-
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά ,καλή χρόνια με υγεία σε όλους !
Ξεκινάω ένα θέμα το οποίο με προβληματίζει αρκετά αυτές τις ημέρες και επειδή θέλω να προλάβω την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων για το 2 λίτρο αυτοκίνητο που έχω (630 ευρώ δεν τα λες και λίγα) !
Να αναφέρω αρχικά ότι κάνω γύρω στα 16-18.000 χλμ τον χρόνο 90% εκτός αστικού δικτύου (κυρίως μέσω περιφερειακού Θεσσαλονίκης )και αυτή την στιγμή έχω ένα rav4 2000cc αέριο .
Θελω χρόνια να αλλάξω αυτοκίνητο αλλά λίγο η δουλειά λίγο η συνήθεια δεν το προχώρησα !Φετος ομως νομίζω ήρθε η ώρα !!!
Μην σας κουράζω ομως ,στο θέμα μας !
Να επιλέξω την Όμορφη Ελένη της γειτονιάς 20 ετών και ομορφούλα ;
την Μονικα μπελουτσι αλλά στην ηλικία των 40
η την πλούσια γειτόνισσα που βλέπεται μωρέ αλλά είναι για σπιτι η άτιμη !!!
1)Ελένη
:Υβριδικο Corolla 1.8 έκδοση GR gazoo στα 25000.;(καινούργιο φυσικά )
Ειναι η ποιο όμορφη έκδοση για εμένα !
2)Monica
Mercedes CLA 180 Diesel αυτόματο με 40.000 χλμ από χέρι (φίλο μου) καθαρό αυτοκίνητο πλήρως εξοπλισμένο (xenon-αυτόματο παρκάρισμα -αναδιπ καθρέπτες κτλ κτλ ) επίσης στα 25.000
3)Γειτόνισα (μου διαφεύγει το όνομα της )
Bmw 116D του 2017 επίσης πεντακάθαρο με 43.000 χλμ diesel με καλό εξοπλισμό led angel eyes (η έκδοση facelift πριν την αλλαγή του νέου μοντέλου , και ακόμα στην εγγύηση αντιπροσωπείας (επίσης από χέρι )στα 19.000 !!!
Για να σας προλάβω οι χώροι πίσω δεν με προβληματίζουν (ξέρω ότι τα 2 πρώτα είναι στενά πίσω τα πράγματα )
Το Corolla οκ έχουν γραφτεί αρκετά ,έχω πάρει ιδέα ,το έκανα test drive ωραίο πάτημα ,θόρυβος στις υψηλές αλλά ,θεωρώ πολλά τα χρήματα για Τογιότα , ,πολύ hi tech και στην έκδοση που επέλεξα και ειδικά σε κόκκινο μαύρο είναι κουκλί ,αλλά .........
Το CLA ,,.!!!!!
και εδώ έρχεται αυτό το καταραμένο το αλλά...........
πριν δοκιμάσω το Corolla έκανα το λαθος.Μπήκα στο CLA ,αν και diesel ,αν και είναι η προηγούμενη γενιά ,απλά το ερωτεύτηκα δεν μπορούσε να χορτάσει το μάτι μου να το κοιτάει εξαρχής εξωτερικά !Μεσα οκ δεν είναι κάτι σύγχρονο ,αλλά έχει αυτή την αύρα του γκλάμουρ και classic μαζί !Δεν είναι αυτό το hi tech με γεμάτος οθόνες στο ταμπλό ,έχει βέβαια αυτό το tablet μέσα στην μέση αλλά ως εκεί !
Δεν λέω ,πολλά τα 25 για μοντέλο του 2016 αλλά νομίζω έχει και την λογική του,Αν αναλογιστούμε ότι η έκδοση αυτή στοίχιζε κάποτε 44-45000
Μετα έρχετε και ο άσσος στην σκέψη μου ,αλλά όχι ως έρωτας αλλά ούτε ως ένα αμάξι που θα με συγκινήσει οδηγικά ,ερχετε ως η ποιο οικονομική επιλογή ,το value for money που λενε και οι ξένοι.!Στα 19.000 ευρώ δηλ με τον diesel με καλό πακέτο εξοπλισμού και ένα σχετικά premium αέρα !
Δεν ξέρω που πρέπει να υποκύψω !!
Εσείς τι λέτε !! -
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά ,καλή χρόνια με υγεία σε όλους !
