-
Έχω κενό θα γράψω πολλά...
Λοιπόν ταξιδευτή μιας και με κατηγοριοποιείς λόγω απόψεων, θα περιγράψω και εγώ πως βλέπω τη σκέψη σας.Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να έχει εκπτώσεις ένας δεκοτζης και πως πρέπει να αξιολογείται η εργασία του. Αυτό είναι τεχνικό θέμα.
Εγώ στηλιτευσα το γεγονός πως όταν εντοπίζετε κάτι ακραίο η λύση που βρίσκετε είναι η κατάρρευση όλου του οικοδομήματος.
Για παράδειγμα όπως ανέφερε ο συμφορουμιτης, ήθελαν δεν ήθελαν υπήρξε ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο το 2011 διότι αυτό πίστευαν ότι έπρεπε να πράξουν για το δημόσιο συμφέρον. Έγιναν κάποιες απεργίες και τελείωσε η υπόθεση. Οι ΔΕΚΟ δεν γνωρίζω εάν πληρώνουν με βάση και τα λειτουργικά κέρδη που παράγουν αλλά οκ πες πως είναι ακραίος ο μισθός τους για το έργο που παράγουν.
Οπότε όταν θέλει το δημόσιο μας δείχνει πως μπορεί με ευκολία να αλλάξει τα κλιμάκια μισθών ή και να ζητησει αλλαγές σε θέσεις εργασίας. Άρα αν υπάρχει θελήση μπορεί να σπάσει αυγά και να στεναχωρήσει ψηφοφόρους κτλ ανεξάρτητα αν αυτό είναι δίκαιο ή όχι.Στην όντως υπάρχουσα αναντιστοιχία μισθών και εργων για εσάς ως επιλογή είναι το να δώσεις τα ίδια ή και παραπάνω χρηματα σε golden boys, ανηψιες, ανηψιους γκόμενες, αρκεί όμως να χάσει η επιχείρηση τον δημόσιο χαρακτήρα της και όχι να εξυγιάνεις και να σπάσεις αυγά σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Δηλαδή ως πολίτες δεν σας γοητεύει το επιχείρημα εξυγίανσης ακόμα και με κατάργηση νομιμότητας κτλ, σας γοητεύει η κατάρευση όλης της ΔΕΚΟ.
Δηλαδή αν καταλαβαίνω σωστα δεν σας νοιάζει να γίνει εξορθολογισμός στην διοίκηση και στα κόστη, όπως φάνηκε πως μπορεί να συμβεί το 2011 πέρα από τις αντιδράσεις, αλλα σας νοιάζει να πάρετε μια εκδίκηση από τους εργαζόμενους που πιθανόν δεν έχετε εσείς τις θέσεις αυτές.Εγώ λοιπόν δεν ζηλεύω κανέναν, δεν με ενδιαφέρει να έχω την εργασία τους. Με ενδιαφέρει το συμφέρον μου, δηλαδή να έχω υπηρεσίες που προκαλούν και συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας οικονομίας αλλα και στην επιβίωση στο λιγότερο δυνατό κοστος για εμένα. Οκ είναι προκλητικά εύκολα και πολλά τα χρήματα που βγάζουν κάποιοι δεκοτζηδες και κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα συμφωνούσε αλλά από την άλλη δεν θέλω προκειμένου να διορθώσω αυτήν την ανωμαλία του δεκοτζη να πληρωνω καρτέλ σε τιμες υπηρεσιων σε βασικά αγαθά καθως και το ποσοστό κέρδους ξένων κεφαλαίων και μισθούς Γκόλντεν Μπόις που δεν ρισκάρουν. Τι επιχειρηματίες ειναι αυτοι που δεν ρισκάρουν; Απορώ;
Να ρισκάρουν σε μη βασικά αγαθά και ας πληρώσω τα κέρδη τους και τους μισθούς τους. Δεν έχω καμια αντίρρηση.Δηλαδή,σε όλα τα άλλα τα αγαθά και υπηρεσίες πέρα των βασικών, συμφωνώ πως δεν χρειάζεται το κράτος να το παίζει επιχειρηματίας. Δεν μπορεί άλλωστε λόγω της φύσης του, διοίκησης και κινήτρων που έχει. Τα βασικά όμως αγαθά για την επιβίωση του ατόμου, δεν νομίζω πως συγκαταλέγονται στον ορό επιχείρηση με το ρίσκο και τα κέρδη που ακολουθούν αυτόν τον όρο.
