-
@ggeorg10 said in KIA SPORTAGE 2021:
Σας έχω 1 καλό και 1 κακό νέο.
Πρώτα το καλό. Το αμάξι είναι ήδη στις αντιπροσωπείες όπως και κατάλογος για εκδώσεις τιμές.
Το κακό τώρα. Η βασική έκδοση (αυτή που είναι στο πάνω βίντεο) έχει 29.000!!!! Η δεύτερη έκδοση στα 33.000 και τελευταία που είναι η GT Line δεν ρώτησα καν γιατί έφευγε από το μπάτζετ μου. Υπόψιν ότι μιλάμε για Manual, 2WD και ήπια υβριδικό.
Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να υποβάλλω δημόσια παράκληση στους mods του forum ώστε προσθέσουν με κάποιον τρόπο κάποιο emoji τύπου "ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ" δίπλα στο upvote....
-
Κρατήστε μου ένα άσπρο με βούλες....
-
Επισκέφτηκα τις αντιπροσωπείες στη Θεσσαλονίκη και το είδα από κοντά.
Τιμή για τη 2η έκδοση, Titanium αν δε κάνω λάθος, 180hp μόνο AWD, με μεταλλικό χρώμα περίπου στα 36.500-37.000€. Η GT βγαίνει +2.000-2.500€.Πολύ μεγάλη διαφορά με το Tuscon, που στην Distinctive έρχεται 3.000€ λιγότερο.
Πάντως το αυτοκίνητο μου έκανε πολύ περισσότερο κλικ από ότι το Tuscon.
Παραδόσεις στους 5-6 μήνες.
-
Είχε γεμίσει η αγορά Σπόρτατζ όταν έκανε 20-22000 .
Τώρα στα 37000 , όλα αυτά παίζουν σε άλλο κοινό , που κοιτάει αλλιώς τα πράγματα. -
Εντάξει αυτό με την διαφορά τιμής με το τουσον λύνεται! Θα τσιμπήσει ο εισαγωγέας το τουσον τόσο ώστε να το κάνει ένα κλικ φθηνότερο από το άλλο. Όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη γενιά.
Απορώ όμως με τιμες τους. Πιστεύουν ότι θα ακούσει ο άλλος 36-37 και θα βάλει παραγγελία; Πόσοι θα είναι αυτοί 1-2 τον μήνα; Τόσα αμάξια σκοπεύουν να πουλήσουν;
Στα 36-37 είναι το αμάξι όπως το βλέπουμε στα βίντεο εσωτερικά ή όχι;
Επίσης acc & blind spot παίρνεις στην δεύτερη έκδοση ή πρέπει να πάει τζι τι για να στα δώσει; Τι παίζει;
Στα 37 δεν το πλησιάζεις λόγω τιμής και στα 29 λόγω εμφάνισης! Τζακ ποτ! -
Το Titanium μέσα μου φάνηκε ακριβώς όπως στα βίντεο που χαλβαδιάζαμε το GT-Line. Με ανοικτά τα όργανα πραγματικά είναι απίστευτη η αίσθηση με τις 2 τεράστιες ψηφιακές οθόνες. Από εκεί και πέρα ένα μείον είναι ότι δεν είναι keyless, επειδή είχα αμάξι και έχω καθώς και η μηχανή μου είναι keyless το έχω συνηθίσει τρομερά και μου φαίνεται σοβαρή έλλειψη. Τέλος σε σύγκριση με το Tucson υπάρχει και τρομερή διάφορα στο πορτμπαγκάζ υπέρ του Tucson. Το μυαλό και η τσέπη λένε ξεκάθαρα Tucson, το μάτι και η αίσθηση Sportage. Τα 3000€ νομίζω είναι πολλά για το μάτι αλλά προφανώς είναι υποκειμενικό.
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Επίσης acc & blind spot παίρνεις στην δεύτερη έκδοση ή πρέπει να πάει τζι τι για να στα δώσει; Τι παίζει;Δεν το είχε στην 2η έκδοση. Ο πωλητής μου ανέφερε ότι το έχουν σαν προαιρετικό εξοπλισμό και δεν θα το έχει στην GT, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρος.
Από εβδομάδα λογικά θα τα ανεβάσουν στο site αναλυτικά. -
@wendor said in KIA SPORTAGE 2021:
Επίσης acc & blind spot παίρνεις στην δεύτερη έκδοση ή πρέπει να πάει τζι τι για να στα δώσει; Τι παίζει;Δεν το είχε στην 2η έκδοση. Ο πωλητής μου ανέφερε ότι το έχουν σαν προαιρετικό εξοπλισμό και δεν θα το έχει στην GT, χωρίς όμως να είναι 100% σίγουρος.
