-
Πολύ θα ήθελα να δω τον πολιτικό με τα κοχόνες να επιβάλει αυτή την αναγκαία απαγόρευση.
Θα γινόμουν φανατικός υποστηρικτής του, ακόμη κι αν ήταν ο Μπεος στον Βόλο. -
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πολύ θα ήθελα να δω τον πολιτικό με τα κοχόνες να επιβάλει αυτή την αναγκαία απαγόρευση.
Θα γινόμουν φανατικός υποστηρικτής του, ακόμη κι αν ήταν ο Μπεος στον Βόλο.Δηλαδή συμφωνείς με τέτοια απόλυτα μέτρα;; Πιστεύεις ότι έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να βάλουν αντλίες θερμότητας, φβ και να πάρουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
-
@nascar1 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θα γινόμουν φανατικός υποστηρικτής του, ακόμη κι αν ήταν ο Μπεος στον Βόλο.Δηλαδή συμφωνείς με τέτοια απόλυτα μέτρα;; Πιστεύεις ότι έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να βάλουν αντλίες θερμότητας, φβ και να πάρουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
νομιζω μιλαει για τα τζακια. μονον.
και εχει και δικιο. ειναι θανατερη η ατμοσφαιρα οταν δεν φυσαει.
αλλα δεν ειναι μονο θεμα καθε δημαρχου, ειναι και της πολιτειας να μην ρουφαει λαικο εισοδημα απο το αγαθο της θερμανσης με τους παραλογους φορους σε πετρελαιο-αεριο. -
Βραδυ Σαββατου κατηφορισαμε προς Κατω Χαλανδρι να παρουμε κατι φιλους για βραδινη εξοδο. Η κατασταση αφορητη απο τα τζακια. Η υγρασια εμποδιζε την καπνα να φυγει προς τα πανω και την κρατουσε χαμηλα πανω απο τα κεφαλια μας. Ουτε στη Λαρκο δεν πρεπει να ναι τοσο ανθυγειινος ο αερας. Τα τζακια δεν ειναι λυση.
-
Κάτω Χαλάνδρι μένω. Πλένω τα αθλητικά ρούχα στο χέρι και τα βάζω στην απλώστρα στην βεράντα να στεγνώσουν. Όταν πάω να τα πάρω τα βρίσκω την επόμενη ημέρα με στάχτες και βρωμάνε καμένο ξύλο. Ξανά πλύσιμο.
Αλλά τι να κάνεις; Όταν τα δύο βόδια στον 2ο και στον 3ο όροφο νομίζουν ότι ζούνε στο σαλέ της Ελβετίας και είναι συνέχεια με τα τζάκια άκρη δεν βγαίνει. Έχουν γεμίσει τις βεράντες με καυσόξυλα, λες και είναι στην Αράχωβα.
Και αν πεις κουβέντα αρχίζουν οι απειλές και οι εκφοβισμοί.
Κοινόβια. Ρε ουστ!
-
Απαγόρευση τοποθέτησης καυστήρων πετρελαίου ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2030 , είπε .
Προφανώς όσοι έχουμε πετρέλαιο θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε , μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο με λογικό κόστος.
Η πατέντα με τα τζάκια είναι άλλο ένα έργο πασοκ , που συνεχίστηκε από σαμαροβενιζέλους.
Οταν η επίθεση στα ακίνητα με τους τρομακτικούς φόρους που έκανε ο προδοτηλίθιος για να τα πάρουν τζάμπα οι ξένοι που προφανώς εξυπηρετήθηκαν και ταυτόχρονα η ασυλία που είχε επιβληθεί στους τζαμπατζήδες ενοικιαστές , που έμεναν μέσα για μήνες μέχρι να γίνουν τα δικαστήρια χωρίς να πληρώνουν τίποτα , όλα αυτά οδήγησαν χιλιάδες πολυκατοικίες να μην έχουν θέρμανση , οπότε τα τζάκια έγιναν μία λύση ανάγκης.
Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι που είχαν λεφτά , επένδυσαν στα τζάκια , μετατρέποντας τα σε ενεργειακά με σωληνώσεις στα δωμάτια και από παρέα το τζάκι έγινε η κύρια θέρμανση του σπιτιού.
