Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 8
    • Best 3
    • Groups 0

cts89

@cts89

9
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

cts89 Unfollow Follow

Best posts made by cts89

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :

https://www.autoblog.gr/2021/12/27/anakalountai-4489-nea-hyundai-tucson/
      Άλλη μια ένδειξη του πόσο βιαστικά βγαίνουν πια τα αμάξια στις αγορές ακόμα και αξιόπιστες μάρκες βγάζουν σοβαρές ανακλήσεις ( φρένα , αερόσακοι) σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας , δλδ δεν αφορούν πχ μια επένδυση αλλά σοβαρό σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
      Εννοείται προτιμούμε τις ανακλήσεις των εταιρειών από τα παραπονα των κατόχων ότι ακούμε τρίξιμο στα φρένα ή δεν πιάνουν κλπ και απαντήσεις από αντιπροσωπεία όλα καλά εμείς δεν βλέπουμε τπτ....

Αν ριξουμε μια ματιά στην Μerc.B. , που για πολλους ειναι συνωνυμο αξιοπιστίας και γερμανικής τελειότητας, αλλα και πάρα πολλες αλλες μαρκες, θα διαπιστώσουμε πως ανακλησεις και γινονται και ειναι και παρα πολλές… Περνάνε από πάρα πολλά στάδια τα αμάξια πριν βγουνε στους δρομους… Ομως δεν παύουν να είναι μηχανές παιδιά και θα βγάλουν ζημιές και αστοχίες, εχει προοδευσει τοσο η αυτοκινητοβιομηχανία κι ομως και πυρκαγιές βλεπουμε να συμβαινουν στο ασχετο και αστοχίες διαφορες και σοβαρες κάποιες φορές…

Το βασικό είναι το να τις διαχειριστούν οι εταιρίες με ειλικρινεια και τιμιότητα και να αναλαμβάνουν τις ευθυνες τους και -ιδανικά- τα κόστη ζημιάς που δεν προκληθηκε από κακή χρήση ή κακή συντήρηση του οχήματος. Αν η εταιρία δει τις αστοχίες της σαν ευκαιρία να τα αρπάξει από τον πελάτη, προσπαθώντας να τον βγάλει τρελό, εκεί θέλει δυναμική αντιμετώπιση.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      cts89

@interpan

Καλημέρα, συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά έλειπα ταξίδι.
      τόσο μου είπαν, 4-6 μήνες και το έχω και γραπτά. Τώρα το πότε θα παραλάβω το αυτοκίνητο είναι άλλη υπόθεση.

Καλά ειδικά και με τα τελευταία γεγονότα τα θλιβερά και εν μέσω πολέμου, ίσως πάνε ακόμα πιο μετά οι παραδόσεις, πολλή αβεβαιότητα και δυστυχία, η ενέργεια σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και εμείς ανυπομονούμε για τα (παραγγελθέντα) αμάξια μας… Ας ειμαστε γεροί με όλα αυτά που συμβαίνουν και οι παραλαβές έπονται!

C
      cts89

@sabas_thess

Όταν εξέφραζα όμως στις απαρχές του, από τα πρώτα povs, τις ενστάσεις μου για την επιχειρούμενη πρόωρη "γιγάντωσή" του πέσατε να με φάτε. Και δεν είναι καθόλου κοντά για ένα αμάξι που το σπρώχνουν ως κορυφαίο. Ούτε καν 90αρια για ενηλίκους/ανήλικους. Τεσπά αργά η γρήγορα όλα φαίνονται. Νομίζω από εμπορικά οχήματα χειρότερα νούμερα με τα νέα κριτήρια του 2021 μόνο το C4 έχει δώσει.

