-
Τον έχω οδηγήσει σε κάμποσα δημοσιογραφικά μοντέλα. Γεμάτος σε όλο το φάσμα των στροφών, λογική κατανάλωση για μη υβριδικό, θορυβώδης λειτουργία.
-
Ποια η γνώμη σας για τον κινητήρα
1.2 puretech 130 s&s eat8
Πλεονεκτήματα, μειονέκτηματα, αξιοπιστίαΤελική 210 και 0-100 κάτω από 10..καλα είσαι.
φυσικά εγώ θα έπαιρνα diesel-αρα!
Απλά μέχρι το τέλος του 23/αρχές 24 όλα τα PSA θα πάρουν mild hybrid κινητήρες και 6 νομίζω άλογα παραπάνω με νέο κιβώτιο..δεν ξέρω τι θα γίνει με το DS4, μπορει το ΕΑΤ8 να είναι ακριβότερη και καλύτερη λύση, αλλά θα έχει λίγο μικρότερη κατανάλωση και μικρή αύξηση στις επιδόσεις φαντάζομαι το καινούργιο σύνολο.
-
Οσο προλαβαίνουμε ντίζελ.
Μην ξεχνάμε 2 λίτρα κάτω από τα απλά υβριδικά και 1,5 κάτω από τα μούφα υβριδικά, ενώ έχουν και 10-15 λεπτά διαφορά στην αντλία.
Αν κάποιος κάνει 5-10000 χλμ τον χρόνο, μπορεί να σκεφτεί και αλλιώς.
-
Οσο προλαβαίνουμε ντίζελ.
Μην ξεχνάμε 2 λίτρα κάτω από τα απλά υβριδικά και 1,5 κάτω από τα μούφα υβριδικά, ενώ έχουν και 10-15 λεπτά διαφορά στην αντλία.
Αν κάποιος κάνει 5-10000 χλμ τον χρόνο, μπορεί να σκεφτεί και αλλιώς.
15,000/100 * 2 * 0,15 = 45€ το χρόνο.
Πόσο ειναι η διαφορα αγοράς πλέον ? (όταν ειχα παρει το Μοκκα ήταν 3.000€
-
Νομίζω ότι έχεις κάποιο λάθος στην πράξη αν το καταλαβαίνω καλά
-
peugeot 208 με τα 100 αλλγα εχουν 2100 διαφορα
-
@argosxolos said in DS4 2021:
Νομίζω ότι έχεις κάποιο λάθος στην πράξη αν το καταλαβαίνω καλά
πες μου
αντι για 5 lt/100 θα εχω 7 lt/100
τα 15000 ειναι 150 φορες απο 100χμ
-
Λοιπόν για την διαφορά.
Ντήζελ 5,5 λ Χ 1,65 = 9,075
Βενζίνη 7,5 λ Χ 1,80 = 13,5
Ητοι διαφορά 4,425 ανά 100 χλμ
Στα 15000 χλμ είναι 150 Χ 4,425 = 663,75 τον χρόνο.Δηλαδή περίπου 45000 χλμ η διαφορά στο 208.
-
-
οποτε 3 χρονια αποσβεση
-
Ξέρεις το γεγονός ότι είχα δίλιτρο ατμοσφαιρικό μήκους 4,78 και πήγα σε αυτόματο βενζίνης σουβάκι μήκους 4,15 και μετά σε ίδιο αυτόματο ντίζελ, μου έχει δώσει την δυνατότητα να υπολογίζω ακριβώς τις διαφορές.
Αλλά είναι και κάτι ακόμα, αν καις λίγο τελικά κάνεις περισσότερα χλμ, γιατί πας εκδρομούλες κλπ και δεν σε νοιάζει τόσο.
Εγώ κατέβηκα από βενζίνη με μέση κατανάλωση τα 9,5 λίτρα σε βενζίνη στα 7,5 λίτρα και σε ντίζελ στα 5,5 λίτρα.
Εκανα 33000 χλμ με το βενζίνης σε 13 μήνες και μέχρι τώρα έχω 36000 χλμ με το πετρέλαιο σε 17 μήνες. -
Δεν βάζεις όμως και την τιμή του λίτρου
Πες ότι ένα ντίζελ καίει 6 λίτρα στα 100χλμ
Στα 15000 χλμ θα κάψει 900 λίτρα
900*1.7=1530Ενα βενζινοκίνητο καίει 8 λίτρα στα 100 χλμ
Στα 15000 χλμ θα κάψει 1200 λίτρα
1200*1.85=2220Διαφορά 690 ευρώ
Βέβαια όλα είναι σχετικά γιατί δεν έχουμε βάλει καν τι ακριβώς συγκρίνουμε κτλ κτλ,απλως στους μπακαλιστικους υπολογισμούς μας δεν είναι 45 ευρώ η διαφορά -
@argosxolos said in DS4 2021:
Δεν βάζεις όμως και την τιμή του λίτρου
Πες ότι ένα ντίζελ καίει 6 λίτρα στα 100χλμ
Στα 15000 χλμ θα κάψει 900 λίτρα
900*1.7=1530Ενα βενζινοκίνητο καίει 8 λίτρα στα 100 χλμ
Στα 15000 χλμ θα κάψει 1200 λίτρα
1200*1.85=2220Διαφορά 690 ευρώ
Βέβαια όλα είναι σχετικά γιατί δεν έχουμε βάλει καν τι ακριβώς συγκρίνουμε κτλ κτλ,απλως στους μπακαλιστικους υπολογισμούς μας δεν είναι 45 ευρώ η διαφοράναι το λυσαμε
-
Δεν το πρόσεξα όσο εγραφα
-
Είπαμε μία σύγκριση και πήγατε στον Αρη με το Τζέμινι XXXVII
Η ουσία είναι ότι στα δικά μου 300 με 235 ροπή είναι μεγάλη διαφορά και φαίνεται.
Στα υπόλοιπα ο καθένας την άποψη του και θα τα πούμε στα γουναράδικα...
Εχει ανηφόρες για να πας εκεί...
Η πλάκα είμαι ότι και το δικό μου έχει την ίδια ροπή και είναι Mhev 1.4 βενζίνη. So what's the point.
Η αγορά και η διάθεση των προϊόντων είναι τέτοια ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι με την προσωπική επιλογή τους. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι λάθος η επιλογή του Κρου για το ντίζελ ή σωστή του Lap (τυχαία ονόματα) για την βενζίνη. -
@antonakis said in DS4 2021:
Εξωπραγματικό ποσό για επισκευή... βέβαια θα μου πεις αντιπροσωπεία... Θα χει και το φανάρι το ενα χιλιάρικο+?
Θα θελα να δω κοστολόγιο έτσι για το κουτσομπολιό.Eπανέρχομαι με λεπτομέρειες και προβληματισμούς.
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.
Ο,τι και να σου πούμε από εδώ, δικηγόρο πρέπει να ρωτήσεις. (Νομική κάλυψη έχεις;)
Ξέρω όμως, ότι αν πας δικαστικά, θα μπορέσεις να ζητήσεις εκτός την επισκευή, πιθανά έξοδα μετακίνησης, ψυχικές οδύνες, απαξιώσεις οχήματος και ό,τι ευφάνταστο σου πει ο δικηγόρος.
Συνήθως, αν υποψιάζονται ότι θα εκδικαστούν για περισσότερα, συμβιβάζονται στα πραγματικά.Αυτή είναι πιθανότερο η γραμμή που σκέφτομαι να ακολουθήσω.
πες μας πως θα εξελιχθεί.
-
@antonakis said in DS4 2021:
Εξωπραγματικό ποσό για επισκευή... βέβαια θα μου πεις αντιπροσωπεία... Θα χει και το φανάρι το ενα χιλιάρικο+?
Θα θελα να δω κοστολόγιο έτσι για το κουτσομπολιό.Eπανέρχομαι με λεπτομέρειες και προβληματισμούς.
Μεγάλο πρόβλημα μου παρουσιάζεται με την ασφαλιστική η οποία δεν εγκρίνει το κόστος εργατοώρας και μου λένε ότι θα έχω μια διαφορά τις τάξεως άνω των 500€ εξωθώντας με να πάω δικαστικά. Θα ήθελα τις απόψεις σας σε αυτό.
Ο,τι και να σου πούμε από εδώ, δικηγόρο πρέπει να ρωτήσεις. (Νομική κάλυψη έχεις;)
Ξέρω όμως, ότι αν πας δικαστικά, θα μπορέσεις να ζητήσεις εκτός την επισκευή, πιθανά έξοδα μετακίνησης, ψυχικές οδύνες, απαξιώσεις οχήματος και ό,τι ευφάνταστο σου πει ο δικηγόρος.
Συνήθως, αν υποψιάζονται ότι θα εκδικαστούν για περισσότερα, συμβιβάζονται στα πραγματικά.Αυτή είναι πιθανότερο η γραμμή που σκέφτομαι να ακολουθήσω.
πες μας πως θα εξελιχθεί.
Επιτέλους μετά από σχεδόν 2 μήνες η επισκευή του αυτοκινήτου μου ολοκληρώθηκε και πήγαν όλα καλά με την ασφαλιστική η οποία αποδέχθηκε και μου κατέβαλε το συνολικό ποσό των 10.200 € περίπου. Οφείλω δε να ευχαριστήσω δημοσίως την AutoOne (Κο Μαργαρίτη) καθώς και το συνεργαζόμενο φανοποιείο του Κου Δημακόπουλου (Αργυρούπολη) για τον επαγγελματισμό και τη συνεργασία τους ώστε το αυτοκίνητο να επισκευαστεί άριστα και να διεκπεραιωθεί η όλη διαδικασία με την ασφαλιστική.
-
Απίστευτο το κόστος για ένα "μικρό" τρακάρισμα...
Καλοτάξιδο να είναι από εδώ και πέρα!!!
-
-
Καλοτάξιδο να είναι.
Αξιοσημείωτο, ότι υπήρχαν ή ήλθαν γρήγορα τα ανταλλακτικά, γιατί σε κάτι άλλες μάρκες διαβάζουμε στενάχωρα πράγματα...
DS4 2021