-
Απ οτι φαινεται εδω μεσα ειναι σουπερ οικονομικο.
Κανα μεγαλο ταξιδι επαιξε τωρα το καλοκαιρι που να ειχε εθνικη κ μεγαλυτερες ταχυτητες να δουμε κ καταναλωση εκτος? -
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Απ οτι φαινεται εδω μεσα ειναι σουπερ οικονομικο.
Κανα μεγαλο ταξιδι επαιξε τωρα το καλοκαιρι που να ειχε εθνικη κ μεγαλυτερες ταχυτητες να δουμε κ καταναλωση εκτος?Έχω κάνει ως τώρα κάτι λιγότερο από 5.000km, με ~2000km Eθνική οδό,και καμιά 1500km υπεραστικά εντός Αττικής (π.χ. Ωρωπό,Πόρτο Ράφτη,Λαγονήσι). Τα υπόλοιπα 1500km αστικά. Μέση συνολική κατανάλωση ως τώρα 5,8lt/100km.
Σε Εθνική οδό (Αθήνα-Λάρισα και Αθήνα-Κόρινθο), έχω δει μέση 6,8-7,0lt/100km) με μ.ω.τ. 98-104km/h,καθαρά μετρημένη από τα σημεία εξόδου σε εισόδου Εθνικής οδού. -
Έχει σχετικό όγκο και το βάρος των μπαταριών δεν το βοηθούν στην εθνική όταν ανεβαίνουν και τα χλμ.
Πρακτικά εκεί καίει όπως οποιοδήποτε 1.5-6 με 130/160 τούρμπο βενζίνης c suv. -
@tkin73 said in Nissan Qashqai 2021:
Έχει σχετικό όγκο και το βάρος των μπαταριών δεν το βοηθούν στην εθνική όταν ανεβαίνουν και τα χλμ.
Πρακτικά εκεί καίει όπως οποιοδήποτε 1.5-6 με 130/160 τούρμπο βενζίνης c suv.Ολα τα υβριδικα αυτου του τυπου το ιδιο μειον εχουν στα ταξιδια. Χωρις να το εχω ψαξει για το υβριδικο συστημα της Νισσαν ελπιζω να βγει αξιοπιστο.
-
@wantone said in Nissan Qashqai 2021:
Πρακτικά εκεί καίει όπως οποιοδήποτε 1.5-6 με 130/160 τούρμπο βενζίνης c suv.Ολα τα υβριδικα αυτου του τυπου το ιδιο μειον εχουν στα ταξιδια. Χωρις να το εχω ψαξει για το υβριδικο συστημα της Νισσαν ελπιζω να βγει αξιοπιστο.
Εννοείται ότι ισχύει για όλα. Απλά όσο μεγαλύτερο το αμάξι έχει και περισσότερο ταξιδιάρικο χαρακτήρα ο οποίος χαρακτήρας του δεν εξυπηρετειται από τον υβριδισμο.
-
Πρακτικά εκεί καίει όπως οποιοδήποτε 1.5-6 με 130/160 τούρμπο βενζίνης c suv.Ως προς την κατανάλωση,ναι δε βοηθάει το υβριδικό σε ανοιχτό δρόμο.Επιβαρύνει όπως το λες,αλλά όχι τόσο όσο αναμένεις σε νορμάλ μ.ω.τ. (σε σχέση μ'ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο πάντα μιλώντας).
@tkin73 said in [Nissan Qashqai 2021]
Εννοείται ότι ισχύει για όλα. Απλά όσο μεγαλύτερο το αμάξι έχει και περισσότερο ταξιδιάρικο χαρακτήρα ο οποίος χαρακτήρας του δεν εξυπηρετειται από τον υβριδισμο.
Για όσο αφορά την κατανάλωση το είπαμε,για όσο αφορά τον υπόλοιπο ταξιδιάρικο χαρακτήρα του σε άνεση και επιδόσεις μια χαρά είναι ξεκούραστο.Δεν φοβάσαι προσπέρασμα κι ο 1500άρης με τα 190hp δε σε κρεμάει πουθενά σε εθνική ή επαρχιακό με κλειστό ή ανοιχτό κλιματισμό.
