-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
με αυτή την επιφανειακή διαχείριση χωρίς καμία μακροπρόθεσμη στρατηγική.
Πολύ σωστά!! Στρατηγική δνε υπάρχει, η χώρα είναι προςο πώληση και όσο νωρίτερα γίνει τόσο το καλύτερο....αλλιώς είμαστε τελειμένη χώρα και θα γίνουμε υποσαχάρια περιοχή. Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι.
Λαπ, έγραψα αλλά δεν πάτησα να το ποστάρω: Μια χαρά προοπτικές υπάρχουν αρκεί να μην εγκλωβίζονται οι νέοι στην χώρα τους και καλά. Παγκοσμιοποίηση έχουμε, εαν δεν έχουν δουλειά εδώ και δεν τους αρέσει, υπάρχουν άλλες 100+ χώρες. Έχω πολλούς φίλους (νέους, κάτω των 30) που έφυγαν και διαπρέπουν στο αντικείμενό τους και βγάζουν τα 2πλα και 3πλα από εμένα....και περνάνε τέλεια και είναι ευτυχισμένοι....απλά έφυγαν από των ψαροκώσταινα. Και εγώ εαν ήμουν 25 σήμερα, σιγά μην καθόμουν στην Ελλάδα...εδώ το σκέφτομαι σοβαρά να φύγω τώρα με ό,τι δυσκολία επιφέρει στο παιδί μου.
-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ευτυχώς που ψήφισαν Κούλη. Εγώ τρέμω και μόνο στην ιδέα να είχε κατσικωθεί στην χώρα το αριστερό καρναβάλι με τα επαναστατικά ταγάρια και τις στολές μπαλαρίνας για τις αριστοτεχνικές κ@λοτούμπες υπό τον ήχο ζουρνάδων και νταουλιών.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Τα "γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ..."
Αν βλέπεις την πολιτική μέσα από τα μάτια του Άρη και του Μπάμπη, είναι λογικό να τρέμεις. Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγει στην προσπάθεια να πιαστείς από υποθετικά σενάρια που τα πλάθεις όπως σε βολεύει.
Για να μην απλώσω το σεντόνι με πραγματικά γεγονότα που εκθέτουν όσους πιστεύουν τα παραμύθια με δράκους που αραδιαζουν σωρηδόν το ΜΜΕ, θα θέσω ένα πολύ απλό αλλά θεμελιώδες ερώτημα:
Ποιοι έριξαν τη χώρα στα βράχια και την οδήγησαν στις περιπέτειες των μνημονίων τα οποία στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν παραδίδοντας χάος, και ποιοι είναι εκείνοι που την έβγαλαν από τα μνημόνια παραδίδοντας μια χώρα ικανή να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες όπως πχ η πανδημία.
Και για να το κάνω πιο εύκολο επειδή σου αρέσουν οι υποθέσεις, σκεψου τι θα είχε συμβεί εάν η πανδημία είχε χτυπήσει το 2015-16, τοτε που ο Αντωνάκης παρέδωσε (λέμε τώρα) δημόσια ταμεία που δεν είχαν χρήμα ούτε για τα κ@λ@χαρτα της Βούλτεψη.Εντάξει μπορεί κάποιους εδώ μέσα να τους πείθεις. Όχι όμως εμένα.
Και δεν φημίζομαι για αστικές ευγένειες τύπου κολεγίου Κούλη, Δένδια κλπ...Το 2015-2019 δεν ξεχνιέται. Ούτε φυσικά το παρελθόν των ταγαριών καταληψιών. Εγώ έχω προηγούμενα με τους Τσιπραίους πολύ πριν πάει στο στράτευμα το αμούστακο αλέξι (της καρδιάς σας). Το 1988-1990 δεν το ξεχνώ, όσο και να χτυπιέστε 2-3 νοματαίοι εδώ μέσα.
Αυτό λέγεται επιλεκτική μνήμη και οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια στην απογοητευτική Ελλάδα του Κούλη εν έτει 2022.
Επιλέγεις να διυλιζεις τον κωνωπα και να μην ξεχνάς το '88-'90 (τι σχέση είχε άραγε με αυτό το αμουστακο αλεξι) και να καταπίνεις τον καμηλον των σιμητοκαραμανληδοπαπανδρεοβενιζελοσαμαραδων!
