-
Πάντως από αυτά που αναφέρει ο ενδιαφερόμενος το καλύτερο σε αίσθηση στο τιμόνι είναι το p7.
-
@wiowia said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα,
Σε αναζητηση ελαστικών για το Delta μου με διάσταση 225/45/17.
Καμία πρόταση από τα παρακάτω:
Pirelli P7 C2
Michelin Primacy 4
Continental Premium Contact 6
Hankook Ventus Prime 3
GoodYear EfficientGrip 2
Τα έχω βάλει σε σειρά προτίμησης,όλα πάνω κατά κυμαίνονται στα ίδια χρήματα ~380€.
Άνεση και ασφάλεια ως προτεραιότητα για οδήγηση ως επι το πλείστον εντός της Αττικής.Kανενα απο αυτα.
Ειτε τα michelin ps4 που φοραω στη διασταση αυτη με εξαιρετικες εντυπωσεις ειτε τα τελευταια bridgestone potenza. Στη διασταση αυτη βγαινουν κορυφαια λαστιχα σε πολυ καλες τιμες, ειναι κριμα να ασχοληθεις με αυτα που παρεθεσες, πλην των pc 6 για τα οποια ακουγονται πολυ καλα σχολια. -
@toyotakiastte said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημερα σε ολους. Ειμαι κι εγω σε αναζητηση ελαστικων με διαστασεις 205/55/16. Το αυτοκινητο ειναι toyota celica ts. Τωρα φοραει pirelli cinturato, στο παρελθον εχω δοκιμασει και continental. Ημουν μεταξυ των δυο, ωστοσο ψαχνοντας και διαβαζοντας ειδα εξαιρετικα σχολια για τα falken. Επισης πολυ καλα ηταν τα σχολια απο τους λαστιχαδες. Θα ηθελα την εμπειρια σας σχετικα μετα falken, αν εντελει αξιζουν λαι πως ειναι σαν λαστιχο στο δρομο και κατα τη διαρκεια του χρονου; Η διαφορα στα χρηματα ειναι μικρη μεταξυ των τριων.
Εγω τα εμαθα μετα απο συσταση φιλων με ιδιαιτερα στημενα σπορ αυτοκινητα. Εξαιρετικο κρατημα, καλη αποδοση και φρεναρισμα στο βρεγμενο. Τα πολυ καλα 914 εχουν δωσει τη θεση τους στα zx 310. Αν δε τα προτιμησεις, μεινε στα εξαιρετικα cinturato. Αν τα επιλεξεις oμως θα τα ευχαριστηθεις.
-
προσωπική εμπειρια ,.. απογοητευμενος απο continetal pc 5 σε mitsubishi colt μοντελο 2001 (διασταση 195/50/15 v ) ιδιαιτερα το καλοκαιρι ενιωθα λες και ηταν ετοιμα να λιωσουν τα ελαστικα με ασαφεια στο τιμονι... και μονο 16000 χιλιομετρα σε 4 χρονια ηταν και ο λογος που σε αμαξι honda civic 1.8 μοντελο 2006 αποφασισα να βαλω ps4 (διασταση 205/55/16w) η διαφορα χαοτικη, το λαστιχο ειναι υποδειγματικο , βεβαια διαφορετικα και τα αυτοκινητα ...ομως η εμπειρία που μου εδωσαν τα continetal pc 5 με κρατησαν μακρια απο την σκεψη στο honda να βαλω conti pc6
ΣΤΟ TYRE REVIEWS υπαρχει ενα απο τα πολλα βιντεο με το ps4 να ειναι το ποιο μαλακο ...αμεσως μετα το goodyear f1 asymetric 5 και σαν ποιο σπορ το conti premium contact 6 ( https://www.youtube.com/watch?v=2_utfLrFaOM )
πλεον βγαινουν καινουργια λαστιχα michelin ps5 klp και τα αντιστοιχα σε αλλες εταιρειες
για bridgestone δεν γνωριζω, η αισθηση που μου δημιουργει η εταιρεια ειναι αυτη του love - hate αναλογα τον ανθρωπο και το αμαξι
καλα λογια εχω ακουσει για το dunlop sport maxx rt2 σκληρα πλαινα ενα λαστιχο για αρκετα αλογα
-
Το ps4 ως performance ελαστικό υπολείπεται σε αίσθηση στο τιμόνι.
