Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    G
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 108
    • Best 11
    • Groups 0

ggeorg10

@ggeorg10

19
    Profile views
    108
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

ggeorg10 Unfollow Follow

Best posts made by ggeorg10

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

Καλημέρα!

Θα πω κάτι τελευταίο ελπίζοντας να κλείσει το θέμα που άνοιξε σχετικά με το τι είναι καλύτερο!

Το καλύτερο (όταν μιλάμε για διαφορετικά είδη αυτοκινήτου) είναι υποκειμενικό ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Δεν είναι θέμα γνώσεων ή κάτι άλλο.

Πριν 15 χρόνια που είχα κωλοφτιαγμένο Coupe το καλύτερο αυτοκίνητο ήταν αυτό που έτρεχε περισσότερο και έστριβε πιο γρήγορα. Όσο πιο ερπετό τόσο πιο καλό. Είχα αλλάξει αναρτήσεις ένιωθα που πατούσα τσίχλα και γουστάρα.

Κάποια χρόνια μετά που την είδα off road πήρα Grand Vitara με μόνιμη τετρακίνηση και αργό. Ουαου! Αποκάλυψη! Ανέβαινα στο πουθενά και γουστάρα.

Περνάνε τα χρόνια και πλέον ούτε τρέχω στον δρόμο, ούτε πάω χωρίς λόγο και αιτία να ανεβαίνω με το αμάξι εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και προορισμός. Άντε κανένα χωματόδρομο που δεν είναι καλά στρωμένος. Οπότε πάει και το Vitara που έκαιγε την μάνα του και τον πατέρα του.

Πάω σε Fiesta και είναι πάλι ουαου για την χρήση που κάνω. Δεν τρέχω, δεν πάω εκτός δρόμου, παρκάρω εύκολα και δεν καίω πολύ.

Τώρα ήρθαν παιδιά λοιπόν. Άλλες ανάγκες πάλι. Τώρα θέλω πορτπαγκάζ να παίρνει μέσα 2 καρότσια και βαλίτσες. Θέλω να βγάζω τα παιδιά από τα καρεκλάκια χωρίς να σκύβω. Να μπορούμε να πάμε σε κάτι ωραίες παραλίες στην Κέρκυρα που το Fiesta λόγο χωματόδρομου με γράνες το έσπαγα για να φτάσω. Και πολλά ακόμα επιχειρήματα.

Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και το 'καλύτερο' αυτοκίνητο για μένα άλλαξε 4 φορές νόημα. Μην είστε κολλημένοι με ότι μόνο εσείς ξέρετε τι είναι καλό και τι όχι.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      G
      ggeorg10
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

@fenderiarhs said in KIA SPORTAGE 2021:

Αυτο το ΠΡΑΓΜΑ ουτε να μου το χαριζανε δεν υο επαιρνα. Κριμα στην εταιρεια που σχεδιασε το stinger να μας παρουσιαζει αυτο το εκτρωμα.

Άμα στο χαρίσουν εγώ είμαι εδώ! Δώσε το σε εμένα που μου άρεσε!!!

G
      ggeorg10

Σας έχω 1 καλό και 1 κακό νέο.

Πρώτα το καλό. Το αμάξι είναι ήδη στις αντιπροσωπείες όπως και κατάλογος για εκδώσεις τιμές.

Το κακό τώρα. Η βασική έκδοση (αυτή που είναι στο πάνω βίντεο) έχει 29.000!!!! Η δεύτερη έκδοση στα 33.000 και τελευταία που είναι η GT Line δεν ρώτησα καν γιατί έφευγε από το μπάτζετ μου. Υπόψιν ότι μιλάμε για Manual, 2WD και ήπια υβριδικό.

G
      ggeorg10

Καλησπέρα στην παρέα!

Το έκλεισα σήμερα το αυτοκίνητο!

