-
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 πολύ ωραίες αναφορές κάνεις.
Πρόσφατα είδα τα ΚΙΑ.
Τo niro μου φάνηκε παρά πολύ καλό, καλύτερο σε υλικά και συναρμογή από το Sportage.Δεν μπορώ να πω σε σχέση με το sportage,αλλά το niro για μένα το βασικό μείον του ήταν οι επιδόσεις. Ειδάλλως στα υπόλοιπα ήταν πολύ κοντά με το QQ.
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 πολύ ωραίες αναφορές κάνεις.
Πρόσφατα είδα τα ΚΙΑ.
Τo niro μου φάνηκε παρά πολύ καλό, καλύτερο σε υλικά και συναρμογή από το Sportage.Δεν μπορώ να πω σε σχέση με το sportage,αλλά το niro για μένα το βασικό μείον του ήταν οι επιδόσεις. Ειδάλλως στα υπόλοιπα ήταν πολύ κοντά με το QQ.
Το Νίρο είναι όντως πολύ καλό μέσα και με εξαιρετικούς χώρους και όσο πρέπει μεγάλο σε μήκος. Εννοείται ότι το κύριο μείον του είναι οι επιδόσεις. Αλλά από την άλλη είναι ο πρωταθλητής των υβριδικών σε οικονομία. Δεν έχει διττό χαρακτήρα. Το παίρνεις γιατί είναι το οικονομικότερο όλων. Φυσικά η τιμή του από τα 34Κ δεν συμβάλλει στην οικονομία της τσέπης. Κλασικά πρέπει να πληρώσεις πολλά για να κάνεις οικονομία.
-
@tkin73 said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν μπορώ να πω σε σχέση με το sportage,αλλά το niro για μένα το βασικό μείον του ήταν οι επιδόσεις. Ειδάλλως στα υπόλοιπα ήταν πολύ κοντά με το QQ.
Το Νίρο είναι όντως πολύ καλό μέσα και με εξαιρετικούς χώρους και όσο πρέπει μεγάλο σε μήκος. Εννοείται ότι το κύριο μείον του είναι οι επιδόσεις. Αλλά από την άλλη είναι ο πρωταθλητής των υβριδικών σε οικονομία. Δεν έχει διττό χαρακτήρα. Το παίρνεις γιατί είναι το οικονομικότερο όλων. Φυσικά η τιμή του από τα 34Κ δεν συμβάλλει στην οικονομία της τσέπης. Κλασικά πρέπει να πληρώσεις πολλά για να κάνεις οικονομία.
Δε διαφωνώ.
Απλά, κατέληξα στο QQ γιατί ήθελα να έχω μια γεύση υβριδικού-ηλεκτροκίνησης (μιας κι είναι απίθανο -λόγω ανεπαρκούς ιδιωτικής υποδομής- να πάω σε φουλ ηλεκτρικό minimum την επόμενη 10ετία),χωρίς να "πέσω" κατηγορία σε επιδόσεις από τα προηγ. αμάξια μου κι από οικονομία στην κατανάλωση ότι καλύτερο προκύπτει,καλοδεχούμενο. -
Υπάρχει κι ένα άρθρο για τα πιο "ήσυχα" SUV (o.k., ξέρω autotriti,αλλά σχεδόν όλοι επισημαίνουν πως το QQ e-power είναι από τα πιο ήσυχα hybrid):
-
Υπάρχει κι ένα άρθρο για τα πιο "ήσυχα" SUV (o.k., ξέρω autotriti,αλλά σχεδόν όλοι επισημαίνουν πως το QQ e-power είναι από τα πιο ήσυχα hybrid):
Κατ' αρχάς ούτε εγώ το πάω, επειδή όταν έχει ατζέντα είναι πολύ ξεφτίλα.. αλλά κάνει κάποια τεστ που πραγματικά είναι αριθμοί, και δείχνει αντικειμενικότητα, και έπειτα πολλές φορές κοντραρεται με εταιρείες και κάνει κρίσεις που ενοχλούν, ενώ όπως ξέρουμε το 95% όλων των υπολοίπων απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις και διαβάζουν δελτία τύπου..
Παραδέχομαι τον τάρανδό τους σίγουρα..
Επίσης..ο τρικυλινδρος του C4 και το diesel Grantland μπροστά από την Corolla Cross...τς τς τς.. ματρακαδες κατά τα άλλα..
-
Λογικό είναι και το προηγούμενο κασκαι που δεν ήταν υβριδικό ήταν από τα πιο ήσυχα οπότε η εξέλιξη από την μια και οι μπαταρίες βοηθούν στην ησυχία
-
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
Επίσης..ο τρικυλινδρος του C4 και το diesel Grantland μπροστά από την Corolla Cross...τς τς τς.. ματρακαδες κατά τα άλλα..
