-
@tsofras said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Να μην ξεχνάμε τον "χρυσό κανόνα" όλων των οχημάτων. Αν θες να είσαι όσο πιο safe γίνεται δεν το παίρνεις τον πρώτο χρόνο παραγωγής και ακόμα καλύτερα το παίρνεις μετά το midlife facelift.
Όπου διάβασα/είδα για την εκδοχή των 150ps λένε ότι είναι επαρκέστατος για το ύφος των Tuscon/Sportage. Προσωπικά,δεδομένου ότι ο 180ps επιδεικνύει και μια μικρή δίψα εντός πόλης, θεωρώ ότι για τον μέσο χρήστη ο συνδυασμός 150ps + 7dct θα ήταν ο ιδανικός.
Βέβαια δεν ξέρω αν το διαθέτουν 150ps αυτόματο παρά μόνο μηχανικό (το οποίο είναι λίγο "περίεργο" στην χρήση της 1ης ελέω shift by wire, όπως πρόσφατα διαπίστωσε σε td του Sportage άμεσος συνεργάτης μου).
Το διαθέτουν γιατί μόνο για αυτόματο ενδιαφέρομαι και για αυτόν τον κινητήρα ( λόγω τιμής αλλιώς θα πήγαινα στον 180αρι)
Βέβαια δεν ξέρω αν έχει διαφορές μηχανικά ή είναι μόνο η χαρτογράφησηΣε συνεργείο είπαν σε κάποιον στο FB ότι είναι μόνο χαρτογράφηση.
-
Να μην ξεχνάμε τον "χρυσό κανόνα" όλων των οχημάτων. Αν θες να είσαι όσο πιο safe γίνεται δεν το παίρνεις τον πρώτο χρόνο παραγωγής και ακόμα καλύτερα το παίρνεις μετά το midlife facelift.
Όπου διάβασα/είδα για την εκδοχή των 150ps λένε ότι είναι επαρκέστατος για το ύφος των Tuscon/Sportage. Προσωπικά,δεδομένου ότι ο 180ps επιδεικνύει και μια μικρή δίψα εντός πόλης, θεωρώ ότι για τον μέσο χρήστη ο συνδυασμός 150ps + 7dct θα ήταν ο ιδανικός.
Βέβαια δεν ξέρω αν το διαθέτουν 150ps αυτόματο παρά μόνο μηχανικό (το οποίο είναι λίγο "περίεργο" στην χρήση της 1ης ελέω shift by wire, όπως πρόσφατα διαπίστωσε σε td του Sportage άμεσος συνεργάτης μου).
Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς περίεργο στη χρήση της 1ης;
-
@the_dynamite said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς περίεργο στη χρήση της 1ης;
Επειδή η σύμπλεξη/αποσύμπλεξη γίνεται ηλεκτρονικά (όχι μέσω ντίζας) είναι λίγο περίεργη η αίσθηση. Φυσικά όλα συνηθίζονται.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Το διαθέτουν γιατί μόνο για αυτόματο ενδιαφέρομαι και για αυτόν τον κινητήρα ( λόγω τιμής αλλιώς θα πήγαινα στον 180αρι)
Βέβαια δεν ξέρω αν έχει διαφορές μηχανικά ή είναι μόνο η χαρτογράφησηΣε συνεργείο είπαν σε κάποιον στο FB ότι είναι μόνο χαρτογράφηση.
Η διαφορα ειναι μονο η χαρτογραφηση στην ουσια. Ναι. Εγω που οδηγησα τα 150 αλογα ειδικα στο σπορτ ειναι πολυ ανετο και ωραιο. Νομιζω αρκουν. Οκ δεν θα βαλει και φωτιες στην ασφαλτο αλλα το τουσον το παιρνεις για ανεση. Οχι για αγωνες. Θεωρω οτι ειναι υπερ αρκετα τα 150 αλογα και σε συνδιασμο κε το αυτοματο κιβωτιο ειναι απολαυση
-
Σας ευχαριστώ πολύ , θα κανονίσω test drive και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
Ελπίζω να μου αρέσει γιατί δεν έχω βρεί τίποτα να με καλύπτει (εκτός του Formentor αλλά δεν το παίρνω για να ξεφύγω απο το γκρουπ μετά απο τόσα χρόνια) -
Επειδή η σύμπλεξη/αποσύμπλεξη γίνεται ηλεκτρονικά (όχι μέσω ντίζας) είναι λίγο περίεργη η αίσθηση. Φυσικά όλα συνηθίζονται.
Δεν έχω διαπιστώσει στο δικό μου που έχει imt, κάποια διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με κλασσικό μηχανικό.
-
Δεν έχω διαπιστώσει στο δικό μου που έχει imt, κάποια διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με κλασσικό μηχανικό.