Ήθελα το Bronze το χρώμα σε Manual Distinctive το οποίο τελικά κάποιος το πήρε πριν από μένα και δεν είχε άλλη προγραμματισμένη παραλαβή πριν τελειώσει το καλοκαίρι (το θέλω οπωσδήποτε Αύγουστο).

Τελικά πήγα Bronze Distinctive αυτόματο που είχε προγραμματισμένη παραλαβή για αρχές Ιουνίου. Λίγο με χαλάει η ιδέα του αυτόματου αλλά από την άλλη μου αρέσει αισθητικά πολύ περισσότερο η καμπίνα στο αυτόματο.

Ελπίζω να μην συμβεί κάνα απρόοπτο και να το έχω τον Αύγουστο που το θέλω.

G
      ggeorg10

Εδω δειχνει πως μπορεις να εχεις μονιμα την καμερα και το bird view μονιμα ανοιχτο. Οπου στα στενα της πολης ειναι απλα σωτήριο.

Γενικα ενα εξαιρετικο αυτοκινητο και ισως το καλυτερο vfm της κατηγοριας οπως λεει ο τυπας

Οι πλαϊνές κάμερες είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ούτε στην πιο πλούσια έκδοση. Λογικά σαν έξτρα που θα χρεώνουν την μάνα τους και τον πατέρα τους.

G
      ggeorg10

@harisma23 said in KIA SPORTAGE 2021:

Με μία μόνο διορθωτική κίνηση στο σχήμα των μπροστά φώτων, πόσο πιο ωραίο θα ήταν;

Εγώ πάντως αν ήμουν βελτιωτής, θα έβγαζα τέτοια φώτα.
      kia-sportage-new-1.jpg

Και αν ήμουν ιδιώτης ιδιοκτήτης Sportage, απλώς θα μασκάριζα το κάτω σκέλος του μπούμερανγκ των φώτων ημέρας.
      kia-sportage-new-2.jpg

Και κάπως έτσι έφτιαξες το Quaskai! Χαχαχαχα.
      Εμένα πάντως μου αρέσει το Original Sportage.

G
      ggeorg10

@fanis75 said in KIA SPORTAGE 2021:

@ggeorg10 said in KIA SPORTAGE 2021:

Εκεί που πάσχει τρομερά είναι αφού το αγοράσεις (μιλάω εκ πείρας λόγο fiesta) οι αντιπροσωπείες για τα service είναι όλες (τουλάχιστον όσες έχω δοκιμάσει) απαράδεκτες, οι τιμές εξωπραγματικές και δυστυχώς τα αυτοκίνητα ζημιάρικα.

Εγώ είχα 3 χρόνια το Κούγκα και έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία. Χαμηλές τιμές σέρβις και το αυτοκίνητο δεν έβγαλε το παραμικρό στην 3ετία. Δηλαδή το σέρβις (μεταξύ πολλών άλλων λόγων φυσικά) είναι για μένα ένας λόγος να ξανα-αγοράσω Ford.

Σου εύχομαι να είναι πάντα έτσι μέσα από την ψυχή μου πραγματικά. Μου έχει τρυπήσει σολινακι air condition (απίστευτη ταλαιπωρία με την αντιπροσωπεία που με χρέωναν φρέον και δεν έβρισκαν την διαρροή), μου κάηκε η κεντρική πλακέτα και είχαν νεκρώσει όλες οι λειτουργίες από τα κουμπιά του ταμπλό, έσπασε η κλειδαριά και έπρεπε να έρθουν να το βάλουν μπροστά με καλώδια από το υπόγειο για να πάει συνεργείο, άρχισε να χάνει λάδια από το καπάκι και μου άλλαξαν φλάντζες, τρύπησε κάπου το ψυγείο του λαδιού και έχανα παραφλού. Όλα αυτά μέσα σε 4 χρόνια. Η απάντηση σε όλα ήταν ότι είναι σύνηθες βλάβες που βγάζουν τα fiesta.

