-
Χθεσινοβραδυνό και φρέσκο.
Χθές το βραδάκι λοιπόν , έπρεπε να είμαι σε ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα σε ορεινό χωριό της Ηπείρου. Όχημα ανάβασης Q3 του 21 , ελαστικά σε καλή κατάσταση ( θερινά). Έχοντας περάσει τη ζώνη της ομίχλης πλησίαζα διαδοχικές κατηφορικές στροφές πριν από ένα ποταμάκι. Στο οδόστρωμα η γνωστή υγρασία των ημερών ( λες και έβρεξε , αλλά δεν έβρεξε...). Το αυτοκίνητο βράχος , ένιωθες ότι τίποτα δεν επηρέαζε το ρυθμό σου ( κακώς)!
Ε λοιπόν πρέπει να έζησα (στιγμιαία) τα πιο απότομα "μουτρα¨ που έχω ζήσει στην αυτοκινητιστική μου καριέρα! Τονίζω το στιγμιαία , γιατί ενώ προχώρησα σε όλα τα αναγκαία , απαλή επαναφορά μπας και βρεί πάτημα , αυτό ανέλαβε ( πολύ άμεσα και πολύ απότομα) πλήρως τον έλεγχο και με συνοδεία θορύβων ( κρα κρου , μάλλον το abs) και χοροπηδηκτών χορευτικών προς το εξωτερικό της στροφής, κάποια στιγμή βγάλαμε τη στροφή και δεν αγοράσαμε αγροτεμάχιο....
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ( η ταχύτητα ήταν χαμηλή, προφανώς οριακή αλλά σε κάθε περίπτωση τα χλμ ήταν λίγα) την παντελή έλλειψη πληροφόρησης από τα χειριστήρια. Το τιμόνι ελάφρυνε νανοδευτερόλεπτα πριν τα "μούτρα" , μέχρι τότε τίποτα δεν σε προϊδέαζε για την επικείμενη αγορά ( είχα στρίψει ήδη τρεις παρόμοιες στροφές πριν). Κοινώς έπεσα "θύμα" της ψευδαίσθησης ότι οδηγώ έναν οδοστρωτήρα.... Κακώς το τονίζω, αλλά βάλε βρε audi λίγο αίσθηση στο τιμονάκι σου να καταλαβαινόμαστε. Αυτό το βαρύ και άνιωθο τιμόνι πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων τελικά μεγαλύτερο κακό κάνει, ο.κ. στο test drive δίνει την αίσθηση στον αδαή του τεθωρακισμένου, αλλά σε αποκόβει από την πραγματικότητα.
Είναι η δεύτερη φορά που με το συγκεκριμένο όχημα επεμβαίνει "βιαίως" το esp ( θα μου πείς μαζέψου λίγο...) . Την πρώτη φορά τα πράγματα ήταν πιο "άγρια" , αλλά εκεί μπορείς να πεις ότι το επεδίωξα κιόλας. Φοβάμαι την τρίτη φορά αν μπορούσε το όχημα θα έστελνε τα στοιχεία μου στη τροχαία να μου πάρει το δίπλωμα ή θα με καρπάζωνε με κάποιο τρόπο ( τόσο βίαια επεμβαίνει) ....
Υ.γ. προς αποφυγή "πεσιματικής" για ανάρμοστη οδηγική συμπεριφορά, ειλικρινά δεν έτρεχα ( είχα και τη σύζυγο μάρτυρα) , και ο δρόμος ήταν άδειος ( πιο πιθανή στούκα με αγριογούρονα θα είχα παρά με αντίθετα διερχόμενο , πέτυχα κιόλας δύο στο δρόμο), όποιος έχει οδηγήσει σε χειμερινή ορεινή επαρχία με καταλαβαίνει...
-
Άφησε τα αυτά, τεντυμπόυ είσαι που τρέχεις….
Πέρα από την πλάκα βέβαια, όταν κινείσαι σε χαμηλές ταχύτητες συμβαίνουν τα περίεργα, όταν πας λίγο γρήγορα έχεις τις αισθήσεις σου σε υψηλότερη ετοιμότητα. Και εμένα πήγε να μου φύγει προχθές το 208 σε μια κλειστή δεξιά παρότι πήγαινα το πολύ 5 χλμ παραπάνω από όσο έπρεπε.
Όσο για το τιμόνι, τι περιμένεις από μια εταιρεία που απευθύνεται πλέον σε Γερμανούς συνταξιούχους? Είναι σαν τις ρήσεις του γέροντα, «θα κρατάς τιμόνι και θα είναι σαν να μην κρατάς». -
Τις προάλλες είδα ένα Τέσλα, και του κάνω του οδηγού
Και αυτός γέλασε και μου φώναζε "είναι τελειοοοοοοοο" ( μάλλον πάτησε καταλάθος το πεντάλ του γκαζιού και του ξέφυγε)
Όχι σαν τους άλλους με τα kia Hyundai που σε κοιτάζουν αγριεμενα.
