-
@piliourits said in Honda HR-V 2021:
Αφού υπάρχει αυτό το χοντα από καιρό, γιατί τέτοιος χαμός με τη διάθεση της 2λιτρης Κορόλα;
Γιατί δεν υπάρχει άλλο τέτοιο όχημα με σύνολο ισχύος/κατανάλωσης,σε τέτοια τιμή και από σοβαρό κατασκευαστή.
-
Τα βιντεάκια δίνουν μια μικρή ιδέα,αλλά πολλές φορές δύσκολα μπορείς να κρίνεις μόνο από βιντεάκια αν το ένα "μουγκρίζει",κάνει πιο δυνατό θόρυβο από το άλλο α) γιατί το καταγραφικό του ήχου που χρησιμοποιεί ο καθένας στο εσωτερικό του κάθε αμαξιού,μπορεί να διαφέρει β) η διαδρομή κι ο τρόπος επιτάχυνσης είναι διαφορετικά, συνεχής ανάβαση με αυξομειώσεις για 20 min. στο ένα,άμεση επιτάχυνση δευτερολέπτων σε ευθεία -άρα και με λιγότερο ζόρι- για το άλλο.
Παρ'όλα αυτά, επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα δύο σε πάνω από μισή ώρα δοκιμή και σε πόλη και σε ανοιχτό δρόμο,όντως τα toyota (yaris cross,chr,corolla) κάνουν λιγότερο βουητό σε απότομο πάτημα του γκαζιού.Όμως το HRV (και τα υβριδικά Honda γενικότερα),όπως είπα,δίνουν μια ακουστικά ελαφρώς καλύτερη αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων και στροφών κινητήρα κατά την επιτάχυνση.
Είναι πολύ καλά στημένο το CHR (και η corolla), αλλά για εμένα προσωπικά, υπολείπεται σε σημαντικό βαθμό επιδόσεων συγκριτικά με το HRV:
https://zeperfs.com/en/duel9577-6510.htm
Όταν (κι αν έρθει) και το CHR με τον νέο 1.8 140hp,σίγουρα θα είναι πολύ βελτιωμένο και ανταγωνιστικό σε επιδόσεις.
-
@bill_hsd said in Honda HR-V 2021:
@tkin73 said in Honda HR-V 2021:
@panormus772 said in Honda HR-V 2021:
Kι ένας extreme-παράδοξος τρόπος οδήγησής του (ανάβαση με full γκάζι):
Και μετά κάποιοι λένε για το "μουγκρητό" του eCVT των υβριδικών Toyota...
To ότι μπορεί να μουγκρίζουν και αλλά δεν κάνει το μούγκρισμα των Τογιότα πιο διακριτικό!!! Όποιος λέει ότι δεν μουγκρίζουν τα ecvt απλά προσπαθεί να κολλακεψει την επιλογή του. Και προσωπικά απορώ πως η Τογιότα τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τα αυτόματα της.
Δεν είπε κανείς οτι δεν μουγκρίζουν τα υβριδικά Toyota, αλλά από το συνεχές κροταλισμα ενός diesel σε όλο το εύρος στροφών (από ρελαντί μέχρι τον κόφτη), προσωπικά προτιμώ το μουγκρισμα του υβριδικού σε μια πολύ συγκεκριμένη και μάλλον σπάνια συνθήκη, της πλήρους επιτάχυνσης μεχρι να φθάσει στο συντομοτερο χρόνο στην επιθυμητή ταχύτητα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιστάσεις επικρατεί είτε απόλυτη ησυχία (EV λειτουργία), είτε ο κλασικός ήχος ενός βενζινοκινητου αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση, από την απλή παρακολούθηση των δύο βίντεο πιστεύω οτι εύκολα καταλαβαίνει κάποιος οτι το Honda σε full επιτάχυνση μουγκρίζει εντονότερα και με χειρότερη χροιά από το Toyota.Έχεις να μπεις χρόνια σε diesel μάλλον..σε πληροφορώ ότι οι 3κυλινδροι εν τέλει ακούγονται πολύ περισσότερο από έναν καλό και σύγχρονο πετρελαίου.
-
@piliourits said in Honda HR-V 2021:
Οπότε τελικά δεν ήταν το δίλιτρο εμπόδιο για όλο τον κόσμο...
Ή ήταν - είναι;Έχω μπερδευτεί.
.. Toyota, αφού!
-
@dstou said in Honda HR-V 2021:
Προφανώς και τα 2000 κυβικά αποτελούν εμπόδιο. Αλλά άνθρωποι με λεφτά για ξόδεμα πάντα υπήρχαν.
