-
Oι πολιτικές ευθύνες τι είναι; Θα συνεχίσει μέχρι να χάσει τις επόμενες εθνικές,αυτοδιοικητικές-δημοτικές εκλογές; Ή θα λέει ένα "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" και "συγγνώμη" και καθαρίσαμε;
Όχι,προσωπικά δεν αρκεί και δεν αναγνωρίζω την έννοια πολιτική ευθύνη άνευ συνεπειών. Μόνο ποινική,αστική και/ή πειθαρχική ευθύνη με κυρώσεις αποδέχομαι.
-
Διαβάζω τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει από εχθές εδώ και απορώ με κάποια πράγματα.
Είναι παράλογο να θεωρώ αυτονόητο σε μια τέτοια κακοκαιρία που έχει προβλεφθεί με ακρίβεια , να υπάρχει ένα σχέδιο αρχικά από την περιφέρεια για άμεση παρέμβαση με το που πέσει το πρώτο χιόνι σε 50-60 καίρια σημεία σε δρόμους και λεωφόρους της Αττικής , -μια περιοχή με τον μισό πληθυσμό της χώρας τους περισσότερους πόρους σε ένστολο προσωπικό ,υπαλλήλους περιφέρειας και υπουργείων , μηχανημάτων και εξοπλισμό - σε συνεργασία με πολιτική προστασία και τροχαία , να κλείσει λίγο ο δρόμος και να μπουν αλατιερες και εκχιονιστικα , όσα διαθέτει η περιφέρεια , εκμισθωμενα τροποποιημένα ιδιωτών , και μηχανήματα του στρατού και πυροσβεστικής με προσωπικό έτοιμα για τα πολύ δύσκολα.
Αντίστοιχα και σε κάθε Δήμο προετοιμασία και σχέδιο από τον δήμαρχο για επεμβαση σε 20-30 καιρια σημεία σε επιφυλακή με το πρώτο χιόνι να ρυθμιστεί η κίνηση και να πέσει αλάτι και εκχιονισμος με επίσης κάποια μισθωμένα μηχανήματα.
Καλά για την ΑΟ δεν το συζητώ , δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, είναι στο job description η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και να μην υπάρχει ούτε ζωάκι εγκλωβισμένο , όχι αυτοκίνητο.
Είναι όλα αυτά τα πράγματα τόσο δύσκολα ώστε να χρειάζεται πλήρης αναδιοργάνωση του Κράτους και επιπλέον πόροι;;
Δηλαδή στις φοβερές και τρομερές συσκέψεις επι συσκέψεων των υπευθύνων τι στο διάολο συζητούν και αποφασίζουν;
Μήπως τελικά είμαστε πραγματικά άχρηστοι και ανίκανοι μέχρι το μεδούλι , δηλαδή έχουμε θέμα πραγματικό χαμηλού IQ και κατανόησης σαν λαός , μια συλλογική κατάθλιψη , έχουμε παραιτηθεί τελείως;
Το γεγονός πως δεν έχει βγει ούτε ένας στους 100 στα στενά και στις εισόδους των πολυκατοικιών να καθαρίσει τα πεζοδρόμια και να ξεχιονισει το αυτοκίνητο του με έχει ρίξει σε μεγάλη σκέψη για την μιζέρια που μας μαστίζει ως κοινωνία. -
Κατάντια σε κάθε επίπεδο....
-
Με υπουργό Στυλιανίδη ήταν αναμενόμενο να γίνει μπάχαλο. Και θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια περιστατικά. Ο άνθρωπος καλός, χρυσός και άγιος αλλά μόνο από το τρόπο που μιλάει αποδεικνύει ότι δεν έχει γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας και επιπλέον δεν είναι "μάχιμος".
Πόστα που αφορούν "προστασία των ανθρώπων" πρέπει να μπαίνουν μάχιμοι άνθρωποι. Άνθρωποι που ξέρουν από μάχες και να έχουν πυγμή.
Τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι συμβάσεις, χαρτούρα, συσκέψεις και καφές στο γραφείο.
-
@vagkirk said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Διαβάζω τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει από εχθές εδώ και απορώ με κάποια πράγματα.
Είναι παράλογο να θεωρώ αυτονόητο σε μια τέτοια κακοκαιρία που έχει προβλεφθεί με ακρίβεια , να υπάρχει ένα σχέδιο αρχικά από την περιφέρεια για άμεση παρέμβαση με το που πέσει το πρώτο χιόνι σε 50-60 καίρια σημεία σε δρόμους και λεωφόρους της Αττικής , -μια περιοχή με τον μισό πληθυσμό της χώρας τους περισσότερους πόρους σε ένστολο προσωπικό ,υπαλλήλους περιφέρειας και υπουργείων , μηχανημάτων και εξοπλισμό - σε συνεργασία με πολιτική προστασία και τροχαία , να κλείσει λίγο ο δρόμος και να μπουν αλατιερες και εκχιονιστικα , όσα διαθέτει η περιφέρεια , εκμισθωμενα τροποποιημένα ιδιωτών , και μηχανήματα του στρατού και πυροσβεστικής με προσωπικό έτοιμα για τα πολύ δύσκολα.
