-
Όσο και να θέλω δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιου που παραγγέλνει αυτοκίνητο με προοπτική παράδοσης τους 18 μήνες.
Αν καιγόμουν για αυτοκίνητο θα αγόραζα κάποιο άλλο.
Αν καιγόμουν για το συγκεκριμένο θα περίμενα τους 12 - 15 μήνες και μετά θα παράγγελνα. Παίζει μέχρι τότε να έχουν πέσει οι τιμές να έρχονται και πιο γρήγορα. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Όσο και να θέλω δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιου που παραγγέλνει αυτοκίνητο με προοπτική παράδοσης τους 18 μήνες.
Αν καιγόμουν για το συγκεκριμένο θα περίμενα τους 12 - 15 μήνες και μετά θα παράγγελνα. Παίζει μέχρι τότε να έχουν πέσει οι τιμές να έρχονται και πιο γρήγορα.Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά. Καποιος που θέλει το συγκεκριμένο αμάξι αλλά δεν βιάζεται, το παραγγλένει με την τωρινή τιμή και αφήνει την παραγγελία να "τρέχει". Γιατί εαν πάει να παραγγείλει σε 12 μήνες, θα το πληρώσει πιο ακριβά και θα περιμένει και άλλους 3-8 μήνες. Εξάλλουν η παραγγελία δεν είναι δεσμευτική, όποτε θές ακυρώνεις....άρα την έχεις να "τρέχει" και εαν στο ενδιάμεσο θες κάτι άλλο την ακυρώνεις. Προσωπικά πιστεύω ότι ειναι η καλύτερη τακτική, από το να περιμένεις να παραγγείλεις το 2023.
-
Αν καιγόμουν για το συγκεκριμένο θα περίμενα τους 12 - 15 μήνες και μετά θα παράγγελνα. Παίζει μέχρι τότε να έχουν πέσει οι τιμές να έρχονται και πιο γρήγορα.
Για αστείο... ας κρατήσουμε τη σημερινή τιμή του και τον χρόνο παράδοσης και ας τα ξαναπούμε σε ένα χρόνο.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Αν καιγόμουν για το συγκεκριμένο θα περίμενα τους 12 - 15 μήνες και μετά θα παράγγελνα. Παίζει μέχρι τότε να έχουν πέσει οι τιμές να έρχονται και πιο γρήγορα.
Για αστείο... ας κρατήσουμε τη σημερινή τιμή του και τον χρόνο παράδοσης και ας τα ξαναπούμε σε ένα χρόνο.
To αυτοκίνητο ως επενδυτικό αγαθό!
"Μπείτε" σημερα γιατι η μετοχή θα "ανέβει" -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αν καιγόμουν για το συγκεκριμένο θα περίμενα τους 12 - 15 μήνες και μετά θα παράγγελνα. Παίζει μέχρι τότε να έχουν πέσει οι τιμές να έρχονται και πιο γρήγορα.Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά. Καποιος που θέλει το συγκεκριμένο αμάξι αλλά δεν βιάζεται, το παραγγλένει με την τωρινή τιμή και αφήνει την παραγγελία να "τρέχει". Γιατί εαν πάει να παραγγείλει σε 12 μήνες, θα το πληρώσει πιο ακριβά και θα περιμένει και άλλους 3-8 μήνες. Εξάλλουν η παραγγελία δεν είναι δεσμευτική, όποτε θές ακυρώνεις....άρα την έχεις να "τρέχει" και εαν στο ενδιάμεσο θες κάτι άλλο την ακυρώνεις. Προσωπικά πιστεύω ότι ειναι η καλύτερη τακτική, από το να περιμένεις να παραγγείλεις το 2023.
Το ότι θα το πληρώσει πιο ακριβά δε το ξέρεις σε καμία περίπτωση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι τιμές χτύπησαν ή κοντεύουν να χτυπήσουν ταβάνι. Οπότε μόνο χαμένος βγαίνεις αν αγοράσεις τώρα και συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Άποψή μου, μπορεί να κάνω λάθος. Θα τα ξαναπούμε όντως σε 1 χρόνο, θα έχει ενδιαφέρον.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ωραίο ποστ, μη φοβάσαι να πεις ότι θέλεις. Όσοι ξέρουμε ένα κλικ παραπάνω σε σχολιάζουμε στα τσατ....πλάκα κάνω.