Τι ελπιδες έχει να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα μια τέτοια λογική; ΚΑΜΙΑ. Αν δεν το καταλάβουμε δεν υπάρχει ελπίδα.Ας λέγεται όπως θέλει. Και σιγά μην κάτσω να απολογηθώ (όπως κάνουν άλλα μέλη επειδή νοιώθουν ενοχές) στον κάθε andreas72 για τις απόψεις μου.
Και όπως έχω επαναλάβει πολλάκις το 1ο πληθυντικό για μένα δεν υπάρχει. Δεν ανήκω σε κοπάδι, ούτε είμαι πρόβατο.Αμάν! Storm όνομα και πράγμα! Ψευδώνυμο είναι αυτό ή προειδοποίηση;
Κουβέντα κάνουμε. Κανένας andreas72 δεν σου ζήτησε να απολογηθείς. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Και κυρίως οι τεκμηριωμένες.Ο διάλογος (ή κουβέντα πέσ'το όπως θες) έχει ενδιαφέρον όταν προτείνονται και λύσεις σε αυτά που ο καθένας καταλογίζει.
Αυτό δεν συμβαίνει. Απεναντίας διαπιστώνω μόνο κριτική.
Αν κάποιος έχει να προτείνει ρεαλιστικές εφαρμόσιμες ιδεολογικές/κομματικές εναλλακτικές, ας τις αναφέρει.
Όσο όμως η αντιπρόταση είναι η Αντικουλιάδα, έχω και εγώ το κάθε δικαίωμα για Αντιτσιπριάδα...
Η κριτική στο Σαμαρά που άφησε καμμένη γη, εμπεριέχει και την πρόταση ότι δεν θα έπρεπε να αφήσει καμμένη γη.
Η κριτική για τα αδιευκρίνιστα ποσά, εμπεριεχει και την πρόταση ότι θα επρεπε να δευκρινηστουν τα ποσά.
Τα παραπάνω δεν είναι Αντικουλιαδα όπως σε συμφέρει να τα χαρακτηρίσεις για να τα απαξιώσεις.
Αντίθετα, απόψεις του τύπου δεν ξεχνώ τον αμουστακο καταληψία είναι καθαρή Αντιτσιπριαδα όπως τη λες και δείχνει εμμονή.
Να μην τα κάνουμε όλα Ίσωμα.Να το ξαναγράψω; Νουθεσίες και διδασκαλίες εδώ μέσα δεν δέχομαι από κανέναν. Κατανοητό ή όχι;
Κοίτα τα του οίκου σου και αν έχεις να γράψεις κάτι ουσιώδες γράψτο.
-
Σε αυτό συμφωνώ. Έχω πει είσαι παράδειγμα μιας τέτοιας επιτυχημένης προοπτικής.
Αλλά αυτό καυτηριαζω, στα λεγόμενα του ταξιδευτή που λέει πως χαίρεται και το επαναλαμβάνει για τον εκτροχιασμό της οικονομίας μας διότι έτσι πληγώθηκαν τα αισθήματα κάποιων πασοκων. Αυτό τον νοιάζει, τίποτα άλλο.
Οι δυ που κατηγορεί μια χαρά την βγάζουν και θα συνεχίσουν. Οι νέα γενιά φεύγει στα πέρατα της γης. Αλλά εμάς μας νοιάζει να κερδαμε στα καφενεία τους πασοκους. Αυτό τρέφει τον εγωισμό και τον κομπλεξιαμο μας.
Αυτή η γενιά είναι η χειρότερη όλων. Πήραν κάτι καλό με προοπτικές μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους και το παρέδωσαν παρία της παγκόσμιας οικονομίας. Αρκεί να κερδαμε τους άλλους. Είπαμε αυτό μετράει.Φτάσαμε να λέμε τα νέα παιδιά που τα σπουδάζει το δημόσιο να τα στέλνουμε έξω. Αυτό είναι η προοπτική για τη χώρα. Μπράβο μας.
-
Το σοκαριστικό είναι πως η πλειοψηφία ψηφίζει πιστά αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους έξω!