Ξεκινάω ένα θέμα το οποίο με προβληματίζει αρκετά αυτές τις ημέρες και επειδή θέλω να προλάβω την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων για το 2 λίτρο αυτοκίνητο που έχω (630 ευρώ δεν τα λες και λίγα) !
Να αναφέρω αρχικά ότι κάνω γύρω στα 16-18.000 χλμ τον χρόνο 90% εκτός αστικού δικτύου (κυρίως μέσω περιφερειακού Θεσσαλονίκης )και αυτή την στιγμή έχω ένα rav4 2000cc αέριο .
Θελω χρόνια να αλλάξω αυτοκίνητο αλλά λίγο η δουλειά λίγο η συνήθεια δεν το προχώρησα !Φετος ομως νομίζω ήρθε η ώρα !!!
Μην σας κουράζω ομως ,στο θέμα μας !
Να επιλέξω την Όμορφη Ελένη της γειτονιάς 20 ετών και ομορφούλα ;
την Μονικα μπελουτσι αλλά στην ηλικία των 40
η την πλούσια γειτόνισσα που βλέπεται μωρέ αλλά είναι για σπιτι η άτιμη !!!
1)Ελένη
:Υβριδικο Corolla 1.8 έκδοση GR gazoo στα 25000.;(καινούργιο φυσικά )
Ειναι η ποιο όμορφη έκδοση για εμένα !
2)Monica
Mercedes CLA 180 Diesel αυτόματο με 40.000 χλμ από χέρι (φίλο μου) καθαρό αυτοκίνητο πλήρως εξοπλισμένο (xenon-αυτόματο παρκάρισμα -αναδιπ καθρέπτες κτλ κτλ ) επίσης στα 25.000
3)Γειτόνισα (μου διαφεύγει το όνομα της )
Bmw 116D του 2017 επίσης πεντακάθαρο με 43.000 χλμ diesel με καλό εξοπλισμό led angel eyes (η έκδοση facelift πριν την αλλαγή του νέου μοντέλου , και ακόμα στην εγγύηση αντιπροσωπείας (επίσης από χέρι )στα 19.000 !!!
Για να σας προλάβω οι χώροι πίσω δεν με προβληματίζουν (ξέρω ότι τα 2 πρώτα είναι στενά πίσω τα πράγματα )
Το Corolla οκ έχουν γραφτεί αρκετά ,έχω πάρει ιδέα ,το έκανα test drive ωραίο πάτημα ,θόρυβος στις υψηλές αλλά ,θεωρώ πολλά τα χρήματα για Τογιότα , ,πολύ hi tech και στην έκδοση που επέλεξα και ειδικά σε κόκκινο μαύρο είναι κουκλί ,αλλά .........
Το CLA ,,.!!!!!
και εδώ έρχεται αυτό το καταραμένο το αλλά...........
πριν δοκιμάσω το Corolla έκανα το λαθος.Μπήκα στο CLA ,αν και diesel ,αν και είναι η προηγούμενη γενιά ,απλά το ερωτεύτηκα δεν μπορούσε να χορτάσει το μάτι μου να το κοιτάει εξαρχής εξωτερικά !Μεσα οκ δεν είναι κάτι σύγχρονο ,αλλά έχει αυτή την αύρα του γκλάμουρ και classic μαζί !Δεν είναι αυτό το hi tech με γεμάτος οθόνες στο ταμπλό ,έχει βέβαια αυτό το tablet μέσα στην μέση αλλά ως εκεί !
Δεν λέω ,πολλά τα 25 για μοντέλο του 2016 αλλά νομίζω έχει και την λογική του,Αν αναλογιστούμε ότι η έκδοση αυτή στοίχιζε κάποτε 44-45000
Μετα έρχετε και ο άσσος στην σκέψη μου ,αλλά όχι ως έρωτας αλλά ούτε ως ένα αμάξι που θα με συγκινήσει οδηγικά ,ερχετε ως η ποιο οικονομική επιλογή ,το value for money που λενε και οι ξένοι.!Στα 19.000 ευρώ δηλ με τον diesel με καλό πακέτο εξοπλισμού και ένα σχετικά premium αέρα !
Δεν ξέρω που πρέπει να υποκύψω !!
Εσείς τι λέτε !! -
H cla λογικά είναι με τα 109 άλογα, και αυτό είναι το μόνο της μειονέκτημα. Σαν πάτημα και αμάξι το 4 θυρο κουπέ δεν συγκρίνεται με τπτ τα άλλα δύο που αναφέρεις.
