-
Γατε σε λίγο καιρό, κάποια στιγμή από γόης.... θα γίνεις παππούς.
Ξεκίνα από corolla sedan. Αποδεξου τη μοίρα
-
Γόης φιδιών είναι...
Μην τα μπερδεύουμε...
-
Διάβασα ότι κάποιοι δεν εμπιστεύστε τον δείκτη βενζίνης του κκ..!!
Για παράδειγμα όταν έγραψα ότι μου έδειξε 4.4 σε έναν επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης Έδεσσας και ανάβαση στο βουνό, μου είπατε ότι είναι λάθος και πως πρέπει να βρω άλλον τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης πιο ακριβή..!!!
Ποιον ρε παιδιά..?? Αν δεν εμπιστευθώ το κομπιούτερ του κκ ποιον να εμπιστευθώ τις μάνικες των πρατηρίων..??!!
Να γεμίζω από το ίδιο βενζινάδικο και να φέρνω τη βενζίνη να ξεχυλίζει μέχρι το λαιμό..??!!
Κανείς δεν άκουσε για αντλίες που δείχνουν λάθος..??!!
Επίσης αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως όταν δουλεύει το δυναμικό cruise control και το κκ δει στροφή, κόβει ταχύτητα αυτόματα μόνο του..??!!
Δεν γελάστηκα από τις δύο βόλτες που το έκανα πριν το πάρω, έστω κι αν ήταν συνολικά 1-1,5 ώρα μόνο, βρήκα αυτά που ήθελα..!!
Συγκρίνοντας το με την Μερσεντέ Ε την υβριδική του 2020 που έχει η αδερφή μου, έχει ποιότητα ταξιδιού σούπερ..!!
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τζιποειδές με ότι αυτό συνεπάγεται. -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως όταν δουλεύει το δυναμικό cruise control και το κκ δει στροφή, κόβει ταχύτητα αυτόματα μόνο του..??!!
Έτσι ειναι σε όλα τα ACC της Τογιότα (ίσως και άλλων εταιριών) και μάλιστα μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία φρεναρίσματος λόγω στροφής.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Έτσι ειναι σε όλα τα ACC της Τογιότα (ίσως και άλλων εταιριών) και μάλιστα μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία φρεναρίσματος λόγω στροφής.
Δεν το είχα στο hatchback του 2020, μάλλον καινούργιο κόλπο και πολύ ωραίο, φανταστικό θα έλεγα...!!!
Δεν είδα να σχολιάζετε το made in japan, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρώ πολύ σημαντικό. Για μένα που είχα επαφή με Γιαπωνέζικα προιόντα, μοτό ως επί το πλείστον, το made in japan, σήμαινε πάντα πολύ μεγάλη διαφορά στο θέμα αξιοπιστία, άθραυστα...!!!. Όπως Ευρώπη σήμαινε οδική συμπεριφορά.
Ήθελες να μη χαλάει έπαιρνες Γιαπωνέζικο, ήθελες να στρίβει και να φρενάρει έπαιρνες Ευρωπαικό..!!!
Κάποτε όμως...!!!
Σήμερα δε βλέπω να σημαίνει και πολλά για κάποιον, αλλάζουν οι καιροί,ίσως μετράνε πια άλλα πράγματα. -
Δεν το είχα στο hatchback του 2020, μάλλον καινούργιο κόλπο και πολύ ωραίο, φανταστικό θα έλεγα...!!!
Δεν είδα να σχολιάζετε το made in japan, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρώ πολύ σημαντικό. Για μένα που είχα επαφή με Γιαπωνέζικα προιόντα, μοτό ως επί το πλείστον, το made in japan, σήμαινε πάντα πολύ μεγάλη διαφορά στο θέμα αξιοπιστία, άθραυστα...!!!. Όπως Ευρώπη σήμαινε οδική συμπεριφορά.
Ήθελες να μη χαλάει έπαιρνες Γιαπωνέζικο, ήθελες να στρίβει και να φρενάρει έπαιρνες Ευρωπαικό..!!!
Κάποτε όμως...!!!
Σήμερα δε βλέπω να σημαίνει και πολλά για κάποιον, αλλάζουν οι καιροί,ίσως μετράνε πια άλλα πράγματα.Μαλλον δεν σημαίνουν τιποτα πια αυτα που λες. λογω παγκοσμιοποίησης
Πόσο χρονών είσαι;
Αυτά που γράφεις κατι συνταξιούχοι τα πιστευουν ακόμα.... -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτά που γράφεις κατι συνταξιούχοι τα πιστευουν ακόμα....