Κερασάκι στην τούρτα μια φορά που είχαν νεκρώσει τα κουμπιά στο τιμόνι και είπαν 650€ πλακέτα. Ήταν πριν πάω διακοπές το 2019, του λέω κάνε το σέρβις και άσε τα κουμπιά να τα φτιάξουμε άλλη στιγμή. Όταν πήγα να πάρω το αμάξι που μου το παρέδωσε άλλος μηχανικός του το αναφέρω και μου λέει περίμενε 1 λεπτό. Βγάζει τους πόλους της μπαταρίας τους ξαναβάζει και δουλεύουν όλα. Έμεινα μαλάκας. "Έεεεε μηχανήματα, θέλουν και κανένα restart που και που" μου λέει. Δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι εάν έλεγα του άλλου εντάξει στα 650€ θα έβγαζαν τον πόλο και θα με χρέωνε κιόλας κανονικά πλακέτα.

Γενικά όπως καταλαβαίνεις δεν έχω περάσει καθόλου καλά με το Ford. Είναι και κρίμα γιατί το αμάξι για την κατηγορία του είναι και πολύ ωραίο στον δρόμο.

Βγαίνουμε off topic όμως οπότε ας μείνουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με την εμπειρία του καθενός.

G
      ggeorg10

https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/oi-germanoi-ypoklinontai-sti-hyundai

G
      ggeorg10

Εάν δούμε την τιμή του Distinctive Tucson στις αντίστοιχες χώρες μάλλον θα έχουμε καλύτερη εικόνα που θα παίξει στην Ελλάδα.

G
      ggeorg10

Και εγώ ήθελα να βάλω ηλεκτρικό πορτπαγκάζ και μαύρη οροφή αλλά λόγο ότι θέλω το αμάξι τον Αύγουστο μάλλον τα ξεχνάω.

Το Teal είναι το μπλε σωστά;

Προσωπικά νομίζω ότι η μαύρη οροφή αξίζει σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις πχ ασημί ή bronze. Στο μπλε μικρή διαφορά μιας και μου φαίνεται αρκετά σκούρο νομίζω θα χαθεί.

G
      ggeorg10

Latest posts made by ggeorg10

@kapelis said in Νεο Hyundai Tucson :

Tο phev έχει επιδοτηση μέσω leasing

Έχεις κάποιο link. Τελευταία φορά που είχα κοιτάξει δεν συμφέρει το leasing αλλά εάν υπάρχει κάποιο παράθυρο στον νομό και επωφελείται από την επίδοση των 8.000 ίσως να αξίζει.

G
      ggeorg10

@interpan said in Νεο Hyundai Tucson :

@cts89 said in Νεο Hyundai Tucson :

@Interpan

Extra εβαλα το δερμάτινο σαλόνι με αεριζόμενα καθίσματα και το tail gate (έξυπνο ανοιγμα πίσω πόρτας).
      Είχα επιλέξει στην αρχή αντί της πόρτας το ηχοσύστημα krell το οποίο τελικά δεν θα βάλω.
      Παράδοση 4 (πολύ δύκολο) έως 6 μήνες.

Καλη χρονιά στην παρέα, με ασφαλή χιλιόμετρα και γρηγορότερες παραδόσεις από τις εκτιμώμενες! 🙂

Παρήγγειλα και εγώ προπαραμονή Πρωτοχρονιάς το Τουσόν,
      ΕΚΔΟΣΗ PREMIUM 1.6T 180hp 6MT 48V χωρίς κανένα εξτρά από Βελμάρ. Οι άνθρωποι μου είπαν 8 μήνες αναμονή και αν εβαζα εξτρά (και εγώ ήθελα ενα δερματινο σαλόνι ιδανικά αλλα και καποια επιπλέον συστήματα ασφάλειας, αχρείαστα νά ναι αλλα καλό θα ήταν να υπάρχουν) η παράδοση θα καθυστερούσε μέχρι και 1 χρόνο!!!!!! Οπότε προτίμησα να έχω υπερπλήρες (έτσι κρινω τον στανταρ εξοπλισμό της premium εκδοσης ειδικά σε σχεση και με τον ανταγωνισμό) αυτοκίνητο σε 8 μηνες, παρά σε εναν χρόνο με κάποια παραπάνω.