Εννοείται και σε εμφάνιση ξεχωρίζει αλλά είναι και τελείως άλλη κατηγορία από τα άλλα δύο.
-
Βάλε στην εξίσωση και το κόστος για τα events και τις δεξιώσεις στις οποίες θα πρέπει να πηγαίνεις την Monica, οι οποίες θα είναι πιο ακριβές.
Προσωπικά θα διάλεγα την μικρή.
-
H cla λογικά είναι με τα 109 άλογα, και αυτό είναι το μόνο της μειονέκτημα. Σαν πάτημα και αμάξι το 4 θυρο κουπέ δεν συγκρίνεται με τπτ τα άλλα δύο που αναφέρεις.
Εννοείται και σε εμφάνιση ξεχωρίζει αλλά είναι και τελείως άλλη κατηγορία από τα άλλα δύο.
φοραει πρόγραμμα και είναι στα 145 πλέον άλογα !
-
Το θέμα είναι αν αποφασίσεις με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο όπου όλα πάνε καλά, αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο 5ετίας που δεν πρόκειται να βγάλει καμιά ακριβή ζημιά, δεν χρειάζεται σύντομα κάποιο ακριβό σέρβις, δεν χρειάζεται σύντομα λάστιχα κλπ.
γιατί οι απαισιόδοξοι θα πούνε πως ένα αμάξι 5ετίας, ακόμη και λόγω της ελάχιστης φυσιολογικής φθοράς και αναλωσίμων, έχει μπροστά του λάστιχα, τακάκια/δίσκους, φίλτρα/λάδια/κλπ. αναλώσιμα (από λαμπάκια μέχρι καθαριστήρες), πιθανόν κάποια σινεμπλοκ/φούσκες κλπ. τέτοια μικρά συμμαζέματα, ακριβές προγραμματισμένες συντηρήσεις (συμπλέκτη, ιμάντες) συν ένα περιθώριο για κάτι χοντρό όπως μια αντλία ή μπεκ.
(η αλήθεια είναι πως όταν συγκρίνεις καινούριο με μεταχειρισμένο, οικονομοτεχνικά επιβάλλεται να προσθέτεις τα παραπάνω στην τιμή του μεταχειρισμένου για να συγκρίνεις το **πραγματικό **κόστος)
Κι όταν η Μόνικα σε λίγα χρόνια γίνει πλέον μια καλοστεκούμενη ντιζελο-τσουρόγρια με βαρύ μακιγιάζ που θα φαίνεται πως ήταν από τζάκι, θα ενδιαφέρονται να τους τη κάνεις πάσα μόνο πολύ μερακλήδες του αθλήματος (δηλαδή μπορεί να χρειαστεί να τη γηροκομήσεις και να της κάνεις και τα σαράντα...)
Η Ελενίτσα η νοστιμούλα δεν θα θέλει τίποτε από αυτά για αρκετά χρόνια και ως πιτσιρίκα παρθένα μέσα στην εγγύηση, θα σε πηγαίνει στο **ΑΥΤΟΜΑΤΟ **αξιόπιστα με το ελάχιστο κόστος, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και κρυφά έξοδα, δεν θα θέλει Όπερα και Μέγαρο με valet parking, για ένα καφέ να τη πας και να την αφήσεις όπου βρεις της φτάνει. Άν τυχόν αύριο μεθαύριο τη βαρεθείς, όλα τα κουρασμένα παλικάρια της γειτονιάς θα ενδιαφερθούν άμεσα για να ανοίξουν σπίτι μαζί της, χωρίς πολλή σκέψη, το διαζύγιο θα είναι συναινετικό με συνοπτικές διαδικασίες και ελάχιστη αποζημίωση.
Ενδιάμεση λύση η γερμανιδούλα single mother, φρεσκαδούρα μιλφάκι στα ντουζένια του, που απογοητεύτηκε απ' το γαμπρό που γνώρισε το καλοκαίρι και μετά το ξεπαρθένεμα, το μήνα του μέλιτος και την εγκυμοσύνη, δεν τη θέλει πια (ή δεν μπορεί να την ικανοποιήσει) και ψάχνει τον τυχερό επόμενο για να πάρει το αίμα της πίσω. Δείχνει πως 'θα περάσεις καλά', αλλά μεγάλη προσοχή μόνο, τί γούστα θα βγάλει και πόσο εύκολα ανάβει!...
-
Καλά, την bmw άστην από τώρα, θα ψάχνεις οδηγικές συγκινήσεις με τα 100 και κάτι ντιζελάτα ψωράλογα αλλά φευ.
