-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@fabil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δηλαδή είναι καλό λάστιχο επειδή έχει καλό κράτημα στο ίσιο; ...
Αυτό καταλαβαίνεις όταν λέμε ότι ένα λάστιχο έχει καλή απόδοση στο στεγνό; Απορώ που τα βρίσκεστε.
Είναι λάστιχο τουρισμού. Δεν έχει σκληρά πλαϊνά και άρα δεν έχει υψηλές αποδόσεις σε στροφιλίκια. Αυτό δεν το κάνει κακό λάστιχο. Ανάλογα με τις ανάγκες παίρνεις.Λαστιχο τουρισμου δε σημαινει οτι ενα καθημερινο αυτοκινητο δε μπορει να παει με αρκετα χιλιομετρα στις στροφες αλλα το οτι δεν ειναι για τερμα.επιθετικη οδηγηση, πιστα κλπ με πλεονεκτημα ομως σε ανεση, καταναλωση και διαρκεια.
Και τα Τ005, μιας κι αναφερονται επανειλημμενα, τουρινγκ ειναι και το αμαξι δεν κουναει ρουπι στις στροφες και ουτε μαγουλιαζει ουτε τιποτα που αναφερθηκε, αρκει φυσικα να εχει σωστες πιεσεις.Για εμενα λαστιχο που δεν εμπνεει ασφαλεια και σταθεροτητα σε στροφες ειναι αχρηστο, ανεξαρτητως κατηγοριας (τουρινγκ, σπορτ κλπ). Στην ευθεια ολα καλα πανε.
Διάβασε πάλι σε παρακαλώ τι έγραψα. Δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν έχει καλές επιδόσεις σε στροφές.Απλά δεν έχει υψηλές επιδόσεις. Με στιβαρό πλαίσιο και σφιχτή ανάρτηση το λάστιχο θα είναι ο αδύναμος κρίκος.
Το μαγούλιασμα δεν το ανέφερα καθόλου επειδή έχει να κάνει περισσότερο με τις πιέσεις.
Αν πιστευεις οτι ολα πάνε καλά στην ευθεία ή σε βρόχινο βάλε sava τοτε.Όταν είπες ότι "δεν του αρέσουν οι στροφές και να το πιέζεις" δεν ήταν σα να έλεγες ότι δεν έχει καλές επιδόσεις στις στροφές;
Δεν ειναι το στοιχείο οι στροφές. Ούτε η ίδια η εταιρεία δεν το πλασαρει έτσι. Πως θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι τα πηγαίνει περίφημα σε στροφές.Και εννο'ωντας στροφές εννοώ φουρκέτες όχι πάνω σε εθνική.
Εγώ κατά κύριο λόγο το δουλευω σε εθνική ή επαρχιακό ανοιχτό. Στο αυτοκίνητο φοράω τα σκληρά bilstein b6 και όσες φορές το έχω πιέσει σε κλειστές στροφές με τα αμορτισέρ που έχω και δεν φήνουν το αυτοκίνητο να πλαγιάσει, ζορίζονται τα ελαστικά.
Αυτό υποστηρίζω. Αν ήθελα ελαστικό πρωτίστως για να το ζορίζω θα έβαζα άλλο.Αλλά απέχει πολύ από αυτό που λέγεται ότι είναι χάλια σε στροφές. Ελέγχουν όλοι τις πιέσεις στα ελαστικά; Εδώ πιο πάνω διάβασα ότι έβαλαν το Τ005 σε μικρότερη ζάντα και του έφταιγε το ελαστικό. -
Αυτό καταλαβαίνεις όταν λέμε ότι ένα λάστιχο έχει καλή απόδοση στο στεγνό; Απορώ που τα βρίσκεστε.
Είναι λάστιχο τουρισμού. Δεν έχει σκληρά πλαϊνά και άρα δεν έχει υψηλές αποδόσεις σε στροφιλίκια. Αυτό δεν το κάνει κακό λάστιχο. Ανάλογα με τις ανάγκες παίρνεις.Λαστιχο τουρισμου δε σημαινει οτι ενα καθημερινο αυτοκινητο δε μπορει να παει με αρκετα χιλιομετρα στις στροφες αλλα το οτι δεν ειναι για τερμα.επιθετικη οδηγηση, πιστα κλπ με πλεονεκτημα ομως σε ανεση, καταναλωση και διαρκεια.
