-
@piliourits said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Μεγάλη αλήθεια ε, τα ηλεκτρικά γιατί δεν πήραν 5-10 χιλιάρικα επάνω;
Πωλητής που λέει κι αλήθειες, σιγά μη πουλήσει...Το άλλο που κρατάω απ το τεστ, αυτό που έκαναν οι Βαγγέληδες παρανόμως με το software για τους ρύπους των ντίζελ, ορίστε, το βάζεις επίσημα σε κουμπάκι κατ' επιλογή φόρα παρτίδα στο ταμπλό και είσαι κύριος, ήταν τόσο απλό...
Τι εννοείς για την αποκριση του σπορ;
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το ειδα από κοντά το πηγα και βόλτα. Εμφάνιση όπως στις φωτογραφίες πολύ όμορφο. Ωραίο και το δωρεάν πράσινο που προωθούν.
Είδα το αλουρ Πλας μανιουαλ οδήγησα το αλουρ Πλας ντίζελ αυτόματο.
Πάμε στα της οδήγησης.
Πολύ ωραία θέση οδήγησης , φοβερό το τιμονακι ( τι γίνεται το μίκρυναν κιαλλο?)Τε tkin το τιμονάκι σου άρεσε τόσο μικρό? εμένα κάθολου.
Το έκαναν γιατι βάζουν αυτό το υπέροχο καδράν 3d cotpit ή όπως το λένε τελωςπάντων το οποίο αν σε βολέψει η θέση και δεν εμποδίζει το τιμόνι στην θέα είναι υπέροχο πραγματικά. Το κακό είναι το: "ΑΝ σε βολέψει η θέση που κάθεσαι".
-
Εντάξει εγώ λόγω ύψους εκεί τουλάχιστον δεν έχω θέμα. Χωρίς καμία ρύθμιση βλέπω τέλεια το καντράν και τώρα που το θυμήθηκα δεν έβρισκαν τα γόνατα μου στο τιμόνι στο μπες βγες που είχα σοβαρό προβλημα στο 2008.
-
Και φυσικά τρέχατε να προλαβατε οι αποφασισμένοι γιατί θα έρθουν ανατιμήσεις μου είπε!
Πιάσαμε την κλασική κουβέντα για τις αυξήσεις του είπα λόγω της έλλειψης πρώτων υλών;
Ποιες ελλεψεις μου λέει άλλου είναι ότι θέμα!
Προσπαθούν να κάνουν τα ηλεκτρικά να φανούν φθηνά! Γιατί τα ηλεκτρικά δεν αυξήθηκαν αν το θέμα είναι τα υλικά?!...Να τρέξουμε να προλάβουμε λοιπόν!!!!
Ποιο αστείο επιχείρημα από το " τα αυτοκίνητα ακρίβυναν για να φαίνονται τα ηλεκτρικά φθηνά" δεν έχω ακούσει.
Ανεβάζουν τις τιμές στα θερμικά και τελικά καταφέρνουν να μη πουλάνε ούτε θερμικά ούτε ηλεκτρικά, μάλιστα έξυπνο.
Μη περιμένετε από τους πωλητές να γνωρίζουν γιατί ακρίβυναν τα αυτοκίνητα. Εδώ οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που πουλάνε.
Τα αυτοκίνητα ακρίβυναν λόγω περιορισμένης προσφοράς.
Φέρνω 30 peugeot 308 που τα πουλαγα 22.000€.
Τα τιμολογώ 26.000€ χωρίς απαραίτητα να μου έχουν στοιχίσει παραπάνω γιατί σίγουρα θα βρω 30 πρόθυμους να τα αγοράσουν και δε θα μου μείνει τίποτα απούλητο.
Όταν όμως η προσφορά αποκατασταθεί και φέρω 500 αυτοκίνητα δε θα βρω 500 κορόιδα ή έχοντες καψούρα, και θα μου μείνουν απούλητα αν δε ρίξω τις τιμές. -
Υπάρχει και εταιρικη βούληση για να πουλήσουν ηλεκτρικά τα οποία τα αναθεματισμενα δεν πείθουν κανέναν! Δλδ στα ηλεκτρικά υπάρχει ζήτηση και γι'αυτό κρατούν τις τιμές χωρίς αύξηση; Πρέπει να πιάσει το πρότζεκτ της ηλεκτροκίνησης πασει θυσία....
Αν καταφέρουν να κάνουν πωλήσεις με αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις και να διατηρήσουν τις ψευτοπωλησεις στα ηλεκτρικά έχει καλώς....αλλιώς θα αρχίσουν τα black Friday κάθε ... Παρασκευή!
