-
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Εντάξει καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά σε μια τέτοια σύγκρουση μια χαρά θα σε προστάτευε και ένα μεταχειρισμένο c4 ή ένα golf 6.
Προφανώς και το λέω για μένα, άλλος μπορεί να μην έχει πρόβλημα να βγάλει off 30k αμάξι.διαφωνω σε αυτο που ανεφερες. οσο μεγαλυτερο το αμαξι τοσο καλυτερα. για 10κ πανω απο απο ενα Γκολφ μεγεθος δεν ειναι μεγαλη διαφορα αν μιλαμε για προσωπικη ασφαλεια.
-
Όταν αγοράζεις αμάξι, το αγοράζεις και για άλλους λόγους, όχι μόνο για να τρακάρεις, οπότε παίρνεις κάποιο που θα είναι λίγο πιο βολικό στο παρκάρισμα, πιο οικονομικό στο καύσιμο κλπ κλπ κλπ, διαφορετικά θα κυκλοφορούσαμε όλοι με c και d suv.
Αυτό που λέω, και ξαναλέω, το είπα στον εαυτό μου σαν να μονολογώ, είναι μήπως αντί για κούτα c hatch να έπαιρνα κανα μετάχειρο. -
Όταν αγοράζεις αμάξι, το αγοράζεις και για άλλους λόγους, όχι μόνο για να τρακάρεις, οπότε παίρνεις κάποιο που θα είναι λίγο πιο βολικό στο παρκάρισμα, πιο οικονομικό στο καύσιμο κλπ κλπ κλπ, διαφορετικά θα κυκλοφορούσαμε όλοι με c και d suv.
Αυτό που λέω, και ξαναλέω, το είπα στον εαυτό μου σαν να μονολογώ, είναι μήπως αντί για κούτα c hatch να έπαιρνα κανα μετάχειρο.αλλο να εισαι μονος, μιλαμε για οικογενεια με μικρα παιδια και εγγυο γυναικα. το σωστο ειναι να παρεις οσο ποιο μεγαλο SUV μπορεις για χρηση στην πολη.. σε αλλες χωρες αυτο κανουν. στο Τοροντο τα 9 στα 10 Μακαν τα οδηγουν γυναικες.
-
Δε θα το συνεχίσω, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος.
-
Δε θα το συνεχίσω, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος.
μα τι συζηταμε. σου λεω σε αλλες χωρες που ξερουν καλυτερα νεαρες οικογενειες οδηγουν αποκλειστικα οτι μεγαλυτερο SUV αντεχει η τσεπη τους. η καταναλωση βενζινης ειναι αδιαφορη οταν μιλαμε για ασφαλεια οικογενειας.
οσο ποιο μεγαλο ειναι το αμαξι τοσο καλυτερα αντεχει στις συγκρουσεις γιαυτο ολα τα αυτοκινητα εχουν μεγαλωσει τα τελευταια 20 χρονια.
-
Nα πω και εγω την βλακεία μου...
Είχα παρόμοιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε παρόμοια θέματα ο προφυλακτήρας ξηλωμένος η πόρτα του συνοδηγού δεν άνοιγε κλπ δεν είχα ζημιές σε ψυγεία φανάρια παρμπρίζ και όπως αποδείχθηκε ο προφυλακτήρας κοπάνησε το φανάρι ,το φανάρι έσπρωξε το φτερό και το καπό και έκλεισε το κενό της πόρτας .
Ενα τράβηγμα ελαφρύ και φανοστάτες φτερά ήρθαν στην θέση τους χωρίς αποσυναρμολόγηση , τον σπασμένο προφυλακτήρα τον έφτιαξε ενα κινητό συνεργείο που φωνάζουν οι φαναρτζήδες , με αλοιφή έφτιαξα τις γρατσουνιές ουτε βάψιμο , 150 € πήγε η ζημιά .
Το κοστολόγιο με την απογοητευτική εικόνα που είχε το αυτοκίνητο ήταν αντιστρόφως ανάλογα .
