-
Να δω πότε ο αστυνομικός που είναι στο φόρουμ θα τα πάρει στο κρανίο με τον γνωστό χαρακτηρισμό. Μάλλον δεν διαβάζει το θέμα.
-
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να δω πότε ο αστυνομικός που είναι στο φόρουμ θα τα πάρει στο κρανίο με τον γνωστό χαρακτηρισμό. Μάλλον δεν διαβάζει το θέμα.
Στο προηγούμενο σχόλιο ήταν αστεϊσμός η χρήση του επίμαχου όρου.
Έχω θείους που απ' όσο γνωρίζω είναι Αστυνομικοί κι όχι "μπάτσοι". Είναι σαφής η διαφορά, όλοι την ξέρουμε κι ας κάνουμε πως δεν την καταλαβαίνουμε μερικοί.
Η κοινωνία την καταλαβαίνει μια χαρά και η γλώσσα που δημιουργεί τους όρους.
Όπως η διαφορά του γιατρού και του "φακελάκια", του επαγγελματία οδηγού και του "ταρίφα", του ιερέα/παπά και του "τράγου" κι ένα σωρό άλλων. Δεν είναι όλοι ο κάθε γιατρός και "φακελάκιας" όπως δεν είναι ο κάθε Αστυνομικός "μπάτσος".Σταματήστε να προσπαθείτε να δημιουργήσετε διχασμούς σαν αυτούς που λέει ο Μητσοτάκης στον Αη Στράτη.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
-
άι σαπορτ πιλιου
ειναι ο μηχανισμος επιβολης των κρατικων αποφασεων η αστυνομια. οχι, δεν μπορει να ειναι ανεμβολιαστοι και να παραγουν επιβολες νομου περι εμβολιασμων.
οι αστυνομικοι και οι στρατιωτικοι επρεπε να προηγουνται.
μετα οι υγειονομικοι και επειτα ο υπολοιπος μηχανισμος του κρατους
και μετα ολοι
οχι με προστιμα κατοσταρικα, αλλα απολυσης και απωλεια εργασιακων δικαιωματων -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
Βεβαίως και δεν είναι γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το τόσο "μένος". ΔΥ και οι μεν, ΔΥ και οι δε. Που είναι η διαφορά; Ο μεν ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει το παιδί μου μέσα στο λεωφορείο, ο δε εκπαιδευτικός ελέγχει τα πιστοποιητικά του στο σχολείο. Καθόλου περίεργο δεν φαίνεται σε κανέναν ότι ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εμβολιασμένου παιδιού μου (με τα ανεμβολίαστα άραγε τι κάνει, ελέγχει ή "συμπάσχει κατανοώντας"); Μάλλον όχι γιατί ο ένας είναι απλά "μπάτσος". Και γενικώς επειδή υπάρχουν τέτοιες κουτοπόνηρες τοποθετήσεις από τα κόμματα, υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέρμα. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, είναι απλά θόρυβος. Αλλά τι να συζηταμε τώρα, εδώ η κυβέρνηση πάει να πάρει πίσω και το 100ρικο που θα πλήρωναν οι άνω των 65.
-
Εννοείται ότι η μανούρα γίνεται για λόγους ιδεολογικούς, εμπανάσταση, νταούλια και ζουρνάδες.
Σιγά μην έπιασε ο πόνος επειδή υπάρχουν ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Μπούρδες εντελώς. Όλα για το ιδεολογικό κοκό και την ψευτοεπανάσταση του πληκτρολογίου (Qwerty 101 keys).
-
@fanis75
Έτσι είναι, και δεν είναι μόνο η δική μου άποψη. Και ειδικοί επιστήμονες ιστορικοί και κοινωνιολόγοι τα ίδια γράφουν και ας είναι και δεξιοί.Χίλια κακά είχε ως κόμμα αλλά η χώρα προόδευσε μέσα από πολλά σκαμπανεβάσματα.
Μεγάλο μέρος το καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ.Μεγάλο μέρος του πληθυσμου ανέβασε το βιοτικό του επίπεδο σε σημαντικό επίπεδο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού σπούδασε και δέχτηκε υγειονομική περίθαλψη.