Με τα λεφτά που ζητά πάντως το 308 κάνει το Λεόν να μοιάζει ευκαιρία για όσο δεν έχει 30αρισει και αυτό.... -
Στα ηλεκτρικά δεν υπάρχει ζήτηση και θα ήταν παράλογο να αυξηθούν οι τιμές.
-
Ξεχνάτε κάτι άλλο που επίσης συμβάλει στην αύξηση τιμών. Τα συνεχώς αυξανόμενα πρόστιμα στις εταιρείες τα οποία - σωστά μαντέψατε - περνάνε στην λιανική.
-
Και η ενέργεια
-
Σωστοί και οι 2 παράγοντες που είπατε αλλά δε νομίζω να ανέβαζαν τόσο πολύ τις τιμές.
Επίσης οι εταιρίες βρίσκουν τρόπους να περιορίσουν τους ρύπους.
Κόβουν κινητήρες, κόβουν άλογα, βάζουν υβριδικά συστήματα.
Το να αυξάνεις υπέρογκα τις τιμές και τελικά να μη πουλας τίποτα δε σε συμφέρει. -
Πιάσαμε την κλασική κουβέντα για τις αυξήσεις του είπα λόγω της έλλειψης πρώτων υλών;
Ποιες ελλεψεις μου λέει άλλου είναι ότι θέμα!Βασικά ο πωλητής δεν παίζει να το ξέρει αν γίνεται για αυτό το λόγο. Ούτε ο αντιπρόσωπος. Υποθέσεις κάνουν.Η εισαγωγική , και όχι όλα τα στελέχη παρά μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη γνωρίζουν, οι υπόλοιποι απλά υποθέτουν. Απλά για να αποφύγουμε θεωρίες συνομωσίας κτλ, μπορούμε να πούμε ότι η έλλειψη πρώτων υλών ΕΤΥΧΕ να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησαν τις καθυστερήσεις αυτές για να <<σπρώξουν>> τα ηλεκτρικά. Ας αναλογιστεί ο πωλητής αυτός ότι 210 δις υπολογίζονται χαμένα στην αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της κατάστασης των ελλέιψεων, οπότε ποιο λόμπυ θα το έκανε εσκεμμένα αυτο???
-
@georgemit said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ε ναι ουσιαστικά όμως αυτό είπες και για τα θερμικά δεν έχουν πολλά αμάξια για πούλημα και τσιμπούκι την τιμή. Που εν μέρει έχεις δίκιο. Ισχύει και αυτό. Ισχύει όμως και η βούληση για να κλείσει η ψαλίδα της τιμής.
Η Ελλάδα δεν παίζει ρόλο αν ο πλούσιος Ευρωπαίος όμως δεν αγοράσει το 308 με 35000 που ζητούν έξω και σταματήσει να να αλλάζει αμάξι κάθε 3ετια ή επιλέξει χαμηλότερη κατηγορία και οι πωλήσεις πέσουν παραπάνω υποχρεωτικά τότε θα ρίξουν τις τιμές. -
Ε ναι ουσιαστικά όμως αυτό είπες και για τα θερμικά δεν έχουν πολλά αμάξια για πούλημα και τσιμπούκι την τιμή. Που εν μέρει έχεις δίκιο. Ισχύει και αυτό. Ισχύει όμως και η βούληση για να κλείσει η ψαλίδα της τιμής.
Η Ελλάδα δεν παίζει ρόλο αν ο πλούσιος Ευρωπαίος όμως δεν αγοράσει το 308 με 35000 που ζητούν έξω και σταματήσει να να αλλάζει αμάξι κάθε 3ετια ή επιλέξει χαμηλότερη κατηγορία και οι πωλήσεις πέσουν παραπάνω υποχρεωτικά τότε θα ρίξουν τις τιμές.Δεν είπα αυτό, τα 30 θερμικά γίνονται ανάρπαστα, τα ηλεκτρικά όχι, αυτό είπα.
-
Στα του τεστ ξέχασα να αναφέρω την ευκρίνεια της κάμερας οπισθοπορειας. Απλά ξυράφι τρομερή όπως και η πανοραμική που ανοίγει μόλις προσεγγισει αρκετά εμπόδιο.
Ωραίο το κάθισμα αγκαλιάζει σωστά πλευρικά. Υπάρχουν αεραγωγοι για τους πίσω.
Πολύ μικρά τα ανοίγματα των παραθύρων ακόμα και τα μπροστά καλά πίσω δεν τόλμησα να μπω αλλά είναι χαμηλό το αμάξι ταυτόχρονα ψηλά την οριζόντια γραμμή της πόρτας. -
Κόβουν κινητήρες, κόβουν άλογα, βάζουν υβριδικά συστήματα.Σωστά, αλλά η PSA εχει μείνει πίσω...μονο πανάκριβα PHEV...στον αγώνα των υβριδικών είναι πολύ πίσω για την μάζα.
