-
@georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
μαλιστα. Απο οτι βλεπουν τα ντιζελ ακομα και στις αντιξοες συνθηκες θελουν ανα 15Κ ή χρονο! αυτα για μερικους που μιλανε για αυξημενα κοστη σε σχεση με τις βενζινες (γενικα αναφερομαι οχι για τα χιουνται).
Να καταλάβεις ότι το GPF μου (το αντίστοιχο DPF των Diesel) έχει κάνει μέσα στα 22.000km κατοχής μου τέσσερις φορές αναγέννηση (την μια εκ των τεσσάρων χρειάστηκε να βγει σε ΕΟ). Η πόλη επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ΚΕΚ.
Δε το ήξερα ότι κάνει αναγέννηση το gpf. Σου ανάβει κάποιο λαμπάκι; Στα 15.5 k km που έχω κάνει δεν έχω καταλάβει κάτι.
Από τις τέσσερις φορές που το έχει κάνει μόνο στην μια μου άναψε και ευτυχώς έφευγα ταξίδι την άλλη μέρα.
-
Τις άλλες τρεις πως το κατάλαβες; Κοίταζες το obd:
-
@super-t said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τις άλλες τρεις πως το κατάλαβες; Κοίταζες το obd:
Ακριβώς, αν δεις την 1η την είχε κάνει στα 4.242km.
-
Τρωει τοσο κινηση σε πολη?
Περιεργο μου φαινεται.
Δεν ειχα ξανακουσει καποιον με βενζινη να του αναβει αυτη η ενδειξη. -
Και εμένα μου έκανε εντύπωση. Ούτε σε εμένα που έχει gpf μου έχει βγάλει κάποια λυχνία και αν δεν κινείται σε πολη το μικρό
-
μιας και αναφερεστε σε θεματα σερβις αν θελετε οι κατοχοι ας πουν τα κόστη που ειχαν για τα σερβις που εχουν κανει ως τωρα και πως τους φανηκαν απο αποψη εξυπηρετησης και κοστους.
Εγώ είμαι αυτήν την στιγμή στον Μητρόπουλο για αλλαγή λαδιών εξαμήνου-7.500km. Τους έφερα τα λάδια εγώ, 53€ η εργασία και το φίλτρο λαδιού.
Ποσο σου κοστισαν τα λιπαντικα ? Tα ULTRA πηρες τελικα ?
Σε κανα μηνα θα μπω κι εγω για απλο λιπαντικο service του εξαμήνου ,ηδη εχω κανει αλλαγη λιπαντικου ρονταρισματος πριν 5 μηνες και θα τηρώ το εξαμηνο οπως -πολυ σωστα- αναφερεις. -
@chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Περιεργο μου φαινεται.
Δεν ειχα ξανακουσει καποιον με βενζινη να του αναβει αυτη η ενδειξη.Όχι ιδιαίτερη, εδώ φαίνεται μια διαδρομή σπίτι-δουλειά:
-
@lab said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
μιας και αναφερεστε σε θεματα σερβις αν θελετε οι κατοχοι ας πουν τα κόστη που ειχαν για τα σερβις που εχουν κανει ως τωρα και πως τους φανηκαν απο αποψη εξυπηρετησης και κοστους.
Εγώ είμαι αυτήν την στιγμή στον Μητρόπουλο για αλλαγή λαδιών εξαμήνου-7.500km. Τους έφερα τα λάδια εγώ, 53€ η εργασία και το φίλτρο λαδιού.
Ποσο σου κοστισαν τα λιπαντικα ? Tα ULTRA πηρες τελικα ?
Σε κανα μηνα θα μπω κι εγω για απλο λιπαντικο service του εξαμήνου ,ηδη εχω κανει αλλαγη λιπαντικου ρονταρισματος πριν 5 μηνες και θα τηρώ το εξαμηνο οπως -πολυ σωστα- αναφερεις.Ναι τα Eneos Ultra X, 68€ τα πέντε λίτρα.