Φιλε Σαββα, σίγουρα τα πήγε καλύτερα στα απόλυτα τεστ ασφαλειας το QQ δεν θα πω κατι επι τουτου. Βεβαια πάντα το θεμα ειναι να οδηγει κανεις με συνεση και φυσικά να μην βασίζεται στα συστηματα που οσο καλά και αν ειναι να υπάρχουν, δεν υποκαθιστουν την κριση την αντιληψη και την αντιδραση του οδηγού. Οπως επισης τα τεστ γινονται σε συνθηκες εργαστηριου, ελεγχομενες και χωρις απροοπτα. Στην αληθινή ζωή με παραπλησιες ταχυτητες και συνθηκες μπορει ενα τροχαιο με QQ να γινει σμπαραλια και οι επιβατες να κινδυνέψουν και απ το «πρόωρα γιγαντωμένο» Τουσόν να βγουνε όλοι χωρις γραντζουνια (ακραίο παράδειγμα αλλα οχι απιθανο)… Ό,τι και να λέμε, είναι μια χαρά ασφαλές και από τα ασφαλέστερα ισως μοντέλα της φίρμας.

Όμως όλοι πλασάρουν στις ολοκληρωμενες προτασεις το τίμιο Τουσονάκι και του βγάζουν το καπέλο, γιατί κρίνεται από τους δημοσιογραφους και πως εξελιχθηκε από το προηγουμενο μοντέλο και πως κινείται και σε σχεση με τον ανταγωνισμό αλλα και συνολικά πως αλλαξε & αλλάζει επίπεδο η Χιουντάι…Το πλήρες (μεγάλη γκάμα από μηχανικά συνολα, ηλεκτρονικές ευκολίες, αξιοπιστία, μεγάλη εγγύηση κ.α.) ξεχωριστό σχεδιαστικά και παγκόσμιο Τουσόν δείχνει πως η Χιουντάι ολο και ανεβαινει…

C
      cts89

Latest posts made by cts89

@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :

Κάνω δοκιμή κάποιες μέρες τώρα σε στάνταρ διαδρομή σπίτι-δουλειά, σε ίδιες συνθήκες(όσο είναι δυνατόν) και βλέπω κατανάλωση σχεδόν 1 λίτρο διαφορά.

Είναι καθαρά ιδέα μου ή παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ όσους διάβασαν

Καλησπέρα! Ενδιαφέρον αυτό, και 1λτ. εκει που εχουν καταντήσει οι τιμές, κάτι ειναι κ αυτό… Θα το έκανα μια ερώτηση στο τμημα σέρβις, που μπορεί να το γνωριζουν καλύτερα αυτο.. Καμιά ερώτηση δεν ειναι χαζή και εφόσον παρατηρείς κάτι, καλό ειναι να παρεις και την γνωμη των ειδικών! Καλό βράδυ!

C
      cts89

@ggeorg10 said in Νεο Hyundai Tucson :

@hlias77 said in Νεο Hyundai Tucson :

Εγώ από έξτρα θέλω σίγουρα την έξυπνη θύρα αποσκευών,και σκέφτομαι το σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης.και λέω σκέφτομαι γιατί είναι στα 2050 ευρώ.αλλά είναι ωραίο πακέτο το συγκεκριμένο.

Πράγματι αξίζει αλλά στοιχίζει πολύ.

Άσε που θα πάει την παραλαβή τόσο μακριά (10 μηνες και βαλε) που σε κάνει να λες άστο καλυτερα… Καλά και χρυσά τα επιπλεον συστήματα και δίνουν πολλα στον τομεα της ασφαλειας αναμφίβολα, αλλα λιγο το κόστος λιγο και οι απιστευτοι χρόνοι, θα βγει κανα facelift και θα ψαχνομαστε χαχα

C
      cts89

@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :

@charisgian said in Νεο Hyundai Tucson :
      Είμαι κάτοχος του 180, 4Χ4 και το αμάξι για τα λεφτά του παίζει μπάλα μόνο του. Το μόνο μειονέκτημα, αλλά το ήξερα, οπότε το περίμενα είναι η κατανάλωση, που στην τελική για τα κιλά του δεν τη λες και υπερβολική.

