-
Αμερικάνικα supercars είναι μόνον το Ford GT και οι γρήγορες Corvette (όχι οι απλές). Τα άλλα είναι pony cars ή muscle cars (τα ίδια μοντέλα απλά με ισχυρότερα μοτέρ).
-
Α και τα αμερικανικά muscle cars Μ αρέσουν.
Καλά η νεα corvette ειναι η Κούλα των supercars. Την αγόραζα με χίλια.
Εντυπωσιακά γρήγορες αλλαγές σχέσεων.
-
Είναι μια c class...
Σκεφτείτε πριν 10 έτη πως ήταν μια c class και πως είναι σήμερα!!! -
@realzeus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Υποθέτω δεν έβλεπες και F1 τότε, εκεί να δεις στριγκλιές...
Πάντα έβλεπα μέχρι και το 2002 περίπου....ειδικα επί Σένα δεν έχανα κανέναν αγώνα!
-
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Εντυπωσιακά γρήγορες αλλαγές σχέσεων.
Φυσικά, διπλοσύμπλεκτο είναι.
-
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πάντα έβλεπα μέχρι και το 2002 περίπου....ειδικα επί Σένα δεν έχανα κανέναν αγώνα!
Και εγώ έτσι μέχρι και στις αρχές με τον Χάμιλτον ως πρωτοεμφανιζόμενο. Δεν μου άρεσε που ήταν αυθάδης όπως και ο Αλόνσο.
Συμπάθεια μου τότε και ο Βέμπερ. Ταλέντο σε συνδιασμό με ήθος.Μετά έβλεπα λίγο και μετά ηρθαν οι τούρμπο κινητήρες και ξενέρωσα τελείως.
Πλέον αν πετύχω τότε παρακολουθώ.Παλαιότερα όμως, διάβαζα, έψαχνα έπαιζα σε φουλ εξομοιωτή φόρμουλα 1 με τιμονιέρα κτλ. Και ήμουν και πολύ καλός!!
Μπα γέρασα.
-
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Και εγώ έτσι μέχρι και στις αρχές με τον Χάμιλτον ως πρωτοεμφανιζόμενο. Δεν μου άρεσε που ήταν αυθάδης όπως και ο Αλόνσο.
Συμπάθεια μου τότε και ο Βέμπερ. Ταλέντο σε συνδιασμό με ήθος.Μετά έβλεπα λίγο και μετά ηρθαν οι τούρμπο κινητήρες και ξενέρωσα τελείως.
Πλέον αν πετύχω τότε παρακολουθώ.Οι turbo κινητήρες έχουν έρθει από το 1977 με την πρώτη Renault RS01. Επικές εποχές με τρομερό ανταγωνισμό και οδηγούς με @@, που οδηγούσαν αυτοκίνητα χωρίς κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα με πάνω από 1000 άλογα από 1500 κυβικά, για τα δοκιμαστικά. Η υπερτροφοδότηση σίγουρα δεν έκανε βαρετή την F1.
-
Το γνωρίζω. Αναφέρω τους turbo με μικρότερη χωρητικότητα στο προσφατο παρελθον. Χάθηκε ο ήχος που ήταν βασικό στοιχείο της f1
-
Μιας και αναφέρθηκε σε άλλο νήμα.
Εδώ οι διαφορές turbo vs ατμοσφαιρικου μοτέρ.
Δεν είναι πάντοτε όπως τα φαντάζεστε τα πράγματα. Οι σχέσεις μεταδόσης και το διαφορικό αλλάζουν τα πράγματα.
https://www.svetmobilne.cz/srovnani-3valcove-0-9-tce-vs-4valcove-1-4-cvvt/7122-3
Για αυτό αν δεν μπορούμε να τα εξετάσουμε όλα αυτά. Μη κολλάτε με τον όρο turbo ως πανάκεια.
Ξαναλέω, οδήγησε ένα μικρό ελαφρύ ατμοσφαιρικο με καλές επιλεγμένες σχέσεις και θα δείτε ότι ίσως σας βόλεψει καλύτερα, ιδιαίτερα μεσα στην πόλη όπου θεωρητικά η ροπή των turbo στις χαμηλές σ.α.λ φαίνονται ως η σίγουρη επιλογή. Μην αφορίζετε χωρίς να ξέρετε.
Αν μάλιστα έχει και επικουρική ηλεκτρικη ροπη 5 κιλών που καλύπτει την διαφορά σε μικρά σημεία αδυναμίας...τότε άντε γεια -
Δεν ξέρω που θα πάει το πράγμα με τα αυτοκίνητα στην Αθήνα, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική.
Σήμερα είχα το 1ο ετήσιο σέρβις. Έπρεπε στις 8.15 να είμαι σε ένα συνεργείο 12 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι μου.
Έφυγα από το σπίτι 7.45. Θεώρησα ότι 30 λεπτά ήταν υπεραρκετά για 12 χιλιόμετρα.