-
@ss_76 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ακόμη και αυτοί στο συνεργείο μου είπαν ότι τα 15.000km είναι απλά μάρκετινγκ για να μην λένε ότι τα Hyundai έχουν ακριβά service.ή ενδεχομένως να συμφέρει τα συνεργεία να είσαι εκεί ανά 7.500km
Χαρακτηριστικά η γραμματεία του Κυριακούδη -όταν είχα QASHQAI- είχε επίτηδες stabilάρει το σέρβις ανά 7.500km γιατί συνέφερε. Φυσικά όταν την ρώτησα εάν γνωρίζει ποιές είναι οι αντίξοες συνθήκες και μου είπε είναι για την Ελλάδα, απλά δεν ξαναπάτησα ποτεΠοτέ στον Μητρόπουλο δεν μου ανέφεραν κάτι διαφορετικό από τα 15.000km που λένε οι μπροσούρες. Άλλο οι μπροσούρες και άλλο το τεχνικό εγχειρίδιο: το ένα το γράφει το marketing και το άλλο αυτός που σχεδιάζει το αυτοκίνητο.
-
Περιεργο μου φαινεται.
Δεν ειχα ξανακουσει καποιον με βενζινη να του αναβει αυτη η ενδειξη.Όχι ιδιαίτερη, εδώ φαίνεται μια διαδρομή σπίτι-δουλειά:
Μπορει να μην εχει πολυ σταματημα αλλα δειχνει να κινειται με ταχυτητα ποδηλατου. Πανω απο 25χλμ/ω μ.ο δεν πρεπει να εχει οπως το βλεπω. Στο συνεργειο σου εχουν πει κατι σχετικο και αν ειναι νορμαλ σε τοσα λιγα χλμ τοσες φορες? 'Η θεωρουν πως αυτο σχετιζεται με τις διαδρομες του καθενος?
-
Περιεργο μου φαινεται.
Μπορει να μην εχει πολυ σταματημα αλλα δειχνει να κινειται με ταχυτητα ποδηλατου. Πανω απο 25χλμ/ω μ.ο δεν πρεπει να εχει οπως το βλεπω. Στο συνεργειο σου εχουν πει κατι σχετικο και αν ειναι νορμαλ σε τοσα λιγα χλμ τοσες φορες? 'Η θεωρουν πως αυτο σχετιζεται με τις διαδρομες του καθενος?
Ακριβώς όπως το είπες, ταχύτητες χελώνας, αυτό είναι η αιτία που μπουκώνει. Μην ξεχνάμε ότι όταν σταματάει στα φανάρια ο κινητήρας σβήνει, επομένως δεν έχουμε επιβάρυνση εκεί. Ούτε καν ρώτησα...
-
Θέλει πάνω από 400-450 °C για να κάνει μόνο του , με τέτοιες ταχύτητες φαίνεται ότι δεν τις φτάνει.
-
@super-t said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Θέλει πάνω από 400-450 °C για να κάνει μόνο του , με τέτοιες ταχύτητες φαίνεται ότι δεν τις φτάνει.
Σαφώς και είμαστε και Αθήνα με ψηλές θερμοκρασίες. Φαντάσου να είμασταν Β. Ευρώπη.
-
μαλιστα. Απο οτι βλεπουν τα ντιζελ ακομα και στις αντιξοες συνθηκες θελουν ανα 15Κ ή χρονο! αυτα για μερικους που μιλανε για αυξημενα κοστη σε σχεση με τις βενζινες (γενικα αναφερομαι οχι για τα χιουνται).
Να καταλάβεις ότι το GPF μου (το αντίστοιχο DPF των Diesel) έχει κάνει μέσα στα 22.000km κατοχής μου τέσσερις φορές αναγέννηση (την μια εκ των τεσσάρων χρειάστηκε να βγει σε ΕΟ). Η πόλη επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ΚΕΚ.
Δε το ήξερα ότι κάνει αναγέννηση το gpf. Σου ανάβει κάποιο λαμπάκι; Στα 15.5 k km που έχω κάνει δεν έχω καταλάβει κάτι.
Από τις τέσσερις φορές που το έχει κάνει μόνο στην μια μου άναψε και ευτυχώς έφευγα ταξίδι την άλλη μέρα.