-
@george0310 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ΣΤΟ TYRE REVIEWS υπαρχει ενα απο τα πολλα βιντεο με το ps4 να ειναι το ποιο μαλακο ...αμεσως μετα το goodyear f1 asymetric 5 και σαν ποιο σπορ το conti premium contact 6 ( https://www.youtube.com/watch?v=2_utfLrFaOM )
Το έχω γράψει πολλές φορές αυτό σε διάφορες ιντερνετικές συζητήσεις, γιατί έτσι είναι! Πολλές κόσμος θεωρεί ότι τα CPC6 είναι touring ελαστικά, λόγω των προηγούμενων γενιών τους, ενώ η Continental επαναπροσδιόρισε το χαρακτήρα τους.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@george0310 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το έχω γράψει πολλές φορές αυτό σε διάφορες ιντερνετικές συζητήσεις, γιατί έτσι είναι! Πολλές κόσμος θεωρεί ότι τα CPC6 είναι touring ελαστικά, λόγω των προηγούμενων γενιών τους, ενώ η Continental επαναπροσδιόρισε το χαρακτήρα τους.
Βασικά η Κόντι μπέρδεψε τον κόσμο με την ονομασία.Τα pc6 μόνο Τούρινγκ δεν είναι όπως σωστά λες.
-
Η michelin ανακοίνωσε ότι έβγαλε το primacy 4+ και το pilot sport 5. Το primacy4+ θα κυκλοφορήσει σε διαστάσεις από 16 ιντες ως 21, αλλά το pilot sport από 17 ίνστες ως 21.
Υποθέτω ότι η μη-κυκλοφορία του ps5 στις 16 ίντες οφείλεται στο γεγονός ότι δε βλέπεις πλέον γρήγορα αυτοκίνητα με τόσο μικρή διάμετρο, άρα δε θα έχει και ζήτηση. -
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Η michelin ανακοίνωσε ότι έβγαλε το primacy 4+ και το pilot sport 5. Το primacy4+ θα κυκλοφορήσει σε διαστάσεις από 16 ιντες ως 21, αλλά το pilot sport από 17 ίνστες ως 21.
Υποθέτω ότι η μη-κυκλοφορία του ps5 στις 16 ίντες οφείλεται στο γεγονός ότι δε βλέπεις πλέον γρήγορα αυτοκίνητα με τόσο μικρή διάμετρο, άρα δε θα έχει και ζήτηση.
Καλά σε λίγο δεν θα βρίσκουμε λάστιχα σπορ στις 17αρες,καραγκιοζηλικι αλλά φταίει και η χώρα που ζούμε.... -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλά σε λίγο δεν θα βρίσκουμε λάστιχα σπορ στις 17αρες,καραγκιοζηλικι αλλά φταίει και η χώρα που ζούμε....
Δεν αφορά μόνο την χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Γενικά ανέβηκε ο πήχυς. Και το primacy4 έβγαινε στις 15άρες αλλά πλέον δε θα βγαίνει.
Υποθέτω ότι συμβαίνει και το άλλο. Πλέον πολλά αυτοκίνητα με μικρές ζάντες φορούν μέτριες μάρκες ελαστικών. Βλέπω συνέχεια σε αυτά dunlop, sava, falken, ακόμα και με τις χαμηλού επιπέδου, gislaved κλπ.
Είναι αλήθεια ότι σε τέτοιες διαστάσεις και σε μικρά αυτοκίνητα τα πολύ καλά ελαστικά δεν αναδεικνύουν την διαφορά τους με τα αντίστοιχα μέτρια και χαμηλού επιπέδου.Κάτι θα ξέρουν στο τμήμα marketing της michelin... Δεν είναι ηλίθιοι να μη θέλουν να πουλήσουν.
-
Καλά σε λίγο δεν θα βρίσκουμε λάστιχα σπορ στις 17αρες,καραγκιοζηλικι αλλά φταίει και η χώρα που ζούμε....
Δεν αφορά μόνο την χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Γενικά ανέβηκε ο πήχυς. Και το primacy4 έβγαινε στις 15άρες αλλά πλέον δε θα βγαίνει.
Υποθέτω ότι συμβαίνει και το άλλο. Πλέον πολλά αυτοκίνητα με μικρές ζάντες φορούν μέτριες μάρκες ελαστικών. Βλέπω συνέχεια σε αυτά dunlop, sava, falken, ακόμα και με τις χαμηλού επιπέδου, gislaved κλπ.
