-
Φιλος σκεφτεται να παρει ενα καινουριο αυτοκινητο πολης , αλλά με τα εξης ζητουμενα:
α) Οσο το δυνατον μεγαλυτερους χωρους
β) Μικρη καταναλωση
γ) Αξιοπιστο-Τα δεδομενα ειναι οτι δεν τον απασχολει και πολυ η τιμη αγορας. Μπορει να δωσει μεχρι και 25 ας πουμε αρκει να παρει αυτο που θελει.
-Δεν τον απασχολει το καυσιμο , αρκει να κανει οικονομια στο κοστος κινησης . Δηλαδη σκεφεται και ηλεκτροκινητο . Εχει 3 ανηλικα παιδια, και εχει μεγαλυτερο αμαξι για ταξιδια . Αυτο που θα παρει θα κινειται αποκλειστικα στην πολη
-Θελει αξιοπιστια γιατι αυτο που εχει τωρα τον εχει ταραξει στις ζημιες και θελει να το ξεφορτωθει με κατι απροβληματιστοΑκουω προτασεις.....
Για Ηλεκρικο ποσο επιδοτηση εχει λογω των 3 ανηλικων παιδιων? Ποιο ηλεκτρικο θα προτεινατε?
Ντιζελ δεν ειναι καταλληλο για την χρηση που το θελει. Υγραεριο/βενζινη απο την αλλη δεν θα ελεγε οχι (πχ Clio) , αλλά το φοβαται λιγο απο θεμα αξιοπιστιας ..... -
Το πρόβλημα με τα μικρά-μικρά είναι ότι είναι τετραθέσια, όχι πενταθέσια. Δεν έχουμε μεσαία ζώνη πίσω. Ακόμα χειρότερα, δεν πρόκειται να χωρέσουν με τίποτα τρία παιδικά καθισματάκια (αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σχεδόν σε κανένα αυτοκίνητο). Οπότε Up/Mii/Citigo και Aygo/108/C1 δεν παίζουν. Νομίζω ότι και το i10 ανήκει στην ίδια κατηγορία, αν και το βρίσκω το καλύτερο από την ομάδα.
Το ηλεκτρικό e-Up είναι το μόνο που παίζει σε τόσο μικρό μέγεθος σε ηλεκτρικά, αλλά κι αυτό είναι τετραθέσιο.Οπότε αναγκαστηκά πάει στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Από τους γνωστούς που έχουν τέτοια, αυτά που μου αρέσαν περισσότερο είναι το Υβριδικό Yaris και το 208 (που βγαίνει και σε ηλεκτρικό).
-
Λαθος μου που δεν διευκρινησα οτι η μεγαλη κορη ειναι 14 , τα άλλα 2 παιδια ειναι μικροτερα σε ηλικια . Και οτι ναι, μαλλον παει για σουπερμινι, γιατι τα μικρά παραειναι..... μικρά.
Το 208 το σκεφτηκα κι εγω, αλλά νομιζω εχει μικρους χωρους -
Ο φίλος που το πήρε έχει 18, 16 και 11. Είναι στριμωγμένα με τα τρία πίσω, αλλά αυτοκίνητο πόλης είναι. Βέβαια, άλλο χρόνο έχει η μέγιστη μετακίνηση στον Βόλο κι άλλη στην Αθήνα.
Παραπάνω θα το σκεφτόμουν πολύ. Ακόμα και το Mii που έχω τώρα βολεύει περισσότερο στο παρκάρισμα από το παλιό μας Clio -και δεν φαίνεται τόσο η διαφορά στο μάτι.
-
@alexandros-k said in Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια):
Λαθος μου που δεν διευκρινησα οτι η μεγαλη κορη ειναι 14 , τα άλλα 2 παιδια ειναι μικροτερα σε ηλικια . Και οτι ναι, μαλλον παει για σουπερμινι, γιατι τα μικρά παραειναι..... μικρά.
Το 208 το σκεφτηκα κι εγω, αλλά νομιζω εχει μικρους χωρουςΈνα Renault Captur lpg;; Δεν ξέρω γιατί αλλά το βρίσκω πολύ όμορφο. Ίσως όχι τόσο μικρό βέβαια..
Αλλιώς dacia santero stepway lpg..
-
@tgd said in Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια):
Ο φίλος που το πήρε έχει 18, 16 και 11. Είναι στριμωγμένα με τα τρία πίσω, αλλά αυτοκίνητο πόλης είναι. Βέβαια, άλλο χρόνο έχει η μέγιστη μετακίνηση στον Βόλο κι άλλη στην Αθήνα.
Παραπάνω θα το σκεφτόμουν πολύ. Ακόμα και το Mii που έχω τώρα βολεύει περισσότερο στο παρκάρισμα από το παλιό μας Clio -και δεν φαίνεται τόσο η διαφορά στο μάτι.
