιστωτικό λογαριασμό ΔΕΗ σε γνωστους μου;
Ξανά ήρθε πιστωτικός και μάλιστα αρκετά ευρώ όχι λίγα!!! Τι γίνεται ρε παιδιά;Είπαμε να λέμε αλήθειες. Οπότε, όντως σε όσους δεν περνούν ένα όριο kwh για θέρμανση και ειναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο λόγω χαμηλών εισοδημάτων, τα μέτρα αποδίδουν και με το παραπάνω.
Οπότε υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα τουλάχιστον από αυτόν τον τομέα.
-
Μια χαρά τα λέει, έχει παραγίνει το κακό με τα σόσιαλ μίντια. Ορισμένες χώρες τα ελέγχουν εδώ και χρόνια και τα καταφέρνουν μια χαρά!!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λοιπόν αυτό και το αφήνω το τοπικό γιατί δεν έχει νόημα να μαλώνουμε άσχετοι μεταξύ μας.
Θυμάστε που σας έλεγα για το πιστωτικό λογαριασμό ΔΕΗ σε γνωστους μου;
Ξανά ήρθε πιστωτικός και μάλιστα αρκετά ευρώ όχι λίγα!!! Τι γίνεται ρε παιδιά;Είπαμε να λέμε αλήθειες. Οπότε, όντως σε όσους δεν περνούν ένα όριο kwh για θέρμανση και ειναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο λόγω χαμηλών εισοδημάτων, τα μέτρα αποδίδουν και με το παραπάνω.
Οπότε υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα τουλάχιστον από αυτόν τον τομέα.
Που πας ? Κάτσε εδώ να σου απαντήσω...
Οχι τώρα γιατί είμαι γραφείο...
-
Δεν μπορώ θα φάω για μεσημέριανο σε λίγο. Αράζω μπαλκοναρα και η γυναίκα μαγειρεύει. Ανατολίτης
-
Καλά και εγώ αν προλάβω αργότερα, αλλιώς αύριο κάποια στιγμή.
Αλλά περίμενε για τα πολιτικά και για τα μαλθακά...
-
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια χαρά τα λέει, έχει παραγίνει το κακό με τα σόσιαλ μίντια. Ορισμένες χώρες τα ελέγχουν εδώ και χρόνια και τα καταφέρνουν μια χαρά!!
Φαντάζομαι αστειεύεσαι.
Τα πορνοκαναλα είναι όσο δεν πάει χειραγωγημένα. Εφημερίδες και Ραδιόφωνο μία απο τα ίδια καθώς οι ίδιοι ιδιοκτήτες τα έχουν όλα και το coole τους μπουκωνει πυκνά συχνά με ευρα.
Μόνο το ιντερνετικ μας έμεινε να ακούσουμε και την άλλη άποψη που διαφωνεί.
Βέβαια Στραπατσαρει την ούτως ή άλλως άθλια εικόνα του coolius monarhus και αυτό πρέπει να αλλάξει....... -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φαντάζομαι αστειεύεσαι.
Προφανώς....
-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να το ξαναγράψω; Νουθεσίες και διδασκαλίες εδώ μέσα δεν δέχομαι από κανέναν. Κατανοητό ή όχι;
Κοίτα τα του οίκου σου και αν έχεις να γράψεις κάτι ουσιώδες γράψτο.
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αμάν! Storm όνομα και πράγμα! Ψευδώνυμο είναι αυτό ή προειδοποίηση;
Οκ. Το κατάλαβα. Τελικά ήταν προειδοποίηση!
Άλλη φορά θα παιρνω πιο σοβαρά τη φαντασίωση του καθενός. Είναι το μόνο ουσιωδες που μπορώ να κάνω για να αποφύγω την καταιγίδα.Δεν φημίζομαι στο φόρουμ για προειδοποιήσεις. Απλά δεν δέχομαι προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ αναφέρθηκα σε ιδεολογίες και κόμματα και εσύ δεν δίστασες να κάνεις χαρακτηρισμούς (περί εμμονής).
