-
@apix said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@nt_kostis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα στην ομάδα!
Έχω παραγγείλει τέλη Οκτωβρίου το hyundai tucson premium 150hp αυτόματο και μου έχουν δώσει εκτιμώμενη παράδοση Ιούλιο -Αυγουστο.
Το ότι περιμένεις έναν χρόνο σχεδόν χάνεις λίγο από τον ενθουσιασμό, άσε που κοιτάς και τι άλλο έχει βγει! Βγήκε μόλις το φρέσκο hyundai kona! Εξίσου πανέμορφο μέσα και έξω! Απ ότι διαβάζω λένε για παράδοση σε δύο μήνες. Επίσης έρχεται και το νέο tucson, αλλά ας πούμε ότι το νέο tucson θα ξεφεύγει πλέον σε τιμή. Έχω μπει σε σκέψεις για το νέο kona hybrid premium το οποίο θα έρθει στα ίδια λεφτά με το tucson που έχω παραγγείλει. Θυσιάζεις λίγο πορτ μπαγκαζ (577 tucson - 466 kona) για μια hybrid έκδοση με χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο;;Αναμένω τις απόψεις σας!
Σας ευχαριστώ!Με ειδοποίησαν σήμερα 21.Ioυλίου από τη Βελμάρ Θεσσαλονίκης ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί και ότι μπορώ να πάω να το δω.
Η παραγγελία είχε γίνει αρχές Νοεμβρίου 2022. Μετά από πολύμηνη αναμονή, έπεσε το τηλεφώνημα λοιπόν.
Έκδοση Premium, χρώμα Dark Knight.Εύχομαι να το χαρείτε, καλά χιλιόμετρα και καλορίζικο!
-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα στην ομάδα!
Έχω παραγγείλει τέλη Οκτωβρίου το hyundai tucson premium 150hp αυτόματο και μου έχουν δώσει εκτιμώμενη παράδοση Ιούλιο -Αυγουστο.
Το ότι περιμένεις έναν χρόνο σχεδόν χάνεις λίγο από τον ενθουσιασμό, άσε που κοιτάς και τι άλλο έχει βγει! Βγήκε μόλις το φρέσκο hyundai kona! Εξίσου πανέμορφο μέσα και έξω! Απ ότι διαβάζω λένε για παράδοση σε δύο μήνες. Επίσης έρχεται και το νέο tucson, αλλά ας πούμε ότι το νέο tucson θα ξεφεύγει πλέον σε τιμή. Έχω μπει σε σκέψεις για το νέο kona hybrid premium το οποίο θα έρθει στα ίδια λεφτά με το tucson που έχω παραγγείλει. Θυσιάζεις λίγο πορτ μπαγκαζ (577 tucson - 466 kona) για μια hybrid έκδοση με χαμηλότερη κατανάλωση και λίγο πιο εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο;;Αναμένω τις απόψεις σας!
Σας ευχαριστώ!Με ειδοποίησαν σήμερα 21.Ioυλίου από τη Βελμάρ Θεσσαλονίκης ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί και ότι μπορώ να πάω να το δω.
Η παραγγελία είχε γίνει αρχές Νοεμβρίου 2022. Μετά από πολύμηνη αναμονή, έπεσε το τηλεφώνημα λοιπόν.
Έκδοση Premium, χρώμα Dark Knight.Εύχομαι να το χαρείτε, καλά χιλιόμετρα και καλορίζικο!
Καλησπέρα σας.