Τώρα για την αξιοπιστία θα δείξει. Ελπίζουμε στη σχεδόν 6ετή εμπειρία των Ιαπώνων της Nissan από την εφαρμογή του e-power.
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
...Για όσο αφορά την κατανάλωση το είπαμε,για όσο αφορά τον υπόλοιπο ταξιδιάρικο χαρακτήρα του σε άνεση και επιδόσεις μια χαρά είναι ξεκούραστο.Δεν φοβάσαι προσπέρασμα κι ο 1500άρης με τα 190hp δε σε κρεμάει πουθενά σε εθνική ή επαρχιακό με κλειστό ή ανοιχτό κλιματισμό.
Τώρα για την αξιοπιστία θα δείξει. Ελπίζουμε στη σχεδόν 6ετή εμπειρία των Ιαπώνων της Nissan από την εφαρμογή του e-power.
Τι εννοείς δεν σε κρεμάει ο κινητήρας; Δεν έχει κάποια σύνδεση με τους τροχούς για να επηρεάζει την κίνηση του αυτοκινήτου.
-
@vagnar said in Nissan Qashqai 2021:
...Για όσο αφορά την κατανάλωση το είπαμε,για όσο αφορά τον υπόλοιπο ταξιδιάρικο χαρακτήρα του σε άνεση και επιδόσεις μια χαρά είναι ξεκούραστο.Δεν φοβάσαι προσπέρασμα κι ο 1500άρης με τα 190hp δε σε κρεμάει πουθενά σε εθνική ή επαρχιακό με κλειστό ή ανοιχτό κλιματισμό.
Τι εννοείς δεν σε κρεμάει ο κινητήρας; Δεν έχει κάποια σύνδεση με τους τροχούς για να επηρεάζει την κίνηση του αυτοκινήτου.
Ναι,δεν έχει άμεσα, αλλά εμμέσως αυτός δίνει την ενέργεια για την ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα.Δεν αρκεί μόνο η συνεισφορά της μπαταρίας για κίνηση σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου η μεγάλων επιταχύνσεων.
-
Πρακτικά εκεί καίει όπως οποιοδήποτε 1.5-6 με 130/160 τούρμπο βενζίνης c suv.Ως προς την κατανάλωση,ναι δε βοηθάει το υβριδικό σε ανοιχτό δρόμο.Επιβαρύνει όπως το λες,αλλά όχι τόσο όσο αναμένεις σε νορμάλ μ.ω.τ. (σε σχέση μ'ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο πάντα μιλώντας).
@tkin73 said in [Nissan Qashqai 2021]
Για όσο αφορά την κατανάλωση το είπαμε,για όσο αφορά τον υπόλοιπο ταξιδιάρικο χαρακτήρα του σε άνεση και επιδόσεις μια χαρά είναι ξεκούραστο.Δεν φοβάσαι προσπέρασμα κι ο 1500άρης με τα 190hp δε σε κρεμάει πουθενά σε εθνική ή επαρχιακό με κλειστό ή ανοιχτό κλιματισμό.
To αυτοκινητο σου χρησιμοποιει τον βενζινοκινητηρα μονο σαν γεννητρια. Αυτο που σε κινει ειναι ο ηλεκτροκινητηρας με οτι ιππους και ροπη εχει. Δεν το εχεις καταλαβει μεχρι τωρα;
-
@vagnar said in Nissan Qashqai 2021:
Ναι,δεν έχει άμεσα, αλλά εμμέσως αυτός δίνει την ενέργεια για την ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα.Δεν αρκεί μόνο η συνεισφορά της μπαταρίας για κίνηση σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου η μεγάλων επιταχύνσεων.
Κινει μια γεννητρια που παραγει ρευμα και αυτο κινει τον ηλεκτροκινητηρα. Στα πλοια αυτο το συστημα χρησιμοποιειται κυριως για χωροταξικους λογους.
-
@wantone said in Nissan Qashqai 2021:
To αυτοκινητο σου χρησιμοποιει τον βενζινοκινητηρα μονο σαν γεννητρια. Αυτο που σε κινει ειναι ο ηλεκτροκινητηρας με οτι ιππους και ροπη εχει. Δεν το εχεις καταλαβει μεχρι τωρα;
Το απάντησα παραπάνω.