Βάλτε και τα πέλετ και όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει 3-5-8000 σε αυτά είναι προφανές ότι θα τα χρησιμοποιούν .
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι που είχαν λεφτά , επένδυσαν στα τζάκια , μετατρέποντας τα σε ενεργειακά με σωληνώσεις στα δωμάτια και από παρέα το τζάκι έγινε η κύρια θέρμανση του σπιτιού.
Φίλη μου έδωσε πριν 10 ημέρες €2.800 για να κάνει το τζάκι της ενεργειακό (χωρίς σωλήνες κλπ.) γιατί απλά ΔΕΝ το χρησιμοποιούσε (δεν το είχε ανάψει ποτέ στα 10 χρόνια που έχει το σπιτι!). Οπότε ή θα το ξήλωνε ή θα το έκανε ενεργειακό. Τώρα το έκανε έτσι και γλύτωσε από την θέρμανση του ισογείου (μεζονέτα) και έχει μόνο τον 1ο όροφο (που είναι ενδοδαπέδια με αντλία όλο το σπίτι) που με το τζάκι (αφού η θερμότητα ανεβαίνει) ήδη σπάει λίγο. Τώρα εαν και πότε θα κάνει απόσβεση, δεν το ξέρω.
Το σκέφτομαι και για εμένα....αλλιώς θα το ξηλώσω. Πιάνει πάρα πολύ χώρο τώρα και είναι παντελώς άχρηστο!
-
Μπορεί να ξηλωθεί ένα τζάκι;;;;; Γιατί μου φαίνεται απίστευτη μανούρα η διαδικασία αυτή;
-
Συγγνώμη αλλά για ποια απαγόρευση στα τζάκια συζητάμε, όταν επιδοτεί το ίδιο το κράτος την αγορά των καυσόξυλων. Άντε πες ότι αυτό είναι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Το ίδιο το κράτος που εξαγγέλλει κλιματικούς στόχους και απαγορεύσεις σε λέβητες πετρελαίου κ.λπ. , σήμερα στο εξ'οικονομώ επιδοτεί το ενεργειακό τζάκι ( τουλάχιστον οχι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και το λέβητα βιομάζας ( σύμφωνοι , είναι και πέλλετ - βιομάζα αλλά ωραιότατα μπορούν να κάψουν και ξύλο). Από την άλλη έχει βγάλει από την επιλεξιμότητα την πλέον σύγχρονη μορφή του λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης, οι οποίοι έχουν συνήθως τις προδιαγραφές να λειτουργήσουν είτε με πετρέλαιο είτε με αέριο.
Οπότε εμείς που δεν έχουμε επαφή με αέριο πρέπει να στηριχθούμε στην αντλία θερμότητας , η οποία έχει ανακηρυχθεί σε υπερατού , ανεξαρτήτως τιμής ρεύματος ή λοιπών κλιματικών συνθηκών. -
Μια αντλία θερμότητας πόσο εξοικονομεί στα ίδια btu χρήσης σε σύγκριση με το πετρέλαιο;
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μπορεί να ξηλωθεί ένα τζάκι;;;;; Γιατί μου φαίνεται απίστευτη μανούρα η διαδικασία αυτή;
Φυσικά και μπορεί! Το πόσο μανούρα είναι, είναι άλλο θέμα. Αλλά γινεται, έχω αρκετούς γνωστούς που το έχουν κάνει.
Εμένα το τζάκι είναι 1.40 πλάτος και 75εκ βάθος. Τρώει πολύ χώρο από το σαλόνι για κάτι άχρηστο (δεν είναι καλό και καπνίζει)...οπότε ή πρέπει να βγει ή να γίνει ενεργειακό.
-
Βγαλτο Φάνη.
Δεν έχει πολύ νόημα σε διαμέρισμα. Άσε που όσο και αν κλείνει τελικά μπαζει. Μπορείς να βάλεις τεράστιο σύνθετο με γυψοσανίδες και κρυφούς φωτισμούς και με την τηλεόραση στην θέση του και θα γίνει τοπ κλαςς σαλόνι.
