-
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο….ότι υπάρχει μέσα στη Βουλή αυτό το φασιστάκι με το μουστάκι ή ότι κάποιοι τον θεωρούν και «παλικάρι»….
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ότι
Κάτι για την ουσία του θέματος έχεις να πεις;
Έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό;
Τι φασιστικό είχε η τοποθέτηση του Πολακη;
Τι φασιστικό είχε η στάση του;
Έχεις την παραμικρή ιδέα τι εστί φασιστικό;
Η αφαίρεση του λόγου χωρίς αιτία σε δημοκρατικό κοινοβούλιο είναι ο ορισμός του φασισμού. -
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο….ότι υπάρχει μέσα στη Βουλή αυτό το φασιστάκι με το μουστάκι ή ότι κάποιοι τον θεωρούν και «παλικάρι»….
Τι Κασιδιάρης, τι Πολάκης. Ίδιοι άνθρωποι. Φασίστες από τους λίγους.
Βαρύμαγκες, αρκουδόμαγκες και στυλάκι "θα σας gαμήσουμε όλους". Το Ελληναριό σε όλο του το μεγαλείο.Σκέφτομαι να υπήρχε μέλος του φόρουμ να λέει σε άλλο μέλος: "όταν θα βρεθούμε να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι". Λόγος για μόνιμη διαγραφή από το φόρουμ.
Όσο για τον Πολάκη, Κορυδαλλός. Εκεί μαζί με τα άλλα φασιστάκια να παίζουν μεταξύ τους μακρυά γαϊδούρα.
-
Προκειμένου όσοι συμμετείχαν στο σκάνδαλο Novartis να μείνουν απ έξω, πρέπει οι άλλοι να μπουν μέσα, η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται.
Και το ότι κάποιοι χειροκροτουν μανιωδώς αυτούς που τρώνε και μένουν έξω, γνώρισμα της φυλής.https://www.metrosport.gr/paragrafikan-chrei-23-45-dis-eyro-pros-ton-efka-527415
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ότι
Κάτι για την ουσία του θέματος έχεις να πεις;
Έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό;
Τι φασιστικό είχε η στάση του;
Έχεις την παραμικρή ιδέα τι εστί φασιστικό;
Η αφαίρεση του λόγου χωρίς αιτία σε δημοκρατικό κοινοβούλιο είναι ο ορισμός του φασισμού.Του αφαίρεσε τον λόγο γιατί η συζήτηση αφορούσε τον αναπτυξιακό νόμο.
Μπορούν θεσμικά να ζητήσουν συζήτηση επι του θέματος και τότε να ξεδιπλώσει όσα στοιχεία θέλει. -
This post is deleted! -
Υπάρχουν κανονισμοί. Ο κανονισμός στο άρθρο 62, όπως το βλέπω, περιγράφει τα όρια της συζήτησης. Για να αναφερθεί ο βουλευτής σε άλλα θέματα από αυτά της ημερήσιας διάταξης περί νομοσχεδίων πρέπει να πάρει ειδική άδεια από το προεδρείο.
Πιο κάτω στο άρθρο 66 αναφέρει πως αν συνεχίσει ο βουλευτής χωρίς άδεια τότε ο πρόεδρος του αφαιρεί το λόγο.
Αυτό λέει ο νόμος περί του κανονισμού της Βουλής. Δεν βλέπω να υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν είμαι νομικός. Άσχετος είμαι που απλά διάβασα σε λίγα λεπτά τα σχετικά άρθρα του κανονισμού.
Βέβαια ο ίδιος λέει πως και άλλοι βουλευτές μιλούσαν για το ίδιο θέμα πριν από αυτόν, αλλά δεν τους αφαιρέθηκε ο λόγος. Και γενικά το να αναφέρονται σε θέματα της επικαιρότητας είναι στις συνήθης κοινοβουλευτικές πρακτικές (με μια ελαστικότητα του προεδρείου όμως και χωρίς κατάχρηση του χρόνου). Αν συνέβη αυτό τότε ήταν λάθος εξ αρχής η οποια ελαστικότητα και για αυτόν και για άλλους βουλευτές.