Όχι το αμάξι σου δεν παίζει μπάλα μόνο του. Για τα λεφτά του αυτή την εποχή είναι εκτός λογικής! Ουσιαστικά σε βάζει σε σκέψεις να αγοράσεις AWD ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι. Να σκεφτείς ότι αντίστοιχα της Distinctive εξοπλισμένα αυτόματα c_suv άνευ AWD έχουν 37,k Tiguan & 41k (δεν κάνω πλάκα) 3008 (χέστε μας με το grip μωρέ). Δηλαδή παίρνεις το Tuscon και με τα ρέστα μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση Yaris 5ετιας για τις εντός πόλης μετακινήσεις και είσαι πάλι κερδισμένος! Είναι τρομερό και το λέω εγώ που δεν με λες φαν του...

Όσο για το θέμα της κατανάλωσης, όπως έχω ξαναπεί σε άλλο νήμα, δεν χωράει στην λογική μου. Συζητάνε για 30k+ AWD οχήματα και ασχολούνται με την κατανάλωση. Σέρνεις κοντά 1.7 τόνους, 180 μουλάρια, χώρους για 15μερες διακοπές 5μελους οικογένειας και θες να καίει σαν Corolla Hybrid; Τρέλα πουλάτε; Αυτό δεν είναι θέμα τεχνολογικής εξέλιξης, είναι άρνηση της πραγματικότητας σε συνδυασμό με μαθηματικό παράδοξο. Το μόνο πράγμα που δέχομαι να ακούσω (ενώ ΔΕΝ το ασπαζομαι) είναι ότι ο άλλος δεν αποδέχεται σε αυτά τα λεφτά το σήμα της Hyundai στο κλειδί του. Λογικός άνθρωπος που ψωνίζει για τις ανάγκες του και δεν έχει ανάγκη να εντυπωσιάσει γείτονες και πεθερικά το αγοράζει (AWD) με κλειστά τα μάτια, τέλος.

Φτάνει να χρειάζεται το AWD. Και όταν λέμε χρειάζεται δεν εννοούμε για να φαίνεται το σηματάκι "AWD" στο πάρκιν του kitchen bar ώστε να "ξεπλένει την ντροπή" του Hyundai....

Χωρίς να εισαι και φαν… εκανες το καλυτερο σχόλιο εδω μεσα, ή τελοσπαντων το καλύτερο για μένα, που παρηγγειλα το 180, μηχανικό, χωρις εξτρα και συνειδητά μη AWD γιατι νομίζω μου είναι περιττό (φοραω χιονολάστιχα απο νοεμβρη/ή και ανάλογα με τις καιρικες συνθηκες και πάω πάντα από την… καλά πεπατημένη και γενικά πολύ φαν της ασφαλους με χαμηλες ταχυτητες οδήγησης…) Εβαλες ομως τα πραγματα στην αληθινη, λογική τους διάσταση!!

C
      cts89

@interpan

Καλημέρα, συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά έλειπα ταξίδι.
      τόσο μου είπαν, 4-6 μήνες και το έχω και γραπτά. Τώρα το πότε θα παραλάβω το αυτοκίνητο είναι άλλη υπόθεση.

Καλά ειδικά και με τα τελευταία γεγονότα τα θλιβερά και εν μέσω πολέμου, ίσως πάνε ακόμα πιο μετά οι παραδόσεις, πολλή αβεβαιότητα και δυστυχία, η ενέργεια σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και εμείς ανυπομονούμε για τα (παραγγελθέντα) αμάξια μας… Ας ειμαστε γεροί με όλα αυτά που συμβαίνουν και οι παραλαβές έπονται!

C
      cts89

@sabas_thess

Όταν εξέφραζα όμως στις απαρχές του, από τα πρώτα povs, τις ενστάσεις μου για την επιχειρούμενη πρόωρη "γιγάντωσή" του πέσατε να με φάτε. Και δεν είναι καθόλου κοντά για ένα αμάξι που το σπρώχνουν ως κορυφαίο. Ούτε καν 90αρια για ενηλίκους/ανήλικους. Τεσπά αργά η γρήγορα όλα φαίνονται. Νομίζω από εμπορικά οχήματα χειρότερα νούμερα με τα νέα κριτήρια του 2021 μόνο το C4 έχει δώσει.

