-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Είναι καλά, ή είναι τίποτα πατάτες σαν τα γαλλικά ?
Πατάτες, γιατί είναι Γαλλικά. Τα καλά τα κρατάνε για Ασία και ΗΠΑ. Εδώ δεν ασχολούνται με LVs.
μαρτυριάρη...
-
Πάντως επειδή στο σάιτ του ΜΓ3 πάλι είχαμε επίθεση στα σιτροέν πεζώ από τογιοταίο, να σας πω ότι δεν με αφήνεται να αγιάσω...
Ετσι στα αμείλικτα νούμερα που σας παρέθεσα το πρωί, έχετε να πείτε κάτι, με αντίστοιχα αμείλικτα νούμερα, ή θα έχουμε ευχολόγια ?
Γιατί 2 γνωστοί ρωτάνε.
Ο ένας λέει τι να πάρει υβριδικό 3 αιρκρος που έχει τα διπλά αμορτισέρ και τα άνετα καθίσματα, ή το φροντέρα που έχει το χειμωνιάτικο πακέτο και κάτι άλλο, ή το κορόλα κρος 1,8 που είναι 5-9000 ακριβότερο ?
Τι να του πούμε ?
Ο άλλος είναι γιαπωνεζόφιλος και θέλει να πάρει κάτι βανάκια από εκεί. Είδε κάτι Τογιότα.
Fyi πάντως τα αμείλικτα νούμερα που παρεθεσες δεν είναι και πολύ σωστά. Βάζεις πχ πορτμπαγκαζ 430 λίτρα που αντιστοιχεί στο δίλιτρο CC αλλά μετά βάζεις το 0-100 που αντιστοιχεί στο 1.8.
-
Τα πήρα από το σάιτ των technical data καθότι το σάιτ της τογιότα είναι πολύ δύσχρηστο για να ψάξεις γρήγορα...
Διόρθωσε όσο είναι.
Η σύγκριση πάντα είναι για το 1,8.
-
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Κρίμα... Και εγώ έλεγα να ακυρώσω την παραγγελία του CC και να πάρω το F/L FORMENTOR με DSG... Ξηρού τύπου πάλι φυσικά στο 15αρι.
Πλάκα κάνω φυσικά!Η μετακίνηση σου από Sportage σε TOYOTA με έχει βάλει σε σκέψεις, να ξέρεις
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Κρίμα... Και εγώ έλεγα να ακυρώσω την παραγγελία του CC και να πάρω το F/L FORMENTOR με DSG... Ξηρού τύπου πάλι φυσικά στο 15αρι.
Πλάκα κάνω φυσικά!Η μετακίνηση σου από Sportage σε TOYOTA με έχει βάλει σε σκέψεις, να ξέρεις
Θα νοικιάζω μια φορά το μήνα κάνα Audi να ξε...μπούριαζω!
-
Είχα κάνει td και sportage όταν επέλεξα το cc. Ο μοναδικός λόγος για να επιλέξεις το sportage είναι οι χώροι του. Το 48βολτο δεν αξίζει τα λεφτά του, ενώ το full hybrid ανεβαίνει στα 42Κ στη βασική έκδοση. Επίσης, για την ενιαία οθόνη (το 2022) έπρεπε να ανέβεις στην ανώτατη εξοπλιστικά έκδοση και έφθανε στον θεό η τιμή για mild hybrid (η βασική έκδοση ήταν μετριότατη εσωτερικά). Λογικά το 48βολτο εντός πόλης θα είχε τα 8λ. για πλάκα εάν δεν είναι και παραπάνω. Το μοναδικό δέλεαρ ήταν ότι στο sportage μου έδιναν 5 χρόνια δωρεάν service είτε έκπτωση κάποιο αμελητέο ποσό που δεν θυμάμαι.
-
Του χρόνου έρχεται νέο Q3....
-
Του χρόνου έρχεται νέο Q3....
Πριζώνεις τώρα... αλλά μαρέσει!