ΠΑΡΩΝ !!!
https://www.autoexpress.co.uk/most-reliable-used-cars
https://www.whatcar.com/news/the-most-reliable-used-car-makes-and-the-least/n23905#5
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
ΠΑΡΩΝ !!!
https://www.whatcar.com/news/the-most-reliable-used-car-makes-and-the-least/n23905#5
χαχαχαχαχα
βαζεις το 4ο σε αξιοπιστια και αφηνεις το 1ο
https://www.whatcar.com/news/the-most-reliable-used-car-makes-and-the-least/n23905#2 -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
ΠΑΡΩΝ !!!
χαχαχαχαχα
βαζεις το 4ο σε αξιοπιστια και αφηνεις το 1ο
https://www.whatcar.com/news/the-most-reliable-used-car-makes-and-the-least/n23905#2Παλι japan ειναι
-
Μια σωστή γιαπωνέζικη εταιρεία όπως η Τογιότα εφαρμόζει το σύστημα παραγωγης της παντού. Ακόμα και στην Τουρκία.
Δεν θεωρώ πια τόσο πλεονέκτημα το made in Japan ειδικά για την Τογιότα που έχει διαδικασίες.
Αν και με βάση όσα είδα στο YC ο ποιοτικός έλεγχος έχει ξεχαστεί στο βωμό του τεράστιου backload παραγγελιών. -
Κάποτε όμως...!!!
Σήμερα δε βλέπω να σημαίνει και πολλά για κάποιον, αλλάζουν οι καιροί,ίσως μετράνε πια άλλα πράγματα.Μαλλον δεν σημαίνουν τιποτα πια αυτα που λες. λογω παγκοσμιοποίησης
Πόσο χρονών είσαι;
Αυτά που γράφεις κατι συνταξιούχοι τα πιστευουν ακόμα....Εσύ πριν μερικά χρόνια είχες κασκάι και έγραφες στο φόρουμ του κασκάι..??
Τα είπαμε αυτά, άλλοι προτιμούν αξιοπιστία και άλλοι ηχεία και θύρες usb, όντως παγκοσμιοποίηση των επιλογών μας...!!!
Είμαι 68, αλλά και από τα 18 τα Ντάτσουν, τα Χόντα ,τα Σουζούκι,τα Καβασάκι και τα Γιαμάχα προτιμούσα..!!
Από Τουότα λίγα πράγματα, ένα corolla του 80 που δεν χαλούσε με τίποτε, στο τέλος το βαρέθηκα και το έδωσα δώρο σε έναν φίλο μου ,τώρα στα γεράματα κόλλησα με τα υβρίδια..!!
Πάνε μόνα τους, στρίβουν μόνα τους, καίνε ελάχιστα, είμαι και παιδί μετακατοχικό καταλαβαίνεις, δε χαλάνε, τα πουλάς σε μία μέρα χωρίς να χάνεις τα λεφτά σου, δεν είμαι εγώ για Ευρωπαικά,κουλτουριάρικα και σοφιστικέ με μουσικές ανησυχίες, απλά, πολύ απλά πράγματα..!! -
Μια σωστή γιαπωνέζικη εταιρεία όπως η Τογιότα εφαρμόζει το σύστημα παραγωγης της παντού. Ακόμα και στην Τουρκία.
Δεν θεωρώ πια τόσο πλεονέκτημα το made in Japan ειδικά για την Τογιότα που έχει διαδικασίες.
Αν και με βάση όσα είδα στο YC ο ποιοτικός έλεγχος έχει ξεχαστεί στο βωμό του τεράστιου backload παραγγελιών.Επηδη πρεπει να εχουν τοπικους προμηθευτες αυτοι συνηθως δεν ειναι στην ιδια ποιοτητα με τους Ιαπωνες, εκει μπορει να πεφτει η ποιοτητα του τελικου προιοντος.
Δεν ξερω για προιοντα τογιοτα αλλα σε αλλες μαρκες αυτο συμβαινει.
-
Αν και με βάση όσα είδα στο YC ο ποιοτικός έλεγχος έχει ξεχαστεί στο βωμό του τεράστιου backload παραγγελιών.Τώρα ας μη την ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα, είναι πολύ μεγάλη, παράδειγμα προφανώς θα είσαι νέος, αλλά ρώτα και μάθε γιατί τα μάζεψε η Νισσάν από τον Βόλο και την κοπάνησε..??
