-
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ που μένω( Γερμανία) μου λένε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύτερα να πάρω το 2.0
Προφανώς το 2λιτρο, τι το σκέφτεσαι στην Γερμανία?? Το 1.8 ειναι λύση "ανάγκης" λόγω του φορολογικού καθεστώτος της Ελλάδας. Στις κανονικές χώρες μόνο το 2λιτρο έχει νόημα, ειναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα και κυρίως σε κινητήρα και ανάρτηση.
Απλώς είναι ότι σε δύο με τρία χρόνια θα γυρίσω Ελλάδα. Γιαυτο ρωτάω. Γνωρίζω τι παίζει στην Ελλάδα με την φορολογία. Εγώ απλώς ρώτησα πως συμπεριφέρεται στον ανοικτό δρόμο το 1.8. Σαφώς και το ξέρω ότι το 2.0 είναι το πιο ιδανικο
σε 2, 3 χρονια πουλα το Γερμανια και παρε αλλο οταν ερθεις Ελλαδα καλυτερα
δεν αξιζει το 1,8 σε σχεση με το διλιτρο
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Δυνατοτητα εκει που εισαι για να νοικιασεις καποιο για κανα ΣαββατοΚυριακο δεν υπαρχει?
Το σκέφτηκα αλλά εδώ που μένω δεν υπάρχει…
-
140 ίπποι είναι οι μεικτοί. Εδώ μου λένε ότι στον αυτοκινητόδρομο θα πηγαίνεις αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα που είναι 98 άλογα.
Δεν ισχύει αυτό, βλακείες σου λένε.
-
140 ίπποι είναι οι μεικτοί. Εδώ μου λένε ότι στον αυτοκινητόδρομο θα πηγαίνεις αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα που είναι 98 άλογα.
Γιαυτο ήθελα να ρωτήσω εντυπώσεις από κατόχους με 1.8 cc, εννοείται πως το δίλιτρο είναι μέρα με την νύχτα. Λίγο πιο πάνω ένας φίλος λέει μετά από τρία χρόνια αφού θα έρθεις Ελλάδα πουλά το και πάρε άλλο. Αν σας πω ότι εδώ δεν βλέπω καθόλου cc θα με πιστέψετε;
-
Γιαυτο ήθελα να ρωτήσω εντυπώσεις από κατόχους με 1.8 cc, εννοείται πως το δίλιτρο είναι μέρα με την νύχτα. Λίγο πιο πάνω ένας φίλος λέει μετά από τρία χρόνια αφού θα έρθεις Ελλάδα πουλά το και πάρε άλλο. Αν σας πω ότι εδώ δεν βλέπω καθόλου cc θα με πιστέψετε;
Ναι σε πιστεύω εκεί έχουν χρήματα δεν έχουν μισθούς Ελλάδας οπότε παίρνουν καλά αυτοκίνητα με απτή ποιότητα και χαρακτήρα όχι φτηνιαρικα σε αίσθηση με πρώτο μέλημα την οικονομία όπως αναγκαστικά κάνουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα. Επίσης φυσικά και θα προτιμούν γερμανικά αυτοκίνητα από όλες τις μάρκες αφού κατασκευάζονται εκει
-
YARIS CROSS, CHR, RAV4, COROLLA hatchback βλέπεις;
Αυτά πουλάνε καλά στην Ευρώπη.
Δλδ δεν υπάρχει κανένα test drive Toyota hybrid με τον 1,8 ;; Τουλάχιστον να πάρεις μια ιδέα, το κινητήριο σύνολο ίδιο είναι. -
Ως ιδιοκτήτης του 1.8 C HR 1ης γενιάς (ίδιος βενζινοκινητήρας 2ZR-FXE με τα 1.8 Corolla Cross και C-HR 2ης γενιάς), σου λέω ότι δεν θα έχεις κανένα θέμα.
Να φανταστείς, το δικό μου έχει ονομαστική συνδυαστική ιπποδυναμη 122 άλογα (εγώ τα αισθάνομαι παραπανω) και κάνω ανετα σβέλτο έως γρηγορο ταξιδι, χωρις να ξεφεύγει η κατανάλωση.