Πήγα την Παρασκευή 21/Ιουλίου στη Βελμάρ Θεσσαλονίκης, είδα το αυτοκίνητο. Μου είπαν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορούσα να το πάρω, παρά το ότι παρέδωσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αποδεικτικό εξόφλησης, ταυτότητα, δίπλωμα, υπεύθυνη δήλωση (για την παραλαβή πινακίδων και κάποιων άλλων διαδικασιών). Έδωσα τα πάντα την Παρασκευή και μου είπαν λοιπόν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορώ να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες όμως (αυτές θα έρθουν τη Δευτέρα, μετά από 10 μέρες δηλαδή). Σε αναμονή λοιπόν, 2 μέρες έμειναν.Να συμπληρώσω ότι είχα ζητήσει και 3ο κλειδί, πλέον ήταν σε θέση να με ενημερώσουν ότι μπορώ να το ζητήσω μετά την παραλαβή των πινακίδων, δηλαδή τη Δευτέρα, αφού πρώτα το προπληρώσω. Λογικό μου φαίνεται, απλά το παραθέτω προς ενημέρωση.
-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα στην ομάδα!
Καλησπέρα σας.
Πήγα την Παρασκευή 21/Ιουλίου στη Βελμάρ Θεσσαλονίκης, είδα το αυτοκίνητο. Μου είπαν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορούσα να το πάρω, παρά το ότι παρέδωσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ταυτότητα, δίπλωμα, υπεύθυνη δήλωση (για την παραλαβή πινακίδων και κάποιων άλλων διαδικασιών). Έδωσα τα πάντα την Παρασκευή και μου είπαν λοιπόν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορώ να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο. Σε αναμονή λοιπόν, 2 μέρες έμειναν.Έχεις καθίσει στο τραπέζι σε ένα πολύ καλό εστιατόριο, έχεις παραγγείλει και σε ενημερώνουν ότι η παραγγελία σου είναι έτοιμη και σε λίγο έρχεται... τι να ευχηθώ εγώ; Καλή όρεξη και καλά να περάσετε!
-
Με ειδοποίησαν σήμερα 21.Ioυλίου από τη Βελμάρ Θεσσαλονίκης ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί και ότι μπορώ να πάω να το δω.
Καλησπέρα σας.
Πήγα την Παρασκευή 21/Ιουλίου στη Βελμάρ Θεσσαλονίκης, είδα το αυτοκίνητο. Μου είπαν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορούσα να το πάρω, παρά το ότι παρέδωσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ταυτότητα, δίπλωμα, υπεύθυνη δήλωση (για την παραλαβή πινακίδων και κάποιων άλλων διαδικασιών). Έδωσα τα πάντα την Παρασκευή και μου είπαν λοιπόν ότι σε 1 εβδομάδα θα μπορώ να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο. Σε αναμονή λοιπόν, 2 μέρες έμειναν.Έχεις καθίσει στο τραπέζι σε ένα πολύ καλό εστιατόριο, έχεις παραγγείλει και σε ενημερώνουν ότι η παραγγελία σου είναι έτοιμη και σε λίγο έρχεται... τι να ευχηθώ εγώ; Καλή όρεξη και καλά να περάσετε!
Eιλικρινά, έτσι ακριβώς αισθανόμαστε με τη σύζυγο. Αυτή ανυπομονεί περισσότερο, εγώ είμαι πολύ χαλαρός, αν και είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αποκτώ στη ζωή μου και μάλιστα σε τόσο μεγάλη ηλικία.
Ευχαριστώ για τις ευχές, θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο με την παραλαβή. -
Με ειδοποίησαν σήμερα 21.Ioυλίου από τη Βελμάρ Θεσσαλονίκης ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί και ότι μπορώ να πάω να το δω.
Καλησπέρα σας.
> Eιλικρινά, έτσι ακριβώς αισθανόμαστε με τη σύζυγο. Αυτή ανυπομονεί περισσότερο, εγώ είμαι πολύ χαλαρός, αν και είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αποκτώ στη ζωή μου και μάλιστα σε τόσο μεγάλη ηλικία.
Ευχαριστώ για τις ευχές, θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο με την παραλαβή.