-
Όλα γίνονται για τους ρύπους αν τους πιάνει καλά κάνει και δεν αναπτύσσει mhev , ένας μπελάς λιγότερος στην αλυσίδα. Τώρα αν οι τιμές στο θεό που έχει οφείλονται τόσο στους ρύπους τι να πω. Πάντως τα αμάξια της με τους ταπεινούς 1.5 ντίζελ και 1.2 βενζίνης μια χαρά χαμηλούς ρύπους και τέλη πληρώνουν.
-
@fanis75 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Κόβουν κινητήρες, κόβουν άλογα, βάζουν υβριδικά συστήματα.Σωστά, αλλά η PSA εχει μείνει πίσω...μονο πανάκριβα PHEV...στον αγώνα των υβριδικών είναι πολύ πίσω για την μάζα.
Πουλάνε κατ' ευθείαν ηλεκτρικά όμως και είναι κοντά στην κορυφή των PHEV που πουλάνε σαν τρελά
The only part of the market that enjoys growth appears to be the plug-in segment, which has expanded to about 26%
Https://insideevs.com/news/556071/europe-plugin-car-sales-november2021/
Δηλαδή πουλάει αρκετά καλά με
συμβατικούς (ούτε καν ψευτο-hybrid) με σχετικά μικρό Co2 και αρκετα οικονομικους κι κινητήρες στα 208/2008/3008 και πιστεύω το 308 θα πάει κοντά στην κορυφή στην κατηγορία του, έχει αρκετά καλές πωλήσεις (τοπ 10) σε ηλεκτρικά, και πιάνει και κορυφή στα PHEV. -
@fanis75 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Αντιθέτως. Η PSA πιάνει τους στόχους και δεν τρώει πρόστιμα γιατί έχει βρει το μείγμα πωλήσεων που πρέπει να κάνει. Κάπου διάβαζα ότι πουλάει 30% πετρέλαιο, 63% βενζίνη και το υπόλοιπο ηλεκτρικά ή PHEV. Απ' ότι φαίνεται την έχει σώσει ο 1500αρης και ο 1200αρης και γι' αυτό τους βάζει σε όλες τις καρότσες κι ας σέρνονται.
Οπότε οι αυξήσεις στις τιμές τους δεν έχουν σίγουρα να κάνουν με θέμα προστίμων κτλ. Είναι ένα μείγμα ελλείψεων πρώτων υλών, υψηλής ζήτησης, ενεργειακών αυξήσεων και φυσικά κερδοσκοπίας.
-
Το πρόστιμο πάει συνολικά αλλά και ανά αυτοκίνητο. Οπότε μπορεί συνολικά να πληρώνει λίγα (ή να γλυτώνει) αλλά πληρώνει ανά αμάξι όταν περνάει το όριο το αυτοκίνητο και τα αμιγώς θερμικά το περνάνε. Αυτό ξέρω τουλάχιστον...
-
Συγνωμη αλλα ως καταναλωτες ειμασταν και ειμαστε προβατα!
Απαράδεκτες αυξήσεις, κουτσουρεμένος εξοπλισμός και παραδόσεις οτυ Αγίου Φουτσου ανήμερα!
Και παρόλα αυτά κόσμος παραγγέλνει , αγοράζει, δανείζεται και ξοδεύεται για να παει να αγοράσει αμαξι υπό αυτές τις συνθήκες!
Λες και δεν υπάρχει αύριο! -
@iceman7 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Συγνωμη αλλα ως καταναλωτες ειμασταν και ειμαστε προβατα!
Απαράδεκτες αυξήσεις, κουτσουρεμένος εξοπλισμός και παραδόσεις οτυ Αγίου Φουτσου ανήμερα!
Και παρόλα αυτά κόσμος παραγγέλνει , αγοράζει, δανείζεται και ξοδεύεται για να παει να αγοράσει αμαξι υπό αυτές τις συνθήκες!
Λες και δεν υπάρχει αύριο!Σωστά τα λές, αλλά εαν ο άλλος χρειάζεται αυτοκίνητο τι να κάνει?
Θα μου πείς όλες αυτές οι χιλιάδες που παραγγέλνουν χρειάζονται? Προφανώς όχι και εαν υπήρχε καταναλωτική συνείδηση μαζί με κάποιον φορέα και οι πωλήσεις έπεφταν 70%, οι τιμές θα ακολουθούσαν.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)