Την CLA οπως σου είπαν οι άλλοι θα πρέπει να μην σε παρασύρει η τιμή των 25Κ αλλά να έχεις στον νου σου ότι θα συντηρείς αυτοκίνητο των 40Κ. Προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ούτε μέσα, ούτε έξω. Μια GLA πχ μου κάνει νεανικότερη.
Και αν τα 25Κ σου φαίνονται πολλά για καινούριο toyota, προφανώς έχει κι αλλού πολλές πορτοκαλιές σε αυτά τα λεφτά.
-
Προσωπικα θα πηγαινα στο κορολλα, που το θεωρω πανεμορφο αμαξι. Ειναι υβριδικο οποτε καιει σχεδον τιποτα, εχεις την αξιοπιστια της μαρκας ΚΑΙ ειναι καινουριο. Απο την αλλη ομως, εξαρταται απο τι θελεις εσυ και τι προτεραιοτητες εχεις.
-
Το θέμα είναι αν αποφασίσεις με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο όπου όλα πάνε καλά, αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο 5ετίας που δεν πρόκειται να βγάλει καμιά ακριβή ζημιά, δεν χρειάζεται σύντομα κάποιο ακριβό σέρβις, δεν χρειάζεται σύντομα λάστιχα κλπ.
γιατί οι απαισιόδοξοι θα πούνε πως ένα αμάξι 5ετίας, ακόμη και λόγω της ελάχιστης φυσιολογικής φθοράς και αναλωσίμων, έχει μπροστά του λάστιχα, τακάκια/δίσκους, φίλτρα/λάδια/κλπ. αναλώσιμα (από λαμπάκια μέχρι καθαριστήρες), πιθανόν κάποια σινεμπλοκ/φούσκες κλπ. τέτοια μικρά συμμαζέματα, ακριβές προγραμματισμένες συντηρήσεις (συμπλέκτη, ιμάντες) συν ένα περιθώριο για κάτι χοντρό όπως μια αντλία ή μπεκ.
(η αλήθεια είναι πως όταν συγκρίνεις καινούριο με μεταχειρισμένο, οικονομοτεχνικά επιβάλλεται να προσθέτεις τα παραπάνω στην τιμή του μεταχειρισμένου για να συγκρίνεις το **πραγματικό **κόστος)
Κι όταν η Μόνικα σε λίγα χρόνια γίνει πλέον μια καλοστεκούμενη ντιζελο-τσουρόγρια με βαρύ μακιγιάζ που θα φαίνεται πως ήταν από τζάκι, θα ενδιαφέρονται να τους τη κάνεις πάσα μόνο πολύ μερακλήδες του αθλήματος (δηλαδή μπορεί να χρειαστεί να τη γηροκομήσεις και να της κάνεις και τα σαράντα...)
Η Ελενίτσα η νοστιμούλα δεν θα θέλει τίποτε από αυτά για αρκετά χρόνια και ως πιτσιρίκα παρθένα μέσα στην εγγύηση, θα σε πηγαίνει στο **ΑΥΤΟΜΑΤΟ **αξιόπιστα με το ελάχιστο κόστος, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και κρυφά έξοδα, δεν θα θέλει Όπερα και Μέγαρο με valet parking, για ένα καφέ να τη πας και να την αφήσεις όπου βρεις της φτάνει. Άν τυχόν αύριο μεθαύριο τη βαρεθείς, όλα τα κουρασμένα παλικάρια της γειτονιάς θα ενδιαφερθούν άμεσα για να ανοίξουν σπίτι μαζί της, χωρίς πολλή σκέψη, το διαζύγιο θα είναι συναινετικό με συνοπτικές διαδικασίες και ελάχιστη αποζημίωση.
Ενδιάμεση λύση η γερμανιδούλα single mother, φρεσκαδούρα μιλφάκι στα ντουζένια του, που απογοητεύτηκε απ' το γαμπρό που γνώρισε το καλοκαίρι και μετά το ξεπαρθένεμα, το μήνα του μέλιτος και την εγκυμοσύνη, δεν τη θέλει πια (ή δεν μπορεί να την ικανοποιήσει) και ψάχνει τον τυχερό επόμενο για να πάρει το αίμα της πίσω. Δείχνει πως 'θα περάσεις καλά', αλλά μεγάλη προσοχή μόνο, τί γούστα θα βγάλει και πόσο εύκολα ανάβει!...