Αν όντως υπάρχουν περιπτώσεις τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα που ένα βασικότατο αγαθό για την επιβίωση προσφέρθηκε σε καλύτερη ποιότητα από αυτή του δημοσίου και σε καλύτερη τιμή τότε, Ναι! θα συμφωνήσω. Δεν έχω κολλήματα ιδεολογικά ώστε να μη πω πως είναι η καλύτερη λύση. Πρακτικά όμως που και πότε είχε συμβεί αυτό στην Ελλάδα αλλά και αλλού; Τονίζω πως μιλώ για βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
Ταξιδευτή παρόμοιες περιπτώσεις έχω από μεγάλες εταιρίες. Την προηγούμενη Δευτέρα έστειλα e mail για κάποιο λογισμικό πρόβλημα σε ένα πρόγραμμα. Μου έστειλαν αυτόματη απάντηση. Και μετά ξανά πως εξετάζεται το θέμα. Από τότε δεν έχω ακούσει νέα τους. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να μου προσφέρει αυτό που ήθελα.
Φαντάζεσαι τώρα να γράφω πως πρέπει να κρατικοποιηθει η εταιρία επειδή από ότι φαίνεται έχουν κακό μάνατζμεντ και υπάλληλο στις επικοινωνίες? Δεν θα ήταν πιο λογικό να λέω απλώς πως θα ήθελα να αλλάξουν την διοίκηση και όχι την φύση της εταιρίας; -
O "Πόλεμος στους Δεκοτζήδες" που κυρήσσετε, μοιάζει αντίστοιχος με τον "Πόλεμο στα Ναρκωτικά" που κάνει κατά καιρούς η Αστυνομία... δηλαδή μπαγλαρώνει μερικά βαποράκια, οι μισοί χρήστες, στις πλατείες που πουλάνε (αν δεν πάρουν το "επίδομά" τους στην ώρα τους) πιάνουν και κανά "μοντέλο" που και που, αλλά να πάρει η ευχή με τίποτα δεν μπορούν να ανακαλύψουν ΠΩΣ και ΠΟΙΟΣ φέρνει τόσους τόνους που μερικές φορές διασχίζουν τα σύνορα του μισού πλανήτη. Ακόμη κι όταν κατασχέσουν τσουβαλάκια ή παλέτες ολόκληρες, είναι αδέσποτα αγνώστου ιδιοκτήτη ευρήματα... τα "7 γραμμάρια κάναβης" όμως τα βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων καθημερινά.
Έτσι είναι και οι Δέκο, φταίει ο Κρατισμός, δεν φέρουν ευθύνη καμία τα κόμματα που ΕΙΝΑΙ το Κράτος.
Το Κράτος, δηλαδή τα ΚΟΜΜΑΤΑ που ΕΙΝΑΙ το Κράτος, και χρηματίζονται και υπάρχουν ως Υπάλληλοι κάποιων λίγων μεγαλοπαραγόντων αφεντικών των πολιτκών.
Αυτοί οι λίγοι μεγαλοπάραγοντες είναι δηλαδή τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του Κράτους που λειτουργεί όπως το ξέρουμε.
Αν λοιπόν αφαιρέσουμε απ' την εξίσωση τους χρηματιζόμενους πολιτικούς και ιδιωτικοποίησουμε το Κράτος, παραδίδοντας το και με το νόμο στα αφεντίκα του, όλα θα είναι μια χαρά!
