-
Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ. Από ποίο όχημα πρέπει να μπεις για να σου φανεί θορυβώδες το 308; Σε κοντινό εύρος τιμής ίσως μόνο το DS4; Ειδικά τα diesel των "αντιπάλων" έχουν πολύ πιο τραχύ ήχο κινητήρα και αρκετά χειρότερη ηχομόνωση.
-
Επίσης, πως σε βόλεψε το τιμόνι κι ο πίνακας οργάνων στο 2008 κι όχι στο 308; Το ίδιο δεν είναι σχεδιαστικά και λειτουργικά;
Eγώ π.χ. μπήκα σε 208 και 2008 στην έκθεση κι όσο κι αν δοκίμασα βρήκα μόνο μία κάποια θέση συμβιβασμού (ύψος 1.76μ.)
-
Οδηγώ ένα 208 και ένα Renegade.
Στο Renegade έχω βρει ακριβώς την θέση μου ίσως λόγω άπλετου εσωτερικού χώρου και κλασικής διάταξης του πίνακα οργάνων. Όσον αφορά τον θόρυβο, δεν παίζεται, νιώθεις ότι οδηγείς τρακτέρ και θυμίζει τα παλιά ταξί με το ντουκου ντουκου ντουκου της μηχανής. Δεν ξέρω αν τσιγκουνεύτηκαν την ηχομόνωση ή το έκαναν εσκεμένα για να ακούγεται σαν Jeep.
Στο 208 ο κινητήρας είναι πολύ πιο ήσυχος από το Renegade αλλά ακόμα δεν έχω βολευτεί πλήρως την θέση οδήγησης. Λατρεύω το μικρό τιμόνι και έχω καταφέρει να κάθομαι έτσι ώστε να βλέπω όλο τον πίνακα οργάνων (εκτός των τριών μικρών πλήκτρων που έχει στο κάτω μέρος). Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή αλλά κατά καιρούς και αναλόγως των χιλιομέτρων που κάνω μέσα στη μέρα, μου προκαλεί ενόχληση στο ισχίο.
Πιστεύω ότι λόγω χώρου το 308 θα με βόλευε καλύτερα (όπως και το renegade) αλλά κι εγώ θα ήθελα να ακούσω περισσότερα σχετικά με τον θόρυβο του κινητήρα. Αλλιώς να την κάνω για C4...
-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
C4 καλύτερο από το 2008. Το 2008 γενικά καλό οικογενειακό για το μήκος του.
308 κανείς δεν το οδήγησε, ακούγονται πολλά θετικά αλλά δεν ξέρω αν θα χώρας λόγω ιδιοτροπίας της θέσης οδήγησης.Ψέματα! Το έχω οδηγήσει το 308 όπως και το c4 το 2008 όχι.
-
Ωστόσο να πούμε και αυτό. Το 2008 είναι πιο στενό και πιο άβολο στην θέση του οδηγού από το 308. Το ότι μπαίνεις στα ίσια ελέω ύψους δεν μου λέει κάτι όταν ο ίδιος ο διαθέσιμος χώρος είναι σαφώς μικρότερος και πιο άβολος.
-
308 κανείς δεν το οδήγησε, ακούγονται πολλά θετικά αλλά δεν ξέρω αν θα χώρας λόγω ιδιοτροπίας της θέσης οδήγησης.επισης στο 308 vs c4 σαφως το 308 εχει πιο γερο πατημα στον δρομο το σιτροεν ειναι λιγο ...ελαφροισκιωτο ....
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
308 κανείς δεν το οδήγησε, ακούγονται πολλά θετικά αλλά δεν ξέρω αν θα χώρας λόγω ιδιοτροπίας της θέσης οδήγησης.επισης στο 308 vs c4 σαφως το 308 εχει πιο γερο πατημα στον δρομο το σιτροεν ειναι λιγο ...ελαφροισκιωτο ....
Ελαφροίσκιωτο χα, χα. Φοβερός χαρακτηρισμός. Είχα χρόνια το Xanthia και όταν έμπαινα σε καμιά στροφή στην Εθνική με πάνω από 120 "ψιλοβούλιαζε" το αμάξι στο πλάι και τρόμαζαν οι συνεπιβάτες, χα, χα.
Θα τα έχουν βελτιώσει φαντάζομαι τα καινούργια, δεν μπορεί. ε? ε? -
@andya3 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ελαφροίσκιωτο χα, χα. Φοβερός χαρακτηρισμός. Είχα χρόνια το Xanthia και όταν έμπαινα σε καμιά στροφή στην Εθνική με πάνω από 120 "ψιλοβούλιαζε" το αμάξι στο πλάι και τρόμαζαν οι συνεπιβάτες, χα, χα.
Θα τα έχουν βελτιώσει φαντάζομαι τα καινούργια, δεν μπορεί. ε? ε?Οι μαγικές λέξεις είναι οι "δεν μπορεί"... ε? ε?
Νομίζω όμως ότι εκεί έχεις άααααααανεση που λέει κι ένας συμφορίτης!! -
Για το C4 όλα τα reviews μιλάνε για αρκετά έντονες κλίσεις στις στροφές (και έχω δει πάρα πολλά...)