Οπότε θα ήθελα να ρωτησω τον φίλο @Interpan πως γινεται να του ειπαν 4-6 μηνες, εχοντας κιόλας βάλει εξτρα εξοπλισμό;;; Καλό απόγευμα!

Καλημέρα, συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά έλειπα ταξίδι.
      τόσο μου είπαν, 4-6 μήνες και το έχω και γραπτά. Τώρα το πότε θα παραλάβω το αυτοκίνητο είναι άλλη υπόθεση.

Αρχες Ιανουαρίου έκλεισα, εμένα μου είπαν 6 μήνες (ότι περιμένουν δηλαδή 20/6 ένα distinctive bronze) και ότι εάν έβαζα extra (ήθελα το ηλεκτρικό πορτπαγκάζ) θα ήταν μάλλον αδύνατο να το έχω τον Αύγουστο που το θέλω. Όχι ότι βάζουν το χέρι τους στην φωτιά ότι το 20/6 δεν πάει πιο μετά...

G
      ggeorg10

https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/oi-germanoi-ypoklinontai-sti-hyundai

G
      ggeorg10

@dimitriscsd said in Νεο Hyundai Tucson :

Σιγά το πρόβλημα βρε παιδιά... Και όποιος θέλει οπωσδήποτε ασύρματο έχει πλέον πολλά adapters

Adapters που κάνουν το ενσύρματο ασύρματο; Ενδιαφέρον!!

G
      ggeorg10

Καλησπέρα!!!
      Το android auto παίζει μόνο με καλώδιο στην Distinctive ενώ στις πιο χαμηλές παίζει και ασύρματα; Το είδα τυχαία σε 1 βίντεο και μου έκανε εντύπωση. Έτσι είναι;

G
      ggeorg10

@wendor said in Νεο Hyundai Tucson :

@ggeorg10 said in Νεο Hyundai Tucson :

@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :

Χρώμα: teal
      Έξτρα: διχρωμία, blindspot & το Cruise Control

Καλή υπομονη στην αναμονή! Φαντάζομαι το acc εννοείς. Καμιά έκπτωση πήρες;

Ευχαριστώ, ναι το ACC.
      Λογικά θα έχω ξεχάσει πως το έχω παραγγείλει, όταν με ενημερώσουν.
      Πήρα και έκπτωση, πάνω από 500€ και με μερικά δώρακια μικρής αξίας με την παράδοση.

Κάτι είναι. Σε εμένα έπεσαν χιλιάρικο. Είναι να είσαι τυχερός και να σου δώσει το σωστό άτομο προσφορά.

800€ με μπουλόνια ασφαλείας, πατάκι πορτ παγκάζ, πυροσβεστήρα και μαρσπιε.

Το θεωρώ οκ, από οτι διαβασα και αλλού από 500€-1000€ δίνουν. Έχω ακούσει και για άλλο που το πήρε χωρίς.

Μια χαρά!!! Ναι και εμένα στις πρώτες επισκέψεις κολοκύθια εκπτώσεις μου έκαναν. Μετά από πολύμηνη αναμονή λόγο Sportage (τσάμπα περίμενα με τις τιμές που έβγαλαν) που ξαναπήγα για προσφορές πέτυχα πολύ καλύτερες τιμές.

G
      ggeorg10

@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :

Χρώμα: teal
      Έξτρα: διχρωμία, blindspot & το Cruise Control

Καλή υπομονη στην αναμονή! Φαντάζομαι το acc εννοείς. Καμιά έκπτωση πήρες;

Ευχαριστώ, ναι το ACC.
      Λογικά θα έχω ξεχάσει πως το έχω παραγγείλει, όταν με ενημερώσουν.
      Πήρα και έκπτωση, πάνω από 500€ και με μερικά δώρακια μικρής αξίας με την παράδοση.