Το Corolla Cross 1.8 έχει 140 άλογα (λόγω ισχυρότερης μπαταρίας), οπότε δεν θα εχεις θέμα.
Εξαλλου, δεν θα το ρισκάριζε ολοκληρη Toyota να παράγει ένα αργο κι ανασφαλές αυτοκίνητο, επιλέγοντας επι μια δεκαετία να βαζει τον ιδιο 1.8 κινητήρα, σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία.
Ποτέ ο βενζινοκινητήρας δεν λειτουργεί μόνος του.
Πάντα συνεργεί μαζί του η μπαταρια, εξ ου και το HSD-Hybrid Synergy Drive.
Προτείνω να τα οδηγήσεις και τα δύο πριν επιλέξεις, νομίζω οτι δεν θα απογοητευτείς από το 1.8 Corolla Cross (άσε που στο 2.0 είναι εντελώς αντιαισθητικό που κρέμεται η σωλήνα της εξάτμισης από κάτω). -
Ναι σε πιστεύω εκεί έχουν χρήματα δεν έχουν μισθούς Ελλάδας οπότε παίρνουν καλά αυτοκίνητα με απτή ποιότητα και χαρακτήρα όχι φτηνιαρικα σε αίσθηση με πρώτο μέλημα την οικονομία όπως αναγκαστικά κάνουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα. Επίσης φυσικά και θα προτιμούν γερμανικά αυτοκίνητα από όλες τις μάρκες αφού κατασκευάζονται εκει
Να σε πω την αλήθεια παρόλο που ο μισθός μου αρκεί και παρά αρκεί για να πάρω ένα γερμανικό αυτοκίνητο , δεν θα το έκανα γιατί εδώ σε αρμέγει κανονικότατα η αντιπροσωπεία στα Service και δεύτερον έχω ακούσει αρκετούς γερμανούς που έχουν προβλήματα με τον κινητήρα. Μικρό σέρβις κοντά στα 400€ και το μεγάλο κοντα στα 750€.Οι Γερμανοί προτιμούν την πολυτέλεια , εγώ προτιμώ αξιοπιστία κινητήρα,κατανάλωση, vfm, και αξία μεταπώλησης.Μην νομίζεις επειδή είναι γερμανικά κατασκευάζονται όλα εδώ. Το be t-roc για παράδειγμα κατασκευάζεται Πορτογαλία ή Ισπανία αν θυμάμαι καλά.
-
Δλδ δεν υπάρχει κανένα test drive Toyota hybrid με τον 1,8 ;; Τουλάχιστον να πάρεις μια ιδέα, το κινητήριο σύνολο ίδιο είναι.Όλα αυτά που ανάφερες όχι απλώς πουλάνε αλλά μοσχοπουλάνε. Ειδικά τα Corolla combi.Μονο cc δεν βλέπω καθόλου μα καθόλου.
Οδήγησα το Corolla combi 1.8 και έμεινα ευχαριστημένος από τις αποδόσεις του.Αλλα δεν ήθελα πάλι combi.Αν φανταστείς ότι οδηγώ ένα Renault Megane combi 1.5 diesel 106ps. Άρα όπως καταλαβαίνεις από τους 106ps στα 140 ps είδα εννοείται διάφορα.Δεν είμαι και άνθρωπος που τρέχει σαν τρελός, και λόγω των παιδιών και λόγω των καμερών με τα τσουχτερά πρόστιμα που έχουμε εδώ.Απλώς δεν ξέρω λόγω του όγκου και του βάρους που έχει το cc. -
Να σε πω την αλήθεια παρόλο που ο μισθός μου αρκεί και παρά αρκεί για να πάρω ένα γερμανικό αυτοκίνητο , δεν θα το έκανα γιατί εδώ σε αρμέγει κανονικότατα η αντιπροσωπεία στα Service και δεύτερον έχω ακούσει αρκετούς γερμανούς που έχουν προβλήματα με τον κινητήρα. Μικρό σέρβις κοντά στα 400€ και το μεγάλο κοντα στα 750€.Οι Γερμανοί προτιμούν την πολυτέλεια , εγώ προτιμώ αξιοπιστία κινητήρα,κατανάλωση, vfm, και αξία μεταπώλησης.Μην νομίζεις επειδή είναι γερμανικά κατασκευάζονται όλα εδώ. Το be t-roc για παράδειγμα κατασκευάζεται Πορτογαλία ή Ισπανία αν θυμάμαι καλά.