Μπράβο τούς!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτή η γενιά είναι η χειρότερη όλων. Πήραν κάτι καλό με προοπτικές μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους και το παρέδωσαν παρία της παγκόσμιας οικονομίας.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι πολιτικοί υπέυθυνοι για την καταστροφή της χώρας είναι από αυτή τη γενιά.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το σοκαριστικό είναι πως η πλειοψηφία ψηφίζει πιστά αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους έξω!
Μπράβο τούς!
Μα και αυτα έχουν κατσικικωθει στο παιδικό δωμάτιο. Άντε ουστ. Να φύγετε να πάτε μακρυά.
Τι νόμιζες; Πονηροί είναι οι γονείς.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως που βλέπω τζίρους και κέρδη μικρών και μικρομεσαίων η σύγκριση 2016-2019 με την κατάρα του Τουταγχαμών 2020- και μεχρι σήμερα είναι σοκαριστική.
(Εννοείται δεν ξεχνάμε ποτέ Κατρουγκαλο και αιματηρή φοροεισπρακτικη πολιτική Τσίπρα )
Φυσικά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μας βρήκαν αλλά η επικοινωνιακή κυρίως αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της οικονομίας και της κοινωνίας , καταστροφών , καιρικών συνθηκών , διεθνών συγκυριών κλπ εμένα προσωπικά με έχουν κάνει να αηδιάζω με αυτή την επιφανειακή διαχείριση χωρίς καμία μακροπρόθεσμη στρατηγική.
Οκ μπορεί να χαίρονται οι IT και 2-3 άλλες κατηγορίες καλοπληρωμενων στελεχών , μερισματουχοι κλπ που είδαν να καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και να πέφτει ο φόρος στο εταιρικό Quasqai τους αλλά με την αγορά σε αυτή την τραγική κατάσταση και τον καταστροφικό πληθωρισμό δεν νομίζω πως θα υπάρχουν αυτές οι δουλειές σε 2-3 χρόνια από σήμερα.Αυτα που γράφεις πως τεκμαίρονται; Προσωπικά μίλησα για εμένα και γνωστούς μου, εσύ ποιους τζίρους βλεπεις; Γενικώς ή πάλι σε γνωστούς σου; Π.χ. σε όγκο λιανικής ή σε δείκτη κύκλου εργασιών ο φεβρουάριος του 22 με την κατάρα που λες, τα ρεύματα και όλες τις πληγιές του φαραώ είναι καλύτερος από τον φεβρουάριο του 18 του φιλολαικού ηγέτη. Στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ.
Την ξέρω βέβαια την εξήγηση, ψωνίζουν μόνο οι ΙΤ, άλλες 2-3 κατηγορίες εργαζόμενων, οι μερισματούχοι κλπ και όλοι οι άλλοι κυττάνε τους τζίρους που κάνουν αυτοί. Αφού όπου ναναι εγώ που είμαι ΙΤ λέω να πάω να αγοράσω και 5-6 σπίτια που τα δίνουν κοψοχρονιά οι πένητες συμπολίτες μου που δοκιμάζονται... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτή η γενιά είναι η χειρότερη όλων. Πήραν κάτι καλό με προοπτικές μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους και το παρέδωσαν παρία της παγκόσμιας οικονομίας.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι πολιτικοί υπέυθυνοι για την καταστροφή της χώρας είναι από αυτή τη γενιά.
Ε ναι φυσικά.
Είπαμε συμφωνούμε για τον λαϊκισμό, τον θεατρινισμο για τους μικρονοους κτλ αλλά από την άλλη κάνουμε γαργαρα την συνολική ολίσθηση της οικονομίας. Σαν να μη συνέβη ποτέ.
Οι δείκτες που αξιολογούνται οι χώρες και μπορούν αν βγουν στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων είναι συγκεκριμένοι. Δεν είναι αναλύσεις ψυχολογίας μάζας, και άλλα τέτοια. Είναι νούμερα, μετρήσιμα, επαληθευμενα, δεδομένα.Αυτά τα ξεχναμε και σε μόνιμη βάση ακούμε για την μισή ιστορία της χώρας και την υπόλοιπη την ξεχνάμε.
Αυτό είναι το ποϊντ μου. Δεν δικαιολογώ κανέναν. Άλλωστε έχει περάσει σχεδόν μισος αιώνας.