Αυτά δεν ήταν δεδομένα για πολλούς στην Ελλάδα. Εσύ και ο περίγυρος σου μπορεί να μην τα έβλεπε αυτά διότι να ζούσατε σε μια κάψουλα ευημερίας.Η δεύτερη εποχή ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή των μεγάλων έργων και υποδομών της χώρας.
Έφαγαν χρήμα πολλοί παρατρεχαμενοι αλλά έγινε έργο. Η Ελλάδα άλλαξε τελειως.
Πλέον στις αναλύσεις των διεθνών οίκων αναγράφονται οι σύγχρονες υποδομές ως προστιθέμενη αξία,Η χώρα μέσα σε 30 έτη έγινε το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων με πολλές επενδύσεις σε περιφερειακές οικονομίες των Βαλκανίων κτλ.
Πριν ξεσπάσει η κρίση σε εμάς είχαμε ανοίγματα στην λεκανη της Μεσογείου. Ειμασταν επίσημα το αντίπαλο δέος των γειτόνων δίπλα. Δηλαδή σταδιακά ξεφύγαμε από τα Βαλκάνια και πηγαίναμε ακόμα πιο πέρα. Μετά ήρθε η κρίση.
Όλα αυτά έγιναν σε μια χώρα με κυβερνήσεις των δύο αυτών κομμάτων.Άκου λοβοτομή;;; Απορώ που δεν τα βλέπετε, εσείς ζείτε σε μια κάψουλα! Φυσικά όπως στα πάντα αρέσκετε σε ακραίες δηλώσεις.
-
Εμ για αυτό λέω ότι ο Ανδρουλάκης αν θέλει μπορεί να σηκώσει ψηλά το ΠΑΣΟΚ. Γιατί πολύ απλά το σεντούκι της ιστορίας έχει ΚΑΙ θετικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο αρνητικά.
Σε αντίθεση φυσικά με το Τσίρκο του 2015-2019.
-
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ακριβώς επειδή ήταν πολλά έτη εξουσία ξεκίνησαν και τα φιλαράκια που ήθελαν να βάλουν το χέρι στο μέλι.
Έτσι γίνεται όταν ένα κόμμα κυβερνά για δεκαετίες. Έρχεται και η παρακμη και όλα τα αρνητικά.
Να πούμε πως ακόμα και ο ΑΓΠ είχε αναφέρει πως ξεφεύγει το πράγμα με τις προσλήψεις στο δημόσιο και ήθελε να το σταματήσει, σας είχα βάλει άρθρο του που σπάνια το βρίσκεις όταν γίνεται αναφορά σε αυτον. Αλλά από ότι φαίνεται ίσως σε μεγάλη ηλικία δεν ήλεγχε και απόλυτα τα πάντα στους μηχανισμούς του κόμματος. Αυτός οικονομολόγος ήταν, σχεδίασε το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας με βάση της σοασιλαδημοκρατια που ήταν στο απόγειο της την εποχή εκείνη στην Ευρώπη. Στην διαχείριση του κόμματος του δεν νομίζω να ήταν και πολύ καλός.
Αλλά γενικά η Ελλάδα με χίλια προβλήματα ανέβηκε.
Η κρίση ήταν μισή δική μας λόγω ελλειμμάτων, και μισή εξωτερικών συνθηκών
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άκου λοβοτομή;;; Απορώ που δεν τα βλέπετε, εσείς ζείτε σε μια κάψουλα! Φυσικά όπως στα πάντα αρέσκετε σε ακραίες δηλώσεις.
Έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και της επιτυχίας. Για εμένα το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την χώρα...τόσο απλά. Το εαν έκανε και 2 καλά (ενώ μπορούσε να κάνει 1.000 καλ΄ά με αυτά τα χρήματα) με αφήνει παγερά αδιάφορο. Γιατί το να περάσουμε 20 χρόνια καλά για να έχουμε μετά 200 χρόνια σκατά, δεν μου λέει τίποτα...ΟΛΟΙ μπορούμε να το κάνουμε, να φάμε τα έτοιμα. Το θέμα είναι να υπάρχει μακροχρόνιος σχεδιασμός και όχι πολιτική του στυλ "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ@λος μας" που έκανε ο ΑΓΠ.