δηλαδή
-
Καλησπέρα σας,
Θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει μια φωτό με το κλειδί που έχει το αυτόματο premium που να ΜΗΝ είναι όμως το έξυπνο κλειδί. Έχει 3 ή 4 κουμπιά;
Σας ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σας,
Θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει μια φωτό με το κλειδί που έχει το αυτόματο premium που να ΜΗΝ είναι όμως το έξυπνο κλειδί. Έχει 3 ή 4 κουμπιά;
Σας ευχαριστώ.
3 κουμπιά.
Άνοιγμα, κλείδωμα και ξεκλείδωμα πορτ μπαγκαζ.
-
Καλησπέρα σας,
Σας ευχαριστώ.
Αυτό είναι
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Το περιμένω από βδομάδα σε βδομάδα… -
Καλησπέρα, ποσά κλειδιά δίνουν; Μπορείς να ζητήσεις παραπάνω;
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
2 δίνουν αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω για παραπάνω.θεωρω ότι αν τους το πεις από πριν θα μπορούν να βγάλουν παραπανω
-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Τώρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος σε ένα ταξίδι που σταματώ για ένα διάλειμμα, να συνεχίζει να μετράει η κατανάλωση του αρχ. ταξιδιού όταν συνεχίσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΛοιπόν, κάθησα και ασχολήθηκα λίγο με το θέμα του Υ/Τ (υπολογιστή ταξιδιού) σε συνάρτηση με το Manual και τα συμπεράσματα ειναι τα εξείς:
Ως γνωστόν ο Υ/Τ έχει τρείς θέσεις ενδείξεων α) Πληροφορίες οδήγησης β) Μετά τον ανεφοδιασμό, γ) Συσσωρευμένες πληροφορίες
- Στην θέση α, (πληροφορίες οδήγησης) Οι πληροφορίες συνδυάζονται για κάθε κύκλο ανάφλεξης. Ωστόσο, όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος για 3 λεπτά ή περισσότερο, η οθόνη πληροφοριών οδήγησης θα επαναρρυθμιστεί αυτόματα.
- Στην θέση β, (μετά τον ανεφοδιασμό) η επαναρύθμηση γίνεται μετά τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου. Μπορεί να επαναρρυθμιστεί χειροκίνητα, πιέζοντας τον διακόπτη ΟΚ στο τιμόνι για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο
- Στην θέση γ, (συσσωρευμένες πληροφορίες) Οι πληροφορίες συγκεντρώνονται από την τελευταία επαναφορά. Μπορεί να επαναρρυθμιστεί χειροκίνητα, πιέζοντας τον διακόπτη ΟΚ στο τιμόνι για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο.
Συνεπώς στην θέση α, (πληροφορίες οδήγησης) δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ενα σύνολο διαδρομών (ταξιδια με διαλείμματα) τις θέσεις β, και γ, κάνοντας επαναφορά (μηδενίζοντας χειροκίνητα) τον αντίστοιχο μετρητή όταν θελουμε να ξεκινήσουμε την μέτρηση.
