@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι οι πολιτικοί φταίνε , αλλά όχι μόνο αυτοί που κυβέρνησαν , αλλά και αυτοί που ελέγχουν δήμους , σωματεία κλπ.
Ο Φωτόπουλος και οι άλλοι που ήταν μαζί του δεν ήταν μόνο πασοκ ή νδ που κυβερνούσε , αλλά και ΚΚΕ και υπόλοιπη αριστερά.
Και όποιος πάει να βάλει χέρι στο μπάχαλο του δημοσίου , έλεγχο , αξιολόγηση , όλοι μαζί πάνε .
Στην πράξη την καλύτερη εξυπηρέτηση στο δημόσιο την είχαμε την περίοδο 2012-2014.
Οχι γιατί ήταν ο πιτσαδόρος.
Αλλά γιατί από το 2010-2012 , πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες , είχαν πηδήξει τους πάγκους και είχαν δώσει κάτι μαθήματα στους ξύστες.
Μόλις βγήκε ο Αλεξάκος χαλάρωσαν.
Εγώ ψάχνω από την περασμένη Πέμπτη υπάλληλο πολεοδομίας να την ρωτήσω τι θέλει να της προσκομίσω επιπλέον από αυτά που λέει το σύστημα αδειών , γιατί εκείνη λέει έχει άλλη άποψη.
Αποψη έχει παρουσία δεν έχει.
Αύριο θα κατέβω πάλι 15 χλμ μακριά από το γραφείο , γιατί δεν σηκώνει κανένας τηλέφωνο από την Παρασκευή.
Την περασμένη Πέμπτη που είχα πάει έλλειπε , στο υπουργείο είπαν ...
Τα δικά μου μεροκάματα, που χάνονται, βέβαια δεν βλέπω να απασχολούν κανένα . Μόνο μην πάθουν τίποτα οι ξύστες .
Σε αυτά τα επιχειρήματα υπάρχει ο συνήθης αντίλογος.
Το κόστος, συν τους μισθούς, συν το μπόνους, συν το ποσοστό % κέρδους, συν τις οποίες πιθανές καθυστερήσεις πόσες εργατωρες τα κοστολογείς; Πόσα μεροκάματα σου κοστίζουν για να τα πληρώσεις και να βγάλει κέρδος ένας μεγαλομέτοχος σε κάθε περίοδο μερίσματος;
Βλέπεις ότι αυτά τα επιχειρήματα είναι όπως έχω ξαναπεί επιχειρήματα του πεζοδρόμιου. Δεν έχουν ουσιαστική βάση και ρεαλισμό παρά είναι μόνο τσιτατες δηλώσεις. Αντιατοιχα δηλαδή, ο αντίλογος μπορεί να πει τα ίδια αλλά με διαφορετικό πρόσημο.
Το πρόβλημα όπως βλέπουμε όλοι είναι η διαχείριση πόρων, η διοίκηση και η σωστή λειτουργία. Αυτό το πρόβλημα το κάνεις ένα πακέτο και το μετατοπίζεις σε ενα διαφορετικό καθεστώς λειτουργίας χωρίς ομως να εξετάζεις απολύτως τίποτα άλλο που ίσως σε ζημιώνει επιχειρηματικά