Και δεν θα έχουν κι έκπτωση οι Δεητζήδες... -
Γιατί κάνετε σαν να τα συζητάμε αυτά τα θέματα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ; Πόσες φορές έχουμε πει ότι υπάρχει έκπτωση στο ρεύμα 30% σε μια παροχή στους εργαζόμενους ΟΛΩΝ των εταιρειών ρεύματος;
Μάλιστα επειδή υπήρχε έκπτωση μόνο στη ΔΕΗ και στις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις έχει ζητηθεί πίσω αναδρομικά από το προσωπικό.
Στο θέμα των μισθών. Η...εξίσωση έχει γίνει σε "νέους" εργαζόμενους. Τα εισαγωγικά επειδή ο τωρινός 40αρης στο δημόσιο είναι πέριξ του χιλιαρικου. Ειτε εκπαιδευτικός, είτε νοσηλευτής, είτε στα ΜΜΜ (στον ΗΣΑΠ κάπου 1100). Αν υπάρχουν διευθυντές 50αρηδες-60αρηδες ναι παίρνουν τα 2-2,5.
Θοδωρή, όπως ξέρεις τα σώματα ασφαλείας έχουν τις ειδικές κατηγορίες όπου παίζει μοριοδοτηση.
Criu πώς ακριβώς προστατεύω τον 70αχρονο πια πατέρα μου; Είμαι περίεργος. Εσάς θέλω να προστατεύσω και τον εαυτό μου ως καταναλωτες. Εκτός αν το παίξω και εγώ (το μόνο εύκολο) από "σταλεγακιας" μέχρι "καλαναπαθετακιας". -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γιατι να μην εχει ο δεητζης τζαμπα ρευμα. ε?
γιατι ομως να μην εχει και ο καθηγητης επιδοτηση 20% στις πανελληνιες για τα παιδια του? ε?
και ο γιατρος μην βαλει τα παιδια του στην ιατρικη? ε?Έχει ο εργαζόμενος της ΔΕΗ τζάμπα ρεύμα; Δεν ξέρω.
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρει ένας δημόσιος οργανισμός ή μία υπηρεσία.
Άλλο πράγμα το προϊόν και η υπηρεσία και άλλο πράγμα η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών ενός πολίτη.
Καλύτερα να μην πιάσουμε το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί ειδικά στην Ελλάδα βρωμάει πολύ.
παροχες ειναι ολα. αφου πουλαει εκπαιδευση, υπηρεσια, ας παρει και εξτραδακι. οχι, τζαμπα ρευμα ουτε τζαμπα ανωτατη, μια επιδοτησουλα σε καθε περιπτωση.
οταν λεμε δεκο εγω αντιλαμβανομαι δημοσια υπηρεσια. και πρεπει να ειναι καποιος συγκεκριμενες υπηρεσιες δημοσιες. οπως η ενεργεια. και οχι ιδιωτικες. ειδικα οταν εχω αναλαβει ΕΓΩ να πληρωνω τις ζημιες. και εργαζομενους με εκπληκτικες παροχες, περα απο καθε λογικη. τωρα ο ιδιωτης ειναι μονο στα κερδη, η μπαντ μπανκ ειναι για τον γατο και τους αποδελοιπους. οταν ομως ειναι δημοσια απαιτω ολοι οι δημοσιοι λειτουργοι να αμοιβωνται αναλογα με οτι παραγουν. τουλαχιστον οσο εχουμε καπιταλιστικη οργανωση οικονομιας. και οχι με αδικα εξτραδακια.