Ρε συ, μας δουλεύεις; Τόσο φανατικός οπαδός είσαι με τη stellantis; Υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη μας με τα πόστς σου. Είπα και εγώ θα έχουν σοβαρή διαφορά έτσι όπως τα γράφεις.
Μιλάς στην ουσία για δεκαδικά νούμερα διαφορας στα 120χλμ/ώρα και μια περίπτωση για 1db στα 100χλμ/ώρα. Το δε Grandland πατάει στο πάτωμα του 3008 και έχει παρόμοια ηχομονωση, μη πω ολόιδια. Οπότε μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως η Corolla έχει κατά δεκαδικά του ενός db ίδια ηχομονωση με το Grandland
Μάλιστα η premium DS7 γράφει χειρότερα νούμερα ,δεκαδικά και πάλι, από το κουτί την Corolla Cross.
-
1,4 db η διαφορά από το πλέον ήσυχο στο πλέον ανήσυχο. Είδα 2 db διαφορά στο Τιγκουάν από το Ντάστερ, και το καταλάβαινες και με το ...αυτιμπελόμετρο.
Για μένα εστιάστε στα 120 χαω, είναι μεγάλη η διαφορά από τα 100 χαω, και σίγουρα αισθητή.
Πάντως, επειδήΣ ο θόρυβος είναι σύνθετο μέγεθος, παίζουν πολλά ρόλο. Και τα λάστιχα, και η αεροδυναμική, και το μοτέρ, και η ηχομόνωση, και το γρανάζωμα (αν και στα 120 χαω όλα θα έχουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στο σαζμάν).
Θεωρώ ότι οι μετρήσεις έχουν γίνει με το ιδιο όργανο, στον ίδιο δρόμο. -
Ο Στέφου στις τελευταίες δοκιμές μετράει ήχο, οχι σε όλες (γιατί?).
Στο κορολα μέτρησε 65 και 67, ακριβώς όσο και το autotriti.
Στο cx30 είναι 62-63 και 65
-
Είναι λογαριθμικο μέγεθος. 0,5db είναι μια α διαφορά. 2db είναι αισθητά μεγαλύτερη διαφορά από το 0,5db
Ανα 10 db το αυτι μας καταλαβαίνει διπλάσιας έντασης ήχο. Το 0,5db είναι πάρα πολύ χαμηλό για να το αντιληφθεί. Εμφανίζεται μονάχα στα όργανα.
2db διαφορά είναι περίπου 20% υψηλότερη ένταση. Το καταλαβαίνεις. -
Lap αδιάβαστος.
Για την ισχύ
+3dB = x2
+10dB = x10**Edit
Βέβαια, ειδικά για τον ήχο... A 3 dB change yields a 100% increase in sound energy and just over a 23% increase in loudness.
Οπότε δέχομαι την απάντηση σου. -
Χεχε με τα suzuki γίνεσαι ειδικός.
Δύο είναι οι βασικοί αλγόριθμοι που δέχονται οι ειδικοί. Ο ένας λέει πως διπλασιάζεται η ένταση ήχου στο αυτι μας ανά 6db αλλά έχει επικρατήσει παγκοσμίως ο μέσος όρος των 10db.
Σκέψου και πρακτικα, από τα 100 χλμ/ώρα στα 130χλμ/ώρα δεν διπλασιάζεται η ένταση στα αυτιά μας. Γενικά κουφαλογο ως είδος ο άνθρωπος.
-
Αν μπείτε σε άρμα και ρίξετε 10 βολές με το πυροβόλο, δεν θα σας ξανανοιάξει ο θόρυβος στα αυτοκίνητα. Γενικά, μην είστε τόσο μυγιάγγιχτοι...
-
Δεν μας νοιάζει ο θορύβος. Να τσακωθούμε ποιος έχει δίκιο θέλουμε.
-
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
-
αλλά το niro για μένα το βασικό μείον του ήταν οι επιδόσεις.
Και επίσης είναι κακάσχημο....άθλιο σχέδιο! Μόνο το Μπαϊγκόν είναι χειρότερο.
-
Κουκλάκι είναι
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Κουκλάκι είναι
Αχαχαχα....! κουκλάκι για εσένα = άσχημο. Έχουμε δει τι σου αρέσει....
-
-
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
Είναι μια μάχη που δεν κερδίζεται αυτή. Σα να τσακώνεσαι με τη γυναίκα σου.
Nissan Qashqai 2021