Δεν διαφωνώ μαζί σου , ένα Toyota μπορεί να είναι φτηνιαρικο μέσα και να μην μαρεσει αλλά είναι αξιόπιστο όπως όλα τα Ιαπωνέζικα. Εγώ αν είχα χρήματα ούτε γερμανικο θα έπαιρνα ούτε ένα άσχημο φτηνιαρικο αμάξι και ας είναι αξιόπιστο . Θα προτιμούσα κάνα Mazda ή HONDA που και ποιοτικά είναι και αξιόπιστα και αμαξάρες και Ιαπωνέζικα . Αυτό προσωπική άποψη.αν πάρεις πάντως το Toyota πάρε τουλάχιστον το δίλιτρο όχι το ψοφιο που αγοράζουν όλοι εδώ λόγω του φόρου πολυτελείας . Και όπως σου είπα σε 2 χρόνια πουλά το και ελλα Ελλάδα πάρε άλλο αμάξι
-
Δλδ δεν υπάρχει κανένα test drive Toyota hybrid με τον 1,8 ;; Τουλάχιστον να πάρεις μια ιδέα, το κινητήριο σύνολο ίδιο είναι.Όλα αυτά που ανάφερες όχι απλώς πουλάνε αλλά μοσχοπουλάνε. Ειδικά τα Corolla combi.Μονο cc δεν βλέπω καθόλου μα καθόλου.
Οδήγησα το Corolla combi 1.8 και έμεινα ευχαριστημένος από τις αποδόσεις του.Αλλα δεν ήθελα πάλι combi.Αν φανταστείς ότι οδηγώ ένα Renault Megane combi 1.5 diesel 106ps. Άρα όπως καταλαβαίνεις από τους 106ps στα 140 ps είδα εννοείται διάφορα.Δεν είμαι και άνθρωπος που τρέχει σαν τρελός, και λόγω των παιδιών και λόγω των καμερών με τα τσουχτερά πρόστιμα που έχουμε εδώ.Απλώς δεν ξέρω λόγω του όγκου και του βάρους που έχει το cc.Οδήγησε αν βρεις και ένα chr είναι πιο κοντά σε βάρος.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς αντικειμενική απάντηση σε τέτοια ερώτηση?
Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. 140 αλογα για 1500 κιλά. Για άλλους είναι σουπερκαρ και για άλλους τάφος.
140 ίπποι είναι οι μεικτοί. Εδώ μου λένε ότι στον αυτοκινητόδρομο θα πηγαίνεις αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα που είναι 98 άλογα. Πρώτη φορά παίρνω υβριδικό και δεν ξέρω τι να πιστέψω σε αυτό το θεμα
Μπούρδες σού λένε. Μια χαρά πηγαίνει. Έχω κάνει ταξιδάρα με το ίδιο μοτέρ σε Corolla station με 150άρες.
-
@dimsabas said in Toyota Corolla Cross:
Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. 140 αλογα για 1500 κιλά. Για άλλους είναι σουπερκαρ και για άλλους τάφος.
140 ίπποι είναι οι μεικτοί. Εδώ μου λένε ότι στον αυτοκινητόδρομο θα πηγαίνεις αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα που είναι 98 άλογα. Πρώτη φορά παίρνω υβριδικό και δεν ξέρω τι να πιστέψω σε αυτό το θεμα
Μπούρδες σού λένε. Μια χαρά πηγαίνει. Έχω κάνει ταξιδάρα με το ίδιο μοτέρ σε Corolla station με 150άρες.
