-
Μπορείς να οδηγήσεις το crdi 1.1 της Kia ή τον 1.2 tdi του vag. Τρικιλυνδρα diesel είναι. Για πάνε δες πως κάνουν;
Τρελός είμαι;! Ξέρω πως κάνουν, γι' αυτό μόνο PSA σε diesel, o πιο πολιτισμένος είναι (αν δεν με κρεμάσουν τα γνωστά θέματα και φάω το καπέλο μου..). Όλους τους οδήγησα τότε..(όχι 2λιτρους, μην παρεξηγηθω)
-
Ναι είναι από τους καλύτερους diesel. Το δέχομαι. Αλλά είναι diesel. Όταν οδήγησα τον 1,2 puretech μετά από τον 1,6hdi έμεινα άναυδος από την ποιότητα λειτουργιας του...
Άντε να δούμε τώρα με τον miller κύκλο. Θα κλείσει υπερβολικά η ψαλίδα με τον diesel και στην κατανάλωση. Έχω μεγάλες ελπίδες για το νέο μοτέρ. Φέτος παρουσιάζεται.
Εξελιγμένο, με καδένα αντί για ιμάντα, απαλό σαν βούτυρο, δυνατό χαμηλά και με εξαιρετική κατανάλωση. Future proof από δακτυλίους πόλεων και χωρίς adblue.Θα έχει και νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα ξεκινά όμως μόνο με ηλεκτρισμό οπότε δεν θα υπάρχει θέμα φθοράς και υπερθέρμανσης συμολεκτων σε μποτιλιάρισμα. Δεν ξέρω όλα καλά τα βλέπω.
-
Ναι είναι από τους καλύτερους diesel. Το δέχομαι. Αλλά είναι diesel. Όταν οδήγησα τον 1,2 puretech μετά από τον 1,6hdi έμεινα άναυδος από την ποιότητα λειτουργιας του...
Άντε να δούμε τώρα με τον miller κύκλο. Θα κλείσει υπερβολικά η ψαλίδα με τον diesel και στην κατανάλωση. Έχω μεγάλες ελπίδες για το νέο μοτέρ. Φέτος παρουσιάζεται.
Εξελιγμένο, με καδένα αντί για ιμάντα, απαλό σαν βούτυρο, δυνατό χαμηλά και με εξαιρετική κατανάλωση. Future proof από δακτυλίους πόλεων και χωρίς adblue.Θα έχει και νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα ξεκινά όμως μόνο με ηλεκτρισμό οπότε δεν θα υπάρχει θέμα φθοράς και υπερθέρμανσης συμολεκτων σε μποτιλιάρισμα. Δεν ξέρω όλα καλά τα βλέπω.
Ναι, απλά όταν αγοράζεις αυτοκίνητο το 2012-14-16-20 αγοράζεις με το τι σου προσφέρει η αγορά, και ανάλογα και τις ανάγκες φυσικά. Ο καινούργιος είναι ο 1.5. επειδή τον έχω τον 1.6 ο 1.5 είναι ακόμη ποιο εξελιγμένος.
Τώρα κοντά μάλλον για ηλεκτρικά μας βλέπω. Ήδη βγήκε το C3 Ινδίας/Λατινικής Αμερικής
για να χτυπήσει το Spring, το οποίο βγήκε 2η εξελιγμένη έκδοση, και έχει πουλήσει ήδη 100.000 κόμματια, και εδώ μήτε το είδαμε ακόμη.. -
This post is deleted! -
-
@antonakis said in DS4 2021:
Εξωπραγματικό ποσό για επισκευή... βέβαια θα μου πεις αντιπροσωπεία... Θα χει και το φανάρι το ενα χιλιάρικο+?
Θα θελα να δω κοστολόγιο έτσι για το κουτσομπολιό.Eπανέρχομαι με λεπτομέρειες και προβληματισμούς.
Κόστος ανταλλακτικών στο περίπου, [καπό 700, προφυλακτήρας (4 τεμ) 1500, 2 φανάρια 1000, φυσίγγιο μάλλον για αερόσακους 500, 2 πλαϊνά προφυλακτήρα 700, και φτερό και λοιπά μικροπράγματα] αξία με ΦΠΑ περίπου 6.500 €.
Η εργασία ανέρχεται περίπου στα 2.000 €. Σίγουρα μου είπαν θα απαιτηθεί κάτι παραπάνω σε υλικά και εργασία.
Η ασφαλιστική δεν είναι συμβεβλημένη με την αντιπροσωπεία (που σημαίνει πληρώνω όλο το ποσό και πάω τα τιμολόγια στην ασφαλιστική) για αυτό η αντιπροσωπία μου ζήτησε να προκαταβάλω 3.000 € (πριν μια εβδομάδα) για παραγγελία ανταλλακτικών τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη.
Χρόνος εργασίας περίπου 2 εβδομάδες.
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό. -
Εξωπραγματικό ποσό για επισκευή... βέβαια θα μου πεις αντιπροσωπεία... Θα χει και το φανάρι το ενα χιλιάρικο+?
Θα θελα να δω κοστολόγιο έτσι για το κουτσομπολιό.Eπανέρχομαι με λεπτομέρειες και προβληματισμούς.
Κόστος ανταλλακτικών στο περίπου, [καπό 700, προφυλακτήρας (4 τεμ) 1500, 2 φανάρια 1000, φυσίγγιο μάλλον για αερόσακους 500, 2 πλαϊνά προφυλακτήρα 700, και φτερό και λοιπά μικροπράγματα] αξία με ΦΠΑ περίπου 6.500 €.
Η εργασία ανέρχεται περίπου στα 2.000 €. Σίγουρα μου είπαν θα απαιτηθεί κάτι παραπάνω σε υλικά και εργασία.
Η ασφαλιστική δεν είναι συμβεβλημένη με την αντιπροσωπεία (που σημαίνει πληρώνω όλο το ποσό και πάω τα τιμολόγια στην ασφαλιστική) για αυτό η αντιπροσωπία μου ζήτησε να προκαταβάλω 3.000 € (πριν μια εβδομάδα) για παραγγελία ανταλλακτικών τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη.
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.Μπέρδεμα.. μπορείς να μας πεις το όνομα της ασφαλιστικής ώστε να μην την προτιμήσουμε;!
Δικαστικά τι εννοείς; Έναντι ποιανού; Εφόσον έχεις νομική κάλυψη μπορείς να πας δικαστικά, ίσα ίσα το κόστος που θα χαλάσουν σε εργατοώρες κ.λ.π για μία υπόθεση που θα πάει δικαστικά θα είναι σίγουρα περισσότερο από 500€ για την ασφαλιστική.
Δηλαδή η ασφαλιστική δεν καλύπτει αυτοκίνητα PSA; Γιατί χρειάζεται να είναι συμβεβλημένη;
-
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.Σε αντιστοιχη ζημια (προφυλακτηρας, μετωπη, τραβερσα,καλιμπρα, καπο,βαψιμτατα κτλ) η αντιπροσωπεια της βελμαρ είχε ζητήσει από φιλο μου σε FORD FOCUS MK3 ** εργατικά 1000 ΕΥΡΩ συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ**. Οπότε η διπλάσια τιμή σε παρόμοια ζημιά είναι λίγο εξωπραγματική. πήγαινε να ρωτήσεις και σε κάποιο άλλο εξουσιοδοτημενο φανοποιειο της αντιπροσωπείας με τον κατάλογο ανταλλακτικών και εργασίας στο χέρι ή μίλα με τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας η οποία προφανώς, αφού εμπλέκεται ασφαλιστική, φουσκώνει τα τιμολόγια
-
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.Μπέρδεμα.. μπορείς να μας πεις το όνομα της ασφαλιστικής ώστε να μην την προτιμήσουμε;!
Δικαστικά τι εννοείς; Έναντι ποιανού; Εφόσον έχεις νομική κάλυψη μπορείς να πας δικαστικά, ίσα ίσα το κόστος που θα χαλάσουν σε εργατοώρες κ.λ.π για μία υπόθεση που θα πάει δικαστικά θα είναι σίγουρα περισσότερο από 500€ για την ασφαλιστική.
Δηλαδή η ασφαλιστική δεν καλύπτει αυτοκίνητα PSA; Γιατί χρειάζεται να είναι συμβεβλημένη;
Η εταιρεία είναι η interamerican και δικαστικά πας εναντίον της εταιρείας που δεν σε πληρώνει. Το κάθε συνεργείο - αντιπροσωπεία είναι συμβεβλημένο με μια ασφαλιστική, συμβεβλημένος σημαίνει ότι πληρώνεται απευθείας το συνεργείο από την εταιρεία στο ποσό που θα συμφωνήσουν, αν υπάρχει διαφορά την πληρώνεις εσύ, όταν δεν είναι συμβεβλημένο τα πληρώνεις όλα ο ίδιος και πας τα τιμολόγια στην ασφαλιστική. Αυτό ισχύει για όλες τις ασφαλιστικές.
-
@dimitrioskosmas said in DS4 2021:
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.Σε αντιστοιχη ζημια (προφυλακτηρας, μετωπη, τραβερσα,καλιμπρα, καπο,βαψιμτατα κτλ) η αντιπροσωπεια της βελμαρ είχε ζητήσει από φιλο μου σε FORD FOCUS MK3 ** εργατικά 1000 ΕΥΡΩ συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ**. Οπότε η διπλάσια τιμή σε παρόμοια ζημιά είναι λίγο εξωπραγματική. πήγαινε να ρωτήσεις και σε κάποιο άλλο εξουσιοδοτημενο φανοποιειο της αντιπροσωπείας με τον κατάλογο ανταλλακτικών και εργασίας στο χέρι ή μίλα με τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας η οποία προφανώς, αφού εμπλέκεται ασφαλιστική, φουσκώνει τα τιμολόγια
Αντιπρόσωπος για το DS είναι ένας στην Αθήνα με 2 συνεργεία και λόγω εγγυήσεως δεν μπορούσα να πάω αλλού
-
κανονικα τους πας δικαστικα και ας αποφασίσει το δικαστήριο αν ο ενας χρεωνει πολλα ή ο άλλος πρέπει να καλύψει.
αλλα θα σε παει πίσω χρονικα αυτό αρκετα που στο τελος θα βαλεις τα 500 απο την τσέπη.
-
αλλα ειναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτόμαστε εκτός απο τιμή αγορας & τιμη service, την τιμη βασικών επισκευών και εργατοωρας συνεργείου, γιατι παλι φαίνεται να "δουλευει" ο ανταγωνισμός με το μονοπώλιο του συνεργείου.
-
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.
Ο,τι και να σου πούμε από εδώ, δικηγόρο πρέπει να ρωτήσεις. (Νομική κάλυψη έχεις;)
Ξέρω όμως, ότι αν πας δικαστικά, θα μπορέσεις να ζητήσεις εκτός την επισκευή, πιθανά έξοδα μετακίνησης, ψυχικές οδύνες, απαξιώσεις οχήματος και ό,τι ευφάνταστο σου πει ο δικηγόρος.
Συνήθως, αν υποψιάζονται ότι θα εκδικαστούν για περισσότερα, συμβιβάζονται στα πραγματικά. -
Χμ... αυτό είναι πολύ σημαντική πληροφορία..με ποιον είναι συμβεβλημένα τα DS; Σίγουρα πρέπει να αλλάξεις ασφαλιστική, και κάνε μια κουβέντα στον υπεύθυνο συνεργείου και μην διστάσεις να διαμαρτυρηθείς λίγο..δεν ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις από την τσέπη σου επειδή είσαι ανάμεσα σε 2 ανελαστικες εταιρείες που παίρνουν αρκετά λεφτά (αναλογικά) από εσένα..
-
Χμ... αυτό είναι πολύ σημαντική πληροφορία..με ποιον είναι συμβεβλημένα τα DS; Σίγουρα πρέπει να αλλάξεις ασφαλιστική, και κάνε μια κουβέντα στον υπεύθυνο συνεργείου και μην διστάσεις να διαμαρτυρηθείς λίγο..δεν ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις από την τσέπη σου επειδή είσαι ανάμεσα σε 2 ανελαστικες εταιρείες που παίρνουν αρκετά λεφτά (αναλογικά) από εσένα..
Μα μιλαμε για την ασφάλεια του αλλου που το προκάλεσε (αφου δεν πηγε με φιλικο διακανονσιμο)
Οπότε εκει δεν εχεις έλεγχο.
-
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.
Ο,τι και να σου πούμε από εδώ, δικηγόρο πρέπει να ρωτήσεις. (Νομική κάλυψη έχεις;)
Ξέρω όμως, ότι αν πας δικαστικά, θα μπορέσεις να ζητήσεις εκτός την επισκευή, πιθανά έξοδα μετακίνησης, ψυχικές οδύνες, απαξιώσεις οχήματος και ό,τι ευφάνταστο σου πει ο δικηγόρος.
Συνήθως, αν υποψιάζονται ότι θα εκδικαστούν για περισσότερα, συμβιβάζονται στα πραγματικά.Αυτή είναι πιθανότερο η γραμμή που σκέφτομαι να ακολουθήσω.
-
Δηλαδή ποιο το νόημα της καλής ασφάλειας αν πρέπει σε ατύχημα που δεν ευθύνομαι να πληρώσω τις ζημιές και μετά να περιμένω να μου τα επιστρέψουν;
Και μάλιστα όχι όλο το ποσό αφού βρίσκουν και διάφορα στο κόστος εργασίας.Δηλαδή αν αγοράσω ένα αυτοκίνητο 40000 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη πρέπει να έχω και ένα δεκαρικο στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις;;;;;
Ήταν μεικτή η ασφάλεια;
Ο @yem που θυμάμαι πως είχε ένα αντίστοιχο μικρό ατύχημα πως καλύφθηκε;
Μου μυρίζει πάλι λαμόγια των PSAαδων.
-
Έκανα υπεύθυνη δήλωση στον Σφακιαννάκη και είσπραξε ο Σφακ τα λεφτά , δεν ασχολήθηκα καθόλου . Βέβαια είδα παράλογες κοστολογήσεις στα τιμολόγια και είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχα "φίλο" μέσα στο συνεργείο ίσως να μην τα άλλαζαν όλα αυτά και κάπως έτσι έχει ένα περιθώριο να παίξει μπάλα το συνεργείο.
Στο 407 του πατέρα την 5η μέρα που βγήκε στο δρόμο έπεσε απο πίσω ένα μηχανάκι , νομίζω 2.800ε η ζημιά και η ασφαλιστική ήθελε να κόψει 300ε λόγο παλαιότητας ...πρώτη φορά είδα τον πατέρα μου έξω φρενών .
Στην ατυχία του φίλου με το DS τώρα , δεν νομίζω να κόβει παλαιότητα απλά θέλει ο εμπειρογνώμονας να κόψει κάτι για να φανεί στο "ιστορικό" του , λογικά όλες οι κοστολογήσεις σε εργασία και ανταλλακτικά βγαίνει απο κοινό πρόγραμμα που έχουν οι πραγματογνώμονες στις ασφαλιστικές και τα συνεργεία , έτσι δικαιολογούν και τις εργατοώρες για την κάθε εργασία , τώρα αν η DS έχει βάλει υπερβολές είναι άλλο θέμα .
Και εγώ anytime είχα και η υπαίτιος εθνική κάναμε φιλικό και με -τους- πλήρωσε η anytime -
Ποια η γνώμη σας για τον κινητήρα
1.2 puretech 130 s&s eat8
Πλεονεκτήματα, μειονέκτηματα, αξιοπιστία -
Ποια η γνώμη σας για τον κινητήρα
1.2 puretech 130 s&s eat8
Πλεονεκτήματα, μειονέκτηματα, αξιοπιστίαΦασαριόζικος υπο συνθήκες για αυτό το αυτοκίνητο.
Κατά τα άλλα το κινεί απλά αξιοπρεπώς.Δεν είμαι κάτοχος, το είχα οδηγήσει για λίγο.
Δεν θα το αγόραζα σε καμια περίπτωση με αυτόν το κινητήρα.
DS4 2021