Είναι αλήθεια ότι σε τέτοιες διαστάσεις και σε μικρά αυτοκίνητα τα πολύ καλά ελαστικά δεν αναδεικνύουν την διαφορά τους με τα αντίστοιχα μέτρια και χαμηλού επιπέδου.Κάτι θα ξέρουν στο τμήμα marketing της michelin... Δεν είναι ηλίθιοι να μη θέλουν να πουλήσουν.
Τα νέα αυτοκίνητα φοράνε όλο και μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντες.Το προβλήμα της χώρας μας είναι ότι μένουν 20 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις.Το μάρκετινγκ ακολουθεί την παγκόσμια τάση όχι στη μπανανία που ζούμε......
Εγώ έχω να πω μπράβο στη Κόντι που το pc6 το χει μέχρι και σε 15αρα ζάντα. -
Βασικά πολλά μοντέλα είναι κάτω από τις 16 ίντσες. Ειδικά τα μικρά μοντέλα sandero, i10, nissan micra κλπ έχουν λόγω μεγέθους και μικρές ρόδες. Μερικά εξ' αυτών έχουν και 14άρες. Αλλά το θέμα είναι ότι ελάχιστοι θα βάλουν και εκτός Ελλάδας ακριβά λάστιχα σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Δε λέω ότι θα καταφύγει κανείς στα linglong και στα westlake. Αλλά μπορεί κάλλιστα να κάνει την δουλειά του με Barum και Dayton.
-
Τα νέα αυτοκίνητα φοράνε όλο και μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντες.Το προβλήμα της χώρας μας είναι ότι μένουν 20 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις.Το μάρκετινγκ ακολουθεί την παγκόσμια τάση όχι στη μπανανία που ζούμε......
Εγώ έχω να πω μπράβο στη Κόντι που το pc6 το χει μέχρι και σε 15αρα ζάντα.Μπράβο όντως, αλλά δεν το βγάζει σε πολλές εκδοχές.Για παράδειγμα ήθελα να βάλω τα PC6 αλλά δεν έχει σε διάσταση: 225/55/16R
-
@alexandros-s said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια
Πλέον πολλά αυτοκίνητα με μικρές ζάντες φορούν μέτριες μάρκες ελαστικών. Βλέπω συνέχεια σε αυτά dunlop, sava, falken, ακόμα και με τις χαμηλού επιπέδου, gislaved κλπ.
Μόνο μέτρια δεν είναι τα Dunlop, είναι εξαιρετικά και σε πολλές περιπτώσεις εφάμιλλα με τα αντίστοιχα Goodyear (ίδια εταιρεία ειναι). Δεν έχουν σχέση με τις budget μάρκες των μεγάλων εταρειών (όπως sava, semperit κλπ.). Επίσης τα Falken είναι εξαιρετικά ελαστικά, δεν είναι μέτρια.
-
Προφανώς δεν γνωρίζεις τα Dunlop και Falken και τα τσουβάλιασες όλα μαζί. Επίσης τα μικρά αυτοκίνητα σωστά έχουν σχετικά μικρές ζάντες. Το μόνο που τους προσφέρουν οι μεγάλες είναι εμφάνιση και αυξημένη κατανάλωση.
-
Έλα ρε φίλε... και το είχα συμπαθήσει το p4 μετά από αποτυχημένη επιλογή σε turanza (πέταγαν βυζιά για πλάκα)...
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μόνο μέτρια δεν είναι τα Dunlop, είναι εξαιρετικά και σε πολλές περιπτώσεις εφάμιλλα με τα αντίστοιχα Goodyear (ίδια εταιρεία ειναι). Δεν έχουν σχέση με τις budget μάρκες των μεγάλων εταρειών (όπως sava, semperit κλπ.). Επίσης τα Falken είναι εξαιρετικά ελαστικά, δεν είναι μέτρια.
Δε διαφωνώ. Απλά έχει καθιερωθεί να θεωρούνται κορυφαίες οι goodyear, michelin, pirelli, bridgestone, continental και οι αλλες να ακολουθούν. Ίσως γιατί ο κόσμος τις ξέρει περισσότερο, ίσως γιατί έχουν διαφημιστεί περισσότερο.
Το ότι έβαλα την sava με τις άλλες δύο ναι, ήταν υπερβολικό. -
Ποια η άποψή σας για τα νέα Sava AllWeather;
-
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
g@m@ne!
-
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εφόσον η sava είναι θυγατρική της Goodyear προφανώς πρόκειται για κάποια rebadged εκδοχή , παλαιότερης γενιάς του vector 4s που είναι από τα καλά ελαστικά 4 εποχών
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]