-
Κι εγώ τα ίδια σκέφτομαι με το τζάκι.
Είναι πολύ μεγάλο, γωνιακό και πιάνει χώρο.
Θα ήθελα κάποια στιγμή να το μικρύνω, να το αλλάξω από γωνιακό σε ίσιο και παράλληλα μήπως γίνει και ενεργειακό.
Πέρα από το χρηματικό όμως, σκέφτομαι και τον χαμό που θα γίνει μέσα στο σπίτι για να ξηλωθεί και να αλλάξει. -
Θα το σκεφτόμουν και εγώ να το σουτάρω το τζάκι πριν μπω στο διαμέρισμα. Άχρηστο εντελώς. Καλύτερα όμως που δεν το σούταρα, αφού δεν σκοπεύω να παραμείνω για πάντα στο κοινόβιο.
Άλλωστε όλο το σαλόνι άχρηστο είναι. Σπάνια βολτάρω στο σαλόνι.
-
Η αδερφή μου το έχει κάνει κάβα με κρυφό φωτισμό που της έφτιαξα , της έφραξα και το κλαπέτο με φελιζόλ και ένα κομμάτι γυψοσανίδα για να μην έχει απώλειες , έχει βάλει ράφια - πίνακες κτλ πάνω στην καμινάδα και πάλι πιάνει χώρο και λέει στην ανακαίνιση θα πάρει πόδι.
Εγώ το ανάβω Χριστούγεννα -Πρωτοχρονιά ίσως καμία ακόμα φορά μόνο για την αίσθηση , τι να προλάβει να ζεστάνει σε 6 ώρες τον υπόλοιπο χρόνο το κλαπέτο κλειστό με φελιζόλ . -
Πάντως το τζάκι προσθέτει φράγκα στην αξία μίας οικίας. Δεν έχω καταλάβει το λόγο, αλλά θεωρείται premium εξοπλισμός. Κάτι σαν GLX έκδοση...
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πάντως το τζάκι προσθέτει φράγκα στην αξία μίας οικίας. Δεν έχω καταλάβει το λόγο, αλλά θεωρείται premium εξοπλισμός. Κάτι σαν GLX έκδοση...
Ξέρεις γιατί , γιατί όσοι δεν είχαν νομίζουν ότι είναι εύκολο να το λειτουργείς και να το διατηρείς παραγωγικό , δηλαδή να το ανάβεις μέχρι να ζεστάνει να προσθέτεις τα σωστά ξύλα για να δημιουργήσεις θράκα δυνατή για να βάλεις μετά τα "σκληρά" ξύλα που θα μείνουν να καίνε το βράδυ κτλ , να καθαρίζεις στάχτες και πριονίδια από παντού , αν δεν έχεις χώρο να φορτώσεις μερικά κυβικά σε μπαλκόνι ή ταράτσα πρέπει να πηγαίνεις να παίρνεις τσουβάλια με ξύλα και άντε να σε δω να τα κουβαλάς από το αμάξι στο σπίτι , και θα έρθει κάποιου αθώου να ψήσει στο σαλόνι προβατίνα και μόλις οι κουρτίνες μυρίσουν βλάχικα R.I.P. χαχαχαχ και μετά το τζάκι γίνεται κάβα !
-
Ερώτηση:
Δηλαδή εσείς όλα αυτά τα κάνετε μόνοι σας; Δεν έχετε ειδικό προσωπικό να τα κάνει όλα αυτά ενώ εσείς διαβάζετε βιβλία δίπλα στο τζακι πάνω σε μια δερμαρινη πολυθρόνα ;;;;; -
...γι'αυτό ψήνουμε μόνο λουκάνικα με πορτοκάλι στο τζάκι.
-
Άστα @lap επί πασόκ φοράγαμε το ζυβαγκάκι μας και καπνίζαμε το τσιμπούκι μας δίπλα απο το τζάκι με καρό κουβερλί μπέρμπερι ...τώρα κάνουμε το κορίτσι με τα σπίρτα !
@johanndelta το πορτοκάλι είναι για χυμό το λουκάνικο θέλει πράσο-θυμάρι-θρούμπι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