Από εβδομάδα λογικά θα τα ανεβάσουν στο site αναλυτικά.Εντάξει κλασική κια! Το αμάξι έχει τσιμπήσει +6000 ανά έκδοση και παρόλα αυτά δεν έχουν καταφερει να κοστολογησουν ως στάνταρ ούτε στα 40Κ που φτάνει η gt! Πρόκειται για θράσος!
Υπάρχουν αμαξια στα μισά λεφτά που έχουν acc και στην κια εξακολουθούν να είναι μαλωμενοιε την τεχνολογία. -
Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Το θράσος της KIA έχει παραγίνει γενικότερα με τις τιμολογήσεις είναι η αλήθεια. Τι περιμένατε όταν το Xceed titanium 1.5T 7Dct κάνει πάνω από 28κ; Οκ είπαμε πιο ποιοτικό του Hyundai πάντα το αντίστοιχο KIA αλλά όχι και να το φτάσουν σε τιμές Tiguan/3008!!
Τίποτα για κανένα λόγο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει Kuga St-line 1.5Τ στα 30,5κ εκ διαμέτρου καλύτερο όχημα και όποιος θέλει αμάξι από τον κορεάτικο όμιλο απλά δεν περνάει ούτε απεξω από την KIA και πάει για Tuscon vfm ..
-
@sabas_thess said in KIA SPORTAGE 2021:
Τι περιμένατε όταν το Xceed titanium 1.5T 7Dct κάνει πάνω από 38κ;
Που το είδες αυτό;
Εγώ το 1.5T dct titanium το βλέπω 27.900.
30 κάτι έχει το 1.6 204hp dct. Ποιο χceed έχει +38.000; -
@wendor said in KIA SPORTAGE 2021:
Από εβδομάδα λογικά θα τα ανεβάσουν στο site αναλυτικά.Εντάξει κλασική κια! Το αμάξι έχει τσιμπήσει +6000 ανά έκδοση και παρόλα αυτά δεν έχουν καταφερει να κοστολογησουν ως στάνταρ ούτε στα 40Κ που φτάνει η gt! Πρόκειται για θράσος!
Υπάρχουν αμαξια στα μισά λεφτά που έχουν acc και στην κια εξακολουθούν να είναι μαλωμενοιε την τεχνολογία.Κρατάω μια επιφύλαξη, μήπως έκανε ο πωλητής λάθος γιατί λάβανε σήμερα το αμάξι και τις τιμές και δεν ήταν 100% ενημερωμένος. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
-
@panormus772 said in KIA SPORTAGE 2021:
Τι περιμένατε όταν το Xceed titanium 1.5T 7Dct κάνει πάνω από 38κ;
Που το είδες αυτό;
Εγώ το 1.5T dct titanium το βλέπω 27.900.
30 κάτι έχει το 1.6 204hp dct. Ποιο χceed έχει +38.000;Προφανώς ήταν typ0, 28k εννοούσα.
-
Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Το θράσος της KIA έχει παραγίνει γενικότερα με τις τιμολογήσεις είναι η αλήθεια. Τι περιμένατε όταν το Xceed titanium 1.5T 7Dct κάνει πάνω από 28κ; Οκ είπαμε πιο ποιοτικό του Hyundai πάντα το αντίστοιχο KIA αλλά όχι και να το φτάσουν σε τιμές Tiguan/3008!!
Τίποτα για κανένα λόγο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει Kuga St-line 1.5Τ στα 30,5κ εκ διαμέτρου καλύτερο όχημα και όποιος θέλει αμάξι από τον κορεάτικο όμιλο απλά δεν περνάει ούτε απεξω από την KIA και πάει για Tuscon vfm ..
Πέρασα και από Ford. Το St-Line είναι το μόνο που βλέπεται από τα Kuga. Πολύ ωραίες οι κόκκινες ραφές αλλά εντελώς basic η σχεδίαση του μέσα. Έτσι είναι και το Fiesta που έχει η γυναίκα μου. Η αλήθεια είναι ότι μόνο το Kuga St-Line μπορεί να σταθεί δίπλα στο Tucson από πλευράς εξοπλισμού και value for money.
Εκεί που πάσχει τρομερά είναι αφού το αγοράσεις (μιλάω εκ πείρας λόγο fiesta) οι αντιπροσωπείες για τα service είναι όλες (τουλάχιστον όσες έχω δοκιμάσει) απαράδεκτες, οι τιμές εξωπραγματικές και δυστυχώς τα αυτοκίνητα ζημιάρικα.