να θυμησω πολυ γνωστη μου και επωνυμη περιπτωση σε οποιος θελει με πιεμ περιπτωση
πρωην εργαζομενος δεη στην ευβοια. μην μπλεκοσαστε, καμια σχεση με τον ιανι παρα μονο οτι κατοικει στα 3 χιλιομετρα απο την επιχειρηση του, δεν χρειαζεται η χολη να πεφτει πανω του, ουτε καν επιλεξε να παει ως τεκνο εκει που μπορουσε να παει. απο μικρος στη δεη. αποφοιτος υποχρεωτικης. το ξαναλεω. υποχρεωτικης. και μετα καποιας σχολης της δεη. ηταν αυτος που κατεγραφε τις μετρησεις των ρολογιων. στα εξοχικα ερετριας και αμαρυνθου. απο 2.30 εως 5 τα μεσημερια. τα πρωινα και τα απογευματα στην επιχειρηση του στο κεντρο γνωστης τουριστικης πολης. ελαμβανε 3500 ευρω το 2009 μηνιαια. τοτε ο χοντρος, ναι αυτος ο νουδουλης, εκανε μια ακομη εθελουσια. ελαβε λοιπον ο κυριος 140000 ευρω εφαρπαξ και 4300 συνταξη. στα 51 του. σημερα ο ιδιος παιρνει 1800 συνταξη. και βριζει για τα λεφτα του που του τα πηραν.
ΑρΕς
ναι ιανι το γνωριζω οτι εχουν στρωσει οι μισθοι. ακομη ομως υπαρχουν υπερπρονομιουχοι και αναλογοι συνταξ ερρορ απο το παρελθον.
και περι σωματων ασφαλειας, ΦΥΣΙΚΑ και ειναι παραλογο αυτο που συμβαινει
και επαναλαμβανω θελω την ενεργεια δημοσια. -
Αυτά τα κωλοπαιδια είναι που πηδάνε από το καράβι πρώτα. Και τα τσεπωσανε χοντρά. Και βγάζουνε και γλώσσα από πάνω. Αυτοί δε σέβονται το "μαγαζί". Αλλά τι να κάνεις, βλέπεις δε χρειάστηκε να θαλασσοδερνονται με καϊκια στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων στα 70/80s για να ρευματοδοτησουν να δουν τι εστί verycocko.
Τώρα όμως ειδικά οι κάτοικοι των μη διασυνδεδεμένων νησιων θα φάνε έξτρα verycocko με τη νέα κατάσταση. -
Ο θεσμός των ΔΕΚΟ που δραστηριοποιούνται πέρα από τα βασικα αγαθά και υπηρεσίες (δηλαδή τους οργανισμους κοινής ωφέλειας) στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα. Θεωρητικά μπορούν και ανταγωνίζονται στην ελεύθερη αγορά και αν μπορούν να είναι κερδοφόρες συνεισφέρουν στον κουμπαρά του κράτους, (ξέχασα την ορολογία και πως λέγεται) Δηλαδή αντί για δανεισμό μπορει ένα κράτος να εργαλειοποιησει και να αντλήσει κεφάλαια από κάποιες ΔΕΚΟ και να τα επενδύει στο τάδε αναπτυξιακό πρόγραμμα που επιλέγει.
Σε εμάς εδώ χρησιμοποιούνται για κουμπαρα ρουσφετιων και πολιτικών παιχνιδιών.
Τωρα, να πουμε και την άλλη άποψη ώστε να είμαστε αντικειμενικοί. Εάν εργάζεσαι σε ιδιωτική εταιρία και απέναντι σου ως ανταγωνιστή σε μια αγορά έχεις μια ΔΕΚΟ με τα μεγέθη της, με την πιστοληπτική της ικανότητα με εγγυητή ένα κράτος κτλ, Ε εντάξει η μόνη ιδιωτική επιχείρηση που μπορεί να αντέξει απεναντι σε αυτήν την ΔΕΚΟ είναι μια τεράστια πολυεθνική.
Οπότε ενώ εκ πρώτης η ΔΕΚΟ φαίνεται μια κάποια εναλλακτική για τα δημοσιονομικά μιας χώρας, όντας ανταγωνιστικές στην ελεύθερη οικονομία, αναγκάστηκα ανοίγεις την θύρα και εισέρχονται στην αγορά μεγαθήρια πολυεθνικές.