-
Γεια σας παιδιά!!
Σκέφτομαι την αγορά E-power στην έκδοση Techna.
Αυτές τις μέρες τρέχει και μια προσφορά -1000€ με τελική τιμή 43890€ (βέβαια στα άλλα SUV της Nissan οι προσφορές είναι πολύ μεγαλύτερες και φτάνουν σε έως 4000€ αλλά καλοδεχούμενη έστω και αυτή η προσφορά)
Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι το εσωτερικό.
Στην έκδοση Techna διατίθεται μόνο με το συνδυασμό μαύρο-ανοιχτό γκρι (σχεδόν λευκό) δερματίνης:
Με προβληματίζει λοιπόν καταρχάς το αισθητικό αποτέλεσμα (δεν το έχω δει ποτέ από κοντά). Από τη μια μοιάζει μοντέρνο αλλά μήπως είναι πολύ έντονο και "κουραστικό" στην καθημερινότητα;
Και δεύτερο (και ίσως κυριότερο) μήπως λερώνει πολύ εύκολα και πόσο δυνατό θα είναι να καθαρίζεται;Παρακαλώ πολύ, όποιος έχει άποψη (κατά προτίμηση από προσωπική επαφή) για αυτό το εσωτερικό να μου δώσει τα φώτα του...
-
Πανέμορφο είναι σε διχρωμία, δεν θα το έπαιρνα σκούρο εαν είχα επιλογή. Έτσι είναι η Κορόλα μου και είναι απίστευτα ευχάριστω το εσωτερικό, εαν το πάρεις δεν θα θες να ξαναδείς μαύρο. Όσο για την βρωμιά, καθαρίζει πανεύκολα, εμένα είναι όπως την 1η μέρα μετά από 2.5 χρόνια. Θες ένα καλό καθαριστικό εσωτερικού χώρου και ένα πανί microfiber.
-
Έτυχε να δω τη διχρωμία κι όντως είναι όμορφο.Τα μόνα σημεία που θα θέλουν λίγο προσοχή είναι -το καλοκαίρι ιδίως με τον ιδρώτα- τα υποβραχιόνια των θυρών και το κεντρικό υποβραχιόνιο,αλλά με λίγο καθάρισμα με καθαριστικά που είπε ο Φάνης νομίζω δε θα'χεις σοβαρό θέμα.Βέβαια αν έχεις μικρά παιδιά,θέλει μια περαιτέρω σκέψη.
Και μερικές καταναλώσεις χθες βράδυ από Κηφισιά(Ζηρίνειο) έως Φιλαδέλφεια,από Λ.Κηφισίας.Νομίζω το 1,5lt/100km είναι προσωπικό μου ρεκόρ για απόσταση άνω των 9χλμ. Τελικό αποτέλεσμα 1,9 στα 11,2km
Eπίσης, σήμερα έκανα και ρεκόρ συνεχούς διαδρομής σε EV στην επιστροφή από Αγ.Αποστόλους Αττικής σε Αθήνα. 8,9χλμ.! (από το 14,5χλμ έως το 23,4χλμ.) της επιστροφής.
-
Φοβερές καταναλώσεις!
Βλέποντας το καντράν, αριστερά από ότι καταλαβαίνω δεν είναι στροφόμετρο αλλά ένδειξη της δύναμης.;
Φτάνει στο 10 όταν το σανιδωνεις;
-
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
Φοβερές καταναλώσεις!
Βλέποντας το καντράν, αριστερά από ότι καταλαβαίνω δεν είναι στροφόμετρο αλλά ένδειξη της δύναμης.;
Φτάνει στο 10 όταν το σανιδωνεις;
Oh,yes
-
Ευχαριστώ fanis75 και panormus772 για τα σχόλια και την ενθάρρυνση για το χρώμα του εσωτερικού! Σίγουρα είναι διαφορετικό και ίσως πράγματι αν το συνηθίσεις όλα τα άλλα να φαίνονται βαρετά!