Πιστεύω οτι μπορείς να το φτιάξεις ιδιωτικά με πολύ λιγότερα απο αυτά που ζητάει η αντιπροσωπεία η οποία μάλλον πάει να το βγάλει ολική ,κάποιο τζιμάνι φανοποιός σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορεί με κούτα (σώστρα) sportage στο 1/2 την τιμής αγοράς
Ilias-a μην με μαλώσεις για τα ρανταρ δεν ξερω τιμές
-
Μεγάλη ατυχία φίλε μου! Το σημαντικό είναι ότι όλη σου η οικογένεια είναι καλά. Με το καλό να υποδεχτείτε και το νέο σας μέλος και να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο!
Τώρα, για τον αλήτη που πήγε να σας σκοτώσει και αποπάνω δεν το παραδέχεται κιόλας, κυνήγα τον όσο μπορείς! Και πάρτου και όσα περισσότερα μπορείς! Ψυχική οδύνη, μικροτραυματισμοί, μικρό παιδί, έγγυος γυναίκα, καινούργιο αμάξι κτλ. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τον ξετινάξεις οικονομικά.
Τα σύγχρονα αμάξια είναι όλο και πιο ασύμφορο να τα επιδιορθώσεις. Μόνο που βλέπω τη μάσκα του Sportage μπροστά, πρέπει να κοστίζουν κάνα 5χίλιαρο μόνο αυτά που φαίνονται εξωτερικά: φώτα λεντ, κάμερες, αισθητήρες κτλ. Και αυτό μόνο κοιτώντας τη μούρη εξωτερικά. Εγώ ας πούμε απλά για να αλλάξω ραγισμένο παρμπριζ στο civic, ήθελα 1615 ευρώ.
Για αυτό όπως είπαν και άλλοι νωρίτερα, σε αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζεται μικτή ασφάλεια όσο τουλάχιστον το αντέχει η τσέπη μας. -
@wantone said in KIA SPORTAGE 2021:
μα τι συζηταμε. σου λεω σε αλλες χωρες που ξερουν καλυτερα
Αν αναφέρεσαι στις ΗΠΑ/Καναδά, καλύτερα δεν ξέρουν από ότι στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το θέμα της παθητικής ασφάλειας, αλλά και τα flip-overs στις Εθνικές. Τεράστιο πρόβλημα τα άχρηστα SUV, από θέμα ενεργητικής ασφάλειας.
@sargus said in KIA SPORTAGE 2021:
Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τον ξετινάξεις οικονομικά.
Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί. Για αυτό υπάχουν οι ασφαλιστικές.
-
@realzeus said in KIA SPORTAGE 2021:
Αν αναφέρεσαι στις ΗΠΑ/Καναδά, καλύτερα δεν ξέρουν από ότι στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το θέμα της παθητικής ασφάλειας, αλλά και τα flip-overs στις Εθνικές. Τεράστιο πρόβλημα τα άχρηστα SUV, από θέμα ενεργητικής ασφάλειας.
Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί. Για αυτό υπάχουν οι ασφαλιστικές.
Καταρχας πας οσο ποιο αργα μπορεις. Παντως ενας Ελβετος ειχε για την γυναικα του ενα Καγιεν 140κ το πληρωσε και ενα βραδυ βγηκε απο το δρομο και αναποδογυρισε λογω παγου. Το αμαξι τηλεφωνησε μονο του στην Πορσε αλλοιως τρεχα γυρευε ποτε θα την εβρισκαν. Αυτος λεει οτι δεν επαθε τιποτα εκτος απο σοκ ακριβως επηδη ηταν ενα μεγαλο SUV poy εκανε 140κ. Οποτε και στην Ευρωπη κατι ξερουν βασικα οτι ξερουν και οι απεναντι, εκτος απο τους Ελληνες που τα ξερουν καλυτερα απο ολους τους αλλους.
-
Καταρχας πας οσο ποιο αργα μπορεις. Παντως ενας Ελβετος ειχε για την γυναικα του ενα Καγιεν 140κ το πληρωσε και ενα βραδυ βγηκε απο το δρομο και αναποδογυρισε λογω παγου. Το αμαξι τηλεφωνησε μονο του στην Πορσε αλλοιως τρεχα γυρευε ποτε θα την εβρισκαν. Αυτος λεει οτι δεν επαθε τιποτα εκτος απο σοκ ακριβως επηδη ηταν ενα μεγαλο SUV poy εκανε 140κ. Οποτε και στην Ευρωπη κατι ξερουν βασικα οτι ξερουν και οι απεναντι, εκτος απο τους Ελληνες που τα ξερουν καλυτερα απο ολους τους αλλους.
