-
Και κλιματισμό, όχι απλό a/c....
-
5 ταχύτητες, 1220 κιλά με τον γνωστό 1000άρι 3κυλινδρο που γουργουρίζει αρκετά.
Θα πρότεινα τον κινητήρα με τα 110ps και τις 6 ταχύτητες. Αυτός θα κινεί αξιοπρεπέστατα αυτό το αμάξωμα.
-
@storm said in Volkswagen Taigo:
5 ταχύτητες, 1220 κιλά με τον γνωστό 1000άρι 3κυλινδρο που γουργουρίζει αρκετά.
Θα πρότεινα τον κινητήρα με τα 110ps και τις 6 ταχύτητες. Αυτός θα κινεί αξιοπρεπέστατα αυτό το αμάξωμα.
Δίκιο έχεις, αλλά μ' αυτό το μοτέρ το δίνουν μόνο με dsg και ανεβαίνει στα 26k οπότε πάει το vfm του Taigo... Χρειάζονται και κάποιοι συμβιβασμοί, το αυτοκίνητο αξίζει στην έκδοση life στα 95 άλογα, μέχρι εκεί.
-
Έχεις δίκιο. Χάζευα το Αγγλικό site της VW και θεώρησα ότι έρχεται Ελλάδα και χειροκίνητο 110ps.
Εγώ αν ήθελα κάποιο VW σε αυτή την κατηγορία των SUV θα πήγαινα για Τ-Cross ή Τ-Roc ώστε στα ίδια χρήματα να έχω τον 110ps με 6 ταχύτητες.
Βλέπω 21200e το Life T-Cross και 21400e το T-Roc discover.
Φυσικά δεν έχω δει εξοπλισμούς. Εκεί ίσως υπάρχουν διαφορές.
-
Με το T-Cross δεν έχω ασχοληθεί, αλλά το T-Roc στην έκδοση discover που αναφέρεις είναι τελείως άδειο, δεν έχει τίποτα πάνω, οπότε η τιμή είναι ας πούμε "πλασματική". Αν διαμορφώσεις αξιοπρεπώς το T-Roc βγαίνει αρκετά πάνω από 25k. Και έρχεται και facelift μοντέλο το '22.
Αναμφίβολα πάντως το T-Roc είναι η καλύτερη επιλογή στα μικρά SUV της VW. Και μόνο που βασίζεται στην πλατφόρμα του golf και όχι του polo, σημαίνει ότι είναι μια κατηγορία πάνω το αυτοκίνητο και από τ'άλλα μικρά suv της vw και από τον ανταγωνισμό του.
-
To T-Cross με τα 110ps το έχει πάρει φίλος. Μαζεμένο, ποιο πολύ για αστική μετακίνηση. Είναι πολύ ικανοποιημένος. Αλλά δεν κάνει ταξίδια. Το πήραν για πέρα/δώθε μέσα στην Αθήνα.
Το Taigo νομίζω ότι είναι μία ενδιάμεση κατάσταση. Τα συνδυάζει όλα καλά. Από εκεί και πέρα αν αρέσει και σχεδιαστικά τότε ακόμη καλύτερα. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό θέμα.
-
Το Taigo θα είναι ένα κλασσικό vw. Όποιος είχε ποτέ vw στην κατοχή του καταλαβαίνει τi λέω. Δεν έχουν πάνω-κάτω οι Γερμανοί σ' αυτά, έχουν ένα standard min, για να μην πω κι ένα standard max. Από οδηγική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία κλπ.
Για όποιον λοιπόν ικανοποιείται απ' αυτά τα standard της vw και θέλει να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο της κατηγορίας του Taigo, κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή επιλογή, έως και ευκαιρία. -
Εγώ είχα για 10 χρόνια στην κατοχή μου ΦΒ.
Από τότε που το πούλησα , δεν έχω ξαναμπεί μέσα σε ΦΒ και ούτε πρόκειται...
-
@criuser said in Volkswagen Taigo:
Εγώ είχα για 10 χρόνια στην κατοχή μου ΦΒ.
Από τότε που το πούλησα , δεν έχω ξαναμπεί μέσα σε ΦΒ και ούτε πρόκειται...
Μπράβο σου. Γι' αυτό υπάρχουν πολλές μάρκες, για να διαλέγει ο κόσμος αυτή που του αρέσει.