Επαρχια ειναι κι αυτος, δεν τον απασχολει τοσο το θεμα παρκαρισματος. Χωρους θελει και απροβληματιστο αμαξι . Εγω σκεφτομαι και πολυ τα ηλεκτρικα, επειδη εχει και επιδοτηση μεγαλυτερη , λογω των τριων παιδιων. Δηλαδη νομιζω οτι δικαιουται 8 ή 9 χιλιαρικα επιδοτηση
-
@nascar1 said in Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια):
Το 208 το σκεφτηκα κι εγω, αλλά νομιζω εχει μικρους χωρουςΈνα Renault Captur lpg;; Δεν ξέρω γιατί αλλά το βρίσκω πολύ όμορφο. Ίσως όχι τόσο μικρό βέβαια..
Αλλιώς dacia santero stepway lpg..
Θα του τα προτεινω κι αυτα. Αν και νομιζω τα φοβαται λιγο σαν οχι και τοσο αξιοπιστα. Αν και το Dacia νομιζω εχει 5 χρονια εγγυηση
-
Skoda fabia 1.0 tsi 110
-
@georgemit said in Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια):
Skoda fabia 1.0 tsi 110
Απο αξιοπιστια πως παει αυτο?
Θα το κρατησει για καιρο , δεν θελουμε να μας βγαλει 2 χρονια μονο -
Το καινούργιο Fabia με κλειστά μάτια. Έχει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία. Σα να φτιάχτηκε για την περίπτωσή του με 3 παιδιά.
Με 18k περίπου, με τον 3κύλινδρο 110, χαμηλοί ρύποι, δεν πληρώνει τέλη, οικονομικό σε κατανάλωση, οικονομικά service, αξιοπρεπέστατη αξιοπιστία.
-
Θα του το πω , thanks
Απο ηλεκτρικα, τι υπαρχει? Μονο corsa και 208 ?
-
ευρυχωρία σε supermini ?? μονο σε skoda κοιτας. σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο. εφυγε για αγορά τώρα λες και δεν υπάρχει αύριο.
ασε που είναι το πιο νέο μοντελο που ήρθε.
οικονομικό με τρικύλινδρο κινητηρα.
Το μόνο εναλακτικό είναι αν κοιτάει και άλλη κατηγορία γιατι με 25000 παίρνεις και BSUV
Εκεί υπάρχουν αρκετές επιλογές και θα έχει μεγαλύτερους χώρους και χωρο αποσκευών.
-
@georgemit said in Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια):
Skoda fabia 1.0 tsi 110
Απο αξιοπιστια πως παει αυτο?
Θα το κρατησει για καιρο , δεν θελουμε να μας βγαλει 2 χρονια μονοΑπό κάτι δήθεν αξιόπιστα πολύ καλύτερο.
-
Εφοσον ψαχνει αξιοπιστια για μενα να παρει αυτοκινητο με την μεγαλυτερη εγγυηση ωστε να εχει το κεφαλη του ησυχο για 7-8 χρονια. Κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια παρε αυτο δεν χαλαει.
-
Ωραίο και το Fabia και όντως το πιο καινούριο από όλα και ίσως το πιο ευρύχωρο αλλά ο φίλος θέλει και οικονομία καυσίμου, όσο λίγο και να καίει δεν παύει να καίει βενζίνα δλδ διευρα. Dacia και Clio lpg έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Τα ηλεκτρικά σε αυτή την κατηγορία δεν ξέρω τι χώρους θα έχουν, θα κοίταγα σίγουρα το ID3 πάντως.
-
Υβριδικά Χόντα Τζαζ ή Τουότα Γιώρης, αφού δεν το νοιάζει κι ας πάει και 25 χήνες το κοντέρ. Χώροι-χαμηλή κατανάλωση-αξιοπιστία-αυτοματίκλα. Όλα τ'άλλα μπροστά τους είναι απλές οδοντόκρεμες γι'αυτά τα ζητούμενα.
Επίσης Σουζούκι Σουίφτ και Φορντ Φιέστα.
(αυτά τα έγραψα για να τα λέω ότι τα έγραψα πρώτος). -
Nissan Leaf και καθάρισε ο φίλος.
Χώροι, ευκολία, οικονομία. -
Εφόσον θέλει αξιοπιστία ξεχνάει τα VAG...τι Σκόντα διαβάζω!?!?!
Το καλύτερο είναι να πάρει ένα ηλεκτρικό, όποιο του αρέσει και φτάνουν τα λεφτά. Αλλιώς ας πάρει Yaris Hybrid ή Swift, αφού τον νοιάζει η οικονομία.
-
Ηλεκτρικό και μόνον ηλεκτρικό. Ακόμα και με μικρή μπαταρία, αφού θα είναι μόνο για την πόλη.
Το παράξενο είναι ότι κόπτεται για το κόστος κίνησης αλλά όχι για την τιμή αγοράς. -
Ηλεκτρικο , συμφωνω . Ποιο ομως???? Αυτα που ξερω δεν εχουν μεγαλους χωρους ..... Οσο για αξιοπιστια, αγνωστη
Αυτο το Οπελ Μοκα που βγαινει και ηλεκτρικο εχει χωρους?
Αυτοκινητο πολης (με χωρους, αξιοπιστια και οικονομια)