Μόνο εγώ θυμάμαι τα θηρία των 45, 60 και 75 ίππων της δεκαετίας του 90;
Να της το δώσω ότι έβγαζε και εκδόσεις synchro ( πως τα λέγανε) αλλά και οι Γάλλοι είχαν και οι Ιταλοί τέτοιες λύσεις τότε, καλύτερες κιόλας κατά τη γνώμη μου.
Μόνο εγώ θυμάμαι ότι τα τότε γερμανικά ήταν μακράν τα πιο φτωχά εξοπλισμένα και τα πιο αδύναμα σε "ελληνικά" κυβικά;
Στα περί αναρτήσεων , το δοκάρι πίσω που κοπάναγε ήταν κανόνας για τα τότε Γερμανικά μικρά και μεσαία.
Αξιοπιστία τότε είχαν, αλλά τι να χαλάσει κιόλας εκείνα τα χρόνια; , το ρολόι που είχε δίπλα στο ταχύμετρο;
Πούλαγαν και τότε, με αναμονή επιπέδου σημερινής toyota , και μάλιστα ήταν ακριβότερα από τα υπόλοιπα με διαφορά. Ο κόσμος προφανώς έβλεπε ( γούστο του και καπέλο του) την καλύτερη συναρμογή και βαφή του passat με τα 75 άλογα ( που είχε), τους μεγάλους χώρους, το "βαρύ¨σχεδιασμό του και έκλεινε τα μάτια στον αναιμικό κινητήρα ή ότι πλήρωνες έξτρα το στροφόμετρο π.χ.
Το σημείο καμπής του γκρουπ , εκεί που έκλεισε στόματα , ήταν ο 1,8 τούρμπο, ο 20βάλβιδος. Εκεί ναι , βγάζεις το καπέλο,απίστευτος κινητήρας.
Επίσης οι πρώτες γενιές Α4 και Α6, τεράστιο άλμα από τα γεροντίστικα 80 και 100.
Το golf5 , έσωσε για εμένα όλη τη σειρά , μετά το μέτριο 4άρι.
Το τούρμπισμα των μικρών κυβικών , είναι πρωτοπορία σε τέτοια κλίμακα και εμείς οι άλλοι ψελλίζαμε κάτι για ανόθευτο στροφάρισμα των ατμοσφαιρικών και άλλα τέτοια παραμύθια , αλλά πολλοί πρώτοι κάτοχοι το πλήρωσαν ακριβά, τα έχουν βέβαια αυτά οι πρωτοπορίες.