Αντίστοιχα και σε κάθε Δήμο προετοιμασία και σχέδιο από τον δήμαρχο για επεμβαση σε 20-30 καιρια σημεία σε επιφυλακή με το πρώτο χιόνι να ρυθμιστεί η κίνηση και να πέσει αλάτι και εκχιονισμος με επίσης κάποια μισθωμένα μηχανήματα.
Καλά για την ΑΟ δεν το συζητώ , δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, είναι στο job description η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και να μην υπάρχει ούτε ζωάκι εγκλωβισμένο , όχι αυτοκίνητο.
Είναι όλα αυτά τα πράγματα τόσο δύσκολα ώστε να χρειάζεται πλήρης αναδιοργάνωση του Κράτους και επιπλέον πόροι;;
Δηλαδή στις φοβερές και τρομερές συσκέψεις επι συσκέψεων των υπευθύνων τι στο διάολο συζητούν και αποφασίζουν;
Μήπως τελικά είμαστε πραγματικά άχρηστοι και ανίκανοι μέχρι το μεδούλι , δηλαδή έχουμε θέμα πραγματικό χαμηλού IQ και κατανόησης σαν λαός , μια συλλογική κατάθλιψη , έχουμε παραιτηθεί τελείως;
Το γεγονός πως δεν έχει βγει ούτε ένας στους 100 στα στενά και στις εισόδους των πολυκατοικιών να καθαρίσει τα πεζοδρόμια και να ξεχιονισει το αυτοκίνητο του με έχει ρίξει σε μεγάλη σκέψη για την μιζέρια που μας μαστίζει ως κοινωνία.Οπότε που καταλήγουμε; Ότι προς το παρόν για την Αθήνα αυτή είναι μια κατάσταση που συμβαίνει 2-3 μέρες τον χρόνο (και αν) οπότε κανείς τοπικός άρχοντας δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά και να διαθέσει χρήματα για πολλά εκχονιστικά και αλατιέρες. Δεν το λένε όμως και κάνουν τους καμπόσους... Το ίδιο και οι πολίτες, σιγά μην κατέβει κάποιος να ξεχιονίσει, σου λέει θα λιώσει έτσι κι αλλιώς αύριο-μεθαύριο... Ας ασχοληθούν όμως με τις φωτιές επιτέλους που είναι θέμα 3-4 μηνών και δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
-
Αν το χιόνι γίνει πάγος μόνο λιώσιμο μπορεί να περιμένει κάποιος. Εγώ χθες και σήμερα έκανα μία μικρή προσπάθεια να ξεχιονίσω λίγο την έξοδο του πάρκινγκ με σκούπα (δεν έχω εργαλεία οικοδομής) και φυσικά έκανα μία τρύπα στο νερό. 30 εκατοστά πάγου με σκουπίτσα Vileda μόνο για γέλια είναι.
Και φυσικά ο αποχιονισμός θα πρέπει να γίνει και στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο τα οποία ακόμη παραμένουν με 30 και 40 εκατοστά χιόνι.
Επιπλέον πέρασε χθες και ένα JCΒ και έσπρωξε όλο το χιόνι πάνω στα πεζοδρόμια και στις εξόδους αυτοκινήτων από τις πυλωτές.Για να λιώσουν αυτά...καλό Αύγουστο.
-
Λίγα λόγια , γιατί τα γράφουμε και στην πολιτική.
Οπως θυμόμαστε σύριζα και κκε , έσκιζαν τα ρούχα τους για να γίνει επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Δεν το λέω για να το κρίνω, απλά για να φέρω την έννοια της επίταξης.
Κανένα μηχάνημα δεν χρειάζεται να έχουν οι κοπροδήμαρχοι και κοπροπεριφερειάρχες . Ελάχιστα μόνο για συνήθη έργα και για σημεία που είναι πολύ προβληματικά.
Στα υπόλοιπα μια χαρά μπορούσαν να μισθώσουν και σε άρνηση να επιτάξουν τα ιδιωτικά μηχανήματα έργων.
Αρκεί να ξέρουν ποιοι τα έχουν και που μένουν και τι τηλέφωνο έχουν.
Επίσης δεν έχουμε υποχρέωση , εμείς που μένουμε στην αστική περιοχή , ούτε να έχουμε ρούχα και παπούτσια για χιόνια , ούτε να έχουμε φτυάρια κλπ εργαλεία.