Επισυνάπτω και τις σχετικές σελίδες του manual -
Μετα απο σχεδον 4,5 μηνες που ζω με το τουσονακι θα ηθελα να μοιραστω τις εντυπωσεις μου μια και τον τελευταιο 1,5 μηνα ειμαστε καθε μερα μαζι(ειναι 2ο αυτοκινητο και στην Αθηνα ειναι η αληθεια οτι το κυκλοφορω 1-2 φορες την εβδομαδα περισσοτερο για την μπαταρια).Εχωντας πλεον 3500χλμ και τα περιπου 2000 τον τελευταιο μηνα ενα πραγμα μπορω να πω,Ειμαι κατα ενθουσιασμενος για την επιλογη μου.Το αυτοκινητο αγοραστηκε με σκοπο την μετακινηση 4 μελους οικογενειας για τις μετακινησεις μας με ανεση και αρκετο χωρο πραγμα το οποιο το καταφερνει με περισσια ανεση .Σε ενα προσφατο ταξιδι στον Βολο με 4 ατομα φουλ φορτιο πισω η καταναλωση του ηταν στα 7,2 λιτρα (με ανβασεις καταβασεις πηλιο πηγα βεβαια στα 9) αλλα οπως ειπα δεν με ενδιαφερει η καταναλωση μια και ειναι 2ο αυτοκινητο ,αλλα οτι πηγα κυριολεκτικα ατσαλακωτος με ασφαλεια και γρηγορα .Να πω την αληθεια διατηρουσα μια επιφυλαξη για την εταιρια μια και η εμπειρια μου με την Hyundai ηταν ενα accent gt (παναθεμα το για gt ) οπως το ονομαζαν το οποιο επασχε σε πολλα πραγματα εκτος του μοτερ του.Δεν ειμαι πορωμενος οπαδος καποιας μαρκας οποτε ενα μεγαλο μπραβο στην Hyundai για το αυτοκινητο που κατασκευασε και το αποκτησαμε εμεις (ειχα εκτος του αξεντ ,seat fr -καλουτσικο αλλα κοντεψα να μπω φυλακη απο τις ζημιες-citroen cactus -πολυ "ελαφρυ μοτερ " και με μικροπροβληματακια ,Civic -το οποιο ηταν αμαξαρα και παλι civic θα επαιρνα αβλεπι αλλα ας οψεται η τιμολογηση του).
Δεν θα πω τι μου αρεσε ,γτ μου αρεσαν παρα πολλα πραγματα στο αυτοκινητο αλλα θα σταθω στα πραγματα που θα τα ηθελα λιγο αλλιως.
1)λιγη δυναμη παραπανω (εχω το 150hp distinctive αυτοματο που ισως δεν εχουν το ιδιο θεμα με μενα οι εχωντες το 180).Βεβαια πιστευω οτι αμα ειχα το 180 παλι τα ιδια θα ελεγα :).
2)Λαστιχα ecocontact θεωρω οτι υπαρχουν μακραν καλυτερα ελαστικα στην αγορα
3)καταναλωση σε σχεση με καποια μοντελα του ανταγωνισμου (εμενα μου ειναι αδιαφορο) ειδικα μεσα στην πολη 8,5-9 λιτρα ειναι δεδομενα.
Πραγματικα οσο και να εψαξα δεν μπορω να του προσαψω κατι αλλο αρνητικο οποτε να χαιρομαστε τα αυτοκινητα μας παιδια ,παντα με ασφαλεια και καλα χιλιομετρα.ΥΓ:Σημερα στο εξοχικο πετυχα τον πωλητη μου απο την Hyundai οποτε αποκτησα και καλο βυσμα στην συγκεκριμενη αντιπροσωπεια .
-
@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
2 δίνουν αλλά δεν ξέρω να σου απαντήσω για παραπάνω.θεωρω ότι αν τους το πεις από πριν θα μπορούν να βγάλουν παραπανω
Δίνονται 2 κλειδιά. Εγώ είχα ζητήσει τρίτο κλειδί αρκετούς μήνες πριν έρθει το αυτοκίνητο, μου είχαν πει ότι είναι αδύνατο αυτό να γίνει τότε και ότι θα το συζητούσαμε αργότερα. Όταν επανήλθα 1-2 μήνες πριν έρθει το αυτοκίνητο (προγραμματισμένη άφιξη κι όχι όταν ήρθε τελικώς), μου είπαν ότι είναι αδύνατο να γίνει παραγγελία τρίτου κλειδιού, καθώς θα ήταν αυτό σαν να έκανα μία νέα παραγγελία αυτοκινήτου από την αρχή, οπότε έχανα τη σειρά μου και η παράδοση θα πήγαινε για πολλούς μήνες μετά. Στην ουσία μου είπε ότι πρόκειται για μία νέα παραγγελία αυτοκινήτου, ναι, για ένα κλειδί. Μάλιστα μου είπαν και μία φράση που μου έμεινε "είναι σαν να μας ζητάς ξαφνικά να έχει το αυτοκίνητο ηλιοροφή".