Τώρα είμαι και φαντασιόπληκτος.
Ok. Συνέχισε έτσι...
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά έχεις;
Ρωτάς για στατιστικούς λόγους;
Όχι μην μπαίνεις σε άμυνα. Απλά ρωτάω να δω αν έχεις μεγάλα παιδιά για να νιώσεις το άγχος της προοπτικής τους στη χώρα.
Για παράδειγμα τα μεταπτυχιακά που σχολιασες είναι η λύση πλέον για πολλά παιδιά που αντί να κάθονται και να πηγαίνουν σε καφετέριες ή στον χρόνο που μένει από τη ημιαπασχόληση τους κάνουν μεταπτυχιακά μήπως και έχουν κάπως καλυτερο cv για να τους προτιμήσει κάποιος σε εργασία των προπτυχιακών σπουδών ή και γενικότερα σε άλλες.
Τα πολλά μεταπτυχιακά είναι πλέον κάτι το σύνηθες στους νέους
Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε προσωπικά δεδομένα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός της ερώτησης μου.
-
Συνάδελφός μου έχει χωράφια που τα καλλιεργεί στο Βόλο, βγάζει μεγάλες σοδειές από διάφορα προϊόντα, έχει τρακτέρ κλπ...και κανείς Έλληνας δεν καταδέχεται να εργασθεί στα χωράφια του. Οπότε υποχρεωτικά απασχολεί μετανάστες.
Στο Άργος έχω φίλο που έχουν χωράφια με πορτοκαλιές και λεμονιές. Μεγάλη παραγωγή, κάνουν και εξαγωγές. Κανείς Έλληνας δεν καταδέχεται να εργασθεί στα χωράφια του. Οπότε και αυτός υποχρεωτικά απασχολεί μετανάστες και έχει παραχωρήσει τα χωράφια σε μετανάστες για επιτήρηση και έλεγχο.
Στην Καλαμάτα έχω παιδικό φίλο που οικογενειακά έχουν χωράφια με ελιές. Λάδι. Πολύ λάδι. Πάρα πολύ λάδι. Αλλά κανείς Έλληνας δεν πάει να απασχοληθεί και σε αυτά τα χωράφια. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση, μετανάστες δίνουν την λύση για την συγκομιδή.
Και στις τρεις περιπτώσεις οι νέοι σε αυτές περιοχές (είτε με μεταπτυχιακό, είτε με βασική εκπαίδευση) προτιμούν να κάνουν άλλα πράγματα ποιο μοδάτα και σύγχρονα. Δεν λέω ότι κοπροσκυλιάζουν (που πιθανά κάποιοι και να κοπροσκυλιάζουν) αλλά δεν θέλουν κουραστικές και χειρωνακτικές εργασίες.
Δεν αναφέρω περιπτώσεις παιδιών συναδέλφων μου εδώ στην Αθήνα ή/και συναδέλφων μου μικρής ηλικίας, γιατί μάλλον θα στεναχωρήσω κόσμο. Καμιά σχέση η ανατροφή των σημερινών νέων με τους νέους της εποχής του '70, '80, '90, 2000 που πολλοί μεγάλωσαν με χειροποίητες χέστρες στα χωράφια.
-
Storm οι εποχές αλλάζουν. Οι δυτικοί δεν τις θέλουν τις χειρωνακτικές εργασίες. Δεν είναι μόνο Ελληνικό το φαινόμενο. Γιατί νομίζεις οι Γερμανοί δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν μετανάστες? Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις ΗΠΑ με τους Μεξικάνους.
Και στον κλάδο των τεχνικών υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Δεν έρχονται για δουλειά τα παιδιά. Ακόμα και με διπλάσιες αμοιβές από το βασικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέσεις εργασίας με 1.500€+ικα+υπερωρίες και δεν πατάει κανείς.