Θέλω να σου επισημάνω το παρκάρισμα. Να στρίβεις το τιμόνι ώστε οι ρόδες να έρχονται σε ευθεία και παράλληλα με το πεζοδρόμιο. Και αυτό στο λέω διότι έχω δει μπροστά μου μανδαμ να θέλει να περάσει σε στενό δρόμο ταυτόχρονα με τον απέναντι και να χτυπά με ορμή τον τροχό κάποιου που το είχε στρίψει όπως εσυ. Της λέω πως χτύπησε ξένο αμάξι και μου είπε ότι δεν ένιωσε κάτι και να την αφήσω ήσυχη.
Τώρα τι ημιαξόνια ράγισε ή έσπασε δεν ξέρω. Πάντως μετά από μια ώρα είδα έλειπε το αμάξι άρα έφυγε ο άνθρωπος με πιθανή βλάβη στο σύστημα αναρτήσεων και διεύθυνσης.
Για αυτό ίσια τους τροχούς.
Χα χα χα, ετσι ε? Στα chat! Μαλιστα, ευτυχως διατηρω την ανωνυμια μου! Ευχαριστω για τη συμβουλη... Θυμαμαι και τωρα ενα φιλο μου να μου το αναφερει πολλες φορες... Η αληθεια ειναι οτι το κανω συχνα αυτο αλλα το τιμονι το εχω κοντρα στο πεζοδρομιο... Αλλα αυτο συμβαινει για λογους που εχουν αναφερει οι αναγνωστες πιο κατω μετα απο καποιες εμπειριες που ειχα... Αληθεια η νομοθεσια τι λεει για αυτο? Υπαρχει κατι στον Κ.Ο.Κ? Πως και το αφησα προς τα δεξια και εμενα μου κανει εντυπωση! Ισως απο τη χαρα μου που το παρκαρα τοσο ευκολα και γρηγορα! Μεχρι εκεινη την ημερα επελεγα πιο 'απλα'...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
ΠΑΝΤΑ ευθεια οι τροχοι στο παρκάρισμα. Ειναι ακρως ενοχλητικο να θες να περασεις και να εξέχουν οι τροχοι του παρκαρισμένου.
Nαι πραγματι εχετε δικαιο... Ειδικα για καποιον οδηγο που δεν εχει αισθηση των διαστασεων του αυτοκινητου, βλεπω πολλους οδηγους ακομα και σε μεγαλη ''νεκρη'' αποσταση αριστερα και δεξια να σταματουν και να περνουν.
-
Το ότι θα το πληρώσει πιο ακριβά δε το ξέρεις σε καμία περίπτωση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι τιμές χτύπησαν ή κοντεύουν να χτυπήσουν ταβάνι. Οπότε μόνο χαμένος βγαίνεις αν αγοράσεις τώρα και συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Άποψή μου, μπορεί να κάνω λάθος. Θα τα ξαναπούμε όντως σε 1 χρόνο, θα έχει ενδιαφέρον.
Κοίτα κανείς δεν το ξέρει αυτό. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όλα αυτά που γίνονται 99% τα αυτοκίνητα θα είναι πιο ακριβά κάθε χρόνο, οι πρώτες ύλες αυξάνονται συνεχώς και δεν θα σταματήσει αυτό άμεσα. Οπότε το πιο πιθανό είναι ότι όσο πιο νωρίς παραγγείλει κάποιος τόσο πιο κερδισμένος είναι. Πιστεύω ότι όποιος θέλει αυτοκίνητο, όσο περιμένι χάνει. Εκτός εαν μιλάμε για να περιμένει 4-5 χρόνια που θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο με τα ηελκτρικά.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Συν ότι φθείρονται οι φούσκες.
Φουσκες? Θα κανω google search το βραδυ, δεν νομιζω να γνωριζει η συζηγος μου τι ειναι οι φουσκες...
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Η εικόνα είναι μαρκετινίστικη παγίδα, βεβαίως!
Λέει δύο πράγματα ξεχωριστά: α) Διαθέσιμο ΚΑΙ σε hybrid και β) ΑΠΟ 18.270 Ευρώ.
Αυτό που δεν σου λέει είναι ότι στα 18.270 ΔΕΝ αγοράζεις το υβριδικό, αλλά το συμβατικό. -
Λατρευω τα feedback σας Προεδρε!
Και οτι αλλο διαβαζω και καταλαβαινω εδω...