Δηλαδή ποια η διαφορά σε σχέση με μια Panamera, στο παραπάνω παράδειγμα;
-
Αφού παραβίασε κόκκινο! Καλύπτει η ασφαλιστική σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν είναι το ίδιο σαν να τρακαρεις μεθυσμένος;
Ότι και να γίνει όμως, ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί όσοι παραβιαζουν κόκκινο είναι εν δυνάμει δολοφόνοι!
-
Αφού παραβίασε κόκκινο! Καλύπτει η ασφαλιστική σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν είναι το ίδιο σαν να τρακαρεις μεθυσμένος;
Ότι και να γίνει όμως, ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί όσοι παραβιαζουν κόκκινο είναι εν δυνάμει δολοφόνοι!
Προφανώς και καλύπτει η ασφαλιστική σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά μπορεί να στραφεί κατά του δικού της πελάτη (λόγω παράβασης, μέθης κλπ), αλλά δεν έχω ακούσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, για αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστικές.
-
Με την ίδια λογική, δεν θα κάλυπτε και στην παραβίαση stop, διπλής διαχωριστικής γραμμής κτλ.
Για μεθυσμένος νομίζω ότι ισχύει, όπως και στις περιπτώσεις στέρησης αδειών οδήγησης, κυκλοφορίας κτλ.
Δεν υπάρχει κάποιος ασφαλιστής στο φόρουμ να μας διαφωτίσει; -
Προφανώς και καλύπτει η ασφαλιστική σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά μπορεί να στραφεί κατά του δικού της πελάτη (λογω παραβίασης, μέθης κλπ), αλλά δεν έχω ακούσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, για αυτο υπάρχουν οι ασφαλιστικές.
Λογικό είναι, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις σύγκρουσης υπάρχει παραβίαση ΚΟΚ.
-
@monman2 said in KIA SPORTAGE 2021:
Nα πω και εγω την βλακεία μου...
Είχα παρόμοιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε παρόμοια θέματα ο προφυλακτήρας ξηλωμένος η πόρτα του συνοδηγού δεν άνοιγε κλπ δεν είχα ζημιές σε ψυγεία φανάρια παρμπρίζ και όπως αποδείχθηκε ο προφυλακτήρας κοπάνησε το φανάρι ,το φανάρι έσπρωξε το φτερό και το καπό και έκλεισε το κενό της πόρτας .
Ενα τράβηγμα ελαφρύ και φανοστάτες φτερά ήρθαν στην θέση τους χωρίς αποσυναρμολόγηση , τον σπασμένο προφυλακτήρα τον έφτιαξε ενα κινητό συνεργείο που φωνάζουν οι φαναρτζήδες , με αλοιφή έφτιαξα τις γρατσουνιές ουτε βάψιμο , 150 € πήγε η ζημιά .
Το κοστολόγιο με την απογοητευτική εικόνα που είχε το αυτοκίνητο ήταν αντιστρόφως ανάλογα .
Πιστεύω οτι μπορείς να το φτιάξεις ιδιωτικά με πολύ λιγότερα απο αυτά που ζητάει η αντιπροσωπεία η οποία μάλλον πάει να το βγάλει ολική ,κάποιο τζιμάνι φανοποιός σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορεί με κούτα (σώστρα) sportage στο 1/2 την τιμής αγοράς
Ilias-a μην με μαλώσεις για τα ρανταρ δεν ξερω τιμές
Περί σωστές το ξέρω και μπορεί να μου πουν ότι το παίρνουν με κάποιο ανάλογο ποσό. Το ξέρω...
Είτε για ανταλλακτικά είτε για να το φτιάξουν από την αρχή.
Αλλά το ότι έχει πάρει σασί έχει πάρει σίγουρα γιατί φαίνεται η μούρη που έχει λίγο στραβωσει, μέχρι και το παρμπρίζ που ράγισε.