Προφανώς και ΔΕΝ ζω σε κάψουλα, ούτε ζούσα...το αντίθετο! Σε κάψουλα ζουν οι Έλληνες...όποιος έχει ταξιδέψει και έχει δει τι έχουν πετύχει σε άλλες χώρες με ελάχιστους φυσικούς πόρους και το 1/10 των επιδοτήσεων της Ελλάδας καταλαβαίνει πολλά πράγματα για την χώρα μας και το ΠΑΣΟΚ. Είχα την τύχη να έχω ζήσει αρκετά στο εξωτερικό, σε αρκετές χώρες.
-
Άρα αφού έκαναν έργα-υποδομές,δεν πειράζει που έτρωγαν και μερικά δις.
Και γίναμε και οικονομική δύναμη με ~40%-50% της οικονομίας να βασίζεται στον τουρισμό κι οτιδήποτε γύρω απ'αυτό (π.χ. παροχή υπηρεσιών εστίασης,διαμονής κ.τ.λ.) Ούτε Ιταλία κι Ισπανία που επίσης είναι τουριστοχώρες, δεν βασίζονται στην οικονομία τους με τέτοια ποσοστά..Αλλά αφού ήταν όλα καμωμένα καλά -και φυσικά για την κρίση φταίνε οι άλλοι,όχι η δική μας κακοδιαχείριση-,γιατί υπάρχει γkρίνια τώρα; Γιατί άραγε;
-
Στην μια ζυγαριά βάζεις την πραγματικότητα και στην αλλη ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό σου με το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Έτσι δεν γράφετε η ιστορία. Ιστορίες για άγριους όμως ναι φτιαχνονται
Για σένα σε μια χώρα με εμφύλιο, με κατατρεγμένους το μισό πληθυσμό που να μην μπορούν να εργαστούν πουθενά ( δεν κρίνω τα λάθη τους κρίνω πως είχαμε το μισό εργατικό δυναμικό διαθέσιμο και το άλλο μισό σαν αν μην υπάρχει), με επερχόμενο άνοιγμα των αγορών, με την θέσπιση των αυλών χρηματιστηριακων προϊόντων που βοήθησαν τις χώρες του κέντρου με μεγάλα χαρτιά, με κατάργηση των δασμών και προστασία της οικονομίας λόγω επιβολής από την ΕΕ, με μικρό ποσοστό μόρφωσης, χωρίς δημοσιο σύστημα υγείας, χωρίς δημόσια ΑΕΙ, με την λαμόγια από τα χαμηλά και στα ψηλά θα περίμενες να είχαμε 200% ανάπτυξη.
Ε ρε γλέντια!!!
Ετσι όμως δεν κρίνεται κάνεις στην ιστορία. Κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα είναι θετικό για τη χώρα, θα μπορούσε να είναι καλύτερα;;;. Φυσικά, δεν συζητούμε ομως αυτό.
Η πραγματικότητα αυτή ήταν. Αν ήταν διαφορετική μπορεί να μην υπήρχε το ΠΑΣΟΚ. Αλλά εμείς ζούμε σε αυτήν την διάσταση του σύμπαντος. -
Τελείως άσχετη η απάντησή σου Λαπ σε αυτό που είπα, απλά και μόνο για να στηρίξεις τον ΑΓΠ, τον μεγαλύτερο ΑΠΑΤΕΩΝΑ που γώνρισε η Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια!
Πολύ απλά πήρε λεφτά για να φτιάξει μια Ελβετία και έφτιαξε αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν θα το αναλύσω άλλο, γιατί θέλει 100αδες σελίδες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό όμως. Και δεν είναι θεωρητικά αυτά, είναι η αλήθεια με μια σωστή διαχείριση και όχι κλέψιμο.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα αφού έκαναν έργα-υποδομές,δεν πειράζει που έτρωγαν και μερικά δις.