-
Σωστό . Ετσι είναι . Πολλές μάρκες. Απλά επειδή η φράση ότι όλοι έχουν ξετρελαθεί με την βάγκ, μας τσουβάλιαζε όλους.
Οπότε μια χαρά θα πουλήσει και το τάιγκο, αφού υπάρχει κοινό που θα το πάρει.
Αν και το κάμικ, τα έχει όλα εκτός του σήματος, από τον όμιλο...
-
@criuser said in Volkswagen Taigo:
Σωστό . Ετσι είναι . Πολλές μάρκες. Απλά επειδή η φράση ότι όλοι έχουν ξετρελαθεί με την βάγκ, μας τσουβάλιαζε όλους.
Οπότε μια χαρά θα πουλήσει και το τάιγκο, αφού υπάρχει κοινό που θα το πάρει.
Αν και το κάμικ, τα έχει όλα εκτός του σήματος, από τον όμιλο...
Απλά επειδή η φράση ότι όλοι έχουν ξετρελαθεί με την βάγκ, μας τσουβάλιαζε όλους.
Δεν το πολυκαταλαβαίνω το παραπάνω, ούτε βλέπω τι σχέση έχει μ' αυτά που λέμε εδώ, αλλά ότι πεις. Το θέμα για το Taigo είναι, για το Taigo και τη vw συζητάμε. Αν θεωρείς το Kamiq καλύτερη επιλογή κι αυτό δικαίωμά σου είναι. Έχει κι αυτό τα πλεονεκτήματά του, πολύ καλό αυτοκίνητο. -
Κάτοχος T Cross με 30Κ χλμ πλέον απροβληματιστα χλμ στα δύο χρόνια. Style 116hp είχε 20,300 τελικη με το κλειδι στο χέρι, πριν δύο χρόνια και πραγματικά οχι δεν του λείπει τίποτα, αλλά σε αυτά τα λεφτά έχεις full led, acc, side assist, καμερα οπισθοποριας, rear traffic alert κλπ. Ιδανικό 2ο αμάξι για έμενα. Καθε μέρα δακτύλιο. Κάνει μια χαρά και ταξίδια. Τα περι τρικιλυνδρου, δεν τραβάει κλπ μην δεν ασχολουμαι με όσους τα λένε. 30 χρόνια οδηγός ξέρω διάφορους κινητήρες απέξω και ανακατωτά, ξέρω τι να περιμένω και φυσικά δεν έχει κραδασμούς.
Σε taigo μόνο με το Style, φυσικα όχι στα 95 άλογα και 5ταχυτο, θα ασχολούμουν. Δυστυχώς τη δεδομένη χρονική στιγμή τα αυτοκίνητά είναι ακριβά, όπως δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται την αγορά και δίνουν στον κόσμο αυτοκίνητα με φώτα αλογονου, (δες yaris cross πχ για να λες ότι κάνει 17.5Κ όσο λένε τέλος πάντων)Για να δώσω μια άλλη οπτική υπάρχει κόσμος που δεν τον νοιάζει πχ διαφορά στην τιμή και επιλέγει αυτό που του αρέσει! Εγώ όταν έψαχνα b suv δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο γιατί μου γέμιζε όλα τα κουτάκια. Ήξερα πόσο premium πλήρωνα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, δεν ήθελα καμία άλλη μάρκα και οτιδήποτε διαφορετικό.
Επίσης η άλλη οπτική λέει στα leasing στελεχών και όχι πωλητών, μοντέλα όπως golf, t roc, t cross, 116, chr, 2008 βρίσκουν τρελή απήχηση στην περιοχή των 200 ευρω μίσθωμα και εφόσον η προσφορά συναντά τη ζήτηση αντικειμενικά ή το ασπάζεται ή μην κουράζεσαι να το ψάχνεις.
Πριν 6 μήνες η vw έδινε σωρηδόν Τ Roc 1,000 άρια στα 185 ευρω leasing και φυσικά γέμισε η Αθήνα. Η βενζίνη και η κατανάλωση δεν είναι θέμα για οσους, όλους τα περνάνε στα έξοδα, απλά το μόνο που σε νοιάζει είναι όταν αλλάζεις μοντέλο να υπάρχουν διαθέσιμες 1-2 επιλογές να παίξεις με την άνεση σου.