Όχι δεν έχει ανάψει ποτέ. Θα το ψάξω αν έχει αυτή τη λυχνία το δικό μου. Πάντως το πρώτο του καλό μποτιλιάρισμα το έφαγε σήμερα που επέστρεφα από Γαλάτσι Κόρινθο μέσω Χαϊδαρίου. Έκανα 2 ώρες. Όλα τα χιλιόμετρα είναι σε ανοιχτούς δρόμους.
Edit: Την έχει και το δικό μου.
-
το fl εχει ερθει σε εκθεσεις ή οχι ακομα?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41477486-hyundai-tucson
Στη Λαμία ήρθε
-
Έκδοση premium με χειροκίνητο ac….και δεν ντρέπονται να βγάζουν τέτοια έκδοση…
-
H λυχνια για το GPF στο 1.6 180 HP HTRAC DCT μοντ. 4ος 2021 με 39.000 χλμ δεν έχει ανάψει ποτέ, όμως ειναι μεγάλο ο ποσοστό υψηλών ταχυτήτων στην Ε.Ο. για 17 χλμ κάθε πρωί και 7-8 χλμ κάθε απόγευμα που 'ανοίγει' η Ε.Ο.
Έχω παρατηρήσει βέβαια κάποιες ανεξήγητες υπερκαταναλώσεις τύπου 9.5/100 και προ ημερών 10.2/100 , εκεί που κανονικά είμαι στο 7.3 έως 7.6/100.
Να υποθέσω ότι η αναγέννηση GPF επηρεάζει και την κατανάλωση? -
Δε νομίζω να οφείλεται σε αναγέννηση.
Τι έχω παρατηρήσει εγώ...
Όταν ξεκινάω το πρωί να πάω στη δουλειά μου, η κατανάλωση ξεκινάει πάντα από υψηλά νούμερα και πέφτει. Αν το πάω σερί μέχρι τον προορισμό μου βλέπω νουμερα 4.9 - 5.2.
Μιλάμε για επαρχειακό δρόμο και ένα κομμάτι εθνικής οδού.
Αν δε το πάω σερί αλλά κάνω ας πούμε 2 στάσεις στο δρόμο, πχ για καύσιμα και καφέ η κατανάλωση δεν είναι ποτέ τόσο χαμηλή αλλά βλέπω νουμερα κοντά στο 6 - 6.2. -
Δε νομίζω να οφείλεται σε αναγέννηση.
Τι έχω παρατηρήσει εγώ...
Όταν ξεκινάω το πρωί να πάω στη δουλειά μου, η κατανάλωση ξεκινάει πάντα από υψηλά νούμερα και πέφτει. Αν το πάω σερί μέχρι τον προορισμό μου βλέπω νουμερα 4.9 - 5.2.
Μιλάμε για επαρχειακό δρόμο και ένα κομμάτι εθνικής οδού.
Αν δε το πάω σερί αλλά κάνω ας πούμε 2 στάσεις στο δρόμο, πχ για καύσιμα και καφέ η κατανάλωση δεν είναι ποτέ τόσο χαμηλή αλλά βλέπω νουμερα κοντά στο 6 - 6.2.Θα το ψάξω πάντως, εκτός αν με προλάβει ο expert @npapanik !
-
Διαβάζω στην ομάδα του fb προβληματαρες σε τουσον τρέχον μοντέλο.
Στο αυτόματο κιβώτιο που πήγαν να αλλάξουν υγρά και ήταν λες και είχε σκάσει βόμβα μέσα από τα γρεζια και πάει μετά από πίεση σε αλλαγη, σε δοχείο υγρού που ψύχει την μπαταρία και είχε τελειως αδειάσει πως δεν πήρε φωτιά σε αμάξι εντός εγγύησης φουλ υβριδικό και για dpf σε ντίζελ που θέλει αλλαγη με την λήξη της εγγύησης με κόστος... 5.5Κ..
Τελικά μαζί με τις τιμές που πατσισαν περίπου με τα πριμιουμ κόλλησε η χιουνται και την αξιοπιστία τους;
Hyundai Tucson NX4 (2020)