Και γίναμε και οικονομική δύναμη με ~40%-50% της οικονομίας να βασίζεται στον τουρισμό κι οτιδήποτε γύρω απ'αυτό (π.χ. παροχή υπηρεσιών εστίασης,διαμονής κ.τ.λ.) Ούτε Ιταλία κι Ισπανία που επίσης είναι τουριστοχώρες, δεν βασίζονται στην οικονομία τους με τέτοια ποσοστά..Αλλά αφού ήταν όλα καμωμένα καλά -και φυσικά για την κρίση φταίνε οι άλλοι,όχι η δική μας κακοδιαχείριση-,γιατί υπάρχει γkρίνια τώρα; Γιατί άραγε;
Φυσικά το να τρώνε δεν είναι το σωστο.
Την έχουμε κάνει ξανά τη συζήτηση αυτή. Σας έχω βάλει πηγές από πανεπιστήμια ακόμα και από το βιβλία για την βιομηχανική ιστορία της χώρας μας. Τίποτα δεν διαβάζετε ....θα σας μαλώσω..χαχαχα
Καμία σχέση η βιομηχανία με αυτές τις χώρες. Καμία σχέση η δεκαετία του 60 με την δεκαετία του 80 όπου είχε καταργηθει ο κανόνας του χρυσού, όπου τα κεφάλαια στρέφονταν σε άυλα χρηματιστήρια προϊόντα με τεράστιες αποδόσεις συγκριτικά με τα μονοψήφια και υποτονικά της βιομηχανίας. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλες χώρες. Η Ιταλία, Γαλλία έχει βιομηχανίες διότι τις έσωσε το κράτος τους και αυτο διότι ειχαν φοβερά συναλλαγματικά αποθέματα και οικονομική δύναμη. Η δεκαετία του 80 και αρχές του 90 ήταν η εποχή που ξεκαθάρισαν ποιες βιομηχανίες του 60-70 θα γιγαντωθουν και ποιες θα κλείσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ελλάδα με μέτριες βιομηχανίες και δεύτερης ποιότητας προϊόντα, μόλις άνοιξε τα σύνορα, τις έχασε. Κάποιοι βιομήχανοι απειλούσαν για κρατική βοήθεια με αντίβαρο τις αθώες απολύσεις και πάει λέγοντας.
Είπαμε μετά κάποια ηλικία δεν ήλεγχε το κόμμα του η ΑΓΠ, οι βιομήχανοι έκαναν πάρτι με τις νέες αγορές υπηρεσιών τραπεζικών προϊόντων, η Ελλάδα στράφηκε σε υπηρεσίες που της επέφεραν διψήφιο νούμερο απόδοσης, δηλαδή τον τουρισμό.
-
This post is deleted! -
αγπ και προοδος....
καλο....
εγω ξερω ενα με μια μιλφ που εψηνε καστανα.... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελείως άσχετη η απάντησή σου Λαπ σε αυτό που είπα, απλά και μόνο για να στηρίξεις τον ΑΓΠ, τον μεγαλύτερο ΑΠΑΤΕΩΝΑ που γώνρισε η Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια!
Πολύ απλά πήρε λεφτά για να φτιάξει μια Ελβετία και έφτιαξε αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν θα το αναλύσω άλλο, γιατί θέλει 100αδες σελίδες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό όμως. Και δεν είναι θεωρητικά αυτά, είναι η αλήθεια με μια σωστή διαχείριση και όχι κλέψιμο.
Καμία σχέση σε ότι λες θα τα ακούσει και κανένας γνωστής και θα γελα. Ποια Ελβετία ρε συ Φάνη;
Καμία σχέση και στο λέω φιλικά. Διάβασε βιβλία
-
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αγπ και προοδος....
καλο....
εγω ξερω ενα με μια μιλφ που εψηνε καστανα...Όχι καλαμπόκια; (Cornstar)
Στα νέα της ημέρας:
395μύρια για ένα μήνα. Πριν κάμποσο καιρό ο fiverg μας ποσταρει άρθρο που έλεγε ότι η Πολωνία δίνει 560000€ τη μέρα για τους λιγνίτες της ήτοι 204,4μυρια το χρόνο ή κάτι λιγότερο απο 1000 Λυκαβηττούς/Μπακοcoins
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2