Ίσως δεν το έθεσα σωστά, η αρχική διαδρομή;
-
Ίσως δεν το έθεσα σωστά, η αρχική διαδρομή;
Εκεί που σίγουρα διαφέρει είναι στον συμπλέκτη. Στο imt είναι σαν πούπουλο. Εγώ το θεωρώ και πλεονέκτημα γιατί δεν σε κουράζει στην πολύωρη χρήση.
-
Και εμένα στο SPORTAGE με τα 150 άλογα είναι επαρκή για παντού.
Μετά την εγγύηση, σκέφτομαι να πάω και εγώ για χαρτογράφηση στα 180 άλογα.
Υπόψιν, είναι χειροκίνητο, όχι αυτόματο. -
@polioan said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Υπόψιν, είναι χειροκίνητο, όχι αυτόματο.Τι καταναλωσεις κανεις?Εχω διαβασει οτι ρουφανε για πλακα αυτοι οι κινητηρες
-
Έκλεισα αύριο για test drive 1.6 150 Distinctive αυτόματο , για να δούμε
-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@polioan said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Υπόψιν, είναι χειροκίνητο, όχι αυτόματο.Τι καταναλωσεις κανεις?Εχω διαβασει οτι ρουφανε για πλακα αυτοι οι κινητηρες
Εδώ έχω τις καταναλώσεις μου γενικότερα και είναι μικτές
Εδώ μπορεί οποιοσδήποτε να βγάλει συμπεράσματα...
Αυτά που είναι με χαμηλή κατανάλωση είναι ταξίδια κατά 80% και τα υπόλοιπα σε πόλεις ή κωμοπόλεις.
Τα υπόλοιπα είναι 70% πόλη και τα υπόλοιπα περιφερειακό Θεσσαλονίκης κλπ... -
Το παρακάτω είναι απλά η προσωπική μου άποψη , οπότε μην πέσετε να με φάτε που το γράφω εδώ , απλά είχα υποσχεθεί να γράψω την γνώμη μου.
Λοιπόν επέστρεψα από το test drive του Tucson
Θετικά :
-
Τέλεια θέση οδήγησης όσον αφορά την άνεση. Καθιστή , ψηλή , πολύ καλή ορατότητα γενικά εμπρός , πίσω είναι κάπως μικρό το παράθυρο αλλά οκ όχι κάτι αρνητικό . Αρκετά βολικό και το κάθισμα , γενικά δεν με κούρασε καθόλου βγήκα όπως μπήκα
-
Ο κινητήρας είναι μία χαρά , πρόθυμος και επαρκής για το αμάξωμα , σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι ότι πρέπει
-
Αθόρυβο πραγματικά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση , πολύ καλή ποιότητα κύλισης , δεν περνάει ο ήχος του κινητήρα μέσα στο αμάξι , ενώ είχε όλο αυτόν τον αέρα και πήγα μέσω Συγγρού Πειραιά και πίσω δεν παρατήρησα ενοχλητικούς αεροδυναμικούς θορύβους τουλάχιστον σε ταχύτητες πόλης
-
Ανάρτηση γενικά άνετη , σαν του Formentor σε λακούβες , με κάπως λιγότερο κράτημα , μία μικρή αίσθηση body roll αλλά όχι κάτι τραγικό (όπως 2008 ή C5 aircross)
-
Ωραία καμπίνα , φυσικοί διακόπτες στο τιμόνι για την αλλαγή λωρίδας
Με χάλασε λίγο ο χώρος στην πόρτα που εκτός μπουκάλι δεν μπαίνει κάτι (συνήθως βάζω το τσαντάκι μου στο Leon , το είχα μαζί και το έβαλα μπροστά στην κονσόλα, μία χαρά το πήρε βέβαια)
Βασικά πάρα πολύ καλές εντυπώσεις αλλά .....
-
Η υλοποίηση σαν αίσθηση του DSG είναι καλύτερη. Μου έκανε "λόξυγκα" σε κάτι μικρές ανηφόρες και μπερδευόταν σε κάποια σημεία.
-
Το τεράστιο αρνητικό ήταν η αίσθηση στο τιμόνι.
Ειλικρινά τον περισσότερο χρόνο τον έφαγα απο Συγγρού - Πειραιά - Συγγρού , να λέω στον πωλητή μήπως έχει κάποιο θέμα το τιμόνι.
Εκτός ότι το βρήκα πολύ ασαφές , ένιωθα συνέχεια λες και με τράβαγε δεξιά - αριστερά και ήθελε διορθώσεις.