τα ειπες ολα, ας κλειδωσει το νημα
-
Αν μπορείς να υποστηρίξεις το αυξημένο κόστος χωρίς να το πολυσκέφτεσαι, πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Διαφορετικά, τα οικονομικά (κτήση και συντήρηση) ορίζουν και την λύση στο πρόβλημα.
-
Ψηφίζω Μόνικα ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!!! Μόνικα στην ηλικία των 40 και το συζητάμε;;;;;; ιεροσυλία;;;;;;;;; ε;;;;;;;;;;;;;
Και από αμάξια αυτό που έχεις αντιστοιχίσει στη Μόνικα, αν σηκώνει η τσέπη σου τη συντήρηση Μερτσέντες.
-
ΜΟΝΙΚΑ **. & _ **
-
Αφού κινείσαι σε τέτοιους δρόμους με τέτοιες ταχύτητες, θα ήταν αστοχη αγορά η υβριδική κορόλλα. Τζάμπα θα κουβαλάς το βάρος της μπαταρίας, τζάμπα θα πληρώσεις την μεγαλύτερη τιμή κτήσης και οικονομία δε θα δεις.
Η μερσεντα από την άλλη, στα μάτια μου είναι πολύ άσχημο αμάξι. Επίσης θεωρώ ότι όλα τα μικρά μερσεντε αυτής της γενιάς (προηγούμενης δηλαδή, τα τωρινα δεν τα έχω οδηγήσει) είναι ίσως τα χειρότερα οδηγικά αυτοκίνητα των τελευταίων χρονων. Πραγματικά δε συγκρίνονται -όχι με την BMW που είναι ποίημα- αλλά ούτε με την κορόλλα.
Από τα 3 ψηφίζω BMW λοιπόν. Έχει και το καλύτερο πάτημα από τα τρία.
Αλλά θα σου πρότεινα να δεις κάτι άλλο. Σε ντίζελ προφανως. Στα 25 βρίσκεις πολλά ενδιαφέροντα αμάξια.
-
Εγώ θα έπαιρνα την κουμπάρα! C-hr
-
ID.3.
-
Ευκολότατα CLA απο εμένα...
-
Προσωπικά, με τέτοιο μπάτζετ θα κοιτούσα για focus st line 1.5 auto.
Mercedes (γιαλατζι) και με τέτοια ιπποδύναμη δεν θα αγόραζα.
-
Από τα 3 μοντέλα που συζητούνται, εγώ θα επέλεγα την 116d, για τους εξής λόγους:
α) Η καλύτερη οδική συμπεριφορά από τα 3,
β) Καλύτερος κινητήρας από την 180d (και αντίστοιχα βελτιώσιμος),
γ) Εφόσον τα χιλιόμετρα θα είναι εκτός πόλης, εξανεμίζεται (ίσως και αντιστρέφεται) το πλεονέκτημα σε κατανάλωση τού υβριδικού κινητήρα της Corolla έναντι των diesel,
δ) Σημαντική διαφορά τιμής (6 χιλιάρικα λιγότερα), η οποία εφόσον αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ 3 αυτοκινήτων αρκεί για να γείρει την πλάστιγγα.
-
CLA , αφού αυτό φαίνεται να σου αρέσει περισσότερο , τα άλλα τα περιγράφεις σαν συμβιβασμό & οι διαφορές στα λεφτά δεν τόσο είναι μεγάλες . Σιγά την ακριβή συντήρηση της , εντελώς νορμαλ αυτοκινήτου συντήρηση έχει , ούτε ακριβή ούτε φτηνή . Ειδικά αν πας σε εξειδικευμένα και όχι αντιπροσωπεία . Για χιλιόμετρα εκτός πόλης επίσης diesel καλύτερα από υβριδικό .
-
Τι συγκρινουμε τωρα ακριβως;;;; Ας αφησουμε τους οπαδισμους , εγω corolla εχω φιλε του 20 εκδοση active plus με τον 18αρι . Αν το σηκωνα θα επαιρνα το CLA φυσικα!! Τοσο εντυπωσιακο αμαξι με 25.000 λιγα χιλιομετρα και απ οτι μας λες καθαρο , με σερβις προσφατο και λαστιχα καινουρια. Καλο χρυσο το κορολα αλλα στο επιπεδο Mercedes δεν ειναι δυστυχως σε καμια περιπτωση..Για τα λεφτα του ειναι μια χαρα ομως
Την 20αρα ; Την ντίβα ;η την γειτόνισσα ;