Κάτι είναι. Σε εμένα έπεσαν χιλιάρικο. Είναι να είσαι τυχερός και να σου δώσει το σωστό άτομο προσφορά.

G
      ggeorg10

Εμφανισιακά πιστεύω το Sportage υπερτερεί του Tucson. Όμως έχει 50lt μικρότερο πορτπαγκάζ (πολύ βασικό για το αγοραστικό κοινό των SUV) και 3.000€ παραπάνω.

Προσωπικά μόλις είδα την διαφορά τιμής του Sportage πήγα την επόμενη μέρα και έκλεισα το Tucson.

Εάν το σκεφτείς λίγο διαφορετικά με αυτά τα 3k βάζεις αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση στα ίδια χρήματα.

G
      ggeorg10

@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :

Καλησπέρα στην παρέα!

Ήθελα το Bronze το χρώμα σε Manual Distinctive το οποίο τελικά κάποιος το πήρε πριν από μένα και δεν είχε άλλη προγραμματισμένη παραλαβή πριν τελειώσει το καλοκαίρι (το θέλω οπωσδήποτε Αύγουστο).

Τελικά πήγα Bronze Distinctive αυτόματο που είχε προγραμματισμένη παραλαβή για αρχές Ιουνίου. Λίγο με χαλάει η ιδέα του αυτόματου αλλά από την άλλη μου αρέσει αισθητικά πολύ περισσότερο η καμπίνα στο αυτόματο.

Η επιλογή του αυτόματου θα σας δικαιώσει σε ουσιαστικά θέματα, πέρα από την αισθητική! Επαναλαμβάνω το ρητό μου, έχοντας αλλάξει 3 αυτόματα απο το 2015 : όποιος οδηγήσει σύγχρονο αυτόματο, δεν γυρίζει σε manual κιβώτιο! Υ. Γ. Τα paddles είναι απόλαυση!

Μιας και είπες paddles. Πώς τα ενεργοποιείς στο Tucson. Έχω δει σε άλλα αυτόματα ότι υπάρχει μια έξτρα θέση με (+-) που επιλέγεις για να οδηγήσεις με τα paddles. Στο Tucson εκτός του D δεν βλέπω κάποια άλλη επιλογή!

Δεξί paddle = χειροκίνητη αύξηση ταχύτητας από 1η έως 7η και αριστερό paddle = μείωση αντίστοιχα επί 3 στυλ οδήγησης που επιλέγονται από την κονσόλα πλησίον του D, γενικό σύνολο: απόλαυση!

Ναι τα ξέρω αυτά... Σε άλλα αυτοκίνητα έχω δει έξτρα θέση εκτός του D που εκεί σταματάει να αλλάζει μόνο του το αυτοκίνητο ταχύτητα για να αλλάξεις όποτε θες εσύ με τα paddles.

Πχ εδώ στης Audi πας δεξιά τον λεβιέ

Youtube Video

G
      ggeorg10

Καλησπέρα στην παρέα!

Η επιλογή του αυτόματου θα σας δικαιώσει σε ουσιαστικά θέματα, πέρα από την αισθητική! Επαναλαμβάνω το ρητό μου, έχοντας αλλάξει 3 αυτόματα απο το 2015 : όποιος οδηγήσει σύγχρονο αυτόματο, δεν γυρίζει σε manual κιβώτιο! Υ. Γ. Τα paddles είναι απόλαυση!

Μιας και είπες paddles. Πώς τα ενεργοποιείς στο Tucson. Έχω δει σε άλλα αυτόματα ότι υπάρχει μια έξτρα θέση με (+-) που επιλέγεις για να οδηγήσεις με τα paddles. Στο Tucson εκτός του D δεν βλέπω κάποια άλλη επιλογή!

G
      ggeorg10
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