-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Το θέμα όπως λες είναι οι τιμές από άποψη τοποθέτησης προϊόντος.
Βάζει τον εαυτό της σε δύσκολη θέση εξ ορισμού
Εαν έχει τέτοιες τιμές θα αποτύχει εμπορικά (όπως έκανε και η Ιουλία), παρόλο που η BMW κάνει ό,τι μπορεί (πανάσχημα αυτοκίνητα που δεν βλέπονται!!) για να βοηθήσει την AR.
-
Λάθος τους , δεν ξέρω αν έχουν λόγο σε αυτό οι Γάλλοι.
Οκ στόχος είναι η BMW , αλλά ρε παιδιά τόσα χρόνια λείπετε από την αγορά , ξεκινήστε με κάποιες εκδόσεις προσιτές όπως το formentor.
Δώστε την ευκαιρία σε κάποιους να φύγουν εύκολα από κάποιο Q3 , ή τα βασικά GLA και Χ1 κάνοντας τους να νιώσουν πως έκαναν μια επιλογή έξυπνη και ξεχωριστή , συναισθηματική σε σχέση με τα παπουδιστικα ώστε να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης για τα επόμενα χρόνια.
Αν αυτό δεν το καταλάβουν και δεν το κάνουν πράξη με μια νέα Guillieta , αμαξαρα εμφανισιακά , καλή μηχανολογικά - το έχουν εύκολα όπως είδαμε με το Tonale - και σε τιμές Golf αρχικά δεν θα πάνε πουθενά.
Ακριβώς όπως το έκανε η Peugeot , από τη σχεδόν μίζερη και βαρετή ύπαρξη της πέρασε σε ένα 3008 ποίημα εμφανισιακά και 8/10 overall σε όλα τα άλλα σε τιμές Tiguan και φυσικά τράβηξε την φιλοσοφία αυτή παρακάτω με τα 2008 και 308.
Μήπως οι Ιταλαρες κεφάλες νομίζουν πως θα χρεώσουν υπεραξία τα ...Quore Sportivo και Passione σε τίποτα fanboys;
Από την άλλη μήπως τελικά μπλέκουν τα μπούτια τους στην Stellantis ;
Υπάρχει ψωμί στην C κατηγορία για μέλη της μπουρζουαζίας που αποστρέφονται την βλαχομπαροκ αισθητική που αποπνέουν οι premium μάρκες με εκπροσώπους στην κατηγορία αυτή τα 1-Χ1 , Α -GLA , Α3-Q3 , και σκόπιμα με στρατηγική η Peugeot μπήκε σφήνα και κέρδισε εντυπώσεις , κάλυψε αυτό το κενό και έδωσε στους μικρότερους αστούς έτσι ένα αέρα αυταρεσκα κελλαλυμενης μπουρζουαζίας.
Αν σε αυτό το παιχνίδι ο καλύτερος παίχτης δεν είναι η Alfa Romeo ως εικόνα και lifestyle τότε ποιός;
Και sportiness , και elegance , και passione και όλα αυτά τα ηλίθια κλισέ , με ένα στρατό έτοιμων προλεταριατων που εποφθαλμιούν την αστική τάξη φανατικών από γενεά σε γενεά με τη μάρκα.
Με κινητήρες τώρα 1.3 που είδα να βάζει στην Tonale αλλά τιμές BMW βλέπω να καταντανε τα αγαπημένα μεταχειρισμένα των Ελλήνων στην δεκαετία ( και όχι μόνο φυσικά και στην Ευρώπη τα ίδια) αλά καγκουρό C, A, 1, 3 οπότε δεν κάνουμε τίποτα. -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο στόχος να είναι η BMW.
Η Alpha Romeo δεν ήταν ποτέ νομίζω το αντίπαλο δέος της BMW.
Άλλη φιλοσοφία αυτοκινήτων και μάρκας. Ο κόσμος αλλιώς θυμάται και έχει αγαπήσει την Alpha Romeo. Με διαφορετική ταυτότητα.
Το μόνο κοινό νομίζω ήταν η οδηγική ευχαρίστηση αλλά και πάλι με διαφορετική προσέγγιση.
Εγώ θα ήθελα να εστιάσουν σε αυτό που ήταν Alpha Romeo και όχι να προσπαθήσουν να της αλλάξουν την ταυτότητα, προσπαθώντας να την κάνουν μια BMW.
Από πλευράς Ιταλίας, η Lancia ίσως να ταίριαζε περισσότερο να παίξει αυτό το ρόλο. -
Η alfa romeo τα τελευταία χρόνια όντως είναι αντίπαλος της bmw
Η alpha romeo είναι ιμιτασιον..της BMW, μη σου πω και της alfa.
Σε πειράζω
-
Γιατί δεν έχει έσοδα τόσα χρόνια η AR και πρέπει να βρουν παραμύθι, τρόπο πλασαρίσματος και σε ποιο αγοραστικό κοινό θα απευθυνθούν, για να βγάλει λεφτά. Αλλιώς το κλείσαμε το μαγαζί πατριώτη ή το κρατάμε φυτό για την τιμή των όπλων...
-
Τιμολογιακα μήπως βιαζόμαστε λίγο; Πήρε το μάτι μου ότι θα είναι κάπου ανάμεσα σε compass και 3008, αν υπάρχει τέτοιο κενό βέβαια. Τώρα τι λέει κάθε manager της alfa τόσα χρόνια τώρα , χορτάσαμε παρόλα.....
-
Τιμολογιακά σου είπε, bmw, δες πόσο έχει η X1. Απ' αυτούς τους αγοραστές θα βγάλουν λεφτά, όχι απ' αυτούς που παίρνουν compass.
-
@andya3 said in Alfa Romeo Tonale:
Τιμολογιακά σου είπε, bmw, δες πόσο έχει η X1. Απ' αυτούς τους αγοραστές θα βγάλουν λεφτά, όχι απ' αυτούς που παίρνουν compass.
Η Χ1 ξεκινάει από 36000 με αυτόματο (βέβαια το μοντέλο είναι ποσά χρόνια, έρχεται το νέο), το compass έχει 31500 αρχική τιμή με τον ίδιο 1500αρι με τα 130 αλογα.
-
@strom said in Alfa Romeo Tonale:
Η Χ1 ξεκινάει από 36000 με αυτόματο (βέβαια το μοντέλο είναι ποσά χρόνια, έρχεται το νέο), το compass έχει 31500 αρχική τιμή με τον ίδιο 1500αρι με τα 130 αλογα.
οκ, προβλέπω την Tonale 1-2k κάτω από την X1.
-
Χμμμμ, αισιόδοξο σε βρίσκω, νομίζω θα φτάσει τη Χ1 στα 36000
-
Χμμμμ, αισιόδοξο σε βρίσκω, νομίζω θα φτάσει τη Χ1 στα 36000
Ε, θα είναι ένα κάποιο θάρος-θράσος εκ μέρους της AR, αλλά θα δούμε.
-
Κάτι πήρε το αυτί μου ότι μέσα Μαίου θα έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις. Αρχές Ιούνη ξεκινάνε οι παραγγελίες του mild hybrid με τα 130 άλογα, μετά με τα 160 άλογα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν οι κωδικοί για παραγγελίες του diesel, και αργότερα η plug-in έκδοση. Μάλλον ο diesel θα καλύπτει EURO 7 προδιαγραφές. Επίσης, παράδοση σε 2.5 με 3 μήνες. Η έκδοση με τα 160 άλογα θα πάει προς τα 40000, αλλά ο diesel και η έκδοση με τα 130 μπορεί να ξεκινάνε από 35000 με καλό εξοπλισμό. Αυτά.
-
Σε πειράζω
Μου θύμησες τώρα που στο οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε κόντρα 316 και 156 1.6 και μετά πήγε ένας θείος μου και πήρε ένα 1.8T Passat και κρύφτηκαν στις τρύπες τους οι άλλοι!
-
Κάτι πήρε το αυτί μου ότι μέσα Μαίου θα έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις. Αρχές Ιούνη ξεκινάνε οι παραγγελίες του mild hybrid με τα 130 άλογα, μετά με τα 160 άλογα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν οι κωδικοί για παραγγελίες του diesel, και αργότερα η plug-in έκδοση. Μάλλον ο diesel θα καλύπτει EURO 7 προδιαγραφές. Επίσης, παράδοση σε 2.5 με 3 μήνες. Η έκδοση με τα 160 άλογα θα πάει προς τα 40000, αλλά ο diesel και η έκδοση με τα 130 μπορεί να ξεκινάνε από 35000 με καλό εξοπλισμό. Αυτά.
Πως θα είναι Euro 7 ο diesel, δεν έχουν βγει ακόμα οι προδοαγραφές, κατά τον Απρίλη διάβασα τις περιμένουν. Εκτός αν είναι ήδη μαγειρεμένες και δεν τις ανακοινώνουν για να μη σταματήσει ο κόσμος από τώρα να αγοράζει τα Euro 6.
-
@vagkirk said in Alfa Romeo Tonale:
Σε πειράζω
Μου θύμησες τώρα που στο οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε κόντρα 316 και 156 1.6 και μετά πήγε ένας θείος μου και πήρε ένα 1.8T Passat και κρύφτηκαν στις τρύπες τους οι άλλοι!
Μέχρι να πιάσουν οι στροφές τουλάχιστον...
-
-
-
Αλμυρή αλλά καλοεξοπλισμένη η Tonale Special Edition στα 39.000 ευρώ.
https://cartalk.gr/apo-39-000-evro-yvridiki-alfa-romeo-tonale-special-edition/
-
@dimsabas said in Alfa Romeo Tonale:
Αλμυρή αλλά καλοεξοπλισμένη η Tonale Special Edition στα 39.000 ευρώ.
https://cartalk.gr/apo-39-000-evro-yvridiki-alfa-romeo-tonale-special-edition/
Δε γνωρίζω τις τιμές της Ιταλίας, όμως ας σημειώσουμε ότι πρόκειται για την έκδοση με τους 130 ίππους. Ενδιαφέρον θα έχει για μένα η έκδοση με τους 160 ίππους (έχει turbo μεταβλητής γεωμετρίας), ας είναι και στην απλή έκδοση super.
-
Έχουμε καμία ενημέρωση για τιμές και διαθεσιμότητα στην Ελλάδα;
Alfa Romeo Tonale