Δεν ξέρω εάν αυτό συμφέρει όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες. Για αυτό λοιπόν ας μείνουμε στα βασικά αγαθά.... Δεν ξέρω είναι θέμα που ακόμα δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. -
Είμαι το 2015 σε ένα χωριό της Κρήτης σε μια ταβέρνα με την οικογένεια…..υπέροχο φαγητό,όποτε ξαναπήγαμε….γνωριζόμαστε με τον ιδιοκτήτη και μας το σκάει το παραμύθι. Εν ενεργεία υπάλληλος της ΔΕΗ που είχε συνεννοηθεί με τον διευθυντή του να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα γιατί είχε το μαγαζί και δεν προλάβαινε….ακόμα απορείτε?
-
Ε να σε όλα αυτά, κόψιμο κωλων. Και εγώ έχω τέτοιο περιστατικό. Τα παιδιά αυτών σπούδασαν στο εξωτερικό και εργάζονται τώρα σε εξαιρετική πολυεθνική του εξωτερικου....πληρωμένα όλα από τέτοιους μισθούς και εφάπαξ. Εγώ δεν κατάφερα να πάω στα πανεπιστήμια αυτά. Ούτε απ' έξω δεν πέρασα!
Αλλά οκ πέρα από αυτό το ακραίο περιστατικό θέλω να δω την γενική εικόνα. -
Για στρατιωτικούς θα πούμε τίποτα ή δεν κάνει;
Όποιος μπορεί θα κυνηγήσει το έξτρα. Το μένος αυτό πάντως θα το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά. Το ξέρετε αλλά το συνεχίζετε. Ο λογαριασμός θα έρθει κυριολεκτικά όμως... Αυτό δεν είναι χαιρεκακια, είναι προειδοποίηση. Και νεράκι έχει το μενού, ξανακάνετε τα ίδια. Πρώτα "είναι αγαθό", μετά "να το δώσουμε αλλά να το διαχειρίζεται το δημόσιο", πιο μετά "ναι αλλά οι Δεκοτζηδες" και στο τέλος "ευτυχώς, τώρα όλα θα πάνε καλά".
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είμαι το 2015 σε ένα χωριό της Κρήτης σε μια ταβέρνα με την οικογένεια…..υπέροχο φαγητό,όποτε ξαναπήγαμε….γνωριζόμαστε με τον ιδιοκτήτη και μας το σκάει το παραμύθι. Εν ενεργεία υπάλληλος της ΔΕΗ που είχε συνεννοηθεί με τον διευθυντή του να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα γιατί είχε το μαγαζί και δεν προλάβαινε….ακόμα απορείτε?
Άρα καλή και συμφέρουσα για όλους εμάς η τζάμπα ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και διανομής ενέργειας.
-
Το συμπέρασμα αυτό είναι δικό σου και όχι δικό μου. Αν εσύ ή και κάποιοι άλλοι είστε τόσο large που θέλετε να πληρώνετε για την ΜΗ παροχή υπηρεσιών, πάω πάσο.
-
Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΕΗ (και σε κάθε δημόσια υπηρεσία) ήταν κι είναι σαν το πατέρα του johan που τιμούσε τη δουλειά του κι άξιζε το μισθό του ή ήταν η εξαίρεση κι οι περισσοτεροι έκαναν αυτά που λέει ο γάτος κι ο kkostask;
Φαίνεται πως έχει περάσει στον κόσμο το 2ο σενάριο,γι αυτό πολλοί δείχνουν μένος σε ότι κρατικό.Επίσης τα όποια προνόμια μα 30,40,70% υπάρχουν κι υπήρχαν a priori,βρεξει χιονίσει σε κάθε ΔΕΚΟ εδώ και 10ετίες,όπως και η συμπεριφορά και μη εξυπηρέτηση πολλές φορές,επιδεινώνουν τη γνώμη των πολιτών και φέρνουν τους ΔΕΚΟ σε αντιπαράθεση ακόμη και με άλλους "συναδέλφους" τους στο δημόσιο (π.χ. γιατί να μην έχουν στάνταρ προνόμια -εκτός του μισθού- κι οι εφοριακοί,εκπαιδευτικοί,υγειονομικοί αφού ο καθένας τους κάνει τη δουλειά του).Θα καταλαβαινα να πάρουν κάποια εκτακτη χρηματική αμοιβή ή επιδότηση αν κάποιος εργαζόμενος ή ένα τμήμα αποδώσει καλυτερα μια στιγμή,αλλά de facto προνόμιο δεν μπορώ να το κατανοήσω πλήρως.