Σαν κάτοχος του 1.8cc για τα δικά μου δεδομένα πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν αυτοί που γράφουν ότι σέρνετε είναι κάτοχοι αλλά και οι επιταχύνσεις του είναι πολύ καλές και τα κρατήματα. Ειδικά στην sport mode είναι άλλο αυτοκίνητο στην απόκριση.
Δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας.
Αυτο που με ενοχλεί είναι το μουγκρητό στην απότομη επιτάχυνση λόγω ecvt κιβωτίου. -
Το έχει οδηγήσει το station, αλλά τον προβληματίζει το επιπλέον βάρος του cc, περίπου 200 κιλά, αν δεν κάνω λάθος
-
Επιτέλους...Ας γράψει και κανένας ειδικός την άποψή του, που, όπως εχω ξαναπεί, έχει βαρύτητα αφού οδηγεί σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της ελληνικής αγορας.
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Το έχει οδηγήσει το station, αλλά τον προβληματίζει το επιπλέον βάρος του cc, περίπου 200 κιλά, αν δεν κάνω λάθος
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Toyota:
Βάρος 1.8 Corolla Sports Touring (station): 1400-1480 κιλά
Βάρος 1.8 Corolla Cross: 1380-1440 κιλά.Θυμίζω ότι το Corolla Station έχει διαφορετικό (πιο μακρύ) πατωμα με μεταξόνιο 2,70m έναντι του Corolla Cross, που έχει κοινο πάτωμα με Corolla Hatchback και C-HR 1ης και 2ης γενιάς με μεταξόνιο 2,64m, οπότε πιθανώς γι'αυτο το Corolla Station είναι συγκριτικά βαρύτερο από το Corolla Cross.
Για να είμαστε αντικειμενικοί, ίσως το Corolla Cross λόγω ύψους έχει μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση σε συνθήκες ταξιδίου από το Corolla Station, αλλά θεωρώ ότι η όποια τυχόν διαφορά θα είναι αμελητέα. -
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
125 κιλά είναι επιπλέον το κκ 1,8 των 140 ίππων από το 1,8 hatchback των 122 ίππων που είχα.
1285 το ένα, 1410 το κκ.
Μια χαρά έφευγε το hatchback, δεν είχε κανένα πρόβλημα επιταχύνσεων, κρίνω λοιπόν πως αναλογικά, αν δεν θέλεις να κάνεις υπερβάσεις τα 140 άλογα του 1,8 είναι ικανοποιητικότατα και εννοείται καθόλου κουραστικά...!!!
Πάντως όπως είπατε οι πολλοί, Γερμανία και δίλιτρο πάνε μαζί, είναι άλλο αυτοκίνητο και αν κάποιοι έχετε τους ενδοιασμούς σας για τους δικούς σας λόγους λόγω Ελληνικής αγοράς ,φορολογίας κ.λπ....,όποιος τα παραβλέψει αυτά αγοράζει ΑΛΛΟ αυτοκίνητο κυριολεκτικά...!!! -
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Σαν κάτοχος του 1.8cc για τα δικά μου δεδομένα πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν αυτοί που γράφουν ότι σέρνετε είναι κάτοχοι αλλά και οι επιταχύνσεις του είναι πολύ καλές και τα κρατήματα. Ειδικά στην sport mode είναι άλλο αυτοκίνητο στην απόκριση.
Δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας.
Αυτο που με ενοχλεί είναι το μουγκρητό στην απότομη επιτάχυνση λόγω ecvt κιβωτίου.Φίλε μου πιστεύεις ότι αν είχες ένα μηχανικό π.χ. κιβώτιο και φόρτωνες τις ταχύτητες , πως δεν θα είχες θόρυβο..??!!
Ακόμα και με αυτόματο, γεμίζοντας θα το άκουγες αρκετά...!!!
Απλά είναι παρατεταμένος ο θόρυβος , γιαυτό τον νοιώθεις περισσότερο.