Απενεργοποίηση αλλαγή λωρίδας μήπως έφταιγε αυτό . Τίποτα
Απενεργοποίηση μίας άλλης ένδειξης για την λωρίδα. Τίποτα
Το γύρισα απο το Sport στο Normal μήπως έχει άλλη αίσθηση (νομίζω έγινε πιο ελαφρύ). Τίποτα
Το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό σαν σύνολο , άνετο , αρκετά ποιοτικό , ξεκούραστο και με χώρους.
Δεν ξέρω αν θα το συνήθιζα το τιμόνι , αλλά ένιωσα ότι πάλευα όση ώρα οδηγούσα με τις διορθώσεις.
Καμία σχέση με τιμόνι VAG / BMW / Mini Countryman
Το ίδιο ακριβώς με είχε απασχολήσει και όταν είχα κάνει test drive το KIA X-Ceed.
Μπήκα στο δικό μου και ευχαριστήθηκα τιμόνι στην επιστροφή .
Εν κατακλείδι , αν κάποιος δεν είναι παράξενος όπως εγώ είναι καταπληκτικό αμάξι.
Για εμένα μάλλον δεν είναι (Βασικά είναι λόγω άνεσης , αλλά όχι ως οδηγικής αίσθησης)
Το Formentor είναι πιο ωραίο πακέτο , με λιγότερους χώρους και χειρότερη αξιοπιστία προφανώς
Αυτά
-
-
Εκτός ότι το βρήκα πολύ ασαφές , ένιωθα συνέχεια λες και με τράβαγε δεξιά - αριστερά και ήθελε διορθώσεις.
Περίεργο, ο σάμπας δεν είχε εντοπίσει κάτι τέτοιο.
Μπας και οι πιέσεις ήταν ότι να 'ναι? -
@polistas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Μπας και οι πιέσεις ήταν ότι να 'ναι?Δεν ξέρω 990 χλμ είχε το αμάξι , το TPM δεν έβγαλε κάτι , θα σε γελάσω.
Μπορεί κάτι να είχε το αμάξι , μπορεί να μου φαίνεται εμένα επειδή έχω μάθει διαφορετικά -
@polistas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Μπας και οι πιέσεις ήταν ότι να 'ναι?Δεν ξέρω 990 χλμ είχε το αμάξι , το TPM δεν έβγαλε κάτι , θα σε γελάσω.
Μπορεί κάτι να είχε το αμάξι , μπορεί να μου φαίνεται εμένα επειδή έχω μάθει διαφορετικάΠαιδια ειναι και ολα θεμα συνηθειας ετσι. Και εγω οταν το οδηγησα μου φανηκε πιο ελαφρυ και διαφορετικο το τιμονι σε σχεση με τονοπελ αστρα gtc που οδηγουσα αλλα σε καμια περιπτωση δεν ενιωσα ασαφεια 'η κατι τετοιο. Παντως πολυ ωραια αναλυση φιλε μου. Μεσα η καμπινα του ντινστικτιβ πως σου φανηκε απο θεμα ποιοτητας κλπ
-
Το παρακάτω είναι απλά η προσωπική μου άποψη , οπότε μην πέσετε να με φάτε που το γράφω εδώ , απλά είχα υποσχεθεί να γράψω την γνώμη μου.
Λοιπόν επέστρεψα από το test drive του Tucson
Θετικά :
-
Τέλεια θέση οδήγησης όσον αφορά την άνεση. Καθιστή , ψηλή , πολύ καλή ορατότητα γενικά εμπρός , πίσω είναι κάπως μικρό το παράθυρο αλλά οκ όχι κάτι αρνητικό . Αρκετά βολικό και το κάθισμα , γενικά δεν με κούρασε καθόλου βγήκα όπως μπήκα
-
Ο κινητήρας είναι μία χαρά , πρόθυμος και επαρκής για το αμάξωμα , σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι ότι πρέπει
-
Αθόρυβο πραγματικά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση , πολύ καλή ποιότητα κύλισης , δεν περνάει ο ήχος του κινητήρα μέσα στο αμάξι , ενώ είχε όλο αυτόν τον αέρα και πήγα μέσω Συγγρού Πειραιά και πίσω δεν παρατήρησα ενοχλητικούς αεροδυναμικούς θορύβους τουλάχιστον σε ταχύτητες πόλης
-
Ανάρτηση γενικά άνετη , σαν του Formentor σε λακούβες , με κάπως λιγότερο κράτημα , μία μικρή αίσθηση body roll αλλά όχι κάτι τραγικό (όπως 2008 ή C5 aircross)
-
Ωραία καμπίνα , φυσικοί διακόπτες στο τιμόνι για την αλλαγή λωρίδας
Με χάλασε λίγο ο χώρος στην πόρτα που εκτός μπουκάλι δεν μπαίνει κάτι (συνήθως βάζω το τσαντάκι μου στο Leon , το είχα μαζί και το έβαλα μπροστά στην κονσόλα, μία χαρά το πήρε βέβαια)
Βασικά πάρα πολύ καλές εντυπώσεις αλλά .....