Από τη στιγμή που με κάλεσαν να δω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία (όχι να το παραλάβω), δηλαδή πριν μία εβδομάδα, μου είπαν ότι μπορώ πλέον να παραγγείλω τρίτο κλειδί, αφού πρώτα το προπληρώσω. Eνημερωτικά, με πληροφόρησαν ότι θα κοστίσει το κλειδί πάνω από 350-400 ευρώ. Μεταφέρω τα λόγια του πωλητή, ο οποίος δεν ήξερε να μου πει ακριβώς, απλώς ανέφερε "πάνω από 350-400 ευρώ". Ένα κλειδί.
-
Ανάβαση από την παραλία Μυλοκοπή Λουτρακίου. Υπάρχουν αρκετές πινακίδες «μόνο 4x4». Sport mode ώστε να μην αλλάζει μόνο του ταχύτητες (συγκεκριμένα 1η και 2η), κλείδωμα του ψευτο-μεσαίου διαφορικού ώστε να σπρώχνουν οι πίσω συνέχεια στο σαθρό χώμα και το TC ενεργοποιημένο. Αν παρατηρήσετε μόνο στις δυο φουρκέτες ενεργοποιείται το TC (κίτρινο φωτάκι κάτω δεξιά στο ταμπλό). Κανένα απολύτως πρόβλημα.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ανάβαση από την παραλία Μυλοκοπή Λουτρακίου. Υπάρχουν αρκετές πινακίδες «μόνο 4x4». Sport mode ώστε να μην αλλάζει μόνο του ταχύτητες (συγκεκριμένα 1η και 2η), κλείδωμα του ψευτο-μεσαίου διαφορικού ώστε να σπρώχνουν οι πίσω συνέχεια στο σαθρό χώμα και το TC ενεργοποιημένο. Αν παρατηρήσετε μόνο στις δυο φουρκέτες ενεργοποιείται το TC (κίτρινο φωτάκι κάτω δεξιά στο ταμπλό). Κανένα απολύτως πρόβλημα.
επειδή δεν έχω περάσει, δεν θα αναφέρω αν είναι δύσκολη η όχι, αλλά ακούγεται πολύ εύκολο για το Tucson. Επίσης αθόρυβο! Θα ήθελα όμως να δω τον δρόμο καθώς ανεβαίνεις! Ωραίο βίντεο γενικότερα.
-
@groover1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
επειδή δεν έχω περάσει, δεν θα αναφέρω αν είναι δύσκολη η όχι, αλλά ακούγεται πολύ εύκολο για το Tucson. Επίσης αθόρυβο! Θα ήθελα όμως να δω τον δρόμο καθώς ανεβαίνεις! Ωραίο βίντεο γενικότερα.
Με την γυναίκα οπερατέρ, μην περιμένεις πολλά. Πάλι καλά που βλέπουμε το ταμπλώ!
-
@groover1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δυσττυχώς θα έπρεπε να είχα βάλει μια action που έχω αλλά είχα ξεχάσει την βεντούζα. Την έχω ξανακάνει με το CR-V παλιότερα, ούτε εκεί είχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα πλην του ότι δούλευε η τετρακίνηση υπερωρίες στην ανηφόρα. Σπάνιο σε στεγνό τερέν.
-
(εγώ, ο υποχόνδριος!) : απέκτησες κι εσύ αμυχές στο τιμόνι και μπροστα από το διακόπτη των καθαριστήρων ή δε βλέπω καλα?
-
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
(εγώ, ο υποχόνδριος!) : απέκτησες κι εσύ αμυχές στο τιμόνι και μπροστα από το διακόπτη των καθαριστήρων ή δε βλέπω καλα?
Όχι, δεν έχει τίποτα εκεί Διονύση (ελπίζω...).
Hyundai Tucson NX4 (2020)