Δεν μπορώ να περιμένω άλλο... Πρέπει να δώσω πίσω και το νοικιάρικο που έχω από την εταιρεία. -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Είχα κάνει td και sportage όταν επέλεξα το cc. Ο μοναδικός λόγος για να επιλέξεις το sportage είναι οι χώροι του. Το 48βολτο δεν αξίζει τα λεφτά του, ενώ το full hybrid ανεβαίνει στα 42Κ στη βασική έκδοση. Επίσης, για την ενιαία οθόνη (το 2022) έπρεπε να ανέβεις στην ανώτατη εξοπλιστικά έκδοση και έφθανε στον θεό η τιμή για mild hybrid (η βασική έκδοση ήταν μετριότατη εσωτερικά). Λογικά το 48βολτο εντός πόλης θα είχε τα 8λ. για πλάκα εάν δεν είναι και παραπάνω. Το μοναδικό δέλεαρ ήταν ότι στο sportage μου έδιναν 5 χρόνια δωρεάν service είτε έκπτωση κάποιο αμελητέο ποσό που δεν θυμάμαι.
Το My23 η μεσαία έκδοση είχε την ενιαία οθόνη.
Ναι το mild hybrid δεν μπορεί να συγκριθεί με το Full της Toyota, αλλά για ένα τέτοιο θηρίο ακόμα και τα 8 στα 100 ήταν πολύ καλό.
Και εγώ ήμουν με τέτοια νούμερα στην πόλη. -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως επειδή στο σάιτ του ΜΓ3 πάλι είχαμε επίθεση στα σιτροέν πεζώ από τογιοταίο, να σας πω ότι δεν με αφήνεται να αγιάσω...
Ετσι στα αμείλικτα νούμερα που σας παρέθεσα το πρωί, έχετε να πείτε κάτι, με αντίστοιχα αμείλικτα νούμερα, ή θα έχουμε ευχολόγια ?
Γιατί 2 γνωστοί ρωτάνε.
Ο ένας λέει τι να πάρει υβριδικό 3 αιρκρος που έχει τα διπλά αμορτισέρ και τα άνετα καθίσματα, ή το φροντέρα που έχει το χειμωνιάτικο πακέτο και κάτι άλλο, ή το κορόλα κρος 1,8 που είναι 5-9000 ακριβότερο ?
Τι να του πούμε ?
Ο άλλος είναι γιαπωνεζόφιλος και θέλει να πάρει κάτι βανάκια από εκεί. Είδε κάτι Τογιότα.
Fyi πάντως τα αμείλικτα νούμερα που παρεθεσες δεν είναι και πολύ σωστά. Βάζεις πχ πορτμπαγκαζ 430 λίτρα που αντιστοιχεί στο δίλιτρο CC αλλά μετά βάζεις το 0-100 που αντιστοιχεί στο 1.8.
Είχε και άλλα τυχαία λάθη, οι τιμές, πολύ σημαντικό αυτό..!!
Το υβριδικό ξαφνικά πήγε στα 25000 ευρώ και στα 26300 σε διχρωμία στο κόκκινο, από 22000 που ξεκίνησε ,το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού και για να φτάσεις στο επίπεδο Τογιότα active plus ,θέλει το δεύτερο που είναι 28000+...!!!
Η μισή αλήθεια λοιπόν, όποιος έχει απορίες ας πάει στη Σιτροέν να δει τιμές..!!
Βέβαια του ΚΚ μας την έβαλε ακριβώς, ξεκινάει είπε από 30760, δεν μας είπε όμως τι παρέχει αυτό το ξεκίνημα, διότι active plus έχω και το μόνο που έβαλα ήταν αισθητήρες πάρκινγκ, μέχρι navi έχει στην πρώτη αυτή έκδοση..!!
Εννοείται διζωνικό κλιματισμό και κάποια άλλα που τα βρίσκεις στο C3 στην έκδοση των 28000+...!!
Φθάσαμε όμως να μιλάμε για το πόσο είναι το μεταξόνιο για να συγκρίνουμε αυτοκίνητα, χωρίς να λέμε το πιο σημαντικό και αυτονόητο, το πόσο αξιόπιστα είναι τα αυτοκίνητα..!!
Αυτή δε η σύγκριση, άλλο κουφό, το ένα ΚΚ ανήκει σε μία κατηγορία με το C3 και το δίλιτρο που ανήκει..??!!
Τα αυτοκίνητα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα μοτέρ, ή με την ποιότητα κατασκευής+ φυσικά τις διαστάσεις..??
Τα 1200 τρικύλινδρα που ανήκουν..?? Ένα μοτέρ που το φοράνε από τα μίνι μέχρι κι οι ελέφαντες..??!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Γιατί 2 γνωστοί ρωτάνε.
Τι να του πούμε ?