Φιλε Σαββα, σίγουρα τα πήγε καλύτερα στα απόλυτα τεστ ασφαλειας το QQ δεν θα πω κατι επι τουτου. Βεβαια πάντα το θεμα ειναι να οδηγει κανεις με συνεση και φυσικά να μην βασίζεται στα συστηματα που οσο καλά και αν ειναι να υπάρχουν, δεν υποκαθιστουν την κριση την αντιληψη και την αντιδραση του οδηγού. Οπως επισης τα τεστ γινονται σε συνθηκες εργαστηριου, ελεγχομενες και χωρις απροοπτα. Στην αληθινή ζωή με παραπλησιες ταχυτητες και συνθηκες μπορει ενα τροχαιο με QQ να γινει σμπαραλια και οι επιβατες να κινδυνέψουν και απ το «πρόωρα γιγαντωμένο» Τουσόν να βγουνε όλοι χωρις γραντζουνια (ακραίο παράδειγμα αλλα οχι απιθανο)… Ό,τι και να λέμε, είναι μια χαρά ασφαλές και από τα ασφαλέστερα ισως μοντέλα της φίρμας.

Όμως όλοι πλασάρουν στις ολοκληρωμενες προτασεις το τίμιο Τουσονάκι και του βγάζουν το καπέλο, γιατί κρίνεται από τους δημοσιογραφους και πως εξελιχθηκε από το προηγουμενο μοντέλο και πως κινείται και σε σχεση με τον ανταγωνισμό αλλα και συνολικά πως αλλαξε & αλλάζει επίπεδο η Χιουντάι…Το πλήρες (μεγάλη γκάμα από μηχανικά συνολα, ηλεκτρονικές ευκολίες, αξιοπιστία, μεγάλη εγγύηση κ.α.) ξεχωριστό σχεδιαστικά και παγκόσμιο Τουσόν δείχνει πως η Χιουντάι ολο και ανεβαινει…

C
      cts89

@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :

https://www.autoblog.gr/2021/12/27/anakalountai-4489-nea-hyundai-tucson/
      Άλλη μια ένδειξη του πόσο βιαστικά βγαίνουν πια τα αμάξια στις αγορές ακόμα και αξιόπιστες μάρκες βγάζουν σοβαρές ανακλήσεις ( φρένα , αερόσακοι) σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας , δλδ δεν αφορούν πχ μια επένδυση αλλά σοβαρό σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.
      Εννοείται προτιμούμε τις ανακλήσεις των εταιρειών από τα παραπονα των κατόχων ότι ακούμε τρίξιμο στα φρένα ή δεν πιάνουν κλπ και απαντήσεις από αντιπροσωπεία όλα καλά εμείς δεν βλέπουμε τπτ....

Αν ριξουμε μια ματιά στην Μerc.B. , που για πολλους ειναι συνωνυμο αξιοπιστίας και γερμανικής τελειότητας, αλλα και πάρα πολλες αλλες μαρκες, θα διαπιστώσουμε πως ανακλησεις και γινονται και ειναι και παρα πολλές… Περνάνε από πάρα πολλά στάδια τα αμάξια πριν βγουνε στους δρομους… Ομως δεν παύουν να είναι μηχανές παιδιά και θα βγάλουν ζημιές και αστοχίες, εχει προοδευσει τοσο η αυτοκινητοβιομηχανία κι ομως και πυρκαγιές βλεπουμε να συμβαινουν στο ασχετο και αστοχίες διαφορες και σοβαρες κάποιες φορές…

Το βασικό είναι το να τις διαχειριστούν οι εταιρίες με ειλικρινεια και τιμιότητα και να αναλαμβάνουν τις ευθυνες τους και -ιδανικά- τα κόστη ζημιάς που δεν προκληθηκε από κακή χρήση ή κακή συντήρηση του οχήματος. Αν η εταιρία δει τις αστοχίες της σαν ευκαιρία να τα αρπάξει από τον πελάτη, προσπαθώντας να τον βγάλει τρελό, εκεί θέλει δυναμική αντιμετώπιση.