Όπως και βάζει θα πρέπει να δω τι με συμφέρει.
Σίγουρα κάποιος ιδιωτικός άλλος φανοποειος θα δώσει άλλο κοστολογηθεί πιο φτηνό, αλλά τα ανταλλακτικά πρέπει να είναι μαμά και είναι γενικά ακριβό.
Αν ήμουν με το προηγούμενο μου AUDI A4 B7 δεν θα το συζητούσα... -
Μεγάλη ατυχία φίλε μου! Το σημαντικό είναι ότι όλη σου η οικογένεια είναι καλά. Με το καλό να υποδεχτείτε και το νέο σας μέλος και να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο!
Τώρα, για τον αλήτη που πήγε να σας σκοτώσει και αποπάνω δεν το παραδέχεται κιόλας, κυνήγα τον όσο μπορείς! Και πάρτου και όσα περισσότερα μπορείς! Ψυχική οδύνη, μικροτραυματισμοί, μικρό παιδί, έγγυος γυναίκα, καινούργιο αμάξι κτλ. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τον ξετινάξεις οικονομικά.
Τα σύγχρονα αμάξια είναι όλο και πιο ασύμφορο να τα επιδιορθώσεις. Μόνο που βλέπω τη μάσκα του Sportage μπροστά, πρέπει να κοστίζουν κάνα 5χίλιαρο μόνο αυτά που φαίνονται εξωτερικά: φώτα λεντ, κάμερες, αισθητήρες κτλ. Και αυτό μόνο κοιτώντας τη μούρη εξωτερικά. Εγώ ας πούμε απλά για να αλλάξω ραγισμένο παρμπριζ στο civic, ήθελα 1615 ευρώ.
Για αυτό όπως είπαν και άλλοι νωρίτερα, σε αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζεται μικτή ασφάλεια όσο τουλάχιστον το αντέχει η τσέπη μας.Σε ευχαριστώ πολύ...
Μόνο το φανάρι κοστίζει 1400€. Δεν έμαθα ακόμα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά κόστη, αλλά σίγουρα ζαλίζουν.
Α και θέλω να τον ξετιναξω... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. -
Αν το φτιάξεις, θα χάσεις πάρα πολύ στη μεταπώληση.
-
@dimsabas said in KIA SPORTAGE 2021:
Αν το φτιάξεις, θα χάσεις πάρα πολύ στη μεταπώληση.
Ακριβώς! Θεωρώ ότι με συμφέρει να το βγάλω ολική και ας το κάνουν ότι θέλουν...
Απλά μέχρι να βρω άλλο όχημα θα πάρει καιρό... -
Να το πω κι εγώ, το σημαντικό είναι ότι δε χτυπήσατε.
Κατά τα άλλα κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι μήπως δε πρέπει να πετάμε τόσα λεφτά στο δρόμο και να κυκλοφορούμε με μεταχειρισμένο 7ετίας των 10 - 12 χιλιάδων €.Γενικά όταν είναι να βάλεις μέσα οικογενεια κοιτάς να πάρεις το ασφαλέστερο που σηκώνει η τσέπη. Και σίγουρα όσο πιο σύγχρονο τόσο πιο ασφαλές.
Ένα Volvo 15ετιας έχει υψηλά στάνταρ ασφαλείας αλλά δεν είναι καλύτερο από ένα καινούργιο clio η 208 -
Αυτοκίνητα του 17 ή του 18 μια χαρά σε προστατεύουν, ίσως δεν έχουν χαζοσυστήματα όπως διατήρηση λωρίδας κλπ, από παθητική ασφάλεια μια χαρά είναι.
Σιγά τις διαφορές που έχουν με τα πιο καινούρια σε δομή αμαξώματος.
Δε τα έχεις πληρώσει μια περιουσία και δε θέλεις άλλη μία για να τα επισκευάσεις.
Απλά το τρακάρισμα του φίλου που το λες και ασήμαντο με έβαλε σε σκέψεις για το αν αξίζει να πετάς τόσα € στον δρόμο. Να χτυπάς ουσιαστικά προφυλακτήρα και να βγαίνει το αυτοκίνητο ολική.
KIA SPORTAGE 2021