Είχε και άλλα τυχαία λάθη, οι τιμές, πολύ σημαντικό αυτό..!!
Το υβριδικό ξαφνικά πήγε στα 25000 ευρώ και στα 26300 σε διχρωμία στο κόκκινο, από 22000 που ξεκίνησε ,το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού και για να φτάσεις στο επίπεδο Τογιότα active plus ,θέλει το δεύτερο που είναι 28000+...!!!
Η μισή αλήθεια λοιπόν, όποιος έχει απορίες ας πάει στη Σιτροέν να δει τιμές..!!
Βέβαια του ΚΚ μας την έβαλε ακριβώς, ξεκινάει είπε από 30760, δεν μας είπε όμως τι παρέχει αυτό το ξεκίνημα, διότι active plus έχω και το μόνο που έβαλα ήταν αισθητήρες πάρκινγκ, μέχρι navi έχει στην πρώτη αυτή έκδοση..!!
Εννοείται διζωνικό κλιματισμό και κάποια άλλα που τα βρίσκεις στο C3 στην έκδοση των 28000+...!!
Φθάσαμε όμως να μιλάμε για το πόσο είναι το μεταξόνιο για να συγκρίνουμε αυτοκίνητα, χωρίς να λέμε το πιο σημαντικό και αυτονόητο, το πόσο αξιόπιστα είναι τα αυτοκίνητα..!!
Αυτή δε η σύγκριση, άλλο κουφό, το ένα ΚΚ ανήκει σε μία κατηγορία με το C3 και το δίλιτρο που ανήκει..??!!
Τα αυτοκίνητα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα μοτέρ, ή με την ποιότητα κατασκευής+ φυσικά τις διαστάσεις..??
Τα 1200 τρικύλινδρα που ανήκουν..?? Ένα μοτέρ που το φοράνε από τα μίνι μέχρι κι οι ελέφαντες..??!!Για να δικαιολογήσεις το αργό κορόλα κρος, με την αστεία εμφάνιση, αλλά είπαμε σε κάποιους αρέσει η βασιλειάδου....
Τις τιμές τις έχω γράψει πριν βγουν στην επίσημη αγορά και μιλώντας πάντα για το υβριδικό, είναι χωρίς έκπτωση και με το βασικό χρώμα 25000 η μεσαία έκδοση και 27500 η πλούσια.
Δεν ανέφερα ποτέ τα 22000 αφού αφορούν την μεσαία έκδοση του χειροκίνητου μη υβριδικού με τα 100 άλογα.
Εσύ βάζεις το ακριβότερο χρώμα και διχρωμία για να μειώσεις την διαφορά τιμής με το άσχημο και αργό αμάξι...
Τους εξοπλισμούς δεν τους ανέφερα καθόλου.
Ανέφερα μόνο τις τιμές όπως φαίνονται στα σάιτ τους και τις διαφορές τιμών. Ούτε έβαλα 500-1500 ευρώ πάνω όπως βάζεις αυθαίρετα στο αιρκρος μήπως και το σώσεις που δεν σώζεται με τίποτα.
Λάθη στα νούμερα δεν κάνω ποτέ. Ούτε τυχαία...
Τώρα για αξιοπιστία ναι για την Τογιότα, για ποιότητα κατασκευής και υλικά μέσα, τα κινέζικα είναι καλύτερα.
Τα υπόλοιπα που φτιάχνεις κατηγορίες μόνος σου, είναι αναμενόμενο, όπως και η εμφανής ένδεια επιχειρημάτων που έχεις...
Πάρε το δίλιτρο να μην σου λέμε τίποτα...
-
Για να δικαιολογήσεις το αργό κορόλα κρος, με την αστεία εμφάνιση, αλλά είπαμε σε κάποιους αρέσει η βασιλειάδου....
Τις τιμές τις έχω γράψει πριν βγουν στην επίσημη αγορά και μιλώντας πάντα για το υβριδικό, είναι χωρίς έκπτωση και με το βασικό χρώμα 25000 η μεσαία έκδοση και 27500 η πλούσια.
Δεν ανέφερα ποτέ τα 22000 αφού αφορούν την μεσαία έκδοση του χειροκίνητου μη υβριδικού με τα 100 άλογα.
Εσύ βάζεις το ακριβότερο χρώμα και διχρωμία για να μειώσεις την διαφορά τιμής με το άσχημο και αργό αμάξι...