Και τα Τ005, μιας κι αναφερονται επανειλημμενα, τουρινγκ ειναι και το αμαξι δεν κουναει ρουπι στις στροφες και ουτε μαγουλιαζει ουτε τιποτα που αναφερθηκε, αρκει φυσικα να εχει σωστες πιεσεις.Για εμενα λαστιχο που δεν εμπνεει ασφαλεια και σταθεροτητα σε στροφες ειναι αχρηστο, ανεξαρτητως κατηγοριας (τουρινγκ, σπορτ κλπ). Στην ευθεια ολα καλα πανε.
Τα Τ005 μαγουλιάζουν γιατί απλά δεν έχει καν πλαϊνά. έπαθα πλάκα το πόσο μαλακά είναι, σκεπτόμουν να τα χρησιμοποιήσω για παιδικό παιχνίδι, αλλά ούτε για αυτό δεν έκαναν, σακούλιαζαν και όταν τα άφηνες όρθια χωρίς ζάντες, τι να λέμε τώρα. 185/60/15 84Η. .
-
@odiki_asfaleia said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Τ005 μαγουλιάζουν γιατί απλά δεν έχει καν πλαϊνά. έπαθα πλάκα το πόσο μαλακά είναι, σκεπτόμουν να τα χρησιμοποιήσω για παιδικό παιχνίδι, αλλά ούτε για αυτό δεν έκαναν, σακούλιαζαν και όταν τα άφηνες όρθια χωρίς ζάντες, τι να λέμε τώρα. 185/60/15 84Η. .
Eνταξει δεν εχουν πλαινα. Τωρα πως εμενα με απειρα κοπανηματα σε πεζοδρομια δεν μου χουν βγαλει ουτε καρουμπαλα ουτε σκισιματα και σε στροφες εχουν μια χαρα αισθηση και τιμονι δεν το ξερω τοτε.
Με πλαινα ή "χωρις" παντως, καλυτερο λαστιχο για αμαξι πολης και πιο ισορροπημενο σε ολα του δε νομιζω να υπαρχει.
Με φαλκεν, toyo και τα συναφη δεν ασχολουμαι, οσες φορες εβαλα ελαστικο απ'οποιαδηποτε αλλη περα απ'τις 4-5 κορυφαιες παντα εκλαιγα τα λεφτα μου. Υποψιν, μπορει να'ναι μια χαρα, απλα εγω δεν πειραματιζομαι πλεον. Επισης, ακομα κι απ'τις γνωστες με goodyear δεν ειχα καλες εμπειριες (duragrip και efficient grip).
Η αγαπημενη μου ειμαι ειναι η brisgestone (re050, s001, t005) ενω και η michelin με τα ps4 που φοραω τωραστο αλλο μου αμαξι με αφησε πληρως ικανοποιημενο κι ας τα ηθελα λιγο πιο σπορ σε αισθηση (γιατι σε αποδοση δε γλιστρανε πουθενα).
Και με continental pc2 πολυ ικανοποιημενος παλιοτερα. Γενικα οι μεγαλοι, περα απο goodyear, δεν με απογοητευσαν ποτε. -
Καλημερα σε ολους. Ειμαι κι εγω σε αναζητηση ελαστικων με διαστασεις 205/55/16. Το αυτοκινητο ειναι toyota celica ts. Τωρα φοραει pirelli cinturato, στο παρελθον εχω δοκιμασει και continental. Ημουν μεταξυ των δυο, ωστοσο ψαχνοντας και διαβαζοντας ειδα εξαιρετικα σχολια για τα falken. Επισης πολυ καλα ηταν τα σχολια απο τους λαστιχαδες. Θα ηθελα την εμπειρια σας σχετικα μετα falken, αν εντελει αξιζουν λαι πως ειναι σαν λαστιχο στο δρομο και κατα τη διαρκεια του χρονου; Η διαφορα στα χρηματα ειναι μικρη μεταξυ των τριων.
-
Είναι κορυφαία αυτή τη στιγμή. Εξαιρετική όλη η γκάμα. Αν βγαίνει στη διάσταση σου και έχεις σπορ ανησυχίες,δες τα Azenis FK510.