Για το 308 δεν έχω άποψη. -
Κλασικά η citroen έχει κλίσεις στις στροφές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στρίβουν με πολλά και ότι βγαίνουν εκτός. Απλά ζαλίζουν τους πίσω επιβάτες στα γρήγορα κομμάτια.
-
Έχοντας οδηγήσει και τα 2,συμφωνώ ,με τους προλαλήσαντες. Το Σιτροέν σου θυμίζει «κυρία» που θέλει απαλή διαχείριση στο δρόμο ενώ το 308 είναι πιο μπρουτάλ. Και τα 2 στρίβουν καλά,απλά το Σιτροέν έχει μεγαλύτερες κλίσεις. Στον αυτοκινητόδρομο όμως δεν έχει αντίπαλο….ταξιδεύεις ώρες και δεν κουράζεσαι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το 308 είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα.
-
Εντάξει έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους το 308 σαφώς βεντουζωνει καλύτερα στον δρόμο είναι δεδομένο.
-
Οι Σιτροέν θέλουν οδήγηση Ευγενών...
Να στρίβεις ένα κλικ νωρίτερα από τα άλλα αμάξια...
-
Καλησπέρα,
Διαβάζω σε πολλά φόρα ότι η Peugeot πλέον είναι premium εταιρεία και ότι το λένε όλοι. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μου κάνει εντύπωση γιατί στο οργανόγραμμα της Stellantis έχει τοποθετηθεί στην upper mainstream κατηγορία ενώ premium θεωρούν τη DS μαζί με την Alfa και τη Lancia.
Με είχαν βγάλει και τρελό μάλιστα που τους αμφισβήτησα λες και έχω προηγούμενα με την πάντα αγαπητή για μένα ελέω Γαλλίας Peugeot.
-
Ετσι όπως τα λες είναι . Η Πεζώ είναι απέναντι στην Φόλκς πρακτικά, αλλά κοιτάει και λίγο ψηλότερα.
Από ότι ακούμε θα βάλουν την Αλφα απέναντι στην Μπεμβε και ίσως την Λάντσια και την Ντι Ες απέναντι στην Μέρκ και την Αουντι.
-
@green-power said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Καλησπέρα,
Διαβάζω σε πολλά φόρα ότι η Peugeot πλέον είναι premium εταιρεία και ότι το λένε όλοι. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μου κάνει εντύπωση γιατί στο οργανόγραμμα της Stellantis έχει τοποθετηθεί στην upper mainstream κατηγορία ενώ premium θεωρούν τη DS μαζί με την Alfa και τη Lancia.
Με είχαν βγάλει και τρελό μάλιστα που τους αμφισβήτησα λες και έχω προηγούμενα με την πάντα αγαπητή για μένα ελέω Γαλλίας Peugeot.
Έτσι ακριβώς είναι, απλά όντως αγγίζει premium στις εκδόσεις Allure και πάνω, σε υλικά/design/τεχνολογία, οπότε θα μπορούσες να βάλεις κάποια αυτοκίνητα απέναντι σε καθαρές premium επιλογές, όπως π.χ και τις κορυφαίες εκδόσεις του Mokka. Η ακριβής τοποθέτηση όμως είναι αυτή, upper mainstream, μαζί με την Opel που προορίζεται να "δελεάσει" τις περισσότερο Γερμανοκρατούμενες αγορές που δεν εμπιστεύονται εύκολα τα Γαλλο-Ιταλικα σήματα.
Ξεκάθαρα premium είναι η DS και ΘΑ είναι η Lancia (δεν έχει τίποτα ακόμη) ενώ η Alfa θέλει δουλειά πολύ, έτσι όπως την είχε καταντήσει η FCA (κάποιες χρονιές η Lancia, ΜΟΝΟ με την Ypsilon, και ΜΟΝΟ Ιταλία, είχε περισσότερες πωλήσεις από όλη την Alfa, σε όλες τις αγορές!). Jeep ειδικού - ακριβού σκοπού και Citroen/Fiat mainstream.
-
Οι πωλήσεις δεν λένε τίποτα για το πόσο καλό είναι ένα όχημα και το πόσο βαρύ είναι το όνομα του. Οι σημερινές Alfa είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία τους και προφανώς το καλύτερο κομμάτι της Stellantis σε αυτές.
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Οι πωλήσεις δεν λένε τίποτα για το πόσο καλό είναι ένα όχημα και το πόσο βαρύ είοναι το όνομα του. Οι σημερινές Alfa είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία τους και προφανώς το καλύτερο κομμάτι της Stellantis σε αυτές.
Αν δεν πουλήσουν όμως..θα κλείσουν..10 χρόνια έχουν πάρει αυτές οι premium μάρκες, και μία - δύο θα καταργηθούν μετά την δεκαετία, οπότε, ναι.. μετράνε και οι πωλήσεις
-
Οι μετρήσεις μετράνε στους ισολογισμούς, όχι στον δρόμο.
-
DS/Chrysler/Alfa/Lancia θα χρηματοδοτηθούν για 10 χρόνια (που έχουν ξεκινήσει). Όποιες δεν επιτύχουν στόχους (πωλήσεις) θα πάψουν να υπάρχουν, άρα δεν θα πατάνε και πουθενά.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)