Τους εξοπλισμούς δεν τους ανέφερα καθόλου.
Ανέφερα μόνο τις τιμές όπως φαίνονται στα σάιτ τους και τις διαφορές τιμών. Ούτε έβαλα 500-1500 ευρώ πάνω όπως βάζεις αυθαίρετα στο αιρκρος μήπως και το σώσεις που δεν σώζεται με τίποτα.
Λάθη στα νούμερα δεν κάνω ποτέ. Ούτε τυχαία...
Τώρα για αξιοπιστία ναι για την Τογιότα, για ποιότητα κατασκευής και υλικά μέσα, τα κινέζικα είναι καλύτερα.
Τα υπόλοιπα που φτιάχνεις κατηγορίες μόνος σου, είναι αναμενόμενο, όπως και η εμφανής ένδεια επιχειρημάτων που έχεις...
Πάρε το δίλιτρο να μην σου λέμε τίποτα...
Eπειδή μιλάς για αστεία εμφάνιση, εάν βάλεις δίπλα cc και c5aircross, μάλλον το aircross
είναι αστείο σχεδιαστικά.
-
Γιατι τσακωνεστε για την εμφανιση που ειναι καθαρα υποκειμενικο κριτηριο?
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Γιατι τσακωνεστε για την εμφανιση που ειναι καθαρα υποκειμενικο κριτηριο?
Συμφωνώ αλλά υπάρχουν και αντικειμενικά όμορφα αυτοκίνητα!
-
Δεν μπήκε σωστά η φωτό από μπροστά που είναι σαν κλαμέν μου....ρη
Ο ανταγωνισμός που λέμε είναι
στο κόκκινο μαύρο που σου αρέσει, εμένα μου αρέσει το πράσινο άσπρο...
και το
Αλλά σίγουρα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα...
-
Να πω την αλήθεια, δεν ασχολήθηκα σοβαρά με το Σιτροεν.
Αλλά ρε Κρουζερ, να πω εγώ γιατί φεύγω και "αλλάζω" στρατόπεδο;
Σιτροεν χωρίς σοβαρή υποστήριξη, δεν τσουλαει, δεν πάει... ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
και εδώ που ζω, η επίσημη Σιτροεν είναι απλά ΓΤΠ.
Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη έκφραση...
Είχα βρει μια λύση με το αρκετά καλό συνεργείο των Τρικάλων, που άλλαξαν μάρκα αντιπροσωπευσης... ακριβώς το αντίθετο με τα Τογιότα που πας μόνο για λάδια και μπουζί.
Από εμφάνιση, δεν βλέπω και καμιά σοβαρή διαφορά στο παραπάνω παράδειγμα. Ο σχεδιασμός ως προς την εμφάνιση και εργονομία, είναι υπέρ οποιοδήποτε ευρωπαϊκού, η Σιτροεν είναι κι ένα βήμα παραπάνω, αλλά, μαλωμένοι με την εργονομία και αυτοί, και επιπλέον, αντίθετα με τους γιαπωνέζους, οι Γάλλοι ΔΕΝ θέλουν να μάθουν και διορθωθούν.
Απίστευτο, αλλά στο κομμάτι διεπαφής με τον οδηγό συστημάτων κι οθονών από το 2023, οι γιαπωνέζοι δίνουν μαθήματα.
Ύστερα ας είμαστε σοβαροί, όσο καλό και να είναι σε χώρους, άνεση, κλπ. θα αντιπαρατεθει ο 1.2 PureTech με "εξηλεκτρισμένο" διπλοσυμπλεκτο κιβώτιο, με τη 5η γενιά υβριδικών της Τογιότα!?
Και τι έγινε αν βάλουν καδένα, απλά είναι μεγαλύτερη δουλειά για το συνεργείο, να αντικαθιστουν καδενες αντί για ιμάντες...
Και τουρμπίνες κλπ.
Ναι, όταν πήραμε "κοψοχρονια" για τα τωρινά δεδομένα ένα ωραίο αυτοκίνητο απ τη Σιτροεν, με aisin κιβώτιο και 30 κιλά ροπής και κατανάλωση εφάμιλλη των Τογιότα (ή αντίστροφα), ήταν εξαιρετική περίπτωση και μπορούμε να ανεχθουμε τις μηχανολογικες αβλεψιες κι ακόμη και να πληρώσουμε μια ζημιά απ τη τσέπη μας, αλλά στο 2025, να μη συγκρίνουμε κορόμηλα με μάνγκο... -
Αυτά τα λες γιατί έχεις κάνει 25000 χλμ.