Στο εξωτερικό και σε όλα τα video, τα Techna είναι με το μπλε εσωτερικό αντί του ανοιχτού γκρι, κάτι που θα μου έδινε περισσότερη σιγουριά ως προς την αντοχή στη βρωμιά και έτσι και αλλιώς είναι μια ενδιαφέρουσα διχρωμία. Εδώ όμως έχουν επιλέξει να φέρνουν μόνο το ανοιχτό γκρι.
Σκέφτομαι και την Techna+ με το μαύρο δερμάτινο σαλόνι και μπλε στα υπόλοιπα (ταμπλό, πόρτες...) αλλά εκτός από τη διαφορά τιμής δε μου αρέσουν οι αναβαθμίσεις σε εξοπλισμό γιατί:
- Οι 20ρες ζάντες δε μου αρέσουν αισθητικά και σίγουρα προσφέρουν λιγότερη άνεση.
- Το μαύρο δερμάτινο σαλόνι είναι όμορφο σε εμφάνιση αλλά θα καίει και θα σε ιδρώνει στην επαφή το καλοκαίρι. Το σαλόνι της Techna έχει ύφασμα στα σημεία επαφής.
- Το Bose ηχοσύστημα θα ήταν ευπρόσδεκτο ωστόσο αν και όχι τόσο απαραίτητο (γνώμες??).
-
Δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει με ήλιο, έχει το θερμαινόμενο παρμπρίζ που εμένα με ενόχλησε.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το συνηθίσω..
Τις ίδιες σκέψεις με εσένα είχα κάνει περί της επιλογής του Θεοχαράκη να φέρει το άσπρο γκρι και όχι το μπλε. Αλλά that's life.
Αν σε απασχολεί η βρομιά μονο, μην σε αποθαρρύνει, υπάρχουν προστατευτικά υλικά που βοηθάνε πχ:
https://www.skroutz.gr/s/17125233/Gyeon-Q2-Leather-Shield-50ml.html
Το βάζεις μια φορά το χρόνο και προστατεύει από βρομιά, κάνει και τον καθαρισμό πιο εύκολο.
Όπως λέει και ο Φάνης δεν λερώνουν τόσο εύκολα.
Δεν νομίζω ότι αξίζει το +, η τέκνα είναι η χρυσή τομή στον εξοπλισμό.
-
Καταρχάς ευχαριστώ @netgeo για την απάντηση και τις προτάσεις για την καθαριότητα/συντήρηση
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει με ήλιο, έχει το θερμαινόμενο παρμπρίζ που εμένα με ενόχλησε.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το συνηθίσω..
Όχι, δεν το έχω οδηγήσει, ούτε και κάποιο άλλο αυτοκίνητο με αυτό τον εξοπλισμό. Κάνει κάποιες έντονες αντανακλάσεις λόγω του θερμαινόμενου; Γενικά πάντως το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι κάτι που θα ήθελα να έχει το επόμενό μου αυτοκίνητο. Σε έντονη υγρασία θεωρώ πως δίνει λύση που δε δίνει το ξεθάμπωμα από το Α/C
Δεν νομίζω ότι αξίζει το +, η τέκνα είναι η χρυσή τομή στον εξοπλισμό.
Συμφωνώ. Για αυτό και με προβληματίζει το αποκλειστικά ανοιχτό γκρι εσωτερικό της Techna. Όπως έγραψα και παραπάνω δεν ειναι η παραπάνω τιμή αλλά κάποια στοιχεία του παραπάνω εξοπλισμού της Techna+ τα θεωρώ και κάπως αρνητικά. Αν η Techna+ είχε μόνο θετικά (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) ίσως να μη με πειραζε η διαφορά στη τιμή, που δεν είναι και τεράστια.
-
Επειδή -δικαίως και για μένα- σε απασχολεί αρνητικά ως προς την άνεση το θέμα των 20" ζαντών στην Techna+, ψάξε λίγο αν πιθανά ισχύει πως στις 20άρες ζάντες έχει ανάρτηση πολλ/λων συνδέσμων πίσω αντί για ημιάκαμπτο.
Nissan Qashqai 2021