Ειναι χρησιμα οχι μονο για μελλοντικους κατοχους αλλα και εμας τους νυν.Σας σκεφτομουν τη Κυριακη. Kατεβηκα δε ενα σχηματισμο σαν μικρο φαραγκι, δεν ειχε ποταμι η χειμαρο αλλα ειχε αυτη τη μορφη αναμεσα σε δυο μικρους λοφους, επειδη φυσουσε και υπεθεσα οτι θα 'εκοβε' εκει...
Επειδη ειχε ομως ενα στενο αγροτικο δρομο, σκεφτηκα να βαλω CROSS στην ακρη στη περιπτωση που ερθει καποιο οχημα και θελει να περασει. Για ειμαστε ελευθεροι να παμε λιγο πιο περα στη καταπρασινη πλαγια και φυση...
Και σε εκεινο το σημειο σας σκεφτομουν... Eσας με το AWD...
Ειχε βρεξει και στα χορταρακια ειχα θεμα... Μετα σκεφτηκα οτι ισως παταω το γκαζι πολυ και προσπαθησα να το πατησω τοποθετωντας ''ενα αυγο'' στο ποδι, τα καταφερα λιγο καλυτερα και ανεβηκα μακρυα απο το χωματοδρομο αλλα μετα εβαλα οπισθεν για να βρεθω στην κλιση με οπισθεν, οπως στη φωτο, για σιγουρια...
Τι καλα να ειχα AWD...
Βλεπω δυνατα και σκληρα πραγματα στο infosystem, αρμοζουν πιο καλα στο AWD?
Nα μας κρατατε ενημερους και με φωτο-ρεπορταζ απο τις εξορμισεις σας...
-
Δε θυμαμαι αν σας το ειχα αναφερει παλαιοτερα η καποιος αλλος χρηστης του φορουμ, αλλα επειδη εγινε αναφορα προσφατα για τις ηλιοροφες θυμαμαι οτι ειχα δει παλαιοτερα στο Βρετανικο site της TOYOTA οτι οι ηλιοροφες κοστιζουν μονο 400€ και στις πιο ακριβες εκδοσεις και μονο
Πολυ μεγαλη διαφορα με Ελλαδα...
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
οι ηλιοροφες κοστιζουν μονο 400€ και στις πιο ακριβες εκδοσεις και μονο
Πολυ μεγαλη διαφορα με Ελλαδα...Εεε ναι, έχουμε μεγαλύτερο ΦΠΑ και έξτρα φόρο που ανεβάζει την τιμή, + την όποια διαφορά λόγω μεγέθους αγοράς.
-
Το Σαββατο θα δωσω προκαταβολη για το για το υβριδικο active plus σε περλα στη τοyοτα Κηφισσος.Με τα διαφορα "δωρα" τι παιζει?Τι θα μπορουσα να ζητησω περαν του συναγερμου και κατιμικροπραγματακια που μονοι τους μου ανεφεραν?Τελικα το σστημα για τις "τυφλες γωνιες" μπορει να μπει σαν εξτρα?.
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Το Σαββατο θα δωσω προκαταβολη για το για το υβριδικο active plus σε περλα στη τοyοτα Κηφισσος.Με τα διαφορα "δωρα" τι παιζει?Τι θα μπορουσα να ζητησω περαν του συναγερμου και κατιμικροπραγματακια που μονοι τους μου ανεφεραν?Τελικα το σστημα για τις "τυφλες γωνιες" μπορει να μπει σαν εξτρα?.
Εγω πηρα (σε style hybrid) 400ε εκπτωση αντι για δωρα. Το λεω για να εχεις υποψιν σου τι περιπου θα πρεπει να σου βαλουν στα δωρα για να εχει νοημα.
Επειδη το πηρα με την παλια τιμη που ηταν 800ε κατω, δε ξερω αν τωρα εχουν και μεγαλυτερο περιθωριο για εκπτωση....
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Μπορείς να πετύχεις και δώρα και έκπτωση. Τα δώρα είναι ανάλογα με την έκπτωση, με συνολικό όφελος για εσένα περί τα €500-600 είτε όλα σε έκπτωση είτε όλα σε δώρα.
BLIS μόνο από Adventure και πάνω.