-
Τεσπά.. ταξιδευτή .....σε συγχωρώ....
Δεν κρατώ κακία ποτέ και σε κανέναν. Αρρωσταίνω αν κρατώ κακια.
Άλλωστε χωρίς την γενιά σου δεν θα είχαμε γεννηθεί...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε στα δαχτυλακια δεν φτάνει η γενιά σας αυτά τα παιδιά. Και μιλάω για τους μέτριους προς καλούς. Οι πραγματικά καλοί είναι εξωγήινοι για τη γενιά σας. Αλλά είναι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ούτε το 1/10 των γνώσεων μας δεν έχετε η γενιά σας και ούτε το 1/2 των δυσκολιών μας.Λαπ εκτίθεσαι...καμμία σχέση. Όντως είναι μαλθακά και καλομαθημένα τα σημερινά παιδιά. Μην συγκρίνεις....κάποτε περπατούσαν 2 ώρες στις λάσπες και στο κρύο να πάνε σχολείο και τώρα γκρινιάζουν γιατί δεν έχει AC το λεωφορείο. Αστο να παει....η σημερινή νεολαία είναι όσο καλομαθημένη δεν πάει.
ΥΓ: Δεν είπε για γνώσεις ο Κρούζερ, για μαλθακότητα είπε και έχει 1000 δίκια!
Πρίν 4 χρόνια έκανα την βασική εκπαίδευση σε νεοσυλλεκτους ναύτες διάρκειας 23 ημερών.Αν θυμάμαι καλά ήταν τέλος Οκτωβρίου.Δεν φαντάζεσαι τι είδα και άκουσα. Ζητούσαν εξαίρεση και μεταφορά στο θεραπευτήριο για:παρανυχιδες,ζάλη απο τον ήλιο και ατονία!!!!!
Αυτοί είμαστε........οχι όλοι ευτυχώς,αλλά αρκετοί. -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρίν 4 χρόνια έκανα την βασική εκπαίδευση σε νεοσυλλεκτους ναύτες διάρκειας 23 ημερών.Αν θυμάμαι καλά ήταν τέλος Οκτωβρίου.Δεν φαντάζεσαι τι είδα και άκουσα. Ζητούσαν εξαίρεση και μεταφορά στο θεραπευτήριο για:παρανυχιδες,ζάλη απο τον ήλιο και ατονία!!!!!
Μάλλον δεν θα είχαν τα 2-3 μεταπτυχιακά που λέει ο Λαπ.
-
Ειρωνεία ε;
Παιδιά έχεις;
-
Κάθε προηγούμενη γενιά λέει για την επόμενη ότι είναι μαλθακή και κακομαθημένη. Τα ίδια έλεγαν κι οι Γερμανοί για τα παιδιά τους.
Απλώς αλλάζει ο κόσμος και τα δεδομένα για τις επόμενες γενιές και διαμοφώνονται αλλιώς.
Οπότε χαλαρώστε... -
Το θέμα είναι η προοπτική.
-
Οι Έλληνες αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν ότι ο κόσμος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Ούτε οι σούπερ καλυτερότεροι.
Είμαστε ανασφαλείς, λίγο η Τουρκία, λίγο η ανεργία, λίγο ο λαικισμός, λίγο ο καθένας για την πάρτυ του, λίγο το ένα, λίγο το άλλο. Και κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Κι όσο πιο πολύ κλείνεσαι τόσο πιο πολύ ασφυκτιάς.Είδατε, δεν ανέφερα τη λέξη αριστερά. Παρ' ότι θεωρώ ότι έχει κάτσει πάνω στο καβούκι και με το βάρος της το σπρώχνει να κλείσει πιο ερμητικά...