Είχα την τιμή να πάρω Νισσάν τσέρυ Ελληνικό.....................................!!! -
Εγω θα σας παω 18χρονια πισω.Εχω το κορολα το χατσ που κατασκευαζοτανε στην Αγγλια και φιλος το σενταν που φτιαχνοταν Τουρκια .Καμμια σχεση το ενα με το αλλο αυτοκινητο.Οχι σε κινητηρα αλλα σε τριγμους ,πλαστικα ,ουρανους,χρωμα
-
Διάβασα ότι κάποιος βρήκε και παρήγγειλε το προστατευτικό κάτω από το καπώ που είναι από ύφασμα ειδικό. Προφανώς είναι για κάθε είδους μόνωση.
Πήρα στην Τουότα και με βάση τον αριθμό πλαισίου μου είπαν πως δεν διατίθεται για το δικό μου αυτοκίνητο.Σε ερώτηση μου δε ,απάντησαν ότι ίσως μπορεί να γίνει παραγγελία με βάση κάποιον άλλον αριθμό πλαισίου, αλλά από τη στιγμή που δεν το δίνει η Τουότα μου είπαν και συμφώνησα, μήπως κάνουμε κακό στο αυτοκίνητο..??!!
Για παράδειγμα ,αν αυτό προσφέρει και μόνωση από το κρύο, μήπως επειδή δεν είμαστε Ρωσία κάνουμε κακό στο αυτοκίνητο..??!!
Είναι λοιπόν θέμα οικονομίας ή προδιαγραφών της χώρας που πηγαίνουν τα αυτοκίνητα..??!!
Εδώ μέχρι και στη συντήρηση υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες στο ανά πόσα χλμ. θα γίνουν σέρβις και αλλαγές φίλτρων, λαδιών κ.λπ -
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Αν και με βάση όσα είδα στο YC ο ποιοτικός έλεγχος έχει ξεχαστεί στο βωμό του τεράστιου backload παραγγελιών.Επηδη πρεπει να εχουν τοπικους προμηθευτες αυτοι συνηθως δεν ειναι στην ιδια ποιοτητα με τους Ιαπωνες, εκει μπορει να πεφτει η ποιοτητα του τελικου προιοντος.
Τυπικά,υποτίθεται ότι οι ντόπιοι προμηθευτές έχουν ελεγχθεί για τις προδιαγραφές των προϊόντων τους από Ιάπωνες (εν προκειμένω για ιαπωνική μάρκα) επιθεωρητές κι έχουν πάρει το ο.κ. και την πιστοποίηση για το εξάρτημα που θα δίνουν στο εργοστάσιο κατασκευής.
-
Κάποτε όμως...!!!
Πόσο χρονών είσαι;
Αυτά που γράφεις κατι συνταξιούχοι τα πιστευουν ακόμα....Εσύ πριν μερικά χρόνια είχες κασκάι και έγραφες στο φόρουμ του κασκάι..??
Τα είπαμε αυτά, άλλοι προτιμούν αξιοπιστία και άλλοι ηχεία και θύρες usb, όντως παγκοσμιοποίηση των επιλογών μας...!!!
Είμαι 68, αλλά και από τα 18 τα Ντάτσουν, τα Χόντα ,τα Σουζούκι,τα Καβασάκι και τα Γιαμάχα προτιμούσα..!!
Από Τουότα λίγα πράγματα, ένα corolla του 80 που δεν χαλούσε με τίποτε, στο τέλος το βαρέθηκα και το έδωσα δώρο σε έναν φίλο μου ,τώρα στα γεράματα κόλλησα με τα υβρίδια..!!
Πάνε μόνα τους, στρίβουν μόνα τους, καίνε ελάχιστα, είμαι και παιδί μετακατοχικό καταλαβαίνεις, δε χαλάνε, τα πουλάς σε μία μέρα χωρίς να χάνεις τα λεφτά σου, δεν είμαι εγώ για Ευρωπαικά,κουλτουριάρικα και σοφιστικέ με μουσικές ανησυχίες, απλά, πολύ απλά πράγματα..!!ΟΚ, ετσι εξηγουνται πολλά!
Σεβαστές οι επιλογές σου αλλά κατά τη γνώμη μου εδράζονται σε παλαιότερες αντιλήψεις και δεδομένα! -
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Τυπικά,υποτίθεται ότι οι ντόπιοι προμηθευτές έχουν ελεγχθεί για τις προδιαγραφές των προϊόντων τους από Ιάπωνες (εν προκειμένω για ιαπωνική μάρκα) επιθεωρητές κι έχουν πάρει το ο.κ. και την πιστοποίηση για το εξάρτημα που θα δίνουν στο εργοστάσιο κατασκευής.
Το συστημα (kaizen) της Τογιοτα είναι μοναδικό....
Αν και πάλι όταν έχεις δεκάδες χιλιάδες αμάξια backload καπου ο ποιοτικός ελεγχος παει περίπατο! -
-
Toyota Corolla Cross