Δίνω για το 1.4 fiesta κάθε χρόνο διπλάσια ή τριπλάσια από το 2lt Grand Vitara. Πριν χρόνια που είχα Hyundai Coupe στον αντίποδα πάλι πολύ καλές αντιπροσωπείες, δεν πάνε να σου πιάσουν τον κώλο, 10 χρόνια σκισιμο στο αμάξι (ήμουν νέος ακόμα και το έπαιζα γκαζιάρης) ούτε μια φορά συνεργείο για βλάβη. Με ραντεβού στην ώρα σου και τζαμαρία να κάτσεις πάνω και να βλέπεις που κάνουν το Service στο αυτοκίνητο σου.
Αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες βέβαια, και ο προσωπικός λόγος που δεν ήθελα να μπλέξω ξανά με Ford. Γενικά πρέπει όλοι να πάνε να δούνε και το St-Line όπως είπα, είναι το μόνο που έχει αντίστοιχα καλό value for money όπως και το Tucson.
-
Εκεί που πάσχει τρομερά είναι αφού το αγοράσεις (μιλάω εκ πείρας λόγο fiesta) οι αντιπροσωπείες για τα service είναι όλες (τουλάχιστον όσες έχω δοκιμάσει) απαράδεκτες, οι τιμές εξωπραγματικές και δυστυχώς τα αυτοκίνητα ζημιάρικα.
Εγώ είχα 3 χρόνια το Κούγκα και έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία. Χαμηλές τιμές σέρβις και το αυτοκίνητο δεν έβγαλε το παραμικρό στην 3ετία. Δηλαδή το σέρβις (μεταξύ πολλών άλλων λόγων φυσικά) είναι για μένα ένας λόγος να ξανα-αγοράσω Ford.
-
@fanis75 said in KIA SPORTAGE 2021:
Εγώ είχα 3 χρόνια το Κούγκα και έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία. Χαμηλές τιμές σέρβις και το αυτοκίνητο δεν έβγαλε το παραμικρό στην 3ετία. Δηλαδή το σέρβις (μεταξύ πολλών άλλων λόγων φυσικά) είναι για μένα ένας λόγος να ξανα-αγοράσω Ford.
Σου εύχομαι να είναι πάντα έτσι μέσα από την ψυχή μου πραγματικά. Μου έχει τρυπήσει σολινακι air condition (απίστευτη ταλαιπωρία με την αντιπροσωπεία που με χρέωναν φρέον και δεν έβρισκαν την διαρροή), μου κάηκε η κεντρική πλακέτα και είχαν νεκρώσει όλες οι λειτουργίες από τα κουμπιά του ταμπλό, έσπασε η κλειδαριά και έπρεπε να έρθουν να το βάλουν μπροστά με καλώδια από το υπόγειο για να πάει συνεργείο, άρχισε να χάνει λάδια από το καπάκι και μου άλλαξαν φλάντζες, τρύπησε κάπου το ψυγείο του λαδιού και έχανα παραφλού. Όλα αυτά μέσα σε 4 χρόνια. Η απάντηση σε όλα ήταν ότι είναι σύνηθες βλάβες που βγάζουν τα fiesta.
Κερασάκι στην τούρτα μια φορά που είχαν νεκρώσει τα κουμπιά στο τιμόνι και είπαν 650€ πλακέτα. Ήταν πριν πάω διακοπές το 2019, του λέω κάνε το σέρβις και άσε τα κουμπιά να τα φτιάξουμε άλλη στιγμή. Όταν πήγα να πάρω το αμάξι που μου το παρέδωσε άλλος μηχανικός του το αναφέρω και μου λέει περίμενε 1 λεπτό. Βγάζει τους πόλους της μπαταρίας τους ξαναβάζει και δουλεύουν όλα. Έμεινα μαλάκας. "Έεεεε μηχανήματα, θέλουν και κανένα restart που και που" μου λέει. Δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι εάν έλεγα του άλλου εντάξει στα 650€ θα έβγαζαν τον πόλο και θα με χρέωνε κιόλας κανονικά πλακέτα.
Γενικά όπως καταλαβαίνεις δεν έχω περάσει καθόλου καλά με το Ford. Είναι και κρίμα γιατί το αμάξι για την κατηγορία του είναι και πολύ ωραίο στον δρόμο.
Βγαίνουμε off topic όμως οπότε ας μείνουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία του καθενός.