-
Την ανέφερες πως δεν την ανέφερες;
Τεσπά δεν είναι κανείς επιτηρητής του τι θα λέει ο άλλος. Πες ότι θες. Απλά να είμαστε όσο γίνεται πιο αντικειμενικοί. Κατά την άποψη μου μόνο η αλήθεια θα πάει μπροστά αυτόν τον τόπο. Οι θεωρίες προσαρμόζονται ανά εποχές και συγκυρίες και βγάζουν ανανεωμένα μοντέλα και τρόπους σκέψεις. Η αλήθεια όμως είναι μια. Και αλήθεια είναι να αναγνωρίσω τα λάθη αυτών που πίστευα ότι θα τα κάνουν καλά. Έτσι δεν θα κάνω τα ίδια λάθη ως ψηφοφόρος. Δεν γεννηθηκαμε επαγγελματίες ψηφοφόροι, μαθαινουμε από τα λάθη μας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ψηφίσεις όποιο κόμμα θέλεις και το ίδιο αν σου αρεσει, δεν μου αρέσουν οι νουθεσίες. Είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, να σου αρέσει ότι θέλεις, όπως θέλεις και να το διατυμπανίζεις όσο θέλεις. Αλλά στην συζήτηση που θα κάνεις να μιλάς με ειλικρίνεια για την ιστορία της χώρας, κυρίως όταν υπάρχουν μετρήσιμα δεδομένα. Στα υπόλοιπα ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του αναλόγως του τι έχει ζήσει αυτός και η οικογένεια του.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι Έλληνες αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν ότι ο κόσμος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Ούτε οι σούπερ καλυτερότεροι.
Είμαστε ανασφαλείς, λίγο η Τουρκία, λίγο η ανεργία, λίγο ο λαικισμός, λίγο ο καθένας για την πάρτυ του, λίγο το ένα, λίγο το άλλο. Και κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Κι όσο πιο πολύ κλείνεσαι τόσο πιο πολύ ασφυκτιάς.Είδατε, δεν ανέφερα τη λέξη αριστερά. Παρ' ότι θεωρώ ότι έχει κάτσει πάνω στο καβούκι και με το βάρος της το σπρώχνει να κλείσει πιο ερμητικά...
Το πρόβλημά μας είναι πως δεν υπάρχει ΗΓΕΣΙΑ, κάποιος στεριανός που είχε πατέρα στα καράβια παλιά, φόρεσε το κασκέτο του καπετάνιου και ποζάρει αγέρωχος στο τιμόνι για τους ΑΡΔ που φωτογραφίζουν τον θαλασσόλυκο, "κοίτα τον τί άντρακλας είναι και πως δαμάζει τα κύματα" και μας φταίει μόνιμα ο γυαλός...
-
Πήλιε η ηγεσία είναι χρήσιμη, αλλά αν θεωρείται απολύτως απαραίτητη για να λειτουργήσει κάτι σωστά, αυτό το κάτι δεν είναι σωστά στημένο.
Λείπουν οι διαδικασίες, δεν είναι σωστά εκπεδευμένο το προσωπικό, δεν, δεν...Δε θέλω να φιλοσοφήσω τώρα, έχω και δουλειά. Αν κατ' αντιατοιχία ένας εργαζόμενος περιμένει συνέχεια από τον εργοδότη ή τον προιστάμενο να του πει τι να κάνει και πως να κάνει τη δουλειά του σωστά, δεν είναι καλός επαγγελματίας. Ή απλώς εκεί που δουλεύει είναι μπάχαλο.
Δεν είναι πολύ πετυχημένη η σύγκριση, για το νόημα μόνο.
-
Ευθυνοφοβια λέγεται. Και ναι το δημόσιο πάσχει από αυτό το πράγμα.
Και στις ι.ε υπάρχει αυτό αλλά εκεί είναι θέμα του μάνατζμεντ να δώσει κίνητρα για τη μείωση του. Έχουμε κακό μάνατζμεντ στην Ελλάδα.
-
Να το ξαναγράψω; Νουθεσίες και διδασκαλίες εδώ μέσα δεν δέχομαι από κανέναν. Κατανοητό ή όχι;
Κοίτα τα του οίκου σου και αν έχεις να γράψεις κάτι ουσιώδες γράψτο.
Αμάν! Storm όνομα και πράγμα! Ψευδώνυμο είναι αυτό ή προειδοποίηση;
Οκ. Το κατάλαβα. Τελικά ήταν προειδοποίηση!
Άλλη φορά θα παιρνω πιο σοβαρά τη φαντασίωση του καθενός. Είναι το μόνο ουσιωδες που μπορώ να κάνω για να αποφύγω την καταιγίδα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2