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Είναι γεγονός όμως.
-
Συμφωνώ. Εγώ ζω όμως και άλλα περίεργα πράγματα. Π.χ. γονείς να έχουν έτοιμες πετυχημένες δουλειές (δηλ. εμπορικές ή μικρές επιχειρήσεις υπηρεσιών) και τα παιδιά να θέλουν να κάνουν κάτι περίεργα επαγγέλματα ή προτιμούν να μένουν άνεργοι.
Επίσης εγώ ζω και μία άλλη κατάσταση. Γενοβολούν και μετά ψάχνουν να βρουν πως θα κάνουν οικογένειες και ποιος θα τους δίνει χρήματα και πως θα συντηρούν παιδιά.
-
Μάλλον θεωρούν τα χρήματα για την συγκεκριμένη εργασία/ευθύνη λίγα συγκριτικά με τις άλλες εναλλακτικές που προσφέρει μια αγορά εργασίας. Οι εργοδότες δεν δίνουν παραπάνω μισθό για μια τέτοια εργασία και ετσι υπάρχει ένα κενό που το συμπληρώνουν οι μετανάστες.
Όσο υπάρχουν εναλλακτικές δεν θα πηγαίνουν. Τα παλιά χρόνια δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές. Σήμερα μια καφετέρια δίνει πολλά περισσότερα σε έναν σερβιτόρο από ένα χωράφι και σε ευκολία εργασίας και σε χρήματα, άλλωστε συναναστρέφεσαι κόσμο, παρέες, φίλους κτλ. Κάτι που είναι ελκυστικό για τους νέους.
Καλά το άλλο που λες όντως είναι ακραίο σενάριο. Πολύ δύσκολα δεν θα απασχοληθεί κάποιος στην εργασία του μπαμπά αν δεν έχει σπουδάσει κάτι άλλο και ακολουθήσει άλλη καριέρα.
Συνήθως έχουν και εργαζόμενους οι γονείς και έτσι το τέκνο γίνεται και αφεντικό χωρίς να έχει περάσει από καμία θέση υπαλλήλου. Πολύ δύσκολα αφήνει κανείς όλο αυτό για να γίνει αλλού υπάλληλος. -
Συνάδελφός μου έχει χωράφια που τα καλλιεργεί στο Βόλο, βγάζει μεγάλες σοδειές από διάφορα προϊόντα, έχει τρακτέρ κλπ...και κανείς Έλληνας δεν καταδέχεται να εργασθεί στα χωράφια του. Οπότε υποχρεωτικά απασχολεί μετανάστες.
Στο Άργος έχω φίλο που έχουν χωράφια με πορτοκαλιές και λεμονιές. Μεγάλη παραγωγή, κάνουν και εξαγωγές. Κανείς Έλληνας δεν καταδέχεται να εργασθεί στα χωράφια του. Οπότε και αυτός υποχρεωτικά απασχολεί μετανάστες και έχει παραχωρήσει τα χωράφια σε μετανάστες για επιτήρηση και έλεγχο.
Στην Καλαμάτα έχω παιδικό φίλο που οικογενειακά έχουν χωράφια με ελιές. Λάδι. Πολύ λάδι. Πάρα πολύ λάδι. Αλλά κανείς Έλληνας δεν πάει να απασχοληθεί και σε αυτά τα χωράφια. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση, μετανάστες δίνουν την λύση για την συγκομιδή.
Και στις τρεις περιπτώσεις οι νέοι σε αυτές περιοχές (είτε με μεταπτυχιακό, είτε με βασική εκπαίδευση) προτιμούν να κάνουν άλλα πράγματα ποιο μοδάτα και σύγχρονα. Δεν λέω ότι κοπροσκυλιάζουν (που πιθανά κάποιοι και να κοπροσκυλιάζουν) αλλά δεν θέλουν κουραστικές και χειρωνακτικές εργασίες.