Προσωπικά,αποτελούν εμπόδιο όχι μόνο για το υπάρχων τίμημα του ΦΠ και του τεκμηρίου (τουλάχιστον αν γνώριζες πως θα παραμείνει σταθερό για τα επόμενα 5-10 έτη κάνεις τα κουμάντα σου και πράττεις αναλόγως),αλλά γιατί και μόνο που υφίσταται αυτή η φορολόγηση,δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει..
-
Ακριβώς, τουότα.
Ήγουν δίλιτρο με υβριδικό κινητήρα, αυξημένο συντελεστή απόσβεσης στα λογιστικά βιβλία, μειωμένα τέλη ταξινόμησης, αυτόματο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη πρόσβαση σε δακτύλιο. Όχι απλό δίλιτρο δηλαδή.
Στα καπάκια, η μοναδική διαθέσιμη έκδοση ενός αυτοκινήτου, σε μια περίοδο όπου η αγορά έχει στερέψει από αυτοκίνητα, και ότι υπάρχει πωλείται με ημίψηλο καπέλο και τεράστιο χρόνο αναμονής.
Ενδεικτικό των ανεκδότων που ακούγονται στην αγορά είναι ότι για να αγοράσεις πχ ένα 2008 ή ένα c4 ccross με 130 άλογα σε αυτόματο, η τιμή ξεκινάει από 30 χήνες, και μπορεί εύκολα να φτάσει τα 35... ειδικά για το τελευταίο.
Πράγμα που κάνει τελικά την κκ λίγο λιγότερο ανέκδοτο, ακόμα και στα 2000 κυβικά.
Χάουέβερ όταν βγει το κκ σε 1800 κυβικά υβρίδιο, άμα πουλήσει ξανά το 2000 γράψτε μου . Ο γυαλός δεν είναι στραβός. -
Βγαίνει και το 2008 υβρίδιο, ήδη έρχεται το 3008 και από εμφάνιση υπερτερεί πολύ .
-
@dublin said in Honda HR-V 2021:
Έχεις να μπεις χρόνια σε diesel μάλλον..σε πληροφορώ ότι οι 3κυλινδροι εν τέλει ακούγονται πολύ περισσότερο από έναν καλό και σύγχρονο πετρελαίου.
ΟΚ, ό,τι πεις...Ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
@dublin said in Honda HR-V 2021:
Έχεις να μπεις χρόνια σε diesel μάλλον..σε πληροφορώ ότι οι 3κυλινδροι εν τέλει ακούγονται πολύ περισσότερο από έναν καλό και σύγχρονο πετρελαίου.
ΟΚ, ό,τι πεις...Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Τιποτα, υποχρεωσης μου.
-
-
-
Αν δεν κάνω λάθος , αυτό δεν περιμένεις?
Πλησιάζει η παραλαβή σου? -
@gtsartsal said in Honda HR-V 2021:
Πλησιάζει η παραλαβή σου?Ναι,αυτό.
Μάρτιο έρχεται μου είπαν. Φάγαμε το μισό γάιδαρο (15/5 η παραγγελία),έμεινε ο άλλος μισός...
-
Μάρτιο έρχεται μου είπαν. Φάγαμε το μισό γάιδαρο (15/5 η παραγγελία),έμεινε ο άλλος μισός...
Πότε θα βάλεις Πωλητήριο στο S-cross?
-
αντε με το καλό. Επίτελους θα εχεις ένα όμορφο και καλό αυτοκίνητο!!
το παλιό ήταν καλό σκέτο.
-
@yem said in Honda HR-V 2021:
Πότε θα βάλεις Πωλητήριο στο S-cross?
Έχουμε καιρό ακόμη Με το νέο έτος κι αφού θα έρθει το Honda... Μη μείνουμε ποδαράτοι από τώρα..
-
@cirus said in Honda HR-V 2021:
Σ'ευχαριστώ κι έχεις ένα δίκιο (αν και καμία "μάνα" δεν αποδέχεται εύκολα πως έχει "άσχημο" παιδί.. )
-
Όντως στη μέση είσαι.
Άρχισε η κατηφόρα...
Έχει και η αναμονή την ομορφιά της! -
@cirus said in Honda HR-V 2021:
Σ'ευχαριστώ κι έχεις ένα δίκιο (αν και καμία "μάνα" δεν αποδέχεται εύκολα πως έχει "άσχημο" παιδί.. )
Μολις ερθει το νέο σου όχημα με το καλό και το βάλεις δίπλα στο παλιό δες τα και πες το μου αυτό
-
Υπομονή φίλε μου, λίγο έμεινε ακόμη, θα σε αποζημιώσει με το παταπανω
Honda HR-V 2021