-
Η πρόσβαση μέχρι εκεί ήταν από αγροτικό χωματόδρομο. Από ένα σημείο και μετά, χορταριασμένο μονοπάτι και ανηφόρα με φυτεμένο χαλίκι αλλά όχι κοτρόνες. To ESP δούλεψε λίγο στο τελευταίο απότομο κομμάτι της ανάβασης αλλά βγήκα ασπροπρόσωπος Με σταθερό γκάζι εως 20χλμ/ώρα μόνο με μπαταρία και μόνο στην ανηφόρα μπήκε ο κινητήρας βενζίνης. Ομαλή κατάβαση χωρίς γλιστρήματα παρότι με τα εργοστασιακά λάστιχα continental eco.
Με 1500χλμ μέση κατανάλωση 3,9Λ/100χλμ. Μέσα στην πόλη έχω δει από 0,4Λ/100χλμ (κατηφόρα σβηστός) έως 4,2Λ/100χλμ (κρύο με κλιματιστικό). Αυτοκινητόδρομο 400χλμ περίπου με μέση κατανάλωση 5,2Λ/100χλμ. Δύο επιβάτες με αποσκευές και κλιματισμό, ταχύτητα 110-130χλμ/ω.
Ο χώρος αποσκευών χωράει δύο μεγάλες βαλίτσες αεροπλάνου, δύο χειραποσκευές, ένα μεσαίο σακβουαγιαζ και μερικές σκόρπιες σακούλες. Έχω την εντύπωση ότι αν δεν ήταν σκληρές οι βαλίτσες αλλά μεγάλα σακβουαγιάζ θα χωρούσε κάτι περισσότερο με στρίμωγμα. Αποφεύγω να βάζω τις τσάντες στο πάτωμα των πίσω καθισμάτων γιατί είναι ο αεραγωγός της μπαταρίας.
Σταμάτησα να βρίζω κάθε μέρα όταν πηγαίνω κι όταν γυρνάω απ την δουλειά λόγω μποτιλιαρίσματος! Είναι τόσο αγχολυτικό που απορώ τι σαπάκι οδηγούσα τόσο καιρό! Στο πρόγραμμα power βγάζει συνδυαστικά 207NM τροχό, οπότε προσοχή στο απεξ από στροφές πόσο πατάς το γκάζι για να μην γίνει ο πίνακας χριστουγεννιάτικο δέντρο απ τα ESP traction control etc etc. Δεν γέρνει και λόγω μετάδοσης μπορεί να μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα σε στροφή απ ότι με άλλο αυτοκίνητο. Λίγο φρένο πριν την στροφή κόβει την φόρα και φορτίζει την μπαταρία για αργότερα. Οι προσπεράσεις σε μεγάλο δρόμο 80-->120χλμ/ω αλλά και σε επαρχιακό 60-->80χλμ/ω γίνονται άμεσα όταν βυθίσεις το πόδι στο πάτωμα. Σε αυτήν την γενιά ρύθμισαν τον ηλεκτρικό κινητήρα να δίνει ρεύμα σαν KERS της F1 για προσπέραση και την διεκπεραιώνει άμεσα! Όσοι ταξιδεύετε πάνω από 140χλμ/ω δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν πήγα ποτέ τόσο.
Είναι καλό! Όχι απόλυτο, αλλά για ψηλό χωρίς ταχύτητες είναι πολύ καλό!Μια αράδα σκόρπιες σκέψεις.
-
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Δεν γέρνει και λόγω μετάδοσης μπορεί να μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα σε στροφή απ ότι με άλλο αυτοκίνητο.
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;
Τί κάνει δηλαδή η μετάδοση και το αυτοκίνητο στρίβει γρηγορότερα - καλύτερα από τα άλλα; -
Εγώ τώρα κατάλαβα ότι ο jorge αγόρασε το κροςς
Καλόταξιδο ρε συ...να το χαρείτε..
-
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Δεν γέρνει και λόγω μετάδοσης μπορεί να μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα σε στροφή απ ότι με άλλο αυτοκίνητο.
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;
Τί κάνει δηλαδή η μετάδοση και το αυτοκίνητο στρίβει γρηγορότερα - καλύτερα από τα άλλα;Δεν ξέρω ποια έκδοση έχει αλλά αν είναι αυτή με την "4κινηση", η εμπλοκή του πίσω άξονα δίνει κάτι παραπάνω.
Θα ήθελα ένα τέτοιο σύστημα και στην Corolla.
"4κινηση δεν είναι μόνο για να σκαρφαλώνεις στα κατσάβραχα.Καλοταξιδο Jorge. Ωραίο ποστ. Πρέπει να είναι από τα λίγα Yaris cross που βγαίνει ή θα βγει εκτός δρόμου
Toyota Yaris Cross