@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.
Σκέψου κινείσαι στην πόλη με σταθερή ταχύτητα και έρχονται δεξιά αριστερά μηχανάκια και αυτοκίνητα και έσυ θέλεις να αλλάξεις λωρίδα ή να βγεις σε μια έξοδο ή να μπεις σε παράδρομο ή να προσπεράσεις λεωφορείο που σταματάει σε κάποια στάση κτλ... Κάθε φορά είτε γυρίζεις το κεφάλι (που είναι λάθος γιατί στην ουσία γυρίσεις το κεφάλι σου από το οπτικό πεδίο μπροστά καθως κινείται το αυτοκίνητο, ) είτε σκύβεις ψάχνοντας να βρεις κάποια μέρη στον πλευρικό καθρέφτη μήπως υπάρχει κάποιος αυτοκίνητο ή μηχανάκι δίπλα σου.
Όλα αυτά αν κινείσαι στην πόλη και όταν γίνεται πανζουλισμος αρχίζουν και αυξάνουν το άγχος και κυρίως την πιθανότητα ατυχήματος με δική σου υπευθυνότητα.
Στο blind spot ανάβει το λαμπάκι. Οπότε ξέρεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα. Αν δεν ανάβει το λαμπάκι, τότε αλλάζεις χωρίς άγχος. Τόσο απλά.
Έχω πειστεί για τη χρησιμότητα του συστήματος και θα το ήθελα οπωσδήποτε σε καινούργιο αυτοκίνητο...
Όπως και acc και full led φώτα...Εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάντα...
Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει το Blind Spot, νομίζω ότι το κεφάλι θα το γυρίσω έτσι κι αλλιώς...φαντάσου να έχει χαλάσει, να στρίψω ανέμελα και να έρχεται μηχανάκι...ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω...