-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Μάλλον δεν ταξιδεύεις συχνά σε ανοιχτούς δρόμους. Το acc είναι φτιαγμένο για την εθνική οδό. Εκεί πραγματικά οποίος το χρησιμοποιεί ΔΕΝ ξανά γυρίζει σε απλό cruise control. (Γυρίζει φυσικά αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά τρόπος του λέγειν)
Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο, πέρα από εσένα, που να θεωρεί άχρηστο το acc στην εθνική οδό.
Μιλάω για τα ταξίδια που έχω κάνει προφανώς, όχι για την πόλη. Έχω κάνει 6 ταξίδια από τότε που το πήρα, 2 φορές το έβαλα το ACC (φυσικά όχι σε όλο το ταξίδι)...δεν βρήκα κάποια χρησιμότητα. Αλλά ούτε το απλό CC μου αρέσει....κάνουν το ταξίδι βαρετό και με παίρνει ο ύπνος!
Εαν δεν έχει συναντήσει άλλον, να κυκλοφορείς περισότερο!! αχαχα
-
Συνεχίζει η Peugeot την πολιτική με τις αυξημένες τιμές. Πιστεύω ότι θα στεναχωρήσει τους λάτρεις της μάρκας, δεν είναι μαθημένοι σε τέτοια ποσά.
Αφήνει όλο και πιο πολύ πίσω της τους παραδοσιακούς πελάτες της και μπαίνει στα χωράφια των αγοραστών κυρίως Γερμανικών αυτοκινήτων. Γιατί δεν είναι μόνο η αύξηση της τιμής αγοράς, μαζί πάνε και αυξημένες τιμές σε service, ανταλλακτικά κλπ.
Το έκανε πετυχημένα με το 3008 και εν μέρει με το 2008. Να δούμε πως θα πάει στην αγορά το 308 και γενικά πως θα αντιδράσουν οι αγοραστές της μάρκας μεσοπρόθεσμα με τις αυξημένες τιμές, όταν φύγει ο αρχικός ενθουσιασμός από την όμορφη εμφάνιση.
Όσο για τη συζήτηση για acc, blind spot, μεσαίο αερόσακο κλπ οι γνωστοί μου που δεν ασχολούνται με αυτοκίνητα δεν ξέρουν καν τι είναι, οπότε δε νομίζω πως θα παίξουν ρόλο στην επιλογή ή απόριψη του αυτοκινήτου. Την τιμή και το βασικό εξοπλισμό κοιτάει ο κόσμος. -
@andya3 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Όσο για τη συζήτηση για acc, blind spot, μεσαίο αερόσακο κλπ οι γνωστοί μου που δεν ασχολούνται με αυτοκίνητα δεν ξέρουν καν τι είναι, οπότε δε νομίζω πως θα παίξουν ρόλο στην επιλογή ή απόριψη του αυτοκινήτου. Την τιμή και το βασικό εξοπλισμό κοιτάει ο κόσμος.
Ακριβώς!! Βλέπω και από το οικογενειακό μου περιβάλλον και από φίλους, πρώτα κοιτάνε τι τους αρέσει και μετά πόσο έχει. Τίποτε άλλο....τόσο απλά! Έχω φίλους που δεν έχουν ιδέα τι εξοπλισμό έχει το αυτοκίνητό τους!
-
Για όλα τα πράγματα και τον εξοπλισμό υπάρχει κάποια στιγμή που θα τα γνωρίσεις. Αν κάνεις ερευνα αγοράς θα ενημερωθείς κάποια στιγμή η θα οδηγήσεις σε τεστ ντραιβ. Βεβαια στην Ελλάδα οι πωλητές στην πλειοψηφια τους είναι από άσχετοι μέχρι αδιάφοροι αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Ο ρόλος του πωλητη πέρα από την πειθώ και την ανάγνωση των αναγκών των πελατών είναι και να προσφέρει τη γνωριμία του πελάτη με το προϊόν και τα χαρακτηριστικά του. Αλλά όπως είπα είναι ......τελείως αδιάφοροι ως επαγγελματίες.
Γνωρίζω ανθρώπους που δεν έδιναν σημασία στο acc (μαζί και εγώ) και έτυχε να οδηγήσουν σε ταξίδι αυτοκίνητο με acc. Η χαλάρωση και γενικότερα η ξεκούραση του ταξιδιού τους οδήγησαν να νομίζουν πως ήρθαν σε επαφή με κάτι το διαστημικό. Άσε που είναι και θέμα ασφάλειας με τις τόσες οθόνες που έχουμε. Λίγο να κοιτάξεις την οθόνη χάνεις επαφή με τον δρόμο μπροστά. Πλέον το acc πάει ως πακέτο με την δυναμική διατήρηση λωρίδας.
Το ίδιο έπαθα ξανά και με το blind Spot. "Καλά εντάξει έλεγα..οκ" και άλλα τέτοια αφ υψηλού...Στην πόλη με τα μηχανάκια να χώνονται συνεχώς είναι όντως μια διαστημική τεχνολογία. Σου προσφέρει ηρεμία και πάρα πολύ λιγότερο άγχος το οποιο είναι υποσυνείδητο και το θεωρούσες ως τώρα δεδομένο και δεν το έδινες σημασία.
-
Κατι που επίσης μου έκανε εντύπωση είναι όταν το έβαλα σε sport mode και το τσαρούχωσα,το μπροστινό σύστημα έμεινε ακλόνητο. Ούτε ψάρεμα ούτε τίποτα...
Εγώ πάντως βρίσκω την τιμή του σχετικά καλή σύμφωνα με την περιρέουσα κατάσταση βέβαια.... -
Τελικά δεν έχει acc στην active plus,ούτε μεσαίο αερόσακο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει στο κρας τεστ, μιας και αξιολογείται ο μεσαίος αερόσακος
ουτε blind spot , rear cross traffic, αισθητηρες μπροστα, keyless , ασυρματη φορτιση αλλά το κυριοτερο δεν εχει καμερα οπισθοπορειας!
ώπα καλα όλα τα υπόλοιπα καπως πρεπει να δικαιολογεί τα επομενα μοντελα αλλα για ποια εμπειρια οδηγησης μιλαμε το 2022 οταν δεν εχει ουτε καν μια καμερα οπισθοπορειας....πολλα λεφτα δεν δικαιολογείται με τιποτα αυτη η ελλειψη.
Επίσης 1418 κιλα το ντιζελ το χειροκινητο δεν τα λες και λιγα.
Ενδιαφερον το βαγκον έχει +6εκ μεγαλυτερο μεταξόνιο συνολικο μηκος 4.63μ.Τέλος 89εκ απο καθισμα σε οροφη και με το γυρισμα που κανει η οροφη στα παραθυρα οι ανω του 1.85 και τερμα κατω το καθισμα θα τους ζορίσει αρκετα το μπες βγες...
-
Καλά το keyless είναι ως και καλό που δεν υπάρχει.
Αλλά όντως και κάμερα λείπει; Ααααα δεν μας τα λένε καλά, με στεναχωρούν!Η allure τι έχει;
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
...αλλα για ποια εμπειρια οδηγησης μιλαμε το 2022 οταν δεν εχει ουτε καν μια καμερα οπισθοπορειας....πολλα λεφτα δεν δικαιολογείται με τιποτα αυτη η ελλειψη
Τι σχέση έχει η εμπειρία οδήγηση με την κάμερα (που είναι για παρκάρισμα)?? Και σιγά την φοβερή έλλειψη...εαν έχει αισθητήρες, δεν χρειάζεται κάμερα.
Η allure τι έχει;
Το έχω ανεβάσει το αρχειο αλλά ορίστε:
-
Μπράβο Φάνη...
Άρα η allure τελικά είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο έστω και χωρίς μεσαίο αερόσακο.
Άρα για εμάς που το ψάχνουμε ξεκινάμε από allure και όσοι δεν γνωρίζουν από τη νέα ταση της αυτοκίνηση μένουν στην active plus -
Αλλά όντως και κάμερα λείπει; Ααααα δεν μας τα λένε καλά, με στεναχωρούν!Η allure τι έχει;
η αλουρ εχει αυτα που σου γραφω που λειπουν απο την ακτιβ συν φιμε , 17αρες , αυτοματη εναλλαγη προβολέων, και τους διακόπτες αφης στην οθονη. Η καμερα της αλουρ ειναι 180 μοιρες
-
@fanis75 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
...αλλα για ποια εμπειρια οδηγησης μιλαμε το 2022 οταν δεν εχει ουτε καν μια καμερα οπισθοπορειας....πολλα λεφτα δεν δικαιολογείται με τιποτα αυτη η ελλειψη
Τι σχέση έχει η εμπειρία οδήγηση με την κάμερα (που είναι για παρκάρισμα)?? Και σιγά την φοβερή έλλειψη...εαν έχει αισθητήρες, δεν χρειάζεται κάμερα.
Η allure τι έχει;
Γνωρίζει κάποιος αν τα "rear cross traffic alert" και "lane change assist", που αναγράφονται στο εξοπλισμό της allure plus, περιλαμβάνουν και το blind spot που αναφέρει ο lap?
Ψάχνω τον τελευταίο καιρό και διαβάζω για όλα αυτά τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά πολλές φορές με μπερδεύουν... Το ρωτάω γιατί σε κάποιες μάρκες έχω παρατηρήσει ότι το rear cross traffic alert, που νομίζω είναι η ειδοποίηση όταν εξερχεσαι με την όπισθεν πάει πακέτο με το blind spot.
Επίσης στο acc που αναφέρει για λειτουργία stop & go στο αυτόματο, τι ακριβώς εννοεί? -
Η allure τι έχει;
ενταξει για εσενα δεν παιζει ρολο η καμερα για αλλους παίζει ...και αφου δεν ειναι σοβαρη ελλειψη και κατα συνεπεια σοβαρος εξοπλισμος γιατι δεν την εβαλαν?
λεγοντας εμπειρια οδηγησης , το σχολιο ειναι ειρωνικο , και εχει να κανει με την γενικοτερη φιλοσοφια της πεζω με αι κοκπιτ και παει λεγοντας!!!
το 2022 αμαξι των 25Κ χωρις καμερα οπισθοπορειας ειναι για γελια...τωρα αν θελουμε να κανουμε τον συνηγορο της πεζω ναι κανενα θεμα στο αλιεξπρες παιρνεις καμερα με 8 ευρω!!! κανενα προβλημα!! -
@christosvvs said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Η allure τι έχει;
Γνωρίζει κάποιος αν τα "rear cross traffic alert" και "lane change assist", που αναγράφονται στο εξοπλισμό της allure plus, περιλαμβάνουν και το blind spot που αναφέρει ο lap?
Ψάχνω τον τελευταίο καιρό και διαβάζω για όλα αυτά τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά πολλές φορές με μπερδεύουν... Το ρωτάω γιατί σε κάποιες μάρκες έχω παρατηρήσει ότι το rear cross traffic alert, που νομίζω είναι η ειδοποίηση όταν εξερχεσαι με την όπισθεν πάει πακέτο με το blind spot.
Επίσης στο acc που αναφέρει για λειτουργία stop & go στο αυτόματο, τι ακριβώς εννοεί?ναι και τα 3 αυτα λειπουν απο την ακτιβ και υπαρχουν στην αλουρ.
Το stop & go στο αυτοματο σημαινει οτι σταματα αυτοματα οταν ακινητοποιηθεί ο μπροστα και ξαναξεκινά μολις ξεκινησει -
Η allure τι έχει;
Επίσης στο acc που αναφέρει για λειτουργία stop & go στο αυτόματο, τι ακριβώς εννοεί?ναι και τα 3 αυτα λειπουν απο την ακτιβ και υπαρχουν στην αλουρ.
Το stop & go στο αυτοματο σημαινει οτι σταματα αυτοματα οταν ακινητοποιηθεί ο μπροστα και ξαναξεκινά μολις ξεκινησειΑπό την ανάγνωση του εξοπλισμού, καταλαβαίνω ότι το blind spot υπάρχει στην έκδοση allure plus και όχι στην σκέτη allure...
Σωστό ή κατάλαβα λάθος?
-
@christosvvs
Όχι το blind spot, είναι διαφορετικό.Σκέψου κινείσαι στην πόλη με σταθερή ταχύτητα και έρχονται δεξιά αριστερά μηχανάκια και αυτοκίνητα και έσυ θέλεις να αλλάξεις λωρίδα ή να βγεις σε μια έξοδο ή να μπεις σε παράδρομο ή να προσπεράσεις λεωφορείο που σταματάει σε κάποια στάση κτλ... Κάθε φορά είτε γυρίζεις το κεφάλι (που είναι λάθος γιατί στην ουσία γυρίσεις το κεφάλι σου από το οπτικό πεδίο μπροστά καθως κινείται το αυτοκίνητο, ) είτε σκύβεις ψάχνοντας να βρεις κάποια μέρη στον πλευρικό καθρέφτη μήπως υπάρχει κάποιος αυτοκίνητο ή μηχανάκι δίπλα σου.
Όλα αυτά αν κινείσαι στην πόλη και όταν γίνεται πανζουλισμος αρχίζουν και αυξάνουν το άγχος και κυρίως την πιθανότητα ατυχήματος με δική σου υπευθυνότητα.Στο blind spot ανάβει το λαμπάκι. Οπότε ξέρεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις λωρίδα. Αν δεν ανάβει το λαμπάκι, τότε αλλάζεις χωρίς άγχος. Τόσο απλά.
-
@antoniokon said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Η allure τι έχει;
Το stop & go στο αυτοματο σημαινει οτι σταματα αυτοματα οταν ακινητοποιηθεί ο μπροστα και ξαναξεκινά μολις ξεκινησειΑπό την ανάγνωση του εξοπλισμού, καταλαβαίνω ότι το blind spot υπάρχει στην έκδοση allure plus και όχι στην σκέτη allure...
Σωστό ή κατάλαβα λάθος?
εχεις δικιο τωρα το προσεξα! το φυλλο ειναι χωρισμενο στην μέση! το Pack Safety Plus που περιλαμβανει acc, blind spot , rear cross το εχει μόνο η αλουρ πλας....καλα κρασια δλδ θες +30Κ για να τα παρεις!!!
Η απλη αλουρ δεν εχει τπτ από αυτα...ούτε keyless ουτε ασυρματη και τελικά είναι και αυτή με 16 αρες? γιατι τις 17αρες τις αναφερει στην πλας...
το αρμεγμα συνεχιζεται....παρε το scross suzuki στην gl+ τα εχει ολα αυτα με 21Κ.... -
Ωχ!!!!!!!
-
Ωχ!!!!!!!
θυμιζω λιγο τις τιμες της πλας για να παρεις πλήρες πακέτο ασφαλειας:
1.2 PureTech 130 S&S – 27.500€
1.5 BlueHDi 130 S&S – 28.500€
1.2 PureTech 130 S&S Auto – 30.000€
1.5 BlueHDi 130 S&S Auto – 31.000€οποτε παει περιπατο και το σχολιο που ειχα κανει οτι το 308 ειναι πιο τιμια τιμολογημενο απο το 2008!! και αντε στην κατηγορία του 2008 υπαρχει τρελη ζητηση καθως 1/2 αμαξια ειναι σουβ.
Στην κατηγορια του 308 ποια η λογικη των 31Κ? ειναι ευκολα το ακριβοτερο μη πριμιουμ c hatch!! που ειναι βεβαια ακριβοτερο και απο πολλα 116, Α180 , Α3 και παει λεγοντας...
μια 118i 136 Με το πακετο ασφαλειας της αλουρ πλας αραγε ποσο κοστιζει? 32? 33?
edit....κανα 32-33 θες πλεον για την 116 με τα 109 ...για την 118 θες +40.... -
Ωχ!!!!!!!
θυμιζω λιγο τις τιμες της πλας:
1.2 PureTech 130 S&S – 27.500€
1.5 BlueHDi 130 S&S – 28.500€
1.2 PureTech 130 S&S Auto – 30.000€
1.5 BlueHDi 130 S&S Auto – 31.000€Αυτή την περίοδο τρέχει ένα προωθητικό με μείον 1000 ευρώ στις παραπάνω τιμές και δώρο το πράσινο μεταλλικό χρώμα για όσους ενδιαφέρονται, το για πόσο ακόμα δεν το γνωρίζω...
-
η αλουρ εχει αυτα που σου γραφω που λειπουν απο την ακτιβ συν φιμε , 17αρες , αυτοματη εναλλαγη προβολέων, και τους διακόπτες αφης στην οθονη. Η καμερα της αλουρ ειναι 180 μοιρες
Eπίσης υποβραχιόνιο πίσω (σημαντικό για τους πίσω) και εσωτερικό ατμοσφ. φωτισμό.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)