-
Εγω ειχα την πρωτη μου γνωριμια με την φιρμα οταν εβαλα τα falken zx 912. Εξαιρετικο κρατημα, φρεναρισμα και οικονομια. Τα αλλαξα στα 70 + μετα 3,5 χρονια. Τωρα φορεσα τα falken AT 110 M/S . Εξαιρετικα στη λασπη και στο χιονι οπως διαπιστωσα πριν λιγες μερες. Αυξημενη καταναλωση ομως αν και μειωσαν πολυ τυπικους ηχους συντονισμου στην καμπινα. Εν ολιγοις ειναι ισαξια με τα geolander της γιοκοχαμα.
Τα 912 εχουν αντικατασταθει απο τα 310 που εμφανιζονται βελτιωμενα συμφωνα με τον κατασκευαστη. Συνολικα τα falken τα θεωρω ενα κλικ κατω απο τα αντιστοιχα της continental τα οποια ομως ειναι και ανουσια αρκετα ακριβοτερα. -
@pit-0 said in Αλλαγή ελαστικών 195/45 R16:
Καλησπέρα σε όλους.
Σαν νέος κάτοχος αμαξιού θα ήθελα τις γνώμες σας για την αλλαγή ελαστικών. Έχω στην κατοχή μου Ford fiesta mk5 2007 το οποίο φοράει ελαστικά Hankook Ventus Prime 3 195/45 R16 και ήρθε η στιγμή της αντικατάστασης τους. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως εντός πόλεως με φυσιολογικούς ρυθμούς. Σε επισκέψεις που έκανα σε βουλκανιζατέρ, επειδή για το μέγεθος αυτό οι τιμές των επωνύμων ήταν 400+ , μου πρότειναν και κάποιες mid-range μάρκες όπως Viking, Barum, Falken, Sumitomo, Nexen και Riken. Έχετε κάποια αποψη-εμπειρια για αυτά; Η και γενικότερα, ποια θα προτείνατε σαν αξιόπιστα, ασφαλή αλλά όχι πολύ ακριβά; Επίσης, αναρωτιέμαι εάν θα μπορούσα να φορέσω άλλο προφίλ ελαστικών που ενδεχομένως θα είχε διαφορά στην τιμή.
Όλες οι απόψεις δεκτές, ευχαριστώ εκ των προτέρων.(Mod) Μεταφέρθηκε στο σωστό θέμα. Μην ανοίγετε νέα θέματα όταν υπάρχουν ήδη.
-
Αλλαγή τα δύο εμπρός λάστιχα στην xantia σήμερα.
Δύο οι λόγοι της αλλαγής :
- το εμπρός αριστερά ήταν στραβό από το εργοστάσιο.
- τα τρία απ τα 4 λάστιχα είχαν (σε διαφορετικές χρονικές στιγμές) πατήσει πρόκα οπότε δεν ήθελα να έχω 3 τραυματισμενα λάστιχα στο αμάξι.
Τον επόμενο μήνα θα αλλάξω κ τα πίσω, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Οικονομικοί προφανώς οι λόγοι που δεν άλλαξα 4αδα απευθείας.
Βγήκαν λοιπόν τα primacy 4 και στη θέση τους μπήκαν τα uniroyal rainexpert 5. Η επιλογή δεν ηταν καθόλου τυχαία, καθώς είμαστε φοβερά ευχαριστημένοι απ τα rainexpert 3 που φοράμε στο 106 και στην άλλη xantia. Και πράγματι, παρότι τα primacy δεν είχαν χιλιόμετρα πάνω τους, ήδη με το uni σε σημεία που γλιστρούσα, τώρα γαντζωσε κάτω σαν βεντούζα.
Επόμενο στάδιο η αντικατάσταση σωλήνα ντεπόζιτου πλυστικου υγρού, που έχει πολυμεριστει κ σπάει με το που το κοιτάξεις.
Προχωράμε ακάθεκτοι κ ατσαλακωτοι.
-
Καλησπέρα, μεταξύ Hankook Ventus Prime 3 K125 και Falken ZIEX ZE310 EcoRun τι έχετε να παραθέσετε-προτείνετε;
-
@pit-0 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα, μεταξύ Hankook Ventus Prime 3 K125 και Falken ZIEX ZE310 EcoRun τι έχετε να παραθέσετε-προτείνετε;
Και τα 2 καλά είναι αλλά για να εξηγουμαστε. Για να γίνει μια σχετικά σωστή διαπίστωση πρέπει να γράφουμε διάσταση που πρέπει να είναι κοινή, για να μη πω και δείκτη ταχύτητας και φορτίου.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και τα 2 καλά είναι αλλά για να εξηγουμαστε. Για να γίνει μια σχετικά σωστή διαπίστωση πρέπει να γράφουμε διάσταση που πρέπει να είναι κοινή, για να μη πω και δείκτη ταχύτητας και φορτίου.
Όντως, παράλειψη μου. Οι διαστάσεις είναι 195/45 R16, δείκτη ταχύτητας και φορτίου δυστυχώς δεν γνωρίζω
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όντως, παράλειψη μου. Οι διαστάσεις είναι 195/45 R16, δείκτη ταχύτητας και φορτίου δυστυχώς δεν γνωρίζω
Το Hankook έχει πιο μαλακό σκελετό και κερδίζει στην άνεση. Το 310 κερδίζει στην αμεσότητα και πληροφόρηση. Ασφαλέστατα αμφότερα.
-
Το παίρνω πίσω αυτό που είπα για τα michelin primacy 4. Τελικά είναι καλό λάστιχο. Σήμερα έκανα μια καλή δοκιμή κι ένα μεγάλο ταξίδι και είδα ότι είναι πολύ αξιόπιστο. Οι στροφές όντως δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά τελικά δεν είναι όσο μου είχε φανεί στην αρχή.
Ίσως γιατί είχα συνηθίσει στα προηγούμενα λάχτιχα, τα hankook kinergy eco2 που ήταν σε πολλούς τομείς κάτω του μετρίου, αλλά είχαν ένα πολύ δυνατό σημείο: το κράτημα στις στροφές.
Τα γκάζωσα και λίγο και είδα ότι δεν έδειξαν κανένα ανησυχητικό σημάδι. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η άνεση που είχε το αυτοκίνητο. Πήγαινα με μεγάλη ταχύτητα και έδινε την αίσθηση ότι πάω με 70. -
Καλησπέρα,
Σε αναζητηση ελαστικών για το Delta μου με διάσταση 225/45/17.
Καμία πρόταση από τα παρακάτω:
Pirelli P7 C2
Michelin Primacy 4
Continental Premium Contact 6
Hankook Ventus Prime 3
GoodYear EfficientGrip 2
Τα έχω βάλει σε σειρά προτίμησης,όλα πάνω κατά κυμαίνονται στα ίδια χρήματα ~380€.
Άνεση και ασφάλεια ως προτεραιότητα για οδήγηση ως επι το πλείστον εντός της Αττικής. -
Pirelli P Zero 4.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Pirelli P Zero 4.
Θα προτιμούσα touring ελαστικό,συν του ότι αυτό πάει πάνω από τα 400€ και δεν ξέρω που υπάρχει διαθέσιμο.
-
@wiowia said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Pirelli P Zero 4.
Θα προτιμούσα touring ελαστικό,συν του ότι αυτό πάει πάνω από τα 400€ και δεν ξέρω που υπάρχει διαθέσιμο.
Το Hankook. Εναλλακτική Falken 310
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Pirelli P Zero 4.
Το Hankook. Εναλλακτική Falken 310
Το Hankook είναι όντως καλή επιλογή.
Θα πάω αύριο να τα δω και από κοντά. -
Καλησπέρα,
Σε αναζητηση ελαστικών για το Delta μου με διάσταση 225/45/17.
Καμία πρόταση από τα παρακάτω:
Pirelli P7 C2
Michelin Primacy 4
Continental Premium Contact 6
Hankook Ventus Prime 3
GoodYear EfficientGrip 2
Τα έχω βάλει σε σειρά προτίμησης,όλα πάνω κατά κυμαίνονται στα ίδια χρήματα ~380€.
Άνεση και ασφάλεια ως προτεραιότητα για οδήγηση ως επι το πλείστον εντός της Αττικής.
Continental -
Στην ίδια διάσταση βάζω Pirelli και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Φυσικά δεν έχω προσωπική άποψη για όλα τα λάστιχα που αναφέρεις, αλλά τα Pirelli στα συστήνω ανεπιφύλακτα ως δοκιμασμένα στην πράξη.
Κι εμένα μου τα σύστησε το βουλκανιζατέρ που αλλάζω σταθερά λάστιχα πολλά χρόνια τώρα και από τότε μόνο Pirelli βάζω, η πράξη έδειξε ότι είχε δίκιο.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]