Τέτοιες στιγμές λείπει από τη Βουλή η...." Τι είπατε;;;; Τι είπατε;;;" Όλοι σούζα θα ήταν
-
Εγώ αναφερόμουν στην γενικότερη συμπεριφορά του με αφορμή αυτό που έγινε στην Βουλή. Η συμπεριφορά του γενικά είναι ίδια με του Κασιδιάρη. Εκτός και αν η επίκληση της «αριστεροσύνης» του τον απαλλάσσει. Τον έχω ικανό πάντως, όταν δεν βρίσκεται κανένας τριγύρω του,να πηγαίνει σε έναν καθρέπτη και να μπινελικώνει τον εαυτό του…
-
Εγώ αναφερόμουν στην γενικότερη συμπεριφορά του με αφορμή αυτό που έγινε στην Βουλή. Η συμπεριφορά του γενικά είναι ίδια με του Κασιδιάρη. Εκτός και αν η επίκληση της «αριστεροσύνης» του τον απαλλάσσει. Τον έχω ικανό πάντως, όταν δεν βρίσκεται κανένας τριγύρω του,να πηγαίνει σε έναν καθρέπτη και να μπινελικώνει τον εαυτό του…
Δεν διαφωνώ ούτε με αυτό που λες. Είναι κατάντια να μας εκπροσωπούν άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά στην Βουλή των Ελλήνων.
-
Εγώ είχα πει , ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείς τις ιδέες όσο ακραίες και να είναι και να τιμωρείς μόνο τις πράξεις.
Εδώ είχαμε όμως εκλογικές απώλειες για την νδ και έτσι φρόντισε να ησυχάσει από αυτές για κάποιο διάστημα.
Μάλιστα σε λίγο θα έχουμε έκτιση της ποινής , δηλαδή των 3/5 που προβλέπεται και ακόμα δεν θα έχει γίνει ο δεύτερος βαθμός , δηλαδή δεν θα έχει τελεσιδικήσει η ποινή.
Αν στις επόμενες εκλογές οι καταδικασμένοι έχουν βουλευτική εκπροσώπηση , θα αρχίσουν πάλι τα όργανα.
Και πως να το αποφύγεις αυτό, όταν ολοκληρωτικοί κουραδόμαγκες , γράφουν στα @@ τους τα πάντα, άλλοι συνεχίζουν να σπάνε σπίτια , εταιρείες , να βάζουν γκαζάκια στα σπίτια και δεν έχει ακολουθηθεί και εδώ η διαδικασία της εγκληματικής οργάνωσης , πόσο μάλιστα που υπάρχει δεδικασμένο.
Ολα αυτά σε συνδυασμό με την αποτυχία στην πανδημία, τις μίζες , την γενικότερη διαφθορά και το κερασάκι την αποτυχία όλου του κρατικού μηχανισμού με το χιόνι , δείχνουν ότι ούτε ο ΠΑΠΑΡΑΤΣΕΝΚΟ δεν μπορεί να τους κάνει συμπαθείς όλους αυτούς στο κοινοβούλιο που το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή.
Τελικά η χώρα θέλει μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
Περιορισμός στις θητείες ως βουλευτής και διάφορα άλλα που θα σπάσουν το απόστημα.. -
Μακάρι να μπει στην γενικότερη κουλτούρα μας.
Στο εξωτερικό πάντως, η αμοιβή υπαλλήλων με μετοχές δεν είναι τόσο σπάνια. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μακάρι να μπει στην γενικότερη κουλτούρα μας.