Αν ζούσαμε σε μέρη που χιονίζει συχνά θα τα είχαμε .
Αυτή την στιγμή έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι και ο εισαγγελέας κάνει διακοπές...
-
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@panormus772 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Έτσι με χαρά να ακούσω τις προτάσεις και τις λύσεις όλων των πολιτικών (αν και μάλλον θα κοιταζόμαστε αμίλητοι για ώρα ή θα υποσχεθούν ένα(;)μισό(;) πράγμα απ'οσα τάζουν ως σήμερα). Αντε, ξεκινήστε πολιτικάντηδες,ακούμε με προσοχή...
Νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο Τσίπρας.
Εκλογές. Να φύγει αυτή η κυβέρνηση.
Αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα.Συμφωνώ απόλυτα με έναν αστερίσκο. Να μην φέρουμε πάλι τον ταξιδιωτικό πράκτορα των λαθροεισβολεων!
-
Αν και θα βγω offtopic, νομίζω ότι όσο δεν υπάρχει αντιπρόταση της προκοπής ο Μητσοτάκης είναι μονόδρομος.
Υπάρχει αντιπρόταση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Τα λέμε και στην πολιτική .
Η αντιπρόταση , είναι όπως βαράγαμε βολές στο ΠΝ.Μπρούμυτα και όπου πάνε ...
-
Αντιπρόταση, χα, χα, χα. Έχω πολύ καιρό να την ακούσω αυτή τη λέξη, πολύ αστεία μου ακούγεται...
Πότε υπήρχε αντιπρόταση? Ένα σύνθημα και ένα παραμύθι υπήρχε, για να συνεπάρουν τον κόσμο που ήταν (όπως πάντα) απογοητευμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ξεκινάμε από την "Αλλαγή" του Ανδρέα, στην "κάθαρση" του Μητσοτάκη, και συνεχίζουμε στο "λεφτά υπάρχουν" του Γιωργάκη, στο "έξω από τα μνημόνια του "Αλέξη" και στην "αναδιοργάνωση του κράτους" από τον Κυριάκο.
Μόνο το ΚΚΕ έχει πραγματικά αντιπρόταση κι ας γελάει όλη η Ελλάδα. Πάντως την έχουν...Αντιπρόταση! Σε καλό σου μετά την ταλαιπωρία με τα χιόνια χρειάζεται και λίγο γέλιο...
-
Αν και θα βγω offtopic, νομίζω ότι όσο δεν υπάρχει αντιπρόταση της προκοπής ο Μητσοτάκης είναι μονόδρομος.
αλλη πρόταση εννοεις φανταζομαι.
Ναι υπάρχει.
Συγκηβέρνηση 4-5 κόμματα.
Με την ΝΔ μέσα προφανώς αλλά να μην είναι αυτοδύναμη και να μην μπορεί να περάσει τίποτα μόνη της.
-
Τραγικός ο συλλογισμός σου. Λες και στην κάλπη έχεις δύο ψηφοδέλτια!!!
Τί άλλο πρέπει να κάνει και αυτός ο άχρηστος για να τον μαυρίσεις;;;;
Συγγνώμη για το εκτός θέματος. -
@andya3 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Αντιπρόταση, χα, χα, χα. Έχω πολύ καιρό να την ακούσω αυτή τη λέξη, πολύ αστεία μου ακούγεται...
Πότε υπήρχε αντιπρόταση? Ένα σύνθημα και ένα παραμύθι υπήρχε, για να συνεπάρουν τον κόσμο που ήταν (όπως πάντα) απογοητευμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ξεκινάμε από την "Αλλαγή" του Ανδρέα, στην "κάθαρση" του Μητσοτάκη, και συνεχίζουμε στο "λεφτά υπάρχουν" του Γιωργάκη, στο "έξω από τα μνημόνια του "Αλέξη" και στην "αναδιοργάνωση του κράτους" από τον Κυριάκο.
Μόνο το ΚΚΕ έχει πραγματικά αντιπρόταση κι ας γελάει όλη η Ελλάδα. Πάντως την έχουν...Αντιπρόταση! Σε καλό σου μετά την ταλαιπωρία με τα χιόνια χρειάζεται και λίγο γέλιο...
ΤΟ ΚΚΕ έχει αντιπρόταση? Φάση Στάλιν, Μάο κλπ δηλαδή?
-
@megane98hp said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@andya3 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
ΤΟ ΚΚΕ έχει αντιπρόταση? Φάση Στάλιν, Μάο κλπ δηλαδή?
Είπαμε γελάει όλη η Ελλάδα, δεν παύει όμως να παραμένει αντιπρόταση....
-
@ggab said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τραγικός ο συλλογισμός σου. Λες και στην κάλπη έχεις δύο ψηφοδέλτια!!!