Και μόλις βγήκα σε κεντρικό δρόμο έπαθα σοκ. Παντού μποτιλιάρισμα.
Τελικά έφθασα στο συνεργείο στις 8.40.
55 λεπτά για 12 χιλιόμετρα.Φυσικά το αυτοκίνητο έμεινε μέσα στο συνεργείο 1 ώρα ώστε να γίνει ωροχρέωση.
Τι έκαναν στην μία ώρα; Άλλαξαν λάδια και φίλτρο λαδιού. Αυτά. Πλήρωσα το χαράτσι και στις 10.00 ακριβώς έφυγα.Κατάφερα να μπω σπίτι στις 11.20!! Τέτοιο μποτιλιάρισμα και χάος δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου.
12 χιλιόμετρα επιστροφή 1 ώρα και 20 λεπτά. Δεν κινιόταν τίποτα.Τόσες ώρες πεταμένες για μία εργασία 15 λεπτών...
Συμπέρασμα: Σκούτερ και πάλι σκούτερ!!!
-
Εξαρτάται από την κατεύθυνση. Εγώ 8 το πρωί από Χαλάνδρι Ηλιούπολη μέσω Περιφερειακής πήγα μια χαρά. Το άλλο ρεύμα βέβαια πηγμένο. Το μεσημέρι είναι ανάποδα
-
Εσένα αποφεύγουν αν δεν το κατάλαβες.
-
Σωστά
-
Και στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Αυτό φυσικά οφείλεται και στον Covid όπου πολλοί αποφεύγουν τα ΜΜΜ και παίρνουν το αυτοκίνητο. Για μια διαδρομή 5χλμ μπορεί να θες 20 λεπτά στην καλύτερη.
-
Nαι, στην Θεσσαλονίκη αποφεύγουν να μπουν στο Μετρό λόγω covid....
Κάθε απόγευμα που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, στο τούνελ της Βούλγαρη η ουρά κοντεύει στον Κ12...ούτε Πρωτοχρονιά δεν έχω δει τόση κίνηση. -
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Δεν ξέρω που θα πάει το πράγμα με τα αυτοκίνητα στην Αθήνα, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική.
Έπεσες στην περίπτωση...σήμερα γινόταν χαμός επειδή είχαν κλείσει πολλοί δρόμοι λόγω της επίσκεψης του Πάπα!
-
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Σήμερα είχα το 1ο ετήσιο σέρβις. Έπρεπε στις 8.15 να είμαι σε ένα συνεργείο 12 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι μου.
Έφυγα από το σπίτι 7.45. Θεώρησα ότι 30 λεπτά ήταν υπεραρκετά για 12 χιλιόμετρα.
Και μόλις βγήκα σε κεντρικό δρόμο έπαθα σοκ. Παντού μποτιλιάρισμα.
Τελικά έφθασα στο συνεργείο στις 8.40.
55 λεπτά για 12 χιλιόμετρα.Φυσικά το αυτοκίνητο έμεινε μέσα στο συνεργείο 1 ώρα ώστε να γίνει ωροχρέωση.
Τι έκαναν στην μία ώρα; Άλλαξαν λάδια και φίλτρο λαδιού. Αυτά. Πλήρωσα το χαράτσι και στις 10.00 ακριβώς έφυγα.Κατάφερα να μπω σπίτι στις 11.20!! Τέτοιο μποτιλιάρισμα και χάος δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου.
12 χιλιόμετρα επιστροφή 1 ώρα και 20 λεπτά. Δεν κινιόταν τίποτα.Τόσες ώρες πεταμένες για μία εργασία 15 λεπτών...
Συμπέρασμα: Σκούτερ και πάλι σκούτερ!!!
Και δεν μας είπες πόσο πήγε το μαλλί?
-
@criuser said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Εξαρτάται από την κατεύθυνση. Εγώ 8 το πρωί από Χαλάνδρι Ηλιούπολη μέσω Περιφερειακής πήγα μια χαρά. Το άλλο ρεύμα βέβαια πηγμένο. Το μεσημέρι είναι ανάποδα
Εγώ ένα πράγμα ξέρω να πω. Citroen ΩΜΕΓΑ Αγία Παρασκευή.
Αυτό αρκεί για να αγοράσω ξανά CITROEN.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλούμε σε ανύπαρκτα δίκτυα εξυπηρέτησης και ατελείωτες ώρες στην άσφαλτο χωρίς να υπάρχει λόγος.
-
@yem said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Και δεν μας είπες πόσο πήγε το μαλλί?
Όπως έγραψα παραπάνω, Citroen ΩΜΕΓΑ και ξερό ψωμί.
Δεν γράφω τίποτα παραπάνω, γιατί στο χώρο υπάρχουν φίλοι της ΒΕΛΜΑΡ.
-
Εγώ γιατί θυμάμαι ότι είχες πάρει seat ibiza ?
Ε καλά αν πεις πόσο σε χρέωσαν στο service δεν θα σου κόψουν και την καλημέρα !
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!