-
Η υλοποίηση σαν αίσθηση του DSG είναι καλύτερη. Μου έκανε "λόξυγκα" σε κάτι μικρές ανηφόρες και μπερδευόταν σε κάποια σημεία.
-
Το τεράστιο αρνητικό ήταν η αίσθηση στο τιμόνι.
Ειλικρινά τον περισσότερο χρόνο τον έφαγα απο Συγγρού - Πειραιά - Συγγρού , να λέω στον πωλητή μήπως έχει κάποιο θέμα το τιμόνι.
Απενεργοποίηση αλλαγή λωρίδας μήπως έφταιγε αυτό . Τίποτα
Απενεργοποίηση μίας άλλης ένδειξης για την λωρίδα. Τίποτα
Το γύρισα απο το Sport στο Normal μήπως έχει άλλη αίσθηση (νομίζω έγινε πιο ελαφρύ). Τίποτα
Το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό σαν σύνολο , άνετο , αρκετά ποιοτικό , ξεκούραστο και με χώρους.
Δεν ξέρω αν θα το συνήθιζα το τιμόνι , αλλά ένιωσα ότι πάλευα όση ώρα οδηγούσα με τις διορθώσεις.
Καμία σχέση με τιμόνι VAG / BMW / Mini Countryman
Το ίδιο ακριβώς με είχε απασχολήσει και όταν είχα κάνει test drive το KIA X-Ceed.
Μπήκα στο δικό μου και ευχαριστήθηκα τιμόνι στην επιστροφή .
Εν κατακλείδι , αν κάποιος δεν είναι παράξενος όπως εγώ είναι καταπληκτικό αμάξι.
Για εμένα μάλλον δεν είναι (Βασικά είναι λόγω άνεσης , αλλά όχι ως οδηγικής αίσθησης)
Το Formentor είναι πιο ωραίο πακέτο , με λιγότερους χώρους και χειρότερη αξιοπιστία προφανώς
Αυτά
Έχει μια μικρότερη ασάφεια από τα vag group, όπως σε είχα πει και εγώ λόγω Audi, αλλά δεν το βρήκα πολύ διαφορετικό.
Είναι θέμα συνήθειας, σίγουρα!
-
-
Τα σχόλια για το τιμονι ειναι τουλάχιστον απαξιωτικά. Ασε που το χειρότερο που έχω διαβάσει η ακούσει είναι ότι δεν ειναι το καλύτερο της κατηγορίας (μέχρι σήμερα).
Εμένα μου άρεσε πάντως στο τεστ ντραιβ
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τα σχόλια για το τιμονι ειναι τουλάχιστον απαξιωτικά. Ασε που το χειρότερο που έχω διαβάσει η ακούσει είναι ότι δεν ειναι το καλύτερο της κατηγορίας (μέχρι σήμερα).
Εμένα μου άρεσε πάντως στο τεστ ντραιβ
Παιδια ειναι και θεμα "παραξενιας" του καθε οδηγου. Δεν ειναι κακο να μην αρεσει κατι. Γενικα σε ολες τις δοκιμες λενε οτι οκ ειναι σε πολυ καλα επιπεδα το τιμονι απλα δεν ειναι και το καλυτερο στην κατηγορια του. Δεν εχω γνωμη καθως δεν εχω οδηγησει πολλα. Αλλα το θεωρω μια χαρα λειτουργικο. Τωρα ο φιλος που εγραψε την εμπειρια του εχει διαφορετικη αποψη. Και ειναι σεβαστη φυσικα
-
Προερχόμενος από civic (έχω περάσει από πολλές μάρκες και χώρες) η πρώτη αίσθηση του τουσον ήταν αυτό ακριβώς η ασάφεια στο τιμόνι.το ίδιο θέμα.ομως παρουσίαζαν και πχ τοΧ1 ,το q3 και το tiguan (test drive σε εισαγωγικές εκδόσεις) .το μονο ίσως πιο καλό ήταν το kuga που απορρίφθηκε λόγο εσωτερικού και μήκους.εχωντας κάνει πλέον 4000χλμ το έχω συνηθίσει αλλά εκεί που εντοπίζω το "πρόβλημα" είναι στο στήσιμο των αναρτήσεων σε συνδιασμό με το βάρος και το ύψος των οχημάτων αυτών και όχι στο τιμόνι.σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορμεντορ που είναι πιο sport στημένο και αν δεν απατωμαι και πιο χαμηλό.
Hyundai Tucson NX4 (2020)