-
Πέτυχα κόντρα Urus με Y (μάλλον), μετά τα διόδια στον Ισθμό προς Αθήνα!!! σε ποιον να το πώ και ποιος να με πιστέψει...
Αποτέλεσμα δε ξέρω , καθώς εκεί, ειλικρινά μιλάμε για αντικοινωνική συμπεριφορά ( είχε κίνηση...)! -
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τις προάλλες είδα ένα Τέσλα, και του κάνω του οδηγού
Και αυτός γέλασε και μου φώναζε "είναι τελειοοοοοοοο" ( μάλλον πάτησε καταλάθος το πεντάλ του γκαζιού και του ξέφυγε)
Όχι σαν τους άλλους με τα kia Hyundai που σε κοιτάζουν αγριεμενα.
Το κακό είναι ότι διαφημιζεται μόνο το γκάζι του ενώ στο σύνολο του είναι ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο.
-
Ο Νικηφόρος του Σασμού!!!
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/synenteyxeis/giorgos-amoytzas/
-
ΑΠΟΛΑΥΣΗ.
Αυτά τα αυτοκίνητα ναι πρέπει να παραμείνουν θερμικά. Ο ήχος τους είναι εκπληκτικός. Η αίσθηση ( από ότι λένε) είναι από άλλον πλανήτη.
Τα υπόλοιπα κουβαδάκια που οδηγούμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.
-
-
Είναι αληθινό ή παρωδία;
Γιατί τα χτυπούν με σφυριά; -
Αυτά είναι αυτοκίνητα.
Όχι τάμπλετ με Ρόδες. -
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Γιατί τα χτυπούν με σφυριά;
Για τα μπόσικα. Στα φανοποιεία ακόμη τα χτυπούν έτσι με τις ματσόλες (όχι σφυριά)...για να τα φέρουν στα ίσα τους.
-
Πολύ ωραία γραμμή παραγωγής με πολύ εξελιγμένα βιομηχανικά μηχανήματα.
Αι κομμουνισταί όλα αυτά;
Βιομηχανική κατασκοπεία από τους Δυτικό Γερμανούς;
-
-
λαμογια και οι ιαπωνες, οχι μονο οι Γερμανοί, μετα την takata και τη kobe σειρα εχει η Daihatsu
-
Αυτή η Daihatsu πρώτα έστησε τις δοκιμές ρύπων, τώρα τα crash test ... Χάλασαν και οι Ιάπωνες.
-
-
Η Daihatsu σταμάτησε την παραγωγή στην Ιαπωνία αφού παραδέχτηκε πως παραποιούσε τα crash tests για 30 χρόνια.
.
Πλέον η Daihatsu έχει σταματήσει τη παραγωγή και στα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, παραδεχόμενη πως πλαστογραφούσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης για περισσότερα από 30 χρόνια.Πέρασε στα ψηλά εδώ μέσα, δεν θα είναι και τόσο σοβαρό θέμα φαίνεται, άλλωστε δεν είναι και εταιρία που αγαπά να μισεί το εδώ forum.
-
Ντόινγκ!!!!
Ποτέ έγινε αυτό....;;
Ε ρε ούτε σε Ιάπωνες δεν έχεις εμπιστοσύνη πια!!!Βάλε ρε καμία πηγή....τι πράγμα και αυτό;;
Τα εικονίδια ξέρεις να τα ψάχνεις, ένα λινκ να βάλεις δεν μπορείς.
-
@super-t said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πέρασε στα ψηλά εδώ μέσα, δεν θα είναι και τόσο σοβαρό θέμα φαίνεται, άλλωστε δεν είναι και εταιρία που αγαπά να μισεί το εδώ forum.
Αφου ειναι θυγατρικη της ξερεις ποιας, Εχει ασυλια
-
@alexandros-k said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@super-t said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πέρασε στα ψηλά εδώ μέσα, δεν θα είναι και τόσο σοβαρό θέμα φαίνεται, άλλωστε δεν είναι και εταιρία που αγαπά να μισεί το εδώ forum.
Αφου ειναι θυγατρικη της ξερεις ποιας, Εχει ασυλια
Ε ναι, πέρσι προπερσι, η Hino που φτιάχνει επαγγελματικά οχήματα και είναι και αυτή της Toyota, βρέθηκε να κλέβει στα τέστ για τα καυσαέρια των diesel στην Ιαπωνία. Προφανώς και βρέθηκαν δικαιολογίες εδώ μέσα.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!