Ας μείνουν δημόσια εφ'οσον λειτουργούν σωστά,δεν αντιλέγω.Ειναι θετικό για πολλούς λόγους.Αλλά την αύξηση στους λογαριασμούς δε νομίζω ότι θα την αποφύγει ο καταναλωτής έτσι κι αλλιώς.Οι αλλαγές στο ενεργειακό εξελίσσονται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο,που δύσκολα θα τις αντιμετωπίσει η όποια αδύναμη ελληνική κυβέρνηση. -
τις ΔΕΚΟ και Υπηρεσίες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, τις διοικούν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ και οι βουλευτές-πολιτικοί που ψηφίζετε ΔΙΟΡΙΖΑΝ εκεί και άλλα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ως Υπαλλήλους.
Η ιδιότητα του ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ προηγείται όλων των υπολοίπων, είτε το Κομματόσκυλο είναι παπάς, γιατρός, ταξιτζής, εργολάβος έργων, σερβιτόρος, ΑΡΔ, κλπ.Με το να εκχωρείται ή χαρίζεται ή ξεπουλιέται ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ βασικών υποδομών, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ, ούτε αφαιρείται από το κομματόσκυλο η ικανότητα και δυνατότητα να μασάει δημόσιο χρήμα, είτε ως διορισμένος, είτε ως εργολάβος, είτε ως μεσάζον κλπ. ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ, είτε λέγεται Τσίπρας, Μητσοτάκης, είτε οτιδήποτε άλλο.
-
Υπερ των προνομίων των δημοσιων υπαλλήλων που δουλεύουν
Ειδικά στον ΟΚΑΝΑ θα ήθελα να δουλεύω, να έχω πρόσβαση στα ναρκωτικά ώστε να αντέξω
-
Όχι στα ναρκωτικά,δεν φτάνουν για όλους…
-
Kυριοι δεν είναι το θέμα να πείτε καλή κουβέντα για κάποιον που δεν γνωρίζετε ή για να με κατευνασετε.
Στις ΕΔ υπάρχουν μάχιμα στελέχη και γεμιστές γραφείων όπως είδαμε στις θητείες μας. Στα νοσοκομεία η νοσηλεύτρια θαλάμου/χειρουργείου και αυτή στην αιμοδοσία. Και τελειωμό δεν έχει.
Δεν μπορεί να είναι επιχείρημα η πωληση μιας τέτοιας φύσεως επιχείρησης το προσωπικό της και οι υπαρκτοί ή μη αστικοί μύθοι. -
Ναι οι πολιτικοί φταίνε , αλλά όχι μόνο αυτοί που κυβέρνησαν , αλλά και αυτοί που ελέγχουν δήμους , σωματεία κλπ.
Ο Φωτόπουλος και οι άλλοι που ήταν μαζί του δεν ήταν μόνο πασοκ ή νδ που κυβερνούσε , αλλά και ΚΚΕ και υπόλοιπη αριστερά.
Και όποιος πάει να βάλει χέρι στο μπάχαλο του δημοσίου , έλεγχο , αξιολόγηση , όλοι μαζί πάνε .
Στην πράξη την καλύτερη εξυπηρέτηση στο δημόσιο την είχαμε την περίοδο 2012-2014.
Οχι γιατί ήταν ο πιτσαδόρος.