-
-
έτυχε να διαβάσω σήμερα:
https://www.carandmotor.gr/agora/neo-taigo-stis-ektheseis-vw-eikones
https://www.carandmotor.gr/agora/oles-oi-times-toy-neoy-volkswagen-taigo-stin-ellada
με τις τιμές που βλέπω το αμάξι τοποθετείται πολύ καλά έναντι στον ανταγωνισμό, θα μπορούσε να είναι το υποκατάστατο Puma παρά το DSG.
-
Ναι κι εμένα τα 26.000 που κοστίζει η 1.0 110 style dsg μου φαίνονται λίγα.
Πιστεύω θα σπάσει ταμεία!
Άραγε θα το προλάβουμε σε αυτή την εξευτελιστικη τιμή ή το έχουν τόσο χαμηλά για κράχτη τώρα στο προμοταρισμα; -
Πολύ σωστός φίλε.
Έχουμε χάσει την μπάλα με τις τιμολογήσεις.
Ρετούσαραν ένα βραζιλιάνικο αυτοκίνητο, μετέφεραν την παραγωγή στην ιβηρική χερσόνησο και μας το τιμολόγησαν σαν να φτιάχνεται και να απευθύνεται στο Λουξεμβούργο... -
Εγώ δεν είπα πως θα το αγόραζα αυτό το αυτοκίνητο
Είπα πως τόσα ζητάνε άλλοι για χειροκίνητο και παράδοση όοοοταν, αν, και εφόσον... οπότε έσπευσαν οι βαγγέληδες που πουλάνε και σήμα και λίγο μούρη παραπάνω... -
Αν δίνουν 26k το Taigo που είναι υπεριψωμένο polo, το T-Roc το καινούργιο όταν έρθει, που είναι και μια κατηγορία πάνω σαν αυτοκίνητο, θα το δίνουν με ίδιο εξοπλισμό 29-30k.
Χρυσάφι έχουν γίνει τα αυτοκίνητα πια, σπορ για πλούσιους και για leasing θα καταντήσουν. Σε μερικά χρόνια όπως έλεγες να μαζέψω λεφτά και να πάρω δάνειο για σπίτι, θα λες το ίδιο και για το αυτοκίνητο.Είμαι περίεργος να δω τις πωλήσεις του χρόνου τέτοια εποχή, όχι τα leasing και τα εταιρικά, της λιανικής.
-
@andya3 said in Volkswagen Taigo:
Αν δίνουν 26k το Taigo που είναι υπεριψωμένο polo, το T-Roc το καινούργιο όταν έρθει, που είναι και μια κατηγορία πάνω σαν αυτοκίνητο, θα το δίνουν με ίδιο εξοπλισμό 29-30k.
Χρυσάφι έχουν γίνει τα αυτοκίνητα πια, σπορ για πλούσιους και για leasing θα καταντήσουν. Σε μερικά χρόνια όπως έλεγες να μαζέψω λεφτά και να πάρω δάνειο για σπίτι, θα λες το ίδιο και για το αυτοκίνητο.Είμαι περίεργος να δω τις πωλήσεις του χρόνου τέτοια εποχή, όχι τα leasing και τα εταιρικά, της λιανικής.
Αν το παρακάτω είναι μια ένδειξη, φέτος ήταν ίσες περίπου, οπότε του χρόνου προβλέπεται λιανική - leasing διπλό από ημίχρονο:
https://www.4troxoi.gr/agora/agora-aytokinitoy-2021-pos-diamorfothikan-oi-lianikes-poliseis/ -
@babisstinson said in Volkswagen Taigo:
@andya3 said in Volkswagen Taigo:
Αν το παρακάτω είναι μια ένδειξη, φέτος ήταν ίσες περίπου, οπότε του χρόνου προβλέπεται λιανική - leasing διπλό από ημίχρονο:
https://www.4troxoi.gr/agora/agora-aytokinitoy-2021-pos-diamorfothikan-oi-lianikes-poliseis/Προφανώς και όσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα με απαγορεύσεις, ηλεκτρικα, αυξήσεις τόσο θα πηγαίνει ο άλλος να πάρει κάτι για 4-5 χρονια με σταθερή μηνιαία επιβάρυνση και καμία απαξίωση στο τέλος για τον ίδιο.
Volkswagen Taigo