Δεν αναφέρω περιπτώσεις παιδιών συναδέλφων μου εδώ στην Αθήνα ή/και συναδέλφων μου μικρής ηλικίας, γιατί μάλλον θα στεναχωρήσω κόσμο. Καμιά σχέση η ανατροφή των σημερινών νέων με τους νέους της εποχής του '70, '80, '90, 2000 που πολλοί μεγάλωσαν με χειροποίητες χέστρες στα χωράφια.
...η αλήθεια είναι ότι αυτές οι δουλειές για να είναι επικερδείς θέλουν α) δικά σου μηχανήματα και β) τη θέληση να μένεις σε φουλ αγροτική περιοχή μακριά από πόλη και άντε βρείτε σύγχρονη γυναίκα ("κανονική", που δε θα χρειάζεστε ματσετα για να κόβετε τις 🤫τρίχες της σαν ζαχαρότευτλα για να ζμπρωξετε) που θα ανεχτεί την αγροτική ζωη. Μια χαρά κάθεσαι άρχοντας -σας μιλώ εξ ευκαιριακης πειρας- στο τρακτέρ νέας γενιάς με powershift, κλιματισμό και αερανάρτηση στο κάθισμα για να "φτιάξεις μπάλες" με την πρέσα. Το φορτηγό όμως άντε φόρτωσε το...όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και εκεί υπάρχει μια "ιεραρχία" με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
-
Μάλλον θεωρούν τα χρήματα για την συγκεκριμένη εργασία/ευθύνη λίγα συγκριτικά με τις άλλες εναλλακτικές που προσφέρει μια αγορά εργασίας. Οι εργοδότες δεν δίνουν παραπάνω μισθό για μια τέτοια εργασία και ετσι υπάρχει ένα κενό που το συμπληρώνουν οι μετανάστες.
Όσο υπάρχουν εναλλακτικές δεν θα πηγαίνουν. Τα παλιά χρόνια δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές.
Καλά το άλλο που λες όντως είναι ακραίο σενάριο. Πολύ δύσκολα δεν θα απασχοληθεί κάποιος στην εργασία του μπαμπά αν δεν έχει σπουδάσει κάτι άλλο και ακολουθήσει άλλη καριέρα.
Συνήθως έχουν και εργαζόμενους οι γονείς και έτσι το τέκνο γίνεται και αφεντικό χωρίς να έχει περάσει από καμία θέση υπαλλήλου. Πολύ δύσκολα αφήνει κανείς όλο αυτό για να γίνει αλλού υπάλληλος.Μου λέει ένας φίλος που έχει γραφείο εισαγωγών/εξαγωγών (δηλ. μεσιτεία με φορτηγά, πολλά φράγκα):
"Έχω μπλέξει. Ο γιος μου θέλει να σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και να ασχοληθεί με την πολιτική και η κόρη μου θέλει να ανοίξει μαγαζί νυχάκια".Του λέω: "Τι είναι τα νυχάκια ρε συ;"
Και μου πετά το: "Μανικιούρ-πεντικιούρ"...Και μετά θυμήθηκα τον Αυλωνίτη: "Ρε που πάμε; Ωρέ που πάμε;;;;"
Ντουμ-τριαλαριλαρό....
-
η κόρη μου θέλει να ανοίξει μαγαζί νυχάκια".
Του λέω: "Τι είναι τα νυχάκια ρε συ;"
Και μου πετά το: "Μανικιούρ-πεντικιούρ"...Και εκεί όμως τα φράγκα είναι πάρα πολλά και μαύρα! οι νυχούδες δεν προλαβαίνουν από την δουλειά που έχουν, εργάζονται 10-12 ώρες την ημέρα για πλάκα και δεν έχουν διαθέσιμα ραντεβού!
-
Τι να σου πω ρε φίλε; Εγώ δύο νυχοκόπτες έχω αγοράσει από τα Jumbo. Ένα για τις ποδάρες και ένα μικρό για τις χερούκλες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2