@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δία μιλάω για την δεκαετία του 90 και ήταν κάποια χρόνια στα ελικόπτερα , όπου μετράνε κάποια χρόνια διπλά και έφτασε τα 25 χρόνια.
Τότε , δεκαετία του 80, έμπαιναν στις σχολές υπαξιωματικών από τα 16 με τελειωμένη την Α΄ λυκείου.
Επίσης επειδή έκανε πρόσφατα την θητεία του ο γιός μου , διάβασα τα περί προαγωγών και είδα ότι στα 15 χρόνια ο υπαξιωματικός γίνεται ανθυπασπιστής . Στα 60 του είναι ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης.
Τώρα τι θα κάνει , είναι ένα θέμα , όπως είπες διοικητικός.
Υπήρξε διάβασα μία πρόταση , οι υπαξιωματικοί να μην παίρνουν βαθμούς αξιωματικού και να παίρνουν μόνο μισθολογικές αυξήσεις , όπως γίνεται είπαν στην Αμερική , αλλά έγινε χαμός.
Σε ιπταμένους, πληρώματα υποβρυχίων και ορισμένες Υπηρεσίες των Ειδικών Δυνάμεων, όντως μετράνε διπλάσια τα χρόνια (όχι ακριβώς διπλά, υπάρχει μια φόρμουλα με εξάμηνα), αλλά αυτοί είναι λίγοι σε σχέση με τον κύριο όγκο των Στρατιωτικών. Επίσης, όταν κάνουν αναχαιτίσεις λέμε "τα παλικάρια διακινδυνεύουν την ζωή τους για 1500 Ευρώ". Τώρα μας πειράζει που βγαίνουν στην σύνταξη νωρίς; Θέλουμε να μπαίνουν με το μπαστούνι στο μαχητικό δηλαδή; Ειλικρινά δεν τους πιάνει πουθενά κάποιος τους επικριτές του Δημοσίου.
Υπάρχει όριο στην ιεραρχική εξέλιξη, αναλόγως με το από που προέρχεται κάποιος. Αν είσαι από ΑΣΕΙ (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ ΣΝΔ, ΣΙ) φτάνεις ως Στγος-Νχος-Πτχος προφανώς. Από Σχολές Υπαξ. μέχρι Ανχης και τους αντίστοιχους Βαθμούς στους άλλους Κλάδους. Από ΕΠΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ μέχρι και Ανθλγχος. Πόσους γραφιάδες χρειάζεσαι όμως; Είναι καλύτερο να τους κρατάς σε ένα γραφείο, χωρίς αντικείμενο, παρά να τους αποστρατεύσεις και να πάρεις νέο αίμα; Οι Ε.Δ. (όπως και τα Σ.Α.) δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα. Οι ανάγκες της Υπηρεσίας έρχονται πάνω από οικονομοτεχνικά κριτήρια, πάντα εντός των δυνατοτήτων μιας χώρας. Κόβοντας όμως από εκεί που δεν πρέπει, πλήττεται το αξιόμαχο. Το θέμα δεν είναι να γλιτώσεις 50 εκατομμύρια, αλλά να δουλεύει σωστά το Στράτευμα!!! Εκτός αν αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε Ε.Δ. και γίνουμε Ολλανδία π.χ., η οποία κατήργησε το Όπλο των ΤΘ και δεν έχει καν άρματα εν ενεργεία (τα έχει αποθηκεύσει όμως). Και ό,τι γίνει έγινε μετά... YOLO!!!
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
δηλαδη μετρησε και η φοιτηση ακομη
Εννοείται ότι μετράει η φοίτηση, αυτό είναι δεδομένο.
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
για καθε εναν στη πιεση υπαρχουν 5 αραχτοι. και μαλιστα χωρις ουσιαστικη διαφοροποιηση σε χρηματα ή εξελιξη. τωρα και περι ακομη και 29 ετων συνταξη απο το ιδιο σωμα. ενα φιλαρακι εκει που πινω καφε ειναι πλεον 61. και συνταξιουχος απο τα 29. για λογους υγειας, επεσε καποια στιγμη με τη χαρλευ και χτυπησε στο αυτι και βγηκε μια και δεν ακουει στερεο. οκ, παιρνει κατι κοντα στα 650 αλλα πολλα τα χρονια, πολλα.
Αραχτός και υποβρύχιο δεν παίζει, ακόμα και ο μάγειρας αν είναι. Η επικινδυνότητα και τα ωράρια είναι δεδομένα.
Επίσης όπως γνωρίζεις καλά, σύνταξη αναπηρίας παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Για κάποια δουλειά δεν είναι αναπηρία το να μην ακούς από το ένα αυτί, αλλά για κάποια άλλη είναι, αυτά τα καθορίζουν οι ιατρικές επιτροπές.
@kkostask said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Για τις συντάξεις θα μου επιτρέψει ο Δίας να τον διορθώσω λίγο...μέχρι το 2012 είχαν όλοι δικαίωμα να παραιτηθούν και να λάβουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ σύνταξη αρκεί να είχαν 25 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
Καλά κάνεις και σε ευχαριστώ. Θυμόμουν 2005, αλλά προφανώς από τότε υπήρχε η συζήτηση και η υλοποίηση έγινε αργότερα.
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
ενώ οι άλλοι πρέπει να πεθαίνουν στους δρόμους , όντας ανασφάλιστοι.
Ρε συ αποφάσισε πια. Μόνος σου είχες πει ότι ένα από τα καλά που έκανε ο Τσίπρας ήταν ότι δεν υπάρχει πια ανασφάλιστος, όταν ο Σαμαράς δεν παρείχε ιατροφαρμακευτική σε όσους δεν εργάζονταν.
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είχαν βάλει έναν νόμο οι ξύστες αυτοί
Τους Νόμους τους βγάζει το Κοινοβούλιο...
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πέθαιναν στην δουλειά .
Κοίτα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κακοί Δημόσιοι Υπάλληλοι και κακώς διοικούμενες Δημόσιες Υπηρεσίες. Το Μηχανολογικό στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης είναι τέτοια φάση, κάθονται και ξύνονται όντως. Έχουμε δει όλοι μας τέτοιους, όπως είχα δει κι εγώ Στρατιωτικούς που κανονικά ήταν για απόταξη. Το δικό σου λάθος είναι ότι γενικεύεις και θεωρείς ότι το 90% είναι έτσι. Εγώ θα σου πω ότι από την δική μου εμπειρία είναι 1-2 στους 10. Φυσικά θέλω να υπάρχει έλεγχος, άλλωστε κι εγώ ήλεγχα τέτοιες συμπεριφορές. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να πάρουμε το τσεκούρι και να κόβουμε κεφάλια αδιάκριτα!