Αλλά γιατί από το 2010-2012 , πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες , είχαν πηδήξει τους πάγκους και είχαν δώσει κάτι μαθήματα στους ξύστες.Μόλις βγήκε ο Αλεξάκος χαλάρωσαν.
Εγώ ψάχνω από την περασμένη Πέμπτη υπάλληλο πολεοδομίας να την ρωτήσω τι θέλει να της προσκομίσω επιπλέον από αυτά που λέει το σύστημα αδειών , γιατί εκείνη λέει έχει άλλη άποψη.
Αποψη έχει παρουσία δεν έχει.Αύριο θα κατέβω πάλι 15 χλμ μακριά από το γραφείο , γιατί δεν σηκώνει κανένας τηλέφωνο από την Παρασκευή.
Την περασμένη Πέμπτη που είχα πάει έλλειπε , στο υπουργείο είπαν ...
Τα δικά μου μεροκάματα, που χάνονται, βέβαια δεν βλέπω να απασχολούν κανένα . Μόνο μην πάθουν τίποτα οι ξύστες .
-
Tους ξύστες που τα ξύνουν, δείρτους, μαστίγωσέ τους στη πλατεία, πέτα τους αυγά, κάνε τους αγωγή για διαφυγόντα κέρδη, εγώ μαζί σου!
Αλλά αν δεν σταματήσεις να ψηφίζεις και υποστηρίζεις τους υπεύθυνους για την κατάσταση, δεν θα σταματήσουν να τα ξύνουν.
Κι όπως έχω ξαναπεί, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε την Πολεοδομία? Γιατί;Τί σχέση έχει η γραφειοκρατία, οι μίζες, οι αργοπορίες της Πολεοδομίας, με το να ιδιωτικοποιείς τζάμπα τεράστια ανυπολόγιστου μεγέθους και περουσιακών στοιχείων επιχείρηση του πιο Εθνικά κρίσιμου τομέα;
-
Να μην πάθουμε εμείς κάνα έμφραγμα από λογαριασμό θέλουμε βασικά. Πάντως την πολεοδομία που την έχεις (δικαίως) άχτι, δε την βλέπω να καίγεται απο ορδές πολ μηχ που θα εισβάλλουν και θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Ίσως δε βολεύει όπως βλέπουμε πχ από τα ακίνητα που έχουν ξεπροβαλλει στα καμμένα.
-
Γύρισμα πλάτης, ψηλά τη μύτη κάτω απ τη μάσκα και το φρύδι σηκωμένο... καλά το πάει!
Δεν του είπανε πως γ.....αι, του εξέφρασαν παράπονο για την αργοπορία, αφού ήθελε να πάει να τους δει παρουσία καμερών.
Ας βάζει τον σκηνοθέτη να κάνει το τρικ με το πράσινο background αν δεν γουστάρει, ή ας φωνάζει την "τί γκόμενος είσαι" απ' το γραφείο του Χατζηδάκη, τί πάει κι ενοχλεί τους δυστυχείς ανθρώπους σε ό,τι μένει απ' τα σπίτια τους;
Για να τους πεί "ας μην το χτίζατε έτσι!" πήγε κει ο μάστορας;
Φαντάζεστε να σου τύχει κάτι τέτοιο και να ρθει ο οποιασδήποτε απόχρωσης εκεί μαζί με τον παπά και τον χωροφύλακα να σου κάνει το μάγκα την ώρα που υποφέρεις...Τώρα που το ξαναβλέπω πάντως, μ@λακία του σκηνοθέτη είναι, του έχει πει να μη γυρίζει πλάτη στη κάμερα, κι αυτός προτιμά να απευθύνεται μιλώντας σε αυτόν που πήγε να "συμπαρασταθεί στη δύσκολη ώρα και να επιθεωρήσει" υποτίθεται, πάνω απ' τον ώμο του, για να μη φύγει η σωστή γωνία απ' το πλάνο... πραγματικός Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, Λαοπλάνος & Γητευτής είναι ο άτιμος, εκ γενετής ταλέντο...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2