Τί άλλο πρέπει να κάνει και αυτός ο άχρηστος για να τον μαυρίσεις;;;;
Συγγνώμη για το εκτός θέματος.Εγώ δεν ψηφίζω ΝΔ.
Στην ουσία όμως στη κάλπη είναι 4 ψηφοδέλτια.
ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΚΙΝΑΛ/ΚΚΕΤα παραδοσιακά κόμματα. Μεταξύ αυτών δεν διακρίνω κάποια σοβαρή αντιπρόταση.
Αν κάποιος κάτσει και μελετήσει τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές εύκολα διαπιστώνει ότι οι υπόλοιποι σχηματισμοί δεν μπορούν να σταθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έχουν μεγάλα κενά και προβλήματα.Και επειδή αναφέρθηκε το ΚΚΕ, το ρώτησε κανείς το ΚΚΕ αν θέλει να αναλάβει την εξουσία του τόπου χωρίς να βάλει χέρι στο σύνταγμα και στο πολίτευμα;; Αυτό είναι γενικό ερώτημα, όχι προς εσένα.
-
Εγώ δεν ψηφίζω ΝΔ.
Στην ουσία όμως στη κάλπη είναι 4 ψηφοδέλτια.
ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΚΙΝΑΛ/ΚΚΕΤα παραδοσιακά κόμματα. Μεταξύ αυτών δεν διακρίνω κάποια σοβαρή αντιπρόταση.
Αν κάποιος κάτσει και μελετήσει τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές εύκολα διαπιστώνει ότι οι υπόλοιποι σχηματισμοί δεν μπορούν να σταθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έχουν μεγάλα κενά και προβλήματα.Και επειδή αναφέρθηκε το ΚΚΕ, το ρώτησε κανείς το ΚΚΕ αν θέλει να αναλάβει την εξουσία του τόπου χωρίς να βάλει χέρι στο σύνταγμα και στο πολίτευμα;; Αυτό είναι γενικό ερώτημα, όχι προς εσένα.
Δεν είναι μόνο 4 υπάρχουν και άλλα.
Γιατι διακρίνεις κάποια σοβαρή πρόταση σε αυτά τα 4? και μου βγάζεις τα άλλα? παπατζήδες και λαμόγια είναι πάνω κάτω όλοι. Απλά δεν έχουμε σοβαρους πολιτικούς και κατ επεκταση κόμματα. Τι φοβάσαι αν κυβερνήσουν άλλοι θα πάει χειρότερα? Εγώ δεν φοβάμαι, ούτως ή άλλως εκ των ΕΞΩ παιρνονται όλες οι σοβαρές αποφάσεις
Το ΚΚΕ ΔΕΝ συνεργάζεται , ΔΕΝ συγκηβερνεί, ΔΕΝ συναινεί. Μονο αντιπολίτευση θέλει να είναι και να λέει ΟΧΙ. Είναι χρήσιμο κόμμα για άλλους λόγους αλλά όχι για συγκυβέρνηση ή οποιαδήπωτε λέξη έχει μέσα το "κυβερνηση"
-
Να το ξαναπώ. Εγώ δεν ψηφίζω κάποιο από τα 4 κόμματα. Ούτε φυσικά Βαρουφάκη, ούτε τον Βελόπουλο.
Άρα δεν φοβάμαι κάτι.
Από εκεί και πέρα η κουβέντα αυτή έχει γίνει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Η λίστα των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι πάνω/κάτω ίδια κάθε φορά. Αν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο κόμμα (εκτός από τα 4) που μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα ας το αναφέρει να μάθω και εγώ ποιο ή ποια είναι αυτά τα κόμματα.
-
Τζημερος θα μπορούσε να κυβερνήσει θεωρητικα. Αρκει να εχει καταλληλα στελέχη.
-
χα! πάτησες ευαίσθητη χορδή.
Ας κάτσει κάποιος να δει το ψηφοδέλτιο του Τζήμερου στην Β' Αθήνας. Ας ψάξει και τα βιογραφικά και ποιοι είναι αυτοί στο ψηφοδέλτιο.
Εντάξει, η φάση μου θυμίζει ένα φιλαράκι που σε κάθε εκλογές με παίρνει τηλέφωνο και προσπαθεί να με πείσει να κατέβω υποψήφιος στο κόμμα που κατεβαίνει και αυτός.
Το παλικάρι το παλεύει με την πολιτική, αλλά στο κόμμα που είναι έχουν μείνει αυτός, ο πρόεδρος και ο καφετζής που τους φέρνει τους καφέδες... Αν και ο καφετζής μπορεί και να ψηφίζει άλλο κόμμα.
Το κορυφαίο είναι το κόμμα αυτό πριν μερικά χρόνια ήταν μεγάλο και εντός της Βουλής.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!