C
      cts89

Προσωπικά, όταν ανάβω το φλας στο Tucson την ημέρα ειδικά όταν βλέπω μοτοσυκλέτες πίσω ερχόμενες ανεμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας για να με προσπερασουν, δεν είμαι ΚΑΘΌΛΟΥ σίγουρος ότι το εχουν δει. Μαζευομαι και δεν επιχειρώ προσπέραση αν δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση (σχετικό πράγμα η κοντινή απόσταση βέβαια , αν σκεφτούμε την επιτάχυνση μιας σύγχρονης μοτοσικλέτας).
      Αν μια φορά το φλας σημαίνει πρόθεση και όχι απόφαση, με την τόσο ασυνήθιστη θέση των φλας απαιτείται δέκα φορές περισσότερη προσοχή. Όταν έρθει η εποχή του ετήσιου σέρβις θα ρωτήσω αν υπάρχει update σύνδεσης του φλας και με ένα από τα Led των πίσω φώτων.

Καλησπέρα στο φόρουμ!
      Δεν νομίζω ρε παιδιά νά ναι τόσο χάλια τα πισω φλας, χωρίς να είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα μπορούσαν κάλλιστα εκεί στο σχεδιαστικό τμήμα της Χιουντάι να κάνουν κάτι μακράν εντυπωσιακότερο με τα φλας σε ένα αμάξι τόσο ξεχωριστό, κάτι σε led, εκεί μαζί με τα άλλα τα πισω τα led… Θα ήταν σούπερ… Σε ενα τετοιο αμάξι ειναι πολύ βαρετά αυτά τα φλας αλλα και το φως της όπισθεν…

Πάντως όντας και ψηλό αμάξι, θεωρώ πως θέλει μεγάλη αφηρημάδα την ημέρα για να μην το δει κάποιος το φλας. Γιατί νύχτα το θεωρώ απίθανο να μην φαίνονται. Επίσης, πολλά φορτηγά, σε τέτοιο ύψος (μην πω και χαμηλότερα) δεν έχουν τα φλας τους;;;

C
      cts89

@Interpan

Extra εβαλα το δερμάτινο σαλόνι με αεριζόμενα καθίσματα και το tail gate (έξυπνο ανοιγμα πίσω πόρτας).
      Είχα επιλέξει στην αρχή αντί της πόρτας το ηχοσύστημα krell το οποίο τελικά δεν θα βάλω.
      Παράδοση 4 (πολύ δύκολο) έως 6 μήνες.

Καλη χρονιά στην παρέα, με ασφαλή χιλιόμετρα και γρηγορότερες παραδόσεις από τις εκτιμώμενες! 🙂

Παρήγγειλα και εγώ προπαραμονή Πρωτοχρονιάς το Τουσόν,
      ΕΚΔΟΣΗ PREMIUM 1.6T 180hp 6MT 48V χωρίς κανένα εξτρά από Βελμάρ. Οι άνθρωποι μου είπαν 8 μήνες αναμονή και αν εβαζα εξτρά (και εγώ ήθελα ενα δερματινο σαλόνι ιδανικά αλλα και καποια επιπλέον συστήματα ασφάλειας, αχρείαστα νά ναι αλλα καλό θα ήταν να υπάρχουν) η παράδοση θα καθυστερούσε μέχρι και 1 χρόνο!!!!!! Οπότε προτίμησα να έχω υπερπλήρες (έτσι κρινω τον στανταρ εξοπλισμό της premium εκδοσης ειδικά σε σχεση και με τον ανταγωνισμό) αυτοκίνητο σε 8 μηνες, παρά σε εναν χρόνο με κάποια παραπάνω.

Οπότε θα ήθελα να ρωτησω τον φίλο @Interpan πως γινεται να του ειπαν 4-6 μηνες, εχοντας κιόλας βάλει εξτρα εξοπλισμό;;; Καλό απόγευμα!

C
      cts89
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