Εγώ έχω κάνει 75000 με το ντίζελ και 50000 με βενζίνης αιρκρος και πρόβλημα είχα το αντ μπλού μόνο που αλλάχτηκε εγγύηση και την 7άρα καδένα, που αλλάχτηκε με ανάκληση.
Αρα τι να μου πει η τογιότα που είναι ψοφίμι ?
Λέγατε κάποτε για τα σιεητσαρ με τα 115 ψοφίμια που με προκάλεσε σε κάτι διόδια και έκανα το 1/3 του γκαζιού για να τον περάσω. Τόσο αργό αμάξι από την εποχή του γκόλφ 1 που είχα που είχε 0-100 16,5 δ και εδώ μέσα το εκθείαζαν.
Οπότε για πιθανό πρόβλημα μετά τα 5 χρόνια ή 100000 χλμ και για τα 2 ευρώ μικρότερη κατανάλωση που θέλει 250-500000 χλμ για να καλυφθεί λόγω της μεγάλης διαφοράς τιμής, θα χρεωθώ την αργή ασχημομούρα, ενώ θα έχω διπλά αμορτισέρ και άνετα καθίσματα και όχι της πλάκας ποιότητα εσωτερικού...
Δεν το βλέπω.
Πάντως όταν αποφασίσεις να το πουλήσεις το αιρκρος πέστο και εδώ μέσα, γιατί έτσι και αλλιώς λίγα αυτόματα βγαίνουν προς πώληση και δη ελληνικά.
-
Εγώ έχω κάνει 75000 με το ντίζελ και 50000 με βενζίνης αιρκρος και πρόβλημα είχα το αντ μπλού μόνο που αλλάχτηκε εγγύηση και την 7άρα καδένα, που αλλάχτηκε με ανάκληση.
Μεγάλη αντιπροσωπεία εδώ Θεσσαλονίκη (Citroen, Peugeot, Opel, Mazda) μου είπε ότι δεν υπάρχει ανάκληση για την καδένα, δεν αλλάζεται προληπτικά, αλλά όταν εμφανιστούν κάποιες ενδείξεις - δυσλειτουργίες ( τα οποία δυστυχώς δεν συγκράτησα). Δεν καλύπτει δλδ η εταιρεία, προληπτική αλλαγή καδένας. Για αυτό αφήνουν τους κινητήρες να κόβουν καδένα όταν είναι εγγύηση και κάνουν αλλαγή κινητήρα.
Είναι αλήθεια ή μου είπαν παπαριές; -
Πάντως θεωρώ πως αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους πως τους φαίνεται το CC αμφιβάλω αν έστω και ένα 5-10% πουν ότι είναι άσχημο. Ίσως πουν αρκετοί ότι δεν είναι ντιζαινατο η ότι δεν ακολουθεί τόσο τα Τρεντ της εποχής αλλά πιστεύω άσχημο ελάχιστοι θα το πουν.
Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή έχει κλασική/συντηρητική εμφάνιση. Δεν έχουν ρισκάρει καθόλου που λέει ο λόγος...Από την άλλη αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους για το aircross πχ σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί που θα πουν ότι είναι άσχημο...
Το νέο aircross βέβαια δεν το λες και τραγικό. Καλό είναι.
-
Μεγάλη αντιπροσωπεία εδώ Θεσσαλονίκη (Citroen, Peugeot, Opel, Mazda) μου είπε ότι δεν υπάρχει ανάκληση για την καδένα, δεν αλλάζεται προληπτικά, αλλά όταν εμφανιστούν κάποιες ενδείξεις - δυσλειτουργίες ( τα οποία δυστυχώς δεν συγκράτησα). Δεν καλύπτει δλδ η εταιρεία, προληπτική αλλαγή καδένας. Για αυτό αφήνουν τους κινητήρες να κόβουν καδένα όταν είναι εγγύηση και κάνουν αλλαγή κινητήρα.
Είναι αλήθεια ή μου είπαν παπαριές;Επίσημα δεν είναι ανάκληση. Αλλά αν τους πεις ότι ακούς άσχημο θόρυβο το αλλάζουν.
Toyota Corolla Cross