-
ενταξει τωρα συγκρινεις την φορντ με την σουζουκι σε αξιοπιστια? ειναι αδικο! οταν παιρνεις σουζουκι ξερεις οτι παιρνεις το πιο vfm της κατηγοριας με υψηλα επιπεδα αξιοπιστιας, οικονομικα σερβις και μηδαμινα επιπεδα πολυτελειας ή μοντερνισμου.
Τα φορντ εχουν τις γνωστες χαρες που εκθιάζονται υπερ του δεοντος στο φορουμ αλλα μετρια αξιοπιστια και σερβις.
Τα χιονται είναι επισης υψηλα στην αξιοπιστια και με οικονομικα σερβις. Από τα c suv το πιο vfm λαμβανοντας και τα εξοδα χρησης υποψη είναι το τουσον μην ψαχνετε αλλου.
Η χιουνται (μαζι με την τογιοτα ) ειναι απο τις αντιπροσωπίες που ξερεις εκ των προτερων τα εξοδα του αμαξιου την επομενη 5ετια. Τραβα στην φορντ και ζητησε τους τα εξοδα των σερβις για την εγγυηση που δινουν να δουμε τι θα σου πουν ( χωρις να λεω οτι η φορντ εχει τα ακριβοτερα σερβις ) απλα δεν δίνουν τετοιες απαντησεις.
Στην χιουνται ο πωλητης εχει τετραδιο διπλα του με ολα κοστη σε βαθος 5ετιας -
Τα σουτζούκι στέκονται ανάμεσα σε Hyundai και ford στην οδική συμπεριφορά. Έχουν δηλαδή μέτρια τιμόνια αλλά ισάξια με τη ford πλευρική πρόσφυση
-
. Από εκεί και πέρα ένα μείον είναι ότι δεν είναι keyless, επειδή είχα αμάξι και έχω καθώς και η μηχανή μου είναι keyless το έχω συνηθίσει τρομερά και μου φαίνεται σοβαρή έλλειψη.
Εγω σε οποιοδηποτε αμαξι παιρνω προσπαθω να ΜΗΝ εχει keyless. Οταν δεις με τι ευκολια κλεβονται και οταν μαθεις απο αστυνομικους οτι αυτη τη στιγμη ειναι τα νο1 στη λιστα των κλοπων λόγω ευκολιας θα ξεχασεις τη δικη σου ευκολια. Να σημειωσω οτι προ διετιας toyota yaris keyless της πεθερας μου εκλαπη μερα μεσημερι (12.00 το πρωι) στε κεντρικη πλατεια της γειτονιας ενω επινε τον καφε της.
ΠΟΤΕ keyless αν ειναι δυνατον, ουσιαστικα παραδιδεις τα κλειδια στον κλεφτη.
-
@fenderiarhs said in KIA SPORTAGE 2021:
. Από εκεί και πέρα ένα μείον είναι ότι δεν είναι keyless, επειδή είχα αμάξι και έχω καθώς και η μηχανή μου είναι keyless το έχω συνηθίσει τρομερά και μου φαίνεται σοβαρή έλλειψη.
Εγω σε οποιοδηποτε αμαξι παιρνω προσπαθω να ΜΗΝ εχει keyless. Οταν δεις με τι ευκολια κλεβονται και οταν μαθεις απο αστυνομικους οτι αυτη τη στιγμη ειναι τα νο1 στη λιστα των κλοπων λόγω ευκολιας θα ξεχασεις τη δικη σου ευκολια. Να σημειωσω οτι προ διετιας toyota yaris keyless της πεθερας μου εκλαπη μερα μεσημερι (12.00 το πρωι) στε κεντρικη πλατεια της γειτονιας ενω επινε τον καφε της.
ΠΟΤΕ keyless αν ειναι δυνατον, ουσιαστικα παραδιδεις τα κλειδια στον κλεφτη.
Καλα μιλάς σε άνθρωπο που ξεχνάει τα κλειδιά πάνω στην μίζα!!! Πάνω από 10 φορές το έχω κάνει στο Fiesta και μια φορά είχα αφήσει τα κλειδιά πάνω σε μια GSXR που είχα από το πρωί μέχρι το βράδυ παρκαρισμένο σε πεζοδρόμιο στο Ίλιον. Τώρα στο X-Max έχω σωθεί με το keyless γιατί το έχω πάνω μου και όταν απομακρύνομαι και έχω ξεχάσει τον διακοπή στο ON αρχίζει και χτυπάει.
-
Χωρίς να ξέρω, δεν έχουν σύστημα απενεργοποίησης του keyless?
KIA SPORTAGE 2021