Το υβριδικό αυτοκίνητο , έχει έναν ειδικό τρόπο που πρέπει να το μεταχειριστείς, αν είσαι αποφασισμένος να το κάνεις αφήνοντας πίσω τον παλιό τρόπο οδήγησης, θα ανακαλύψεις ότι ο θόρυβος δεν είναι τόσο ενοχλητικός όσο λένε...!!!
Αν π.χ. βουλιάζεις το πόδι στο γκάζι μην περιμένεις ησυχία...!!!
Το μόνο που δεν διάβασα να γράφει κανένας εδώ μέσα, είναι πως ο θόρυβος αυτός ενοχλεί, ΜΟΝΟ όταν ταξιδεύεις σε συνεχόμενο ανηφορικό δρόμο με καλή κλίση, όπως π.χ. πηγαίνοντας στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας μετά την Άρνισσα...!!!
Εκεί ανεβαίνοντας και στο χιονοδρομικό, αν θέλεις να κινηθείς λίγο σβέλτα, όντως θα ακούς το μοτέρ ίσως περισσότερο από ότι σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο...!!!
Αυτό δεν είναι ένα μειονέκτημα του κκ, είναι ένα μείον του e-cvt κιβωτίου παρότι βελτιώθηκε πολύ στο αυτοκίνητο μας...!!!
Έχει όμως άλλα καλά, την ομαλότατη κίνηση , δεν υπάρχουν ταχύτητες να αλλάξουν και να νοιώσεις το τράνταγμα, επίσης αν συμπεριφερθείς γλυκά στο γκάζι, πατώντας και αφήνοντας λίγο, θα κινείσαι σε μεγάλες αποστάσεις όταν ειδικά έχεις χαμηλές ταχύτητες πόλης, χωρίς να ακούγεται τίποτε απολύτως και με οικονομία, ηλεκτρικά...!!!
Το πράγμα έχει υπέρ και κατά, εξαρτάται τελικά το τι θέλει ο καθένας, ή το τι νομίζει ότι ήθελε, γιαυτό γράφουμε για ενημέρωση, οι αποφάσεις ανήκουν στον καθένα...!!! -
ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ, μη τα λες αυτά...!!!
-
Εγώ ρε παιδιά τείνω να πιστέψω ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η ηχομόνωση της καμπίνας.
Όταν είμαι μέσα στο αυτοκίνητο στατικό, δυσκολεύομαι να καταλάβω κάποιον που μου μιλάει απ έξω, σχεδόν εξαφανίζεται ο θόρυβος των διερχομένων αυτοκινητων γύρω.
Λέμε για θόρυβο απ το "κιβώτιο" που στην ουσία δεν υπάρχει (ένα σετ πλανητικων γραναζιων μόνο παρεμβάλεται, για να μοιράζει μέρος της ροπής στη γεννήτρια, που υποβοηθάει ηλεκτρικά).
Πιστεύω πως αυτό που ακούμε και μας κακοφαινεται, είναι το άμεσο γραμμικό στροφάρισμα στις +5000 σαλ, όταν ένα τυπικό ατμοσφαιρικό θα ισορροπούσε κάπου στις 3500σαλ.
Σκέφτομαι πως τη στιγμή που πατάμε το γκάζι σε ανηφόρα, ο στροφαλος περιστρεφεται ήδη σε πολύ ψηλές στροφές πρίν αρχίσει η καύση.
Απ την απουσία θορύβου ΜΕΚ περνάμε ξαφνικά σε κλασμα δευτερολεπτου στις μέγιστες στροφές με ελάχιστες διακυμάνσεις. Αυτό μας φταίει.
Πιθανόν και προφανώς η Τογιότα δεν ασχολήθηκε καθόλου και με το ηχητικό κομμάτι της χροιας των σωληνώσεων εξαγωγής κι εξάτμισης (είναι προφανές κι απ την απροθυμία τους να αλλάξουν την κουρμπα της εξάτμισης της σχεδιασμένης για ημιάκαμπτο άξονα στα διλιτρα με τα ψαλίδια πίσω).
Toyota Corolla Cross