Στο εξωτερικό πάντως, η αμοιβή υπαλλήλων με μετοχές δεν είναι τόσο σπάνια.Συχνά γίνεται στο εξωτερικό και είναι εξαιετική ιδεά (μια μορφή κομμουνισμού!!). Κάποτε έδινε και η εταρεία που εργάζομαι τώρα, πλέον δίνει μόνο σε managers και πάνω. Ορισμένοι είναι εκατομμυριούχοι από τα Stock Options εδώ που δουλεύω. Γιατί τα αγόρασαν με 12CHF και τώρα είναι στα 120+!!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι φασιστικό είχε η στάση του;νταξει προφανως αστειευεσαι
-
δικη μου αποψη περι υπουργειου την περιοδο πολακη.
ασχετοσυνη και βρωμα
το αυτο στη περιοδο του αλλου
ασχετοσυνη και βρωμακοινο στοιχειο
ασχετοσυνη και βρωμα και οι ιδιοι εργολαβοι -
Και σε εμάς συνέβαινε εδώ αυτό με τις μετοχές
-
Επί του συγκεκριμένου θέματος ο Πολακης ανέβηκε στο βήμα για να απαντήσει για το ζήτημα της Novartis με τους αθώους και αμεμπτους συναδέλφους του και ρώτησε πως έτυχε να ήταν η μοναδική εταιρεία που αποπληρωθηκαν τα χρέη της από το δημόσιο ενώ υπόλοιποι περιμένουν χρόνια. Έπεσε κατευθείαν μαύρο.
Άσχετο φυσικά με την συζήτηση όπως εξίσου άσχετα είναι το 75% των τοποθετήσεων των βουλευτών κατά την ομιλία τους εδώ και 40 χρόνια σε σχέση με τον τίτλο του αντικειμένου των συνεδριάσεων της Βουλής.
Τα άλλα περί Κασιδιαρικες και φασιστικές συμπεριφορές είναι απλά σχετικοποιησεις πρωτίστως ηλίθιες και βασικά σκόπιμες - βρώμικες για να λασπολογουν πρόσωπα και απόψεις για λόγους αποπροσανατολισμού.
Στο συγκεκριμένο επιμένω πως ο Πολακης είχε δίκιο και ξεκίνησε ήρεμα την ομιλία του δεν προσέβαλε ούτε εξύβρισε κάποιον.
Αναμένω λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίστοιχη αυστηρή σας κριτική σε οποιαδήποτε μελλοντική παρέκκλιση των ομιλητών στο βήμα της Βουλής από το προκαθορισμένη ημερήσια διάταξη. -
Θα περιμένεις πολύ...
-
Και γιατί δεν έκανε επίκαιρη ερώτηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, ώστε και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να απαντήσει, αλλά και να μην μπορεί κανείς να του προσάψει κάτι.
Βέβαι, άμα είσαι Πολάκης, αυτά είναι ψιλά γράμματα και στο τέλος σε αντιμετωπίζουν σαν γραφικό. -
Προσωπική μου άποψη, ανεξαρτήτως από το αν έχει δίκιο ή άδικο, ο Πολάκης ψάχνει ευκαιρίες να κάνει μανούρα. Και θα την κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτή την πραμάτεια "πουλάει", υπάρχει πλήθος ψηφοφόρων που "αγοράζουν". Με αυτό τον τρόπο έστειλε αδιάβαστο στα Χανιά τον Σταθάκη που ήταν και μεγαλύτερο όνομα εσωκομματικά. Και προφανώς θα συνεχίσει έτσι... Είχε 5 χρόνια να "αποκαλύψει", "ξεμπροστιάσει", "αλλάξει τα πράγματα" κλπ. Και τι έκανε; Ε, έκανε αυτά που λέει παραπάνω ο gatoz... Ούτε το δίκιο τον πνίγει λοιπόν, ούτε το "συμφέρον του λαού" (για όσους επιμένουν να τον βλέπουν σαν τον "μάγκα που θα τα καθαρίσει όλα").
-
Ο Πολάκης και μόνο που πήρε τέτοια θέση με τα εμβόλια, έγινε ίδιος με αυτούς που κατηγορεί.
Αλλά ας